- 16 Eylül 2015
- 113
- 43
- 98
- Konu Sahibi kardelenlerinsesi01
-
Oturup konuşamiyorum. Onların ailesinde kadının pek değeri yoktur. Oturulup kadınla konuşulmaz direk kavga çıkartılır erkek haklıdır böyle zihniyetleri var. Annem çok zorluk çekti babasiz büyüdüm maddi açıdan namus acisindan her açıdan ezildik erken evliliğimde sırf anneme daha fazla yük olmamak içindi.24 yaşındayım, 2 senelik evliyim diyorsunuz. 22 yaşında evlenmişsiniz. Evlenmeden önce ne kadar süre görüştünüz bilmiyorum ama çocuk sayılabilecek bi yaş, erken bi evlilik. Lütfen yanlış anlamayın, sizi üzmek gibi bi niyetim yok. Annenizin boşanmış olması cesaretinizi kırmasın nolur. Çalışan bi kadınsınız, insanız hatalar yapabiliriz. Hatalarımızı düzeltmek ve mutsuzluktan kurtulmak kendi elimizde. Öncelikle lütfen ama lütfen çok iyi korunun. Eşiniz sorumluluk duygusu olmayan çocuksu ve sizin tabirinizle belei biri; üstelik evliliğiniz henüz oturmamış. Haddimi aşıyorsam özür dilerim, ama böyle bi evlilikte çocuk yapılmaz. Ayrıca düğünde sizin de hakkınız olan altınlarla ev alıp babasının üzerine yapması art niyetli olduğunu düşündürüyor bana. Boşanma durumunda siZi aradan çıkartmak için yapılmış sanki. Eşinize karşı dikkatli olun; siz eski evde eski eşyalarla oturmayı kabul etmişsiniz ama o düğünde takılan altınlarınızın ve ortak gelirinizin içindeki sizin payınızı önemsemeden babasına ev almış. Ve siz bu zihniyetteki Adama ev tutayım ve eşya alayım diye teklif etmeyi düşünüyorsunuz. Bence paranızı eşinizden gizli biriktirin, kenarda köşede bi dayanağınız olsun. Sakince sizi rahatsız eden konuları konuşun; ben size boşanın ya da boşanmayın diyemem, böyle bi karar almak kolay değil ama yolunda gitmeyen bi şeyler varsa düzeltmek için adım atmak gerekir. Ev tutulmuyorsa bile sixin üzerinize olmak kaydıyla küçük masrafsız bi araba alınabilir.
Canım ben durumuna çok üzüldüm inan,Tayin olmadan önce maddi konular ve ailesiyle ilgili sürekli kavga ederiz. Bana beş kuruş harcamak istemez ama ailesine doldurur resmen. Ve annesi abisi büyük problem onların ağzından çıkana bakar.bu evde almancı hâlâsinin kadın parada gönderiyor arada eşime para çok tatli geliyor. Borcunu hâlâ ödediği evde kiracısida var ama baksaniz sefil yasiyoruz çünkü böyle seviyor
Oldu bile. Kendi üzerine almasi icin 3 bin lira lazımmış gerek yok almama nasıl olsa biri abim biri anam diyor.e şimdi ev de miraslık mı olucak o zaman
Evet karaktersiz bir halt olmaz gelecek göremiyorumCanım ben durumuna çok üzüldüm inan,
Bence kendine biraz zaman tanı iyice enine boyuna düşün, bu adamdan bi halt olmaz, atanmışsın da, olmadı restini çek baktın tık yok yol ver gitsin. Herkes parayı sever ama senin anlattıklarından karaktersiz bir adam canlandı gözümde. Bir de aileciymiş yok yok yani...
Oldu bile. Kendi üzerine almasi icin 3 bin lira lazımmış gerek yok almama nasıl olsa biri abim biri anam diyor.
Ben aslında bunu yapmak istiyorum ama hani yıkmak kolay yapmak zor derler ya en azından mücadele edeyim vicdanim rahat olsun dedim ama artık şurama kadar geldiAllah askina ev kimin su zman kim kime beles ev veriyor.
Belesci tipleri hic sevmem siz atandiginiz ilceden ev tutun kendisi gidip gelsin bir zahmet.
Kuzum benim, lütfen çok iyi korun nolur. Bak böyle bi ortamda çocuk olmaz tamam mı? Ben de babasız büyüdüm, benim babam ben 11 yaşındayken vefat etti. İnan çok iyi anlıyorum seni. Sakın kendini ezik güçsüz kimsesiz hissetme. Her şeyden önce allah var yanında, annen var. Burda biz varız, elimizden geldiğince psikolojik destek vermeye yanında olmaya çalışırız. Olan olmuş artık, bundan sonrasına bak. Atama işini halletmeye çalış, bi an önce araba kullanmayı öğren ve ehliyet al. Kendini geliştir. Ve mutlaka para biriktir. Parayla saadet olmaz diyolar ama bir kadının en güçlü dayanağı paradır bu devirde. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek şekilde ol. Eşin adam olmuyorsa boşanırsın en kötü. Dünyada boşanan ilk kadın sen olmayacaksın.Oturup konuşamiyorum. Onların ailesinde kadının pek değeri yoktur. Oturulup kadınla konuşulmaz direk kavga çıkartılır erkek haklıdır böyle zihniyetleri var. Annem çok zorluk çekti babasiz büyüdüm maddi açıdan namus acisindan her açıdan ezildik erken evliliğimde sırf anneme daha fazla yük olmamak içindi.
Canım büyük oyun çevirmişler sana, inşallah oyunları ayaklarına dolanır. Lütfen bana maaş kartım kocamda değil de lütfen?? Kenara para atmaya başla hemen, kocan ve ailesi şark kurnazı cinsinden. Herşey beklenir bunlardan. Çok çok dikkatli ol, herşeyi sorgula.Oldu bile. Kendi üzerine almasi icin 3 bin lira lazımmış gerek yok almama nasıl olsa biri abim biri anam diyor.
Çok teşekkür ederim desteğiniz için iyiki varsınız. Hayır onu tehdit ediyorum.polis olduğu için eger gidip bana silahini çekti gibi bir ifade verirsem devlet silahina el koyuyor bana bu yüzden vuramadi hiç.Kuzum benim, lütfen çok iyi korun nolur. Bak böyle bi ortamda çocuk olmaz tamam mı? Ben de babasız büyüdüm, benim babam ben 11 yaşındayken vefat etti. İnan çok iyi anlıyorum seni. Sakın kendini ezik güçsüz kimsesiz hissetme. Her şeyden önce allah var yanında, annen var. Burda biz varız, elimizden geldiğince psikolojik destek vermeye yanında olmaya çalışırız. Olan olmuş artık, bundan sonrasına bak. Atama işini halletmeye çalış, bi an önce araba kullanmayı öğren ve ehliyet al. Kendini geliştir. Ve mutlaka para biriktir. Parayla saadet olmaz diyolar ama bir kadının en güçlü dayanağı paradır bu devirde. Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek şekilde ol. Eşin adam olmuyorsa boşanırsın en kötü. Dünyada boşanan ilk kadın sen olmayacaksın.
Şiddet uygular mı sana? Öyle bi eğilimi var mı?
Atanali bie hafta oldu henüz ise baslamam üç ayı bulur henüz maaş olayı yok bir arkadaşım da sizin gibi paracı bunlar senide bulmuslar bedavaya almışlar dediCanım büyük oyun çevirmişler sana, inşallah oyunları ayaklarına dolanır. Lütfen bana maaş kartım kocamda değil de lütfen?? Kenara para atmaya başla hemen, kocan ve ailesi şark kurnazı cinsinden. Herşey beklenir bunlardan. Çok çok dikkatli ol, herşeyi sorgula.
Öyle diyenler adam genelde.benimki sadece erkek işte. Kendi keyfini cebini rahatıni düşünür.Ne kadar tuhaf.Normalde sizin işinize yakın bir yerde ev tutup kendisinin uzak mesafeye ben gelip giderim demesi lazım.Ben hep öyle gördüm çevremde
Çok teşekkür ederim desteğiniz için iyiki varsınız. Hayır onu tehdit ediyorum.polis olduğu için eger gidip bana silahini çekti gibi bir ifade verirsem devlet silahina el koyuyor bana bu yüzden vuramadi hiç.
Bravo canım sana, afferin işte böyle :) Sakın ezdirme kendini. Sen güçlüsün, annen de öyle. Bak kaç yaşına gelmişsin, iş güç sahibi olmuşsun. Çok şükür kimseye minnetin yok. Sevmişsin evlenmişsin ama işte işler hep bizim istediğimiz gibi gitmiyor bazen. Eşine zaman ver, eğer düzelme ihtimali görmezsen yol ver gitsin. Gençsin önünde yıllar var; senin sıkıntılarına bana ne diyen bi adamla ömür tüketmek zorunda değilsin.Çok teşekkür ederim desteğiniz için iyiki varsınız. Hayır onu tehdit ediyorum.polis olduğu için eger gidip bana silahini çekti gibi bir ifade verirsem devlet silahina el koyuyor bana bu yüzden vuramadi hiç.
Kesinlikle katılıyorum, sakın maaş kartını eşine verme. Sende dursun. Eğer sorun çıkartacak olursa altın meselesini ortaya at; ordan zaten bana borcun var dersin.Canım büyük oyun çevirmişler sana, inşallah oyunları ayaklarına dolanır. Lütfen bana maaş kartım kocamda değil de lütfen?? Kenara para atmaya başla hemen, kocan ve ailesi şark kurnazı cinsinden. Herşey beklenir bunlardan. Çok çok dikkatli ol, herşeyi sorgula.
Teşekkür ederim babasız bir kızı babasız bir kız anlar. Babam olsaydı dağ gibi bunların hangi birisini yapabilirdi.Bravo canım sana, afferin işte böyle :) Sakın ezdirme kendini. Sen güçlüsün, annen de öyle. Bak kaç yaşına gelmişsin, iş güç sahibi olmuşsun. Çok şükür kimseye minnetin yok. Sevmişsin evlenmişsin ama işte işler hep bizim istediğimiz gibi gitmiyor bazen. Eşine zaman ver, eğer düzelme ihtimali görmezsen yol ver gitsin. Gençsin önünde yıllar var; senin sıkıntılarına bana ne diyen bi adamla ömür tüketmek zorunda değilsin.
Teşekkür ederimKesinlikle katılıyorum, sakın maaş kartını eşine verme. Sende dursun. Eğer sorun çıkartacak olursa altın meselesini ortaya at; ordan zaten bana borcun var dersin.
Ben de arkadaşın gb düşünüyorum, baştan nasıl başlarsa öyle devam ediyor, biz kadınlar yeterki yuvamda eşimle mutlu olayım huzurlu olayım diye herşeyi sineye çekip kabul ediyoruz, erkekler ise ohh bedavaya getirdim herşeyi diyerek ellerini ovuşturuyor... lütfen maaş kartını eşine verme, otur güzelce konuşmaya anlatmaya çalış, baktın olmadı rest çek, o da olmazsa artık yapacak birşey yok yol ver gitsin değmez inan gençliğini çürütme bu insanlarlaAtanali bie hafta oldu henüz ise baslamam üç ayı bulur henüz maaş olayı yok bir arkadaşım da sizin gibi paracı bunlar senide bulmuslar bedavaya almışlar dedi
Ahhh meleğim bitanem benim, ben sende kendimi gördüm. Ben de 22 yaşında evlendim. O zaman çalışmıyordum. Ailesi hiç bir şeye yardım etmedi, ne yaptıysak biz yaptık, ev eşyası tekstil vs annem yardım etti. Düğün yapmadık, nikah yaptık. Bir bilezik taktılar sadece, onu da evlendiğimin ertesi günü benden aldılar. Benim ailemin taktıklarını da alacaklardı ama kavga yaptım vermedim. Öyle kötü bi başlangıç yaptık ailesiyle öyle de devam etti. Eski eşim bana karşı sorumluluk hissetmezdi ama ailesinin her dediğini her istediğini yapardı. Onlarda da kadının hiç söz hakkı yoktu, kadının fikri önemsizdi. Sorumsuzdu, ilgisizdi. O dönemde biz de babasına araba aldık, düşün. Parasını biz ödüyoruz, arabayı babası kullanıyo. Sonra ben çalışmaya başladım, çalışmaya başlayınca kendime güvenim yerine geldi. Ama eski eşim hiç düzelmedi. Çok sıkıntı çektirdiler bana, allah onların layığını versin. Ben de hep senin gibi düşünürdüm o zamanlar; babam olsaydı bunları yapamazlardı diye. Biliyorum, çok iyi anlıyorum seni. Ben beş sene sabrettim o enkaza, beş yılın sonunda kurtardım kendimi çok şükür. Yaptığım en akıllıca iş o dönemde korunup hamile kalmamak oldu, eğer bebeğim olsaydı daha da çektirirlerdi bana. Kendime güvenim gelip de düzelmeyeceğini anlayınca restimi çektim zaten. O yüzden şöyle düşün; işin senin en iyi dostun. Kadınların mutlaka çalışması ve kendi ayaklarının üzerinde durması lazım.Teşekkür ederim babasız bir kızı babasız bir kız anlar. Babam olsaydı dağ gibi bunların hangi birisini yapabilirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?