tekrar maas bağlanir mi?

Ben sistem iyi işliyor demedim zaten. Ona gelinceye dek çoook terslikler var. Ancak bana sorarsan buda mantiksiz. Buna harcancak para, başka şeylere harcanmali.

Neticede yetime iş yoksa, yetim olmayanada iş yok. Yillardir anne babasini görmeyenler var. Yada anne babasi maddi sömürenler.

Hele önce işe gir, sonra çik tekrar bağlansin tamamen saçmalik. Demek ki iş var. Bu para atiyorum işsizlik maaşa, emeklilik, yada boşanmiş ama hiç çalişmamiş kadina ilk bir iki yil gitse daha iyi harcanirdi.
Zaten çok büyük miktarlar değil. Harçlık gibi bi şey eğer çok iyi bir yerden emekli bi anne baba yoksa
yaş sınırı falan yok o zaman avukat demişki güya 25 yaşını geçtikten sonra sigortalı iste çalışıp çıkarsa bir daha bağlanmaz demis cok sasirdim
70 yaşında bile olsa verilir

Hayır birde enteresan olan ne biliyor musun ? O kadar durumdan bi haberler ki sanıyor ki kendi boğazından kesiliyor. Yahu adam çalışıp bunun primini ödemiş devlete fazla fazla maaşından kesinti yaptırmış. Sonra dünya gözüyle yiyemeden ölüp gitmiş.

İlla sakat mı olması lazım bu yetimlerin hakkı olan parayı alması için. Nasıl insanlar olduk biz yahu ? Bu kadar mı vicdansızız.

Birde sanıyorlar ki bu maaşı alan herkes yiyip içip geziyor. Biz 5 kardeşimle aldık ve ne yapıyorduk biliyor musun annemize verirdik. Çünkü o üç kuruşlar tekne dönmüyor. Veya bu arkadaşların sandığı gibi milyarlar değil. 200-300 lira.

Ne yapalım bizde annemize verirdik oda evi geçindirirdi. Ben üniversite okurken çalıştım babamdan kalan maaş var aman gidelim white mocha mı içeyim demedim ki o lüksü sağlayan bir para yok ortada.

Yazıklar olsun gerçekten okuduklarım beni öfkelendirdi ve üzdü. Dediğin gibi o kadar insan haksız kazanç sağlarken hakkı olan yetimin aldığı üç kuruşu tartışıyorlar.

Bu zihniyet yüzünden ülkede garibanın kursağı dolmuyor diğerleri de işkembesini şişirip duruyor. Neyse ya kime neyi anlatıyoruz allah aşkına
Aynı şekilde biz de aldık. Annemize verdik. 3 kuruş bi şey zaten. Bilmeden ahkam kesmek 🤷‍♀️

Sizin cebinizden mi çıkıyor ? Çok merak ettim. Hani öyle sanıyorsanız öyle değil onu bilin de ona göre bu kadar öfkelenin.

Babamı 18 yaşında kaybettim. İşe başlayana kadar da aldım o maaşı.

Benim babam 60 yaşında sadece 2 yıl yiyebildi emeklisini. Sonra vefat etti.

Ne yapsaydık 5 yetim küçük çocuk hepsi okul çağında annemiz çalışmıyor. Aman efendim lütfen bize vermeyin bu parayı. Babamız 35 sene çalıştı devlete aydan aya para yatırdı biz bunu hak etmiyoruz mu deseydik ?

Ya allah aşkına hakka etiğe gireceksiniz madem öncelikle bu konuya müdahale etmenizin ne kader etik ve ahlaki olduğunu düşünün.
Benimki 40 yaşında öldü. 5 çocuk 1 ev kadını kaldı ortada. Aldığımız 3 kuruştu zaten. Tabi okudum atandım. Geçti gitti çok şükür. 30 yaşına gelmiş insanların hala alması tartışılır ama niye o durumda onu da bilmek lazım. Kimse kolay kolay o maaş içim evde oturmaz. Kuş kadar bi şey zaten

Allah biz farklı şeyler anlatıyoruz dimi yahu kardeşim annen yada baban öldüğünde devlet devlet olan çoçuklarına yetim ayliğı bağlar hayatını düzene sokana kadar mesela kızlar evlendiğinde ceyiz parasıda verir. Mesela eşin emeklisi varsa eşe emekli maaşını bağlar yok ise dul maaşı bağlar zaten bunlar dişe değecek paralarda değil ona hem fikirim. Ama calışıp işe girip çıkan neredeyse 30 yaşına gelmiş biride ben yetim aylığını geri istiyorum demesi abes.
Keşke diyorum gerekli kurumlar yardımcı olsada kendisini işe yerleştirselerde calışsa böyle çözünlere ihtiyac duymusa.

Ben 21 yaşımdan beri çalışıyorum. Babamdan kalan parayı sadece 3 yıl alabildim. Şuan 27 yaşındayım.

Yarın öbür gün eşimden ayrıldım iş durumum da sorun oldu ondan da ayrıldım. Bir süre işsiz güçsüz kaldım.

Refah seviyesi çok muhteşem olan ülkem bana çözüm üretmiyor. Bende gidip zor durumumu kolaylaştırmak adına yetim aylığım için başvuruyorum ve alıyorum.

Bunun neyi sorun bana açıklar mısınız ?

Bu ülkede 30 yaş üstüne ultra refah düzeyi ya da Avrupa’da olduğu gibi işsizlik sigortası bağlanıyor mağduriyetleri gideriliyor da benim mi haberim yok.

Benim kadrolu olup çalıştığı işten olan o parayı almak zorunda kalan tanıdığım var. Verilen üç kuruş zaten allah aşkına işi gücü olan insan gidip sgk kapısında yatıp o parayı almaya çabalar mı sanıyorsunuz?

İnsanlar çaresiz kalıyor çaresiz.

Benimki 40 yaşında öldü. 5 çocuk 1 ev kadını kaldı ortada. Aldığımız 3 kuruştu zaten. Tabi okudum atandım. Geçti gitti çok şükür. 30 yaşına gelmiş insanların hala alması tartışılır ama niye o durumda onu da bilmek lazım. Kimse kolay kolay o maaş içim evde oturmaz. Kuş kadar bi şey zaten
Düşünsene dışarısı iş dolu çalışmayıp o gelen üç kuruş parayı yemek için yatıyor bu insanlar sanıyorlar. Yahu ev geçinmez, aylık mutfağın masrafının çeyreğini karşılamaz, bir lise öğrencisini aylık zar zor idare edecek bir para. Millet manyak mı o üç kuruşu oturup evde beklesin.

Ay şaka gibi yorumlar. Arkadaşlar bu bir HAK! Yok koskoca insanlarmış da yok oymuş da buymuş da. Size ne yahu? Maddi durumun, koskoca olmamın ne alakası var?

Bakın burada neredeyse anonimiz hepimiz, kendimden bahsedeyim, benim üstüme birçok taşınmaz var, Almanya’da çalıştım, geldim Türkiye’de devam ettim. Maddi durumum da çalışsam da çalışmasam da epey iyi, ama babamın hastalanmasıyla işi bıraktım, hemen ardından vefat etti ve ben bir süre iyi hissetmediğimden, annemle vakit geçirmek istediğimden çalışmak istemedim, başvurarak aldım. Kimse de diyemez ki niye aldın sana ne hakkımdı aldım derim. İşe girene kadar, evlenene kadar alabilirsiniz.

Zaten dendiği gibi kuş kadar maaş. Evlenmediğiniz ve çalışmadığınız müddetçe bu HAK. Yasadışı bir şey değil, bir HAK.

Ben 21 yaşımdan beri çalışıyorum. Babamdan kalan parayı sadece 3 yıl alabildim. Şuan 27 yaşındayım.

Yarın öbür gün eşimden ayrıldım iş durumum da sorun oldu ondan da ayrıldım. Bir süre işsiz güçsüz kaldım.

Refah seviyesi çok muhteşem olan ülkem bana çözüm üretmiyor. Bende gidip zor durumumu kolaylaştırmak adına yetim aylığım için başvuruyorum ve alıyorum.

Bunun neyi sorun bana açıklar mısınız ?

Bu ülkede 30 yaş üstüne ultra refah düzeyi ya da Avrupa’da olduğu gibi işsizlik sigortası bağlanıyor mağduriyetleri gideriliyor da benim mi haberim yok.

Benim kadrolu olup çalıştığı işten olan o parayı almak zorunda kalan tanıdığım var. Verilen üç kuruş zaten allah aşkına işi gücü olan insan gidip sgk kapısında yatıp o parayı almaya çabalar mı sanıyorsunuz?

İnsanlar çaresiz kalıyor çaresiz.
Bende onu anlatmaya calışıyorum zaten sizi o paraya muhtaç eden sistemde problem gel vatandaş senin sağlığın yerinde ben sana iş bulayım sen caliş diyen bir sistemimiz yok benim kızdığım sistem.insanlar değil.
Aynı köyde yaşayan kadın yaşlılık ayliğı alabilmek için ikametini başka evde gösteriyor malı mülkü varken. Bir komşumuz babasından kalan 2 bucuk milyar emekli maaşını alıyor artı sigortasız işlerde calışıyor daha büssürü tanıdığım var.
Ama gerçekten ihtiyaçı olan insanlar bu parayı alamıyor. Ben yetim aylığı almasın demiyorum ama 30,40 yaşına gelmiş insanların ben yetimim verin ayliğımı verin denilince abes oluyor. Herkes sizin gibi değil bilerek calışmayan çok kişi var. Devletin bunu ayıklaması gerekiyor eli ayağı tutan herkes calışsın bu durumu istismar etmesin.20 yaşında birisi zaten muhtaç ve artı okul hayatı oluyor ama 30 yaşına gelen bir birey ayakları üstünde durmalı.

Bende onu anlatmaya calışıyorum zaten sizi o paraya muhtaç eden sistemde problem gel vatandaş senin sağlığın yerinde ben sana iş bulayım sen caliş diyen bir sistemimiz yok benim kızdığım sistem.insanlar değil.
Aynı köyde yaşayan kadın yaşlılık ayliğı alabilmek için ikametini başka evde gösteriyor malı mülkü varken. Bir komşumuz babasından kalan 2 bucuk milyar emekli maaşını alıyor artı sigortasız işlerde calışıyor daha büssürü tanıdığım var.
Ama gerçekten ihtiyaçı olan insanlar bu parayı alamıyor. Ben yetim aylığı almasın demiyorum ama 30,40 yaşına gelmiş insanların ben yetimim verin ayliğımı verin denilince abes oluyor. Herkes sizin gibi değil bilerek calışmayan çok kişi var. Devletin bunu ayıklaması gerekiyor eli ayağı tutan herkes calışsın bu durumu istismar etmesin.20 yaşında birisi zaten muhtaç ve artı okul hayatı oluyor ama 30 yaşına gelen bir birey ayakları üstünde durmalı.

Ben sizi anladım ve biraz da dediklerinize hak veriyorum. Elbette 20li yaşlarda okuyacak, yeni işe girecek insanlar anne babasının emekli maaşını almalı. Ama işe girmiş, çalışmış, 30 yaşında ayrılmış insan bu maaşı almamalı diyorsunuz haklısınız.

Arkadaşlar peki bu insanlar aç mı kalsın diyorlar elbette kalmasın. Sosyal devletse adam gibi işsizlik maaşı en az 2 yıl verilmeli bence. İş bulmak konusunda da devlet yardım etmeli. Almanyada mesela çok iyi işsizlik maaşı ve iş bulma sistemi var. Onlarda yetim maaşı diye bir durum yok. Bizim de öyle olmamız lazım bence de. Erkek kadın farketmeden devlet hepimizin arkasında olmalı.

Ama yok :p Bu yetim maaşı da eskiden kalma bir maaş/gelenek. Kadınları çalışma hayatına atılması daha çok yeni aslında. Zaten çalışmayacak kadın evlenmezse sokakta kalacakmış resmen. Bu olmasın diye çıkartılmış bir maaş. Zaman değişiyor. Bunun ilerleyen nesillerde kalkıp doğru düzgün sadece vatandaşız diye işsizken devletin arkamızda olduğu günler de gelecek inşallah.

Ee calışsınlar ozaman o kadınlarda anne,baba ölmesi maaş hakkı vermez yetişkin bir bireye zaten emekli maaşı zaten kadınlar alıyor evli değil ise.
Nafaka kadar saçma bile saçma aslında kadına bizler bakılıcak muhtaç kimseler değiliz sadece çoçukları bağlamalı. Mesela bir kadın calışmacak bir durumda ve belirli bir yaşta ise zaten almalı nafaka ama genç bireylerin çoğu istismar ediyor nafakayı.
Nafaka da almayalımmm yaniii pekii😅Kadınlar zaten eziliyor bu ülkede iyice un ufak olsunlar

Ben yetim maaşını destekliyorum Ama ciddi haksızlık var. Emekli sandığından maaş alıyorsan alamıyorsun ssk ya da bağkurdan maaş alıyorsan 2. Maaşı alabiliyorsun. Bu ne çelişki. Hangi kurumda çalıştığımıza göre mi yetim olup olmadığımıza karar veriliyor?ya herkese verilmeli ya da hiçbirine.

Düşünsene dışarısı iş dolu çalışmayıp o gelen üç kuruş parayı yemek için yatıyor bu insanlar sanıyorlar. Yahu ev geçinmez, aylık mutfağın masrafının çeyreğini karşılamaz, bir lise öğrencisini aylık zar zor idare edecek bir para. Millet manyak mı o üç kuruşu oturup evde beklesin.
Bazı şeyler dışardan anlaşılmaz ille yaşamak gerek. Ama umarım kimse yaşamaz. Çok zor çünkü

Hayatını Kaybeden Sigortalının Çocuklarına Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Ölen sigortalının çocuklarına aylık bağlanabilmesi için çocukların cinsiyeti, yaşı, malul olup olmaması, öğrenim durumu ve medeni hali gibi kıstaslar mevcuttur.

Hak sahibi çocuklara ölüm aylığı bağlama şartları aşağıda açıklanmış olmakla birlikte, 21/03/2018 tarihli ve 7103 sayılı Kanun ile hak sahibi çocuklar için yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre, 27/3/2018 tarihinden itibaren ölüm aylığı bağlanması talebinde bulunan çocuklardan 4/1-(a) kapsamında sigortalı sayılanlara; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurana kadar aylık bağlanacaktır. Aylık almakta iken 4/1-(a) kapsamında sigortalılığa tabi çalışmaya başlayan hak sahibi çocukların da Kanunda belirtilen yaş ve öğrencilik nitelikleri devam ettiği sürece bağlanan aylıkları kesilmeyecektir.

Kız çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi için;

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,

Kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması,

evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları şarttır. Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır.

Kız ve Erkek Yetimin Aylığının Kesilmesini Gerektiren Haller:

• Türk Vatandaşlığından Çıkma/Çıkarılma
  • Evlenme: Yetim aylığı almakta iken evlenen erkek ve kız yetimin aylıkları kesilmektedir.
  • Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi: 5434 sayılı Kanuna göre yetim aylığı bağlananların 5510 sayılı Kanunun 4/1-a, ve 4/1-b statüsünde çalışmaya başlamaları halinde yetim aylıkları kesilmemektedir. 5434 sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince yetim aylığı alanların 5510 sayılı Kanunun 4/1-c statüsünde çalışması halinde, yetimin aylığı göreve girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilmektedir. Ayrıca çalışmaya başlayanların hangi sigorta kapsamında çalıştığına bakılmaksızın ek 81 inci ve ek 84 üncü madde kapsamında yapılan ek ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilecektir.
  • Öğrenim Durumu Değişikliği Nedeniyle Aylıkların Kesilmesi: Erkek yetimlerin ölüm tarihinde (18), ortaöğrenim yapmakta ise (20), yükseköğrenim yapmakta ise (25) yaşını doldurması halinde aylıkları kesilmektedir. Ayrıca, 25 yaşını doldurmayan erkek yetimin Bir yüksek öğrenimi bitirmesinden sonra ikinci bir yüksek öğrenimde geçen süreleri ile doktora veya ikinci defa yapılan master veyahut lisans üstü uzmanlık öğreniminde geçen süreleri için aylık bağlanmamakta, ödenen aylıklar kesilmektedir.

Hanımlar konuya siyasi içerikli mesajlar veya siyasi yorumlara sebebiyet verecek mesajlar yazılmasın lütfen😌

• Beğen
Reactions: JES
Konu sahibi yaşın kaç olursa olsun bekar olduğun(soy isim değişikliği) ve sigortalı işte çalışmadığın sürece babadan kalan maaşı alabilirsin.

İşe giriş çıkışlarda da prosedür şu şekilde:

İşe girdiğin tarihte kesilir otomatikman, işten çıktığın tarihte de bağlı olduğun sgk şubesine gidiyorsun bildiriyorsun.

Diyelim 2018 Haziran’da çıktın ve bildirmedin. Yeni öğrendin maaş işini, bugün git başvur geriye dönük de alabilirsin maaşını.

Yaş kıstas değil. Yaşın kaç olursa olsun alırsın. Evlenip boşandığın zaman da aynı şekilde almaya devam edebilirsin. 👍🏻
cok teşekkür ederim bilgilendirme icin

• Beğen
Reactions: JES
Hayatını Kaybeden Sigortalının Çocuklarına Aylık Bağlanmasının Şartları Nelerdir?

Ölen sigortalının çocuklarına aylık bağlanabilmesi için çocukların cinsiyeti, yaşı, malul olup olmaması, öğrenim durumu ve medeni hali gibi kıstaslar mevcuttur.

Hak sahibi çocuklara ölüm aylığı bağlama şartları aşağıda açıklanmış olmakla birlikte, 21/03/2018 tarihli ve 7103 sayılı Kanun ile hak sahibi çocuklar için yeni düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre, 27/3/2018 tarihinden itibaren ölüm aylığı bağlanması talebinde bulunan çocuklardan 4/1-(a) kapsamında sigortalı sayılanlara; 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yükseköğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurana kadar aylık bağlanacaktır. Aylık almakta iken 4/1-(a) kapsamında sigortalılığa tabi çalışmaya başlayan hak sahibi çocukların da Kanunda belirtilen yaş ve öğrencilik nitelikleri devam ettiği sürece bağlanan aylıkları kesilmeyecektir.

Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri hariç Kanun kapsamında veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmıyor olmaları,

evli olmamaları veya evli olmakla birlikte sonradan boşanmış veya dul kalmış olmaları şarttır. Kız çocuklarına ölüm aylığı bağlanabilmesi için herhangi bir yaş ya da öğrenim durumu şartı bulunmamaktadır.

• Evlenme: Yetim aylığı almakta iken evlenen erkek ve kız yetimin aylıkları kesilmektedir.
  • Çalışma Halinde Aylıkların Kesilmesi: 5434 sayılı Kanuna göre yetim aylığı bağlananların 5510 sayılı Kanunun 4/1-a, ve 4/1-b statüsünde çalışmaya başlamaları halinde yetim aylıkları kesilmemektedir. 5434 sayılı Kanunun 99 uncu maddesi gereğince yetim aylığı alanların 5510 sayılı Kanunun 4/1-c statüsünde çalışması halinde, yetimin aylığı göreve girdiği tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilmektedir. Ayrıca çalışmaya başlayanların hangi sigorta kapsamında çalıştığına bakılmaksızın ek 81 inci ve ek 84 üncü madde kapsamında yapılan ek ödemeleri, çalışmaya başladıkları tarihi takip eden aybaşından itibaren kesilecektir.
  • Öğrenim Durumu Değişikliği Nedeniyle Aylıkların Kesilmesi: Erkek yetimlerin ölüm tarihinde (18), ortaöğrenim yapmakta ise (20), yükseköğrenim yapmakta ise (25) yaşını doldurması halinde aylıkları kesilmektedir. Ayrıca, 25 yaşını doldurmayan erkek yetimin Bir yüksek öğrenimi bitirmesinden sonra ikinci bir yüksek öğrenimde geçen süreleri ile doktora veya ikinci defa yapılan master veyahut lisans üstü uzmanlık öğreniminde geçen süreleri için aylık bağlanmamakta, ödenen aylıklar kesilmektedir.

Hanımlar konuya siyasi içerikli mesajlar veya siyasi yorumlara sebebiyet verecek mesajlar yazılmasın lütfen😌
cok teşekkür ederim isten çıkma durumunda tekrar baglaniyormus bana yanlış bilgi vermişlerdi buradan doğrusunu öğrenmiş oldum teşekkür ederim

cok teşekkür ederim isten çıkma durumunda tekrar baglaniyormus bana yanlış bilgi vermişlerdi buradan doğrusunu öğrenmiş oldum teşekkür es
Yok bilmiyorum anlatsana!!heralde biliyoruz ne yapayım uzun uzun sana anlayımmı.
Allah biz farklı şeyler anlatıyoruz dimi yahu kardeşim annen yada baban öldüğünde devlet devlet olan çoçuklarına yetim ayliğı bağlar hayatını düzene sokana kadar mesela kızlar evlendiğinde ceyiz parasıda verir. Mesela eşin emeklisi varsa eşe emekli maaşını bağlar yok ise dul maaşı bağlar zaten bunlar dişe değecek paralarda değil ona hem fikirim. Ama calışıp işe girip çıkan neredeyse 30 yaşına gelmiş biride ben yetim aylığını geri istiyorum demesi abes.
Keşke diyorum gerekli kurumlar yardımcı olsada kendisini işe yerleştirselerde calışsa böyle çözünlere ihtiyac duymusa.
emekli olan kişi misal veriyorum 7 bin maaş alacaksa
Allah aşkına şuan neyi tartışıyorsunuz. Kadın çok kısa bir soru sormuş. Etik veya değil onu mu sorguluyoruz.

Ülkemizde herşey tıkırında ya bunu mu tartışacağız. Sanki devlet bunu vermeyince şahsa, çok makul yerlerde mi kullanacak yapmayın ya.

Ayşen’in Fatma’nın Ali’nin yemediğini sanki hayır işinde mi kullanacak devlet. Hazineden kendi yandaşına akıtacak.

Adam 65 yaşında kadar çalışmış ve emekli maaşını yiyemeden ölüp gitmiş. Eeee bu adamın emeği niye devlet kasasında kalıyor kardeşim ?

Tabi ki çocuğu eşi yiyecek. Vergisi zammı emekli kesintisi derken insanlar senelerce üç kuruşa çalışıyor. O emekli aylığı maaşı hakkı hemde sonuna kadar. Çalışan iş bulan zaten çalışıyor. Kimse o üç kuruşa tamah etmez bilerek merak etmeyin.

Gördüğüm en yersiz çıkış. Çok enteresan yaa
cok teşekkür ederim sagolun desteginiz icin amaç tartsma çıkarmak değildi konuyu nereye getirmişler ne diyeyim

26 yaşında biri yetim maaşı alıyorken sigortalı ise girip çıksa tekrardan yetim maaşı bağlanır mi bilgisi olan varsa yardımcı olursa cok sevinirimi cok önemli
Evet alabiliyorsunuz yalnızca bildirmeniz gerekir. 25 yaşına kadar sigortalı bir işte çalışırken de yetim aylığı alabilirsiniz ama 26 yaşında kesilir yetim aylığınız. İşten ayrıldığınız taktirde dilekçe yazıp başvuruda bulunursanız bağlanır. Kadınlarda evli değilseniz ve yetim aylığı aldığınız emeklilik türünde çalışmıyorsanız ömrünüzün sonuna kadar aylık alabiliyorsunuz.

Evet alabiliyorsunuz yalnızca bildirmeniz gerekir. 25 yaşına kadar sigortalı bir işte çalışırken de yetim aylığı alabilirsiniz ama 26 yaşında kesilir yetim aylığınız. İşten ayrıldığınız taktirde dilekçe yazıp başvuruda bulunursanız bağlanır. Kadınlarda evli değilseniz ve yetim aylığı aldığınız emeklilik türünde çalışmıyorsanız ömrünüzün sonuna kadar aylık alabiliyorsunuz.
cok teşekkür ederim çalışma durumu çalışmadan çıkmadan sonra detayları bilmiyordum öğrenmis oldum

Back
X