• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar üni okumak!işsizlik

tıp için çok çok çok sabırlı olmalısınız. çok çok fazla çalışmalısınız.
gerçekten feci zor bir alan.
ciddi anlamda kararlıysanız ve tüm derslere yatkınlığınız varsa neden olmasın.
6 yıl tıp okumak yürek ister.
ama hiçbir şey imkansız değil sonuçta.
her şeye yeniden başlayabilirsiniz hevesiniz olduğu sürece.

Bence en temizi tıp eğer içinizde cidden yapabilme azmi ve isteği varsa en doğru seçim olur.. hale bak ya üniversite okuyorsun donanım ekliyorsun yine issizsin yine ıssız ben de aynı durumdayım..

Ayni yastayiz. Yaklasik bir yillik evliyim. Nefret ettigim bir meslegim var. Atandim, memurum. Ama her sabah ise mehter adimlariyla gidiyorum. Gittim gecen hafta bir dunya kaynak aldim. Ygs ve lys ye calisiyorum. Saglik sektorundeyim. İnsanlara yardim etmek .. İle baslayan felsefi ve edebi cumlelerle dolup dolup tasmiyorsa iciniz sakin ha sakin yazmayin. Turkiyede saglik sektoru oyle hirpalayiciki akliniz sasar. Ben okul oncesi ogretmenligi, psikoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon, dis hekimligi, diyetisyenlik diyor ve susuyorum. Kendilerine ait bir alan var ve bir milyonlu bir hiyerarai basamaginda bulunmuyorlar. Ozeldede devlettede is olanaklari bitmez. Eeken baslsaydik daha hos olurmuydu olurdu. Ama Gec kalmak mi, asla.

Böyle kutsal bir mesleğin geldigi durumu gördükçe içim acıyor :(
Öğretmenlerin atanma olayı cidden cok zormuş. Gecen hafta kpss öğretmenlik sınavına giren bit matematik öğretmeniyle tanıştım. Gecen sene aldıgı puan 81miş. Ama artık atamalar mülakatla yapıldıgı için, mülakata bile girememiş. Bu sene tekrar girmiş.
Yani kpss ye girme amacı bile sonraki mülakata girebilmek için...
Bu ülkede herşey bu kadar zor olmak zorunda mı:(
Belki de bizim ülkemiz dünyanın survivor'ı ...
Sevgili konu sahibi, sağlık sektörü her zaman iyidir. Bir akrabam bundan 15-20 sene önce sınıf öğretmenliği mezunuyken hemşireliğe geçiş yapmıştı. Bir de polislik atamaları sayıca fazla
Yolunuz açık olsun.
Hayat cidden cok zor

Yani bence kpss den atanmak tıp okumaktan çok daha kolay. 6 sene tıp okucayacağınıza, adam akıllı kpss kasıp bu sene 2018 düz memur olun daha kolay. Mimarlık içinde aynı şey geçerli, özel de okumayacaksınız devlette puanlar düşük değil, o sınavlara da hazırlanmanız gerekecek sonuç olarak, halihazırda üni mezunu olan birinin iş için başka üni okuması saçma, kpss p3 kasar en kötü düz memur olurum bi daha 4 sene okuyup belirsizliğe yol alacağıma yani

Sizin neye yatkın olduğunuza bağlı bence. Tıp okumak için neredeyse tüm soruları doğru yapmanız gerekecek, zaten o kadar iyiyseniz kpss yi rahatlıkla kazanırsanız. Mühendislik güzel ama sizin içinizde var mı, hangi mühendisliğe ilgi duyuyorsunuz bunlar önemli. Ama ben olsam tıp düşünebilecek kadar iyiysem diyetisyenlik okurdum.

Yani bence kpss den atanmak tıp okumaktan çok daha kolay. 6 sene tıp okucayacağınıza, adam akıllı kpss kasıp bu sene 2018 düz memur olun daha kolay. Mimarlık içinde aynı şey geçerli, özel de okumayacaksınız devlette puanlar düşük değil, o sınavlara da hazırlanmanız gerekecek sonuç olarak, halihazırda üni mezunu olan birinin iş için başka üni okuması saçma, kpss p3 kasar en kötü düz memur olurum bi daha 4 sene okuyup belirsizliğe yol alacağıma yani
Sadece iş bulmak için değil,istediğim meslek olmadığını anladım.üstelik atanmak çok çok zor çalışıp yüksek oyan aldınız mülakat tan hiçbir arkadaşım geçemedi mesela,90 olan KPSS puanı düşürdüler..kaldıki anca doğuya atanabiliyoruz.ben istediğim yerde yapabileceğim bi iş istiyorum.iş bulmak olsa sadece buluyorum calışıyorum da ,ama öğretmenlik dışı işler...mevzu seçebileceğim sosyal olabileceğim aktif olabileceğim iyi para kazanacağım bi iş..

Bunca sene zora koştum ..istemeye istemeye devam ettim.kpss ile atanmayı da istemiyorum artık .bana uygun değilmiş anladım.bu yüzden calışmaya da başladım .dün matematik kitabı aldım .2konu bitirdim.bi sondan bi baştan .karmaşık sayılar Ve sayılar konusu bitti.cözdükce geçmişte niye yaşamamışım bunları diyorum .cesaretimi artırdı.fizik gölgeler konusundan da bi kac soru doğru çözünce kendime güvenim geldi.Aslında niye o zamanlar güvensiz ve tembeldin çok iyi biliyorum.aile içi şiddetli kavgalar tartişmalar yüzünden ..evde ağlamasının gün sayılıydı.lise son sınıf tam işkenceydi benim için.kitabı açıp saatlerce bakardım..birde aşıktım .o yıllardaki aşkı bilirsiniz.sadece onu düşünüp durur adını deftere kitaba yazardım ..tam lise aşkı işte..karşılıksız saf masum...yani derse ilgim hiç yoktu.Babam annem kavga eder dururdu..sınıfta teneffüslerde arkadaşlarıma tek tek bakıp hüzünlenirdim..ne mutlular diye..depresyondaydım.çok şiddetli kavgalar oldurdu.annem balkondan atlıycam der dururdu.çok duygusal biriydim..
Biyolojinin b sini bilmiyormuşum üniversitede öğrendim ben.
Ne bileyim çok sıkıntılı günler geçirdim umutla bakmak istiyorum artık ..kendim için bi adım atıyorum.iyi Üni 4 yıl iyi meslek 40 yıl kazandırır derler..

Bilgi mühendisiyiim, ayrıca çift anadal mezunuyum.Tekrar girsem diş ya da beslenme okurdum. ikisi de rahat. ama en önemlisi ikisinde de kendi işinin patronu olaibliyorsun. :) o yüzden kardeşlerimden biri diş, diğeri beslenme okuyor.

Gecende liseye giden yegenime derslerine calis onem ver gelecegini planla simdiki aklim o zaman olsaydi ve calissaydim simdi daha iyi farkli yerlerde olabilirdim diyorum da dikkate aliniyormuyum sanmam.niye zamaninda cok calismadiysak..

Bence tıp sizin için hiç makul durmuyor diyetisyenlik düşünülebilir Üni sınavı için de gec değil yani kaybedeceğiniz bir şey yok
Nerden başlarsanız kâr sizin için
Öğretmen arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz yapamadığımız sorularda falan youtubeda ders anlatan bir ton hoca var onlardan da yardım alabilirsiniz

Bende ogretmenim. Ben lisanstan sonra saglik alaninda yuksek lisans yaptim. Ve rahatlikla soyleyebilirimki asla ftr yazmayin. Ozelde 2bin liraya belki is bulursunuz. Devlet icinde atanmasi cok zor. Diyetisyenligin de atamasi zor. Ben bu sene tekrar girdim lysye hic de calismadim kitap bile acmadim. 60bindeyim , tmden girdim digerlerine uyanamadim. Ne yazicam bilmiyorum zaten oylesine girmistim. Ben fen bolumunu hic cozmeden bu siralamayi yaptiysam siz bence 40bine rahat girersiniz. Biyolojiler cepte, fizik kimya matematik icin de arkadaslariniz yardim ederse tip hayal degil. Bende univeriste sinavi zamanlarima cok kiziyorum. Icim aciyor dusundukce. Ben dogudayim daha yillarca, ogretmenlik yazarken univeriste tercihinde 20bindeydim. Pdr yazma atamasi yok dediler o kadar pismanimki, yazsam ilk seneden izmir merkeze bile ataniyordum. Suanki aklim olsa ikisini de yazmaz okumazdim ama. Bence tip en guzeli. Ya hemsirelik ya tip, hem maaslari dolgun hem atamalari kolay

Selamlar herkese ,
Nerden başlasam bilmiyorum öğretmenim ama malum atanamıyorum,binlerce kişiyle yarışıyoruz açılan kadrolar belli.cok az oluyor.iş aramaktan çok çok az ücretlere bi yerlerde çalışmaktan bıktım .sözleşmeler 10 aylık ,yıl sonu gelince güle güle..yaz gelince para Yok tabi ayrı mesele.birikim Yok zaten olması mümkün değil .

Bu ay dedim Tekrar sınava gireceğim yaşım 29.ömür nasıl olsa geçiyor ,bu yıllar okurken de geçecek okumazkende..kendim için iyi bir mesleğim olsun istiyorum.

ben üniversite sınavına girerken hiç çalışmadım çok tembellik yaptım.sınavım zaten berbattı.60binle yerleştim düşünün.şimdi başarı sıralarına bakıyorum baya düşmüş iyi bölümler..
Kendim için iyi bi meslek istiyorum,öğretmenliği sevmiyor değilim ama ömrüm boyunca yapamam anladım.ücret tatmin edici değil,çalışma şartları çok kötü,atanma yok..çok pişmanım şimdi .gec mi kaldım diye düşünmüyor da değilim ama dediğim gibi yıllar geçiyor nasıl olsa da diyorum.insanın kendi için seçtiği iyi meslek çok şey kazandırıyor insana.şimdi anladım

İstediğim bölümler tıp yada mimarlık olabilir.peki sizce günümüzde iyi önü açık olan ,ben olsam dediğiniz ,hangi bölümü okurdunuz??
Tavsiye ,moral Ve yüreklendirmeye ihtiyacım var.
Ben iki okul bitirdim, hiç yılmadan okunmaya devam hayatıma bastan başladım hiç çalışmadım 7 seneden sonra ilk kez sınava girdim ne başarabilirm diye ve çok şey başarabileceğini gördüm ftr istiyordum iş imkanı yok dediler çok araştırdım hemşirelik alanında yoğunlaştım ve inşaallah sağlık alanı okuycam hemşirelik ve ebelik ataması en iyi iki bölüm..

Ftr den yeni mezun arkadaşım istanbulda 7bine işe girdi.aslında ben 2 bine çalışan hiç duymadım.4yııllık ftr den bahsediyorum.

Back
X