• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrar üni okumak!işsizlik

Bende ogretmenim. Ben lisanstan sonra saglik alaninda yuksek lisans yaptim. Ve rahatlikla soyleyebilirimki asla ftr yazmayin. Ozelde 2bin liraya belki is bulursunuz. Devlet icinde atanmasi cok zor. Diyetisyenligin de atamasi zor. Ben bu sene tekrar girdim lysye hic de calismadim kitap bile acmadim. 60bindeyim , tmden girdim digerlerine uyanamadim. Ne yazicam bilmiyorum zaten oylesine girmistim. Ben fen bolumunu hic cozmeden bu siralamayi yaptiysam siz bence 40bine rahat girersiniz. Biyolojiler cepte, fizik kimya matematik icin de arkadaslariniz yardim ederse tip hayal degil. Bende univeriste sinavi zamanlarima cok kiziyorum. Icim aciyor dusundukce. Ben dogudayim daha yillarca, ogretmenlik yazarken univeriste tercihinde 20bindeydim. Pdr yazma atamasi yok dediler o kadar pismanimki, yazsam ilk seneden izmir merkeze bile ataniyordum. Suanki aklim olsa ikisini de yazmaz okumazdim ama. Bence tip en guzeli. Ya hemsirelik ya tip, hem maaslari dolgun hem atamalari kolay
Ftr o kadar kötüyse en ideali diyetisyenlik ve tıp gibi duruyor..

Ftr den yeni mezun arkadaşım istanbulda 7bine işe girdi.aslında ben 2 bine çalışan hiç duymadım.4yııllık ftr den bahsediyorum.
7bine nasil girdi ftr olduguna emin misin canim belki baska bir bolumu bitirmistir. 4 bin veriyor diye bir yerin turlu eziyetine katlananlar var maalesef. Ftrciler de simdi baska bolumlerden yuksek lisans yapiyor kendi bolumlerinde is bittigi icin. Ifsa olmamak icin soylemiyorum ama ftrcilerin icinde bulundugu durumu biliyorum acikcasi ben olsam okumam ama karar senin tabi

7bine nasil girdi ftr olduguna emin misin canim belki baska bir bolumu bitirmistir. 4 bin veriyor diye bir yerin turlu eziyetine katlananlar var maalesef. Ftrciler de simdi baska bolumlerden yuksek lisans yapiyor kendi bolumlerinde is bittigi icin. Ifsa olmamak icin soylemiyorum ama ftrcilerin icinde bulundugu durumu biliyorum acikcasi ben olsam okumam ama karar senin tabi
Yok kız 7 bine girdi Emin'im.hatta baya aradı iş .istanbulda.şuan.

İş ilanlarında şimdi diyetisyenlik arattım .
Sonuçlara göre ,
Mimar ,inş mühendisi arayan oldukça fazla .
Diyetisyenlik bi kac tane çıktı .
Hemde istanbulda arattım.küçük sehirleri düşünemiyorum bile.adlında böyle aramalar yaparak en çok hangi meslek aranıyor iş için bi fikir edinilebilir.

Hemşirelik açık ara daha yıllarca götürür atamalarda. Gelin meslektaş olalım :) Bende ikinci üni olarak başlayıp okudum iş bulamayınca.

Selamlar herkese ,
Nerden başlasam bilmiyorum öğretmenim ama malum atanamıyorum,binlerce kişiyle yarışıyoruz açılan kadrolar belli.cok az oluyor.iş aramaktan çok çok az ücretlere bi yerlerde çalışmaktan bıktım .sözleşmeler 10 aylık ,yıl sonu gelince güle güle..yaz gelince para Yok tabi ayrı mesele.birikim Yok zaten olması mümkün değil .

Bu ay dedim Tekrar sınava gireceğim yaşım 29.ömür nasıl olsa geçiyor ,bu yıllar okurken de geçecek okumazkende..kendim için iyi bir mesleğim olsun istiyorum.

ben üniversite sınavına girerken hiç çalışmadım çok tembellik yaptım.sınavım zaten berbattı.60binle yerleştim düşünün.şimdi başarı sıralarına bakıyorum baya düşmüş iyi bölümler..
Kendim için iyi bi meslek istiyorum,öğretmenliği sevmiyor değilim ama ömrüm boyunca yapamam anladım.ücret tatmin edici değil,çalışma şartları çok kötü,atanma yok..çok pişmanım şimdi .gec mi kaldım diye düşünmüyor da değilim ama dediğim gibi yıllar geçiyor nasıl olsa da diyorum.insanın kendi için seçtiği iyi meslek çok şey kazandırıyor insana.şimdi anladım

İstediğim bölümler tıp yada mimarlık olabilir.peki sizce günümüzde iyi önü açık olan ,ben olsam dediğiniz ,hangi bölümü okurdunuz??
Tavsiye ,moral Ve yüreklendirmeye ihtiyacım var.
Hukuk okumak için işimden ayrıldım bu yıl sınava hazırlanıcam bir sürü kitap aldım..yaşım 24

Benim yaş 31. Bir vakıf üniversitesinin görsel iletişim tasarımı bölümünü tam burslu yazdım çok yüksek ihtimal gelecek tek tercih yaptım.İlginiz varsa önü açık bi alan...

Merhabalar, ben 2. Sınıf tıp öğrencisiyim. Sorularınızı yanıtlayabilirim bu alanda. İstedikten sonra hiçbir şey zor değil inanın

Merhabalar, ben 2. Sınıf tıp öğrencisiyim. Sorularınızı yanıtlayabilirim bu alanda. İstedikten sonra hiçbir şey zor değil inanın
NE GÜzel .inşallah bana da nasip olur.soracak çok şeyim var elbette.
Calışmaya başladım ben .acıkcası olmayacak gibi görünmüyor ama bazen zorlanıyorum. Nasıl çalışacağım hususunda özellikle. Sen günde kac saat çalışıyordun ilk soru bu olsun .özelden de yazarım tesekkür ederim .

sadece iş bulmak için düşünmeyin severek okumadan ve severek çalışmadıktan sonra eziyete dönüşür.sevdiğiniz bir bölüm okuyun yada en azından nefret etmeyeceğiniz bir bölüm. sırf iş imkanı var diye sağlık sektörü düşünülmez çok zor iş sağlık sektörü hemşirelik ve diğer bir çoğunda nöbet var.mühendislik düşünebilirsiniz iş alanlarını araştırıp.hangi dalda iş imkanı fazla ise ve ilginiz varsa tabiki. mühendislik tavsiye ederim.ben devletteyim mühendisler beş bine yakın maaş alıyor ve çok rahatlar.bende mühendislik okuyorum seneye bitiyor.bir çok meslekten daha avantajlı teknik hizmet sınıfına girdiği için devlette daha fazla maaş alıyor mühendis.

sadece iş bulmak için düşünmeyin severek okumadan ve severek çalışmadıktan sonra eziyete dönüşür.sevdiğiniz bir bölüm okuyun yada en azından nefret etmeyeceğiniz bir bölüm. sırf iş imkanı var diye sağlık sektörü düşünülmez çok zor iş sağlık sektörü hemşirelik ve diğer bir çoğunda nöbet var.mühendislik düşünebilirsiniz iş alanlarını araştırıp.hangi dalda iş imkanı fazla ise ve ilginiz varsa tabiki. mühendislik tavsiye ederim.ben devletteyim mühendisler beş bine yakın maaş alıyor ve çok rahatlar.bende mühendislik okuyorum seneye bitiyor.bir çok meslekten daha avantajlı teknik hizmet sınıfına girdiği için devlette daha fazla maaş alıyor mühendis.

Bende severek yapacağım işi arıyorum zaten hem de iş imkanı olsun artık Boşu boşuna 2.üniyi okumayalım .mühendislik olarak ne tavsiye edersin

Son düzenleme:
Diş hekimliği nasıl özelde çalışan devlette çalışan ?var mı diş hekimi aramızda

Bende severek yapacağım işi arıyorum zaten hem de iş imkanı olsun artık Boşu boşuna 2.üniyi okumayalım .mühendislik olarak ne tavsiye edersin
çevre mühendisliği,harita mühendisliği,sehir bölge planlama revaçta ve bayanların çok olduğu bölümler.ilgi alanınıza göre başka mühendisliklerde olabilir.yüksek bir puan hedefliyorsunuz sanırım eğer diş hekimliği veya tıp kazanabiliyorsanız onlar çok daha iyi tabiki.

çevre mühendisliği,harita mühendisliği,sehir bölge planlama revaçta ve bayanların çok olduğu bölümler.ilgi alanınıza göre başka mühendisliklerde olabilir.yüksek bir puan hedefliyorsunuz sanırım eğer diş hekimliği veya tıp kazanabiliyorsanız onlar çok daha iyi tabiki.
Tmm çok teşekkür ederim haklısın o alanlarda iyi bakmak lazım .

Peki sınıf öğretmenliği falan seçmek için illa bölüm gerekiyor mu eskisi gibi, ben en son 2009 da girdim sınava sözel öğrenciydim , bildiğim kadarıyla TürkçeMatematik bölümünden giriliyordu

Peki sınıf öğretmenliği falan seçmek için illa bölüm gerekiyor mu eskisi gibi, ben en son 2009 da girdim sınava sözel öğrenciydim , bildiğim kadarıyla TürkçeMatematik bölümünden giriliyordu
Canım ben tm bi olmadığım için bilmiyorum İnan hiç...zaten her sene bi değişiyor şu sistem .ama azimliysen sen de gir

Ben de 23 yaşındayım tekrar hazırlanıyorum psikoloji için, inşallah herkes istediği yeri kazanır :)

Back
X