- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
harikasiniz...Ben evli ve çocuklu Halimle okuyabiliyorsam düşün yani. Hamile Halimle okula gittim doğum yaptığım gün son vizem vardı 2016 ocak anneleri bilir. Lohusalık Kolik bir Bebek uykusuz geceler sınavlar evin işleri vs yine iyi kurtardım :)
Peki bu staj olayını nasıl yaptı Bilginiz var mı ? Öğretmenlikten istifa etmemiz gerektiği söyleniyor Oysa ben amcanız gibi yapmak istiyorumBu arada amcamda matematik öğretmenliği yaparken hukuk kazandı ve okudu..Üstelik evliydi bir çocuğu vardı, bir arkadaşının oğlu sayesinde ders notlarını alarak çalıştı ve 4 senede mezun oldu İstanbul Üniversitesinden, benimde en iyi örneğim amcamdı. Öğretmenlikten emekli oldu , şimdi avukatlık yapıyor oğluyla beraber.
Aöf ben de okuyorum O üniversite gibi değil zaten Kolay örgüne göre 1 gün bakmayla dersler geçiliyorokumanın yaşı olmadığını düşünenlerdenim liseden sonra tam bir kararsızlığa düşüp 2 yıllık moda tasarım okudum ama iş hayatında aradığımı bulamadım sonra kpss ye hazırlandım atandım memur olunca aöf te 4 yıllık sosyoloji okudum şimdi bende 2 yıl adalet okuyup dgs ile hukuk okumayı düşünüyorum iş yerindeki arkadaşardan özel üni de 2. öğretim hukuk okuyanlar var öğretmenlık okuyan var özeniyor insan valla :)
Mesele sadece kazanmakla bitmiyor ne yazık ki ögrenciliğin de kendisine has bir disiplini var. Eğer hayat yorgunluğunuz yoksa ben bununla uğraşırım diyorsanız tavsiye ederim. Akademik ortam çok güzel çünkü hukuk kolay bir bölüm değil vize finaller size bunalım olarak dönmeyecekse yaparsınız... Tanıdığım biri var üç çocuk annesi çift ana dal bitirdi. Hala okulda belli ki seviyor akademiyi sizde yeterince enerjikseniz yaparsınız inşallah...merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
Peki bu staj olayını nasıl yaptı Bilginiz var mı ? Öğretmenlikten istifa etmemiz gerektiği söyleniyor Oysa ben amcanız gibi yapmak istiyorum
Ücretsiz izinde de olsanız, askıda olana bir sigortalılığınız olacak! Bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı çok sıkılar. Stajı yanan pek çok avukat arkadaşım var. Baroda ruhsat işleri uğraşan çalışanlar, daha öncesinde sigortalılığı olan stajyer avukatların dosyalarında çok daha titiz çalışıldığını ve Baro ile yazışmaların yapıldığını anlatıyorlardı. Ayrıca, memurlar da, ücretsiz izinde olsalar dahi başka yerde çalışamazlar.Zaten ücretsiz izinde olduğum için çalışmayacam ve sigortam yatmayacak Bu konuyu araştırsam iyi olacak
eMesele sadece kazanmakla bitmiyor ne yazık ki ögrenciliğin de kendisine has bir disiplini var. Eğer hayat yorgunluğunuz yoksa ben bununla uğraşırım diyorsanız tavsiye ederim. Akademik ortam çok güzel çünkü hukuk kolay bir bölüm değil vize finaller size bunalım olarak dönmeyecekse yaparsınız... Tanıdığım biri var üç çocuk annesi çift ana dal bitirdi. Hala okulda belli ki seviyor akademiyi sizde yeterince enerjikseniz yaparsınız inşallah...
BÜcretsiz izinde de olsanız, askıda olana bir sigortalılığınız olacak! Bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı çok sıkılar. Stajı yanan pek çok avukat arkadaşım var. Baroda ruhsat işleri uğraşan çalışanlar, daha öncesinde sigortalılığı olan stajyer avukatların dosyalarında çok daha titiz çalışıldığını ve Baro ile yazışmaların yapıldığını anlatıyorlardı. Ayrıca, memurlar da, ücretsiz izinde olsalar dahi başka yerde çalışamazlar.
bu kötü işteÜcretsiz izinde de olsanız, askıda olana bir sigortalılığınız olacak! Bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı çok sıkılar. Stajı yanan pek çok avukat arkadaşım var. Baroda ruhsat işleri uğraşan çalışanlar, daha öncesinde sigortalılığı olan stajyer avukatların dosyalarında çok daha titiz çalışıldığını ve Baro ile yazışmaların yapıldığını anlatıyorlardı. Ayrıca, memurlar da, ücretsiz izinde olsalar dahi başka yerde çalışamazlar.
Daha öncesindeki sigortalılık derken ?Ücretsiz izinde de olsanız, askıda olana bir sigortalılığınız olacak! Bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı çok sıkılar. Stajı yanan pek çok avukat arkadaşım var. Baroda ruhsat işleri uğraşan çalışanlar, daha öncesinde sigortalılığı olan stajyer avukatların dosyalarında çok daha titiz çalışıldığını ve Baro ile yazışmaların yapıldığını anlatıyorlardı. Ayrıca, memurlar da, ücretsiz izinde olsalar dahi başka yerde çalışamazlar.
Stajdan öncesinde, sigorta girişi olanlar, okurken çalışanlar vs. Anlamadığınız tam olarak ne?Daha öncesindeki sigortalılık derken ?
sankı konuyu ben actım sandım bi an :) Aklımda bı mevzu bu da.. Bakalım hayırlısı..merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Bazen diyorum kendi kendime tekrar çalışsam denesem. Sistem o günden bu güne çok defa değişti.Sonra bu yaştan sonra ne olacaksın sanki deyip vazgeçiyorum.
Belki burada hukuk okuyan, okumuş olan birileri vardır. Belki fikirlerini söylerler..
ben de aynı durumdayım canım. dün 2 tane konu açtım bu yüzden. 32 yaşındayım. İlahiyat okumak istiyorum Ankara'da. Evliyim. Bence içinde kalmasın. Sonradan çok pişman olursun. Yeni sınav sistemi 2 aşamalıymış. Ygs, martta olacak ve tek oturum. Lys haziranda falan 5 oturum. Sen eşit ağırlıkçısın herhalde. O yüzden türkçe matematiğe yüklen. lys oturumalrından da istersen hepsine girebilirsin; ama bölümünle ilgili en az 2 oturuma gireceksin. Başvurular ocak ayında yapılacak. bence korkma dene. Hukuk devam zorunluluğu olmayan bir bölüm. İlahiyatta devam zorunluluğu var mesela ama ben onu düşünmüyorum. Amacım ilim öğrenmek olduğu için hocaların da beni harcamayacağını ümit ediyorum. Bugün yarın ygs kitabı sipariş edeceğim inşallah :))merhaba.. 29 yaşında evli bir bayanım. Öğretmenim. Lise yıllarımdayken hukuk fakültesi kazanmayı çok istemiştim. Ama üniversite sınavına sadece bir kez girebildim Ailevi durumlardan dolayı 2. kez girmeme izin verilmedi. Mecburen kazandığım yere gitmek zorunda kaldım. İstediğim bölümü de kıl payı kaybettim. Şimdi 6 yıllık öğretmenim. Ama hala birinin hukuk okuduğunu duyayım içim tuhaf olur. İmrenerek bakarım.
Ben bir ara çalıştım okurken sigorta girişim var sıkıntı mı olur tam olarak anlamadım ?Stajdan öncesinde, sigorta girişi olanlar, okurken çalışanlar vs. Anlamadığınız tam olarak ne?
Sizlik bir durum olacağını sanmam. Yalnızca baro ile TBB arasında yazışmalar olmuştu birkaç arkadaşımla ilgili. TBB sigortalılık başlangıcı görünce, daha derinlemesine inceliyor demişti Baro da çalışan personel. Staj dönemi ile çatışma olmaz ise, sizlik bir durum olmaz.Ben bir ara çalıştım okurken sigorta girişim var sıkıntı mı olur tam olarak anlamadım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?