tekrar üniversiteli olmak..hukuk..

harikasiniz...

Peki bu staj olayını nasıl yaptı Bilginiz var mı ? Öğretmenlikten istifa etmemiz gerektiği söyleniyor Oysa ben amcanız gibi yapmak istiyorum

Aöf ben de okuyorum O üniversite gibi değil zaten Kolay örgüne göre 1 gün bakmayla dersler geçiliyor

Tip uzerine hukuk bitiren hocam var.. gec ne demek daha 29 yasindasiniz.. oyle de guzel olur ki bence hic dusunmeyin hazirlanin sinava

Mesele sadece kazanmakla bitmiyor ne yazık ki ögrenciliğin de kendisine has bir disiplini var. Eğer hayat yorgunluğunuz yoksa ben bununla uğraşırım diyorsanız tavsiye ederim. Akademik ortam çok güzel çünkü hukuk kolay bir bölüm değil vize finaller size bunalım olarak dönmeyecekse yaparsınız... Tanıdığım biri var üç çocuk annesi çift ana dal bitirdi. Hala okulda belli ki seviyor akademiyi sizde yeterince enerjikseniz yaparsınız inşallah...

Peki bu staj olayını nasıl yaptı Bilginiz var mı ? Öğretmenlikten istifa etmemiz gerektiği söyleniyor Oysa ben amcanız gibi yapmak istiyorum

Staj sırasında da öğretmenliğine devam etmiş olabilir, yani kısmı inanın hiç bilmiyorum. Çünkü ben o dönem ortaokul çağındaydım. Öğretmenlikten emekli olduktan sonra büro açtığını biliyorum sadece.

eskiden öğretmen olup da hukuk okuyanlar istifa etmeden stajlarını yapabiliyorlardı sanırım, artık öyle bir imkan söz konusu değil, hatta staja başlarken SGK'dan belge götürüyorsunuz Baroya

Birini duymustum oglu 1 yasindayken girmis 6 sindayken mezun olmus. 35 yasinda falanmis iste ise basladiginda simdi gayet iyi durumda...

Zaten ücretsiz izinde olduğum için çalışmayacam ve sigortam yatmayacak Bu konuyu araştırsam iyi olacak
Ücretsiz izinde de olsanız, askıda olana bir sigortalılığınız olacak! Bu konuda Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığı çok sıkılar. Stajı yanan pek çok avukat arkadaşım var. Baroda ruhsat işleri uğraşan çalışanlar, daha öncesinde sigortalılığı olan stajyer avukatların dosyalarında çok daha titiz çalışıldığını ve Baro ile yazışmaların yapıldığını anlatıyorlardı. Ayrıca, memurlar da, ücretsiz izinde olsalar dahi başka yerde çalışamazlar.

Ben de normalde okumayı seven biriyim Boş durmam Sürekli okuyup araştırırım Kolay olmayacak elbette Belki 4 yılda bitiremem Ama zaten uğraşmayı seven biriyim Ve her halükarda boş durmam B
e

B
bu kötü işte Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

Daha öncesindeki sigortalılık derken ?

sankı konuyu ben actım sandım bi an :) Aklımda bı mevzu bu da.. Bakalım hayırlısı..

ben de aynı durumdayım canım. dün 2 tane konu açtım bu yüzden. 32 yaşındayım. İlahiyat okumak istiyorum Ankara'da. Evliyim. Bence içinde kalmasın. Sonradan çok pişman olursun. Yeni sınav sistemi 2 aşamalıymış. Ygs, martta olacak ve tek oturum. Lys haziranda falan 5 oturum. Sen eşit ağırlıkçısın herhalde. O yüzden türkçe matematiğe yüklen. lys oturumalrından da istersen hepsine girebilirsin; ama bölümünle ilgili en az 2 oturuma gireceksin. Başvurular ocak ayında yapılacak. bence korkma dene. Hukuk devam zorunluluğu olmayan bir bölüm. İlahiyatta devam zorunluluğu var mesela ama ben onu düşünmüyorum. Amacım ilim öğrenmek olduğu için hocaların da beni harcamayacağını ümit ediyorum. Bugün yarın ygs kitabı sipariş edeceğim inşallah :))

Ben bir ara çalıştım okurken sigorta girişim var sıkıntı mı olur tam olarak anlamadım ?
Sizlik bir durum olacağını sanmam. Yalnızca baro ile TBB arasında yazışmalar olmuştu birkaç arkadaşımla ilgili. TBB sigortalılık başlangıcı görünce, daha derinlemesine inceliyor demişti Baro da çalışan personel. Staj dönemi ile çatışma olmaz ise, sizlik bir durum olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…