tekrar üniversiteli olmak..hukuk..

ayrica ben de hep psikoloji ya da gazetecilik okumak istemistim ama ailem izin vermemisti... simdi esim psikoloji oku diyor ama cesaretim yok benim de

Okul öncesi derim. Peki sen ne istiyorsun? Gönlünde ne var?

ben esasen sosyoloji istiyorum belki psikoloji de

ama eşim geyik modunda altın bileziğin olsun diyorrr

yaşım 36 bu arada yani 4 yıl okuyunca 40 ı aşacak durumdayım, genç menç de değilim

okul öncesinde devam zorunluluğu, staj vs yoğun olur diye düşündüm

YGS ile alıyor, puanım geçen seneye göre tutuyor bayağı üstünden

ben esasen sosyoloji istiyorum belki psikoloji de

ama eşim geyik modunda altın bileziğin olsun diyorrr

yaşım 36 bu arada yani 4 yıl okuyunca 40 ı aşacak durumdayım, genç menç de değilim
Yani sosyoloji de çok guzel bir alan. Yaşı kafaniza takmayin. Psikoloji de öyle. Siz bilirsiniz. Neyi sevecekseniz onu okuyun;-)

Yani sosyoloji de çok guzel bir alan. Yaşı kafaniza takmayin. Psikoloji de öyle. Siz bilirsiniz. Neyi sevecekseniz onu okuyun;-)

asıl sorun o değil de yani ne bileyim iki sene sonra bıkarsam gerçekten okuyup meslek edinecek birinin önü-nü kapar mıyım diyorum

zira belki de beni ortam açmayacak ya da iş, ev, çocuk vs derken zaman kalmayacak

asıl sorun o değil de yani ne bileyim iki sene sonra bıkarsam gerçekten okuyup meslek edinecek birinin önü-nü kapar mıyım diyorum

zira belki de beni ortam açmayacak ya da iş, ev, çocuk vs derken zaman kalmayacak
Yani önünü kapamazsiniz çünkü mesleğini cidden seven biri gayret gösterip herhalukarda sizin önünüze geçer. Ya da sosyoloji derseniz onun açıktan bölümleri de var. Öyle bir şey de yapabilirsiniz.

okul öncesi öğretmeniyim, başka bir şey yapamazdım. çok seviyorum mesleğimi, kesinlikle hem de şiddetle tavsiye ediyorum. okuması beklediğimden zordu ama öyle çok fazla zorlayıcı değil. devam zorunluluğu var tabi.

başka birinin önünü neden kapayacakmışsınız ki. sizden fazla hakeden biri olsa sizden yüksek puan alır zaten. kazanılmış hakkınıza sonradan bırakırsam acaba hak mı yemiş olurum diye bakmayın. kazanan sizsiniz.

1996 yılında ilk üniversite sınavına girmiştim. Ailede çok fazla avukat vardı, amcam, amcamın oğlu, teyzemin kızı, teyzemin eşi...Tek hayalim hukuk okumaktı. Ama herhalde o dönem istememe rağmen ciddiye almamışım ki ilk girdiğim sene maalesef hiç bir yeri kazanamadım. Tekrar hazırlanmaya başladım, fakat büyük bir umutsuzluk vardı içinde 2. senede dışarıda kaldım. 3. kez sınavlara hazırlanırken ailem hukuk diye inat etme yaz artık başka yerleri de deyince Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme bölümünü kazandım. Resmen ağladım, zulüm gibi geçen 4 sene sonunda 2002 yılında mezun oldum. 1 sene içerisinde özel bir bankada çalışmaya başladım. Ama aklım hep hukuk fakültesinde. Bir gün bankada bir müşteri öyle bir laf etti ki, sırf parası var diye hırs geldi bana. Tekrar sınavlara hazırlanmaya başladım. İlk denememde İzmir 9 Eylül Hukuk Fakültesini kazandım. 2005 yılında girdiğim okuldan 2009 yılında mezun oldum. Ben aşıktım avukatlığa, 1 sene staj da resmen süründüm, pişmanlık duyduğum çok zamanlar oldu ama, cübbemi giyerken hissettiğim gururun tarifi imkansız. Bir süre kurumlara bağlı olarak çalıştım, Şu an eşimle ortak bir hukuk büromuz var, 6 senedir severek yapıyorum mesleğimi, her mesleğin kendine has zorlukları var mutlaka. Ama ben adliyenin kokusunu seviyorum.

Çteşekkür ederim

Hak yemek derken yani ben biraz hobi gibi okuyacağım

Hukuk mezunuyum yani herkes onu okumak istiyor ben aksini istiyorum

Hani hiç mesleğim olmasa da okusam tabii de böyle bir gencin önü mü kapanır diyorum zira belki onda olmayan okul imkanı bende vardı ben kazandım o bu okulu okursa imkansızlıkları imkana dönüşür

Aman neyse siz boş verin benim karışık kafamı

Hukuk mezunuyum.

Aşkla girdim bölüme 2-3 kere sınava hazırlandım Ankarada iyi bir okuldan mezun oldum.
Çok zorlukları var tabi ki ama vazgeçmemen için bir kaç örnek sunayım arkadaşlarımdan;

Matematik öğretmeni bir arkadaşım 31 yaşında şuan Dokuz Eylül Üniversitesinde 3.sınıf.Mezuniyeti stajı derken 33 olur.

Bir arkadaşım hemşire 29 yaşında bu yıl Istanbulda özel bir üniversiteye başladı.Daha hazırlığı geçti.Yani mezuniyete vurursak en iyi şartlarda o da 33-34 gibi bir yaşta hukuk camiasına atılacak.

Keza ben okurken sınıfımızda yaş oranı hep 18 değildi.Üniversite kayıt yaşı 17-18 gibi.Ama ben fakülteye 21 de girdim.Şimdi herkes benden küçüktür dedim ama Aksine benden büyükler vardı.Muhasebeci biri vardı mesela sınıfta, mutsuzdum hukuk istiyordum dedi 32 yaşında daha yeni başlamıştı.

Sizin gibi farklı mesleği olup sonradan hayalini gerçekleştiren çok insan var.
Vazgemeyin.
Yaş faktörü sadece kurum ve hakim savcılık gibi sınavlarda sorun olur.Onu da torpil olmadan olamıyorsun 90larla elendim ben.
Avukatlık yapacaksanız bir sorun olmaz.

Okuması da,yapması da zor bir meslek dalı.Sorunu olmayan insan gelmiyor gibi size.Ama bir daha olsa bir daha okurdum aşk benim için bu bölüm.
Vazgeçmeyin hayalinizden.

Sevgili meslektaşım durumumuz oldukça benzer.

Ben de bu yıl sınava girdim, yerleşik bir hayatım olmadığı için açıköğretim yazmak durumundayım.

Adalet+DGS ile hukuk düşündüm uzunca bir süre ama bahsedilen staj esnasında çalışmama durumu biraz sıkıntılı görünüyor. Eskiden memuriyete devam ederken kaldırılabiliyormuş stajerlik fakat artık yok.

Ben sosyal hizmet okumayı düşünüyorum, neredeyse her tür kurumda çalışılabiliyor. Branşımı seviyorum (ingilizce) fakat mesleki tatminsizlik yaşıyorum, belki kurumlararası geçiş gibi bir şey de yapabilirim ilerde.

Hukuk konusunda burada yazılanlar da etkiledi beni biraz açıkçası. Yeni okuyacak birisi için eskisi kadar yaldızlı değil gibi geldi bana.

Ama elbette benim düşüncem okuduktan sonra o bölümle ilgili de bir şeyler yapmak, kişisel gelişim ve tatmininiz için okumayı düşünüyorsanız söylediklerimi dikkate almayınız.

Şimdiden başarılar.

Ben o kasvetli gelen adliyenin koridorlarına da,cübbemede hayranım.

Okurken zor ama çalışırsan cidden zorlamaz ben hem çalıştım hem okudum sorun yaşamadım.

Stajı dönemi sıkıntılı tabi kimse Meslektaşız demiyor okuyor canına.Ama düşününce o bile.güzeldi diyorsun.

Iş içinde kurumlar olabilir şayet okuldan mezun olurken bir arkadaşınla gider ortaklığı yapıp büro açabilirsin.
Ya da 2 yıl falan maaşlı olarak bir büroda çalışır işi kavrar bir alana yoğunlaşıp kendin bürosu açarsın.

Sıkıntı çekmeden rahat edilmiyor.

Merhaba Benim de branşım Türkçe Evet öğretmenlik günümüz şartlarında beklentimi karşılamıyor Staj olayı benim de kafama takıldı

Teşekkür ederim Siz benim için iyi bir örneksiniz sanırım

Teşekkür ederim Siz benim için iyi bir örneksiniz sanırım

Bu arada amcamda matematik öğretmenliği yaparken hukuk kazandı ve okudu..Üstelik evliydi bir çocuğu vardı, bir arkadaşının oğlu sayesinde ders notlarını alarak çalıştı ve 4 senede mezun oldu İstanbul Üniversitesinden, benimde en iyi örneğim amcamdı. Öğretmenlikten emekli oldu , şimdi avukatlık yapıyor oğluyla beraber.

okumanın yaşı olmadığını düşünenlerdenim liseden sonra tam bir kararsızlığa düşüp 2 yıllık moda tasarım okudum ama iş hayatında aradığımı bulamadım sonra kpss ye hazırlandım atandım memur olunca aöf te 4 yıllık sosyoloji okudum şimdi bende 2 yıl adalet okuyup dgs ile hukuk okumayı düşünüyorum iş yerindeki arkadaşardan özel üni de 2. öğretim hukuk okuyanlar var öğretmenlık okuyan var özeniyor insan valla :)

1950 lili yıllarda doğan amcam. 3 uni. Hukuk okudu. Bitireli en fazla 5 6 yıl oluyordur. Şu an avukatlık yapıyor.

Sizin gibi insanları gördükçe içim açılıyor
Süpersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…