Tektaş Sorunu

Evlenme teklifinde neden böyle fantazi yüzükler alırlar mis gibi tektaş dururken, hiç anlamam. Ayrıca bunun yutkunduracak bir fiyatı olduğunu da sanmıyorum, orta taşı çok büyük durmuyor, küçük taşlar da zaten pahalı olmuyor. Benim tektaşıma kuyumcu ücretsiz bir şekilde altın kısmı taşlı montür yapmayı teklif etmişti mesela. Bence bunu da saklayabilirsiniz ama bir tektaş çok daha güzel, öyle taksanız daha iyi olur.

O zamanki kur ile 15bin civarıydı fiyatı, açıkcası bana fazla geldi, ama kişiden kişiye değişir tabii sizin için fazla olmayabilir. Şimdiki fiyatını hesaplamak bile istemiyorum 😂
Eşimin hiç alakası yoktu takıyla, benim de yoktu , uzak mesafe olduğu için de kokoş annesinden fikir almış, bir de benim rüyam eklenince sonuç bu.

Çok ağır ama güzel bir yüzük. Önceki bir arkadaşın dediği gibi aile yadigarı gibi kızınıza filan bırakırsınız, ne hoş. Derdinizi beğenmeyenlere de takılmayın, illa bir iki tane çıkıyor öyle. Benim tektaşım yok, muhtemelen bu kadar gösterişlisi de hiç olmayacak ama hoşuma gitti bir hemcinsime eşinin böyle değer vermesi (görünen kadarıyla).😁

Sağol ya, yüzüğün sahte olduğunu iddia edenlerle, eşimin beni hiç tanımadığını düşünenlerin içinde böyle bir yorum iyi geldi.

Ailesi varlıklı, gösteriş seven insanlar, ben tam tersi. Tekliften 1 sene kadar önce de babamı kaybetmiştim. Çok zorlu dönemlerden geçiyordum. Arada takılıyordum hayat size güzel bana çile gibisinden, depresif dönemler... Böyle gösterişli bişeyler alınca kendimi daha iyi hissederim sandılar. Ki zaten onların kültüründe kızlar bayağı pahalı yüzükler istiyorlar falan.

Teneke yüzüklü teklif rüyamdan da sonra kendimi daha sefil hissetmeyeyim istedi herhalde 😂

Azıcık küçük taşlısını da alsın beyiniz sertifikada göz pörtlettirmeyeninden :KK70: Satmayın bence anlatması güzel olur :p

Ya dayanmadım burdan gaza gelip söyledim. Yenisini alalım bu kalsın dedi 😂 Ama ben o masrafa girmem ya. Bunun üstünde oynama, yüzük+kolyeye falan dönüştürürüm sanırım.

Şöyle düşündük ben ona beğendiğim tarzları göstereceğim. O da içinden birini seçecek, yüzük ona dönüşecek gibi. Bakalım ne kadar gerçekçi bir plan zaman gösterir. Yeni yüzüğü de paylaşırım sizinle belki 😂

Evlenirken alyansımı modelini kağıt kalemle çizerek yaptırmıştım. Çok severek , çok beğenerek taktım. Yalnız oldukça zayıf bir insandım. İki doğumdan sonra vücudum normal insan ölçülerine geldi, çok kilom kalmadı ama resmen kemiklerim genişledi. Çok sevdiğim yüzüğüm de bir daha parmağıma hiç olmadı.
Gittim sattım, başka bir yüzük aldım. Anılar iyi güzel ama işlevsiz şeyin de bir anlamı olmuyor.
Şimdi arada eşiminkini takıyorum( evet parmak ölçülerimiz aynı😂😂)
Yani anı diye çok abartmaya gerek yok,takılmıyorsa işlevi yoktur. Satın gitsin

Foto istemişsiniz buyrun. Şimdi 1.60 boyunda bilişim sektöründe çalışan, üstüne büyük gelen sweatshirt/t-shirt, bol pantolon ya da tayt giyen bir kadının bunu sürekli taktığını düşünün 😂 Genel olarak çevrem de böyle insanlarla dolu.

Ay kendimi bunu paylaştığım için bile kötü hissettim ya, gerçekten ciddi dertleri olanların affına sığınıyorum.
Biraz babane işi gibi geldi
Dediğiniz hayata uymuyor ancak yaslanınca takmak isteyebilir pişman olabilirsiniz
Beş on binliraya normal bi tek tas alıp takın derim

Olur kiz, aksam isten sonra fotoyla biraz oynayip atarim. Tipini veririm fiyatini soylemem :)
Valla dukkanda bobregimi biraktim
Cidden fiyatı merak ettim. İnternetten bakayım dedim 1.70karat olan 60binin üzerinde. Şimdi seninkini kaçla çarpıp bölmem gerekiyor matematiğim de zayıf 😂😂😂
Üstüne bir de fakfakir olduğum için hesabım yetmedi 😂😂😂

evet ne yazık ki günlük hayatta kullanılamayacak kadar ağır bir yüzük bence de.
ben mesela tektaşımı parmağımda görmekten çok mutlu oluyorum, evlilik teklifi aldığım ana götürüyor beni. o yüzden hep parmağımda olsun istiyorum. bazı arkadaşlarımsa hiç takmıyor günlük hayatta, sağa sola takılıyor diye :)
benim gibi göreyim mutlu olayım diyorsan, eşine çıtlat, daha sade, daha klasik her zaman takabileceğin bir tek taşı hediye etsin.

sanırım yurtdışından almışsınız. antwerp sertifikası var mı? eğer varsa bir önerim olacak

Türkiye’den annemin aldıklarının sertifikasında da yazmıyor fiyat ama bu yurtdışından. Bir de eşim uzak doğulu, bazı uzak doğulu kızlar fiyatını bilmek istiyormuş. Sanırım o yüzden yazıldı. Kayınvalidemin fikri olabilir. Gösterişi sever günlük ayakkabıları bile Gucci falan 😑
benim eski sevgili de yabancıydı o sıra evlilik olaylarımız gündemdeydi yakın bir arkadaşım da evleniyordu sevgilisi çok zengindi yüzüğü o beğendi sevgiliside aldı tabi bu süreçte bana resim atıyor sürekli sevgilimde yanımda oda bakıyor ister istemez oda bende öyle bişey istiyorum diye 2014 te 32 bin tl ye almıştı kafam kadar bir yüzük evlilik teklifi ederken bırak tektaşı evlilik yüzüğü bile takmak istemem neyse ayrılınca zorla geri verdim almadı ben de kargoyla gönderdim valla napim

Foto istemişsiniz buyrun. Şimdi 1.60 boyunda bilişim sektöründe çalışan, üstüne büyük gelen sweatshirt/t-shirt, bol pantolon ya da tayt giyen bir kadının bunu sürekli taktığını düşünün 😂 Genel olarak çevrem de böyle insanlarla dolu.

Ay kendimi bunu paylaştığım için bile kötü hissettim ya, gerçekten ciddi dertleri olanların affına sığınıyorum.
bu tek taş değil bin taş :D

benim eski sevgili de yabancıydı o sıra evlilik olaylarımız gündemdeydi yakın bir arkadaşım da evleniyordu sevgilisi çok zengindi yüzüğü o beğendi sevgiliside aldı tabi bu süreçte bana resim atıyor sürekli sevgilimde yanımda oda bakıyor ister istemez oda bende öyle bişey istiyorum diye 2014 te 32 bin tl ye almıştı kafam kadar bir yüzük evlilik teklifi ederken bırak tektaşı evlilik yüzüğü bile takmak istemem neyse ayrılınca zorla geri verdim almadı ben de kargoyla gönderdim valla napim

Yabancılarda sanırım bu fiyatı saklama meselesi yok. Uzak doğulu kızlar extra bilmek istiyor, damat adayı ucuza kaçmışsa ayrılacaklar herhalde 😂 Araştırdım biraz şuan 2016 ile fiyat farkı nerdeyse 2 katı taşlarda 😂 geri göndermese miydin kız, zararına satıp araba falan alırmışsın 😏

Vay arkadas mikrooeganizma kadar taşa raziydik bulamadik 🤣 hic olamadi soyle dertlerim

Merhaba hanımlar,
Öyle büyük ve önemli bir derdim yok aslında ama işte içimi dökmek, yanlış mı hissediyorum diye danışmak istedim.

2.5 sene kadar önce eşim evlilik teklifini ben burdayım diye bağıran, tektaşın etrafında 40 küçük taşı olan, kalın büyük bir yüzük ile yaptı. Sertifikadaki fiyatı görünce bir yutkundum zaten, biraz gereksiz bir harcamaydı, neyse içinden gelmiş dedim kaldı öyle.

İşin asıl kötü yanı bu kadar para biriktirip aldığı yüzüğü takamıyorum. Minyon tipli biriyim, ellerim küçük, yüzük çok kaba duruyor, bir de üstünde o kadar parlayan taş olunca iyice sırıtıyor. İşe gayet spor giyinip gidiyorum, genelde tarzım spor-rahat. Yüzüğü ilk aldığım günlerde biraz taktım ama sonra baktım çok saçma duruyor çıkardım. İş yerinde de milletin dalga konusu oldum yüzük yüzünden, iyice soğudum. Şimdi çekmecede öyle duruyor, yılda 1-2 düğünlerde takıyorum ancak. Çok düğün insanı da değilimdir 😂

Değiştirsem, bu yüzükle teklif aldım anısı var durumu geliyor aklıma. Değeri de düşecek muhtemelen malum pırlantayı baya zararla geri alıyorlar. Şeklini değiştireyim desem, mümkün müdür, güvenilir bir kuyumcu istediğim gibi daha sade bir hale getirebilir mi o kadar kaba yüzüğü bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Anısına saygı duyup kenarda bekletir miydiniz? Yoksa değişime daha mı açık olurdunuz?
Dünya malı dünyada kalıyor bacım değiştir gitsin

Bende minyonum elim küçük deyince elinizi küçük sandim gayet normal uzun parmaklı uzun tirnakli eliniz var. Yuzugude öyle pirlantali kirk taşlı deyince cok farklı hayal etmiştim görünce sasirdim.
Cevreniz cok abartmis bu elinizdeki bir çok milyoncuda turevi olan ve insanlarin gayet alıp taktığı model. Çakması takiliyorsa orjinali hayli hayli takılır.
Kısaca; ne elleriniz küçük ne tek tasiniz Kaşıkçı elmasi takin gitsin

Montur bu yükseklik mi oluyor? Eğer öyleyse baya yüksek geliyor bana.
Pırlantanın boyutu yüksek değil Demet Akalınin yüzüğünü gormedin heralde 😃
Seninkinin altındaki altin kismi yüksek pirlantan dışarı tasmamis normal pirlanta yüzük iriliginde. Sıkıntı yok
Ama ikinci fotodaki arkasindaki yüzüğü takkmayun bence hic uymuyorlar birbirlerine kabalastiriyor yüzüğü

Ana taş küçük yandaki taşlarla gösterişli duruyo eğer ortadaki taşı çıkartıp tektaş yaptırursanız çok sönük olur, maddi durum varsa tek taş alabilirsiniz yeni bununla hiç oynamayın

Merhaba hanımlar,
Öyle büyük ve önemli bir derdim yok aslında ama işte içimi dökmek, yanlış mı hissediyorum diye danışmak istedim.

2.5 sene kadar önce eşim evlilik teklifini ben burdayım diye bağıran, tektaşın etrafında 40 küçük taşı olan, kalın büyük bir yüzük ile yaptı. Sertifikadaki fiyatı görünce bir yutkundum zaten, biraz gereksiz bir harcamaydı, neyse içinden gelmiş dedim kaldı öyle.

İşin asıl kötü yanı bu kadar para biriktirip aldığı yüzüğü takamıyorum. Minyon tipli biriyim, ellerim küçük, yüzük çok kaba duruyor, bir de üstünde o kadar parlayan taş olunca iyice sırıtıyor. İşe gayet spor giyinip gidiyorum, genelde tarzım spor-rahat. Yüzüğü ilk aldığım günlerde biraz taktım ama sonra baktım çok saçma duruyor çıkardım. İş yerinde de milletin dalga konusu oldum yüzük yüzünden, iyice soğudum. Şimdi çekmecede öyle duruyor, yılda 1-2 düğünlerde takıyorum ancak. Çok düğün insanı da değilimdir 😂

Değiştirsem, bu yüzükle teklif aldım anısı var durumu geliyor aklıma. Değeri de düşecek muhtemelen malum pırlantayı baya zararla geri alıyorlar. Şeklini değiştireyim desem, mümkün müdür, güvenilir bir kuyumcu istediğim gibi daha sade bir hale getirebilir mi o kadar kaba yüzüğü bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız? Anısına saygı duyup kenarda bekletir miydiniz? Yoksa değişime daha mı açık olurdunuz?
o yuzuk kuyumcuya gittmi her turlu zarar edersiniz . ayrica Allah hepimize boyle dert versin

Back
X