Telefonumdaki fotoğrafları silmeli miyim

shot

Hüseyin Şevki Topuz Fan Club
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2014
10.690
26.450
548
Çok kararsız kaldığım bir konu hakkında fikir istiyorum.

Telefonumda gönderilen ve alınan, ve başkalarının görmesi oldukça sakıncalı bazı fotoğraflar var. Bunlar şu anda şifreli klasörde duruyor ve telefonumu eline alan birinin klasörü açıp bunları görmesi imkansız.

Ancak sonuçta telefon her an bozulabilecek/çalınabilecek bir şey ve böyle bir durumda teknik servis veya telefonu alan kişiler uğraşıp şifreyi kırabilir veya başka şekilde fotoğraflara ulaşabilir. Bu açıdan temkinli olup silmem gerekiyor evet.

Fakat ben o fotoğrafları yitirmek istemiyorum, yani tamamen kaybetmek istemiyorum. Bilgisayara aktarmayı da daha riskli buluyorum, sonuçta virüs veya hacklenme gibi şeyler her an olabilir.

Sizce bilgisayara aktarmayıp telefondan da tamamen silmesem nolur? Sonuçta benim telefonumda olması dışında kimliği deşifre edecek herhangi bir şey yok.

Teşekkür ederim,

Yazdıklarınıza bakarak cevabını siz vermiş sayılırsınız.
Her ikisi de risk silmeseniz tanımıyorlar ne olacak diyorsunuz? ben olsam silerim.
Ne gibi sakıncalı fotolar var bilemem ama sakınca denildiğinde aklıma gelen şeyler ise imha edin ve çektirmeyin daha.
Bu tür fotolar (tahminimce) gereksiz risktir anormal gelir bana.

telefonda sakladığınız ne kadar sakıncalı birşey olabilir ki? erkek arkadaşınızla fotoğraflarınız mı var?

picasa veya dropbox a yükle ya da mailinde bulundur. internette dursun. telden de silersin.

ya da çok paranoyaksan 2 tane bellek alırsın usb. ikisine de fotoları yüklersin (biri bozulursa falan diye), şifresini koyarsın. durur çekmecende.

Dediğim gibi hani internette bir yerlerde yayınlanacak vs fotoğraflar değil tabii ki, asla kendimi deşifre edecek şekilde bir şey olamaz ama emin olamadım yine de.

Niye baskalarinin gormesinden korktugunuz seyleri sakliyosunuz ki? Silin gitsin
Ehem ben görüyorum arada

telefonda sakladığınız ne kadar sakıncalı birşey olabilir ki? erkek arkadaşınızla fotoğraflarınız mı var?
Yok pek öyle sayılmaz.

Bu aklıma gelmemişti açıkçası. Normalde hiç harici hard disk kullanmadığım için ihtimaller arasında düşünememişim. Çok teşekkürler.

O da riskli geliyor ama olabilir. Teşekkür ederim.
Gmailde olabilir. Riskli gibi ama kuvvetli şifre yaparsanız bişicik olmaz

dvdye kopyala
gerçi bu sefer de evime girip dvdyi çalarlar mı diyeceksin
üzerine ajdar - hit parçalar yazarsın, fii tarihine kadar kimse çalmaz
Hahaha Ajdar iyi fikirmiş valla

Fbi, cia filan ne iş???
O kadar büyümez herhalde işler

Hmm picasa veya dropbox da hiç kullandığım şeyler değil, o nedenle aklıma gelmeyen seçeneklerden. Çok teşekkürler valla iyi ki açmışım konuyu : )

Her zaman bunu düşünüp diken üstünde olmaktansa silmek mantıklısı.
Bir yanım öyle düşünüyor da işte... : )

Gmailde olabilir. Riskli gibi ama kuvvetli şifre yaparsanız bişicik olmaz
Bunu da değerlendireyim, teşekkür ederim.

Flashiniz varsa ona atin ve gizli bir yere koyun..
Teşekkür ederim.

bu kadar sakıncalı ne görüntüsü bu valla anlamadım.sizin özel görüntüleriniz mi var?

hard disk usb sd kart bunları kesnlikle tavsıye etmıyorum. ılerıde ıcınden sılsenız format atsanız dahı sılınen seyler görülebiliyor cok basıt yöntemle. dikkat cekmeyecek bırseyın ıcıne kopyalayablırsnız illede yanımda tasımak ıstıyorum dersenız. mp3-mp4 çaların ıcıne muzık dosyalarnızın yanına koyabılrsınz . dosyanızın şifreli olması hıcbırseyı degıstrmez oncelikle . eger bulunabılırlıgınden suphe edıyorsanız kendı pc.nizde yapmayın bu aktarma ıslemını ne sıfre koyarsanız koyun bulunur coook basıt bırsekılde. en mantıklı yontem kullandıgınz maıl dısında yenı bır maıl adresı alın farklı ısımle onun ıcıne telefonunuzdan mail atma ozellgı varsa telfnunuzdan maıl atın o adrese resmlerı . ardından tlfnunuzu fabrıka ayarlarına alın. o mailide olabıldıgınce acmayın veya her acısınız farklı pc.den olsun. fakat bır konuda uyarıyorum hıcbırı %100 degıl. maıl sfrenız olsun facebook sfrenız olsun art nyetlı kısler tarafndan ck basıt yontemlerle elde edılebılır.bunun dışında onerebilcegım konu bu aktarma ıslemını yapmadan once gvendgınız bır pcde resimlerin formatını dgıstereblrsnız uzatılarını busklde sfreleyıp koyarsanız genelde acmak ısteyen kısı önce acamaz yada resım oldgnu anlasa bıle bırsekılde tasınırken bozuk oldugunu dusuneblır. Aktarma ıslemnı yapacaksanız cok güvndgnz bır pc.de yapın aksı halde magdur olursnz onun dısında telfndan dosya halınde maıl atma ıslemnı yapabılırsınız basta anlattgım gbı .benım aklıma bunlar geldı umarım yardımcı olabılmişimdir İyi akşamlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…