Televizyon yüzünden tartistik

Ben çok abarttığınızı düşünüyorum o kadr korumanıza gerek yok bence. Takıntı haline getirmişsiniz. Öyle sadece tv yüzünden otizm olmaz merak etmeyin tv açıkken dikkatini dağıtın ilgilenin ne bileyim

Yaptığınız doğru ama eşler aynı fikirde olmayınca çoook zor Allah yardımcın olsun buradan tv izletiyorum bişey olmuyo diyen anneler bebekler günde 1000 kare kaydeder zihinlerine ancak televizyonda geçişler çok hızlı olduğu için bi nevi bellek dolumu yşıyorlar ve bu da otizmi tetikliyor ayrıca otistik olmasa bile zihinsel becerilerini yavaşlatıyor annesi çok tebrik ederim çocuğunuz çok şanslı eşinizle de tartışmayın ama siz ilgilenin Allah yardımcınız olsun

Abartmıyorsunuz. Uzmanlar bebekleri tv den uzak tutun diye bas bas bağırıyor.
Bebeğim 20 aylık. O doğduğundan beri uyanık olduğu vakitlerde asla tv izlemiyorum. Eşim de izlemiyor.
Eşiniz de iş dönüşü stres atmak istiyorsa evladıyla ilgilensin. Babalık yapsın. Sizin yükünüzü alsın.

nasıl abartmışsınız tv değil nükleer reaktör gibi davranmışsınız.. yani bu forumda tv yi evden attım, yaktım, patlattım diyenler elbette çıkar biz her olayı uçlarda yaşamaya bayılırız ama sizin bir dengeniz olsun derim.. benim çocuklarım çok kalabalık bir ailede büyüdüler belli bir yaşa kadar, tv de hep açıktı.. ama o kadar alışılmış bir durumdu ki dikkatlerini bile çekmezdi, sevmediler yani.. şimdi evde tv yerin ps var, kesinlikle eksikliklerini hissetmiyorlar çünkü tv den kaçarak değil, görerek büyüdüler ve artık içinde pek matah bir şey olmadığını biliyorlar..
adamı bunaltacak kadar kaçırmanıza gerek yok, tv nin otizm yaptığıyla ilgili bir kesin bulgu da yok ama dalıp gitmesini engellemek istiyorsanız tv açıkken siz oyuncaklarını koyun ortaya onlarla oynasın, müzikli kitaplardan alın, biraz büyüyünce boyama yapın.. nihayetinde bu çocuk bir şekilde tv ile tanışacak, ev halkı tv izleyecek..

5,5 aylık engellemek için kolay da büyüyünce ne yapacaksın? Bence çok abartıyorsun. 2-3 aya kalmaz bir sürü şey yapabilecek bebeğin. Dönecek tutunup kalkacak emekleyecek. O zaman ne kadar engelleyebilirsin ki?
Bence tv konusunda çok kasmamak gerek. Biz de tv izleyen nesildik otistik miyiz, zekamız mı geri, başarısız mıyız? Bilinçsiz bir anne de değilim her konuda araştırırım ama bazı şeyler çok abartılıyor.
Benim oğlum doğduğundan bu yana tv ara ara açıktır. Tabi öyle beyni uyuşturacak kadar sesli olmaz ama oğlum hala oturup kitlenerek izlemez. Biraz daha büyüsün etkinlikler hep aklımda.
Reklamların bazılarına bakar reklam biter oyununa döner, odaları karıştırır, tepemize çıkar..

Siz gündüz yine izlemeyin ama akşam izlenebilir bence. Ama ses olayına ben de kızarım orası ayrı. Çok sesli izlenmesinden hoşlanmam ben de uyarırım kıs diye kafam çekmiyor en başta.

Eşine söyle doktora gitsin gerekirse işitme cihazı falan taktırsın.. Ya da asla izlememeli derseniz tv yi başka odaya alın orada istediği kadar izlesin..

Eşinize Allah sabır versin sizde bir beyin yeme potansiyeli var. Adamı dürtüp duracağınıza başka odaya geçin. Ayrıca tv otistik yapmaz çocuğu eğer otizmi varsa tetikleyip ortaya çıkmasına sebep olur. Siz olayı yanlış yerden yakalamışsınız.

Bakin ben de fikirlerimi belirteyim 22 aylık bir oğlum var rabbim bağışlarsa.gecen aya kadar eline ne cep telefonu verdim ne de tv-laptop-tablet izlettim hep sokaklara çıkarttım oynadım aksam babası gelince de hep kapalıydı tv eşim çok ilgilidir sağolsun her neyse ama su anda algilari farklilasmaya basladi her zaman yaptigimiz seylerden sikilmaya basladi sokak deseniz havalar cok soguk ve ister istemez biri gelsiginde tv acik oldugunda cizgi film video vs.ilgisini çekiyor ve izliyor ben hiç rahatsız olmuyorum sonuçta çocuk hipnotize olmuyor ki saatlerini de ben belirliyorum ben surekli kısıtlanan çocukların ezik psikolojisi içersinde olduğunu düşünüyorum ama kurallarım hep vardır olacak ta ama ikisi çok farklı şeyler.yani demem o ki çocuklar büyürken maalesef siz her zaman herşeye müdahale edemiyorsunuz kendinizi bu kadar kasmayın çocuğunuzu koruyabildiginiz kadar koruyun tabi ki ama yıpratıcı olmayın benim görüşüm budur

Tv yüzünde ve çocuğunun gelişimi açısından tehlikeli bişeyi engelliyosun diye kaybedecekmişsen kaybolsun! Allah aşkına bi şnsan çocuğuna nasıl vöyle bi köyülğk yapar. Sakın dinleme onu. Dünyada çocuklarımızdan daha değerli hiçbişey yok.

Vhallla ben cartoon networkun icinde buyudum resmen...
O kadar sey etmeyin...zaten butun gun izlemiyor ...2 saat sorun olmaz pek
Ama sesi cok acmasin..o cok sinir bozucu

çok abartmışsın adam çalışıo tatilinde evinde oturup tv izleyemeyeceksede artık ki zararlı buluyorum bende ama siz ayrı odada pışpışlayın bebeğnizi televizyonun olduğu odada tutmayın ki bence eşninzi kaybedeceksiniz

Eski konunuzu da hatırlıyorum. Bazen fazla abartıyoruz günümüz anneleri olarak. Helikopter anneliğe dönüyor, her yaptığını, yediğini, gördüğünü kontrol altında tutmaya çalışmak hem yorucu, hem sağlıksız. Vur derken öldürmemek lazım.

Otistik çocuklar zaten hassas olduğu için, onlarda tamamen ekran kaldırılıyor evden. Ama onlar için bazen diğer çocuklarını bile bırakıp onunla ilgilenmen, eğitim aldırman gerekiyor zaten.

Evde iş yaparken tv karşısına bırakıp gitmek başka,evde anne baba, akşam 1 saat izlerken yanlarında durması başka. Akşam dinlenme saati, o da babasının yanında.

Anne babbann işi kendini tamamen çocuğuna göre şekillendirmek değil, gel gitlerden sonra çğrendim ben de bunu. Tek çocuk büyüttüğüm için her anını doldurmam gerektiğini düşünüyor, başı boş bıraktığım her anın suçluluğunu duyuyordum. Sonra baktım çocuk zaten gittikçe benden bağımsız olmaya evriliyor. Paralel hayatlar oluşturmak lazım, çocuk merkezli değil. Biz hayatımızı yaşarken bizimle yaşamalılar. Odağında yalnızca onların olduğu hayat çocuk için de sağlıklı değil, anne için de. Sonra bocalama oluyor çocuk büyüyüp ayrılınca büyük bir boşluk oluşuyor.

Babbası işten geldiğinde direk çcouğa odaklanamaz, önce kafasını boşalltması lazım. Bırakın izlesin, çocuk da yanında dursun. Bence bu kadar abartı gereksiz.

Ama şunu yapabilirsiniz, tartışmak yerine. 2 saati ful tv karşısında geçirmek yerine, 1 saat izler, 1 saat de o oynatır, size diblenme zamanı olur.

Çocuğu başka odaya götürmeyi deneseniz.
Bilmiyorum ama bazen çok mu abartıyoruz. Eşiniz gibi konuşacağım ama benimkilerde tv seyrederdi.
Fazla kasmaya gerek olduğunu sanmıyorum.
Hergün baska bşy duyuyorum gercekten . Hepimiz tv ile büyüdük annelerimiz tv ye bakarken yemek yedirdi benim yeğenlerim de bebek yastaydılar onların yanında da tv izlendi . Kimseye de bşy olmadı .
Sesten rahatsız olabilirsiniz o ayrı ama onun içinde eğer sesini çok açıyorsa eşiniz kulaklık taksın önerin

Tv konusundaki düşünceniz doğru gerçekten yavrularimiz için zararlı.Bence düşüncelerinizi degiştirmeyin ama eşinizin henüz sizin kadar bu konuda duyarlılık geliştiremedigini ve sizin kadar hassas bakamayacagini da aklinizdan cikarmayin.Zamanla o da sizin gibi tv konusunda duyarlilik kazanirsa belki ortak noktada buluşabilirsiniz.Bir cocugun mutlulugu anne babasının mutluluguyla dogru orantili kendi yavrumdan biliyorum. Evde tatsizlik cikinca cocuklar cok etkileniyo bence oncelik huzursuzluk cikmamasi.Bu olayda huzursuzluk cikmis mesela bu tv konusundan daha zararli olmus bence.

Kızım 20 aylık. Daha hiç televizyon izletmedim. Abartıyorsunuz diyenlerede şaşırıyorum. Eşim öğretmen. 2 haftadır evde. Adam televizyonu akşam 8de açıyor. Çünkü kızım o saatte uyuyor. O saate kadar ne yapıyor? Bizimle oynuyor, konuşuyor, eğleniyor. Normal olan bu yani.

Siz başka odaya geçin. Görmesin madem çocuğu. Çocuğu “oyalamak” diye bir şey olamaz. Çocukla oyun oynamak olur. O yapmıyorsa siz yapın.

Bebek kaça kadar oturuyor ki.
Gündüz açmıyorsunuz zaten tv.
Akşam eşiniz 7de gelse ,en geç 9da bebeği yatırırsınız/yatırıyor olmalısınız zaten.
2 saat idare edemiyormusunuz?
Bilemiyorum bende kızım bebekken gündüz acmazdım tv fazla.
O uyuyunca izlerdim.
Ama akşam tv'yi açma,kapat vs demezdim eşime.
Gerek duymadım yani,abartı geldi durumunuz bana.
Tabiki tv'yi açıp tüm gün karşısında oturtmak doğru olmaz ama akşamdan akşama 2 saat tv açık olsa sorun olmaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…