Televizyon yüzünden tartistik

Eşim, diğer tüm konularda ne kadar iyi ve anlayisliysa, bana evde yardımcı olmama konusunda da o kadar kotu. Bebeğimize on dakika sadece on dakika agu bugu yapip, ara ara gidip gelirken birkaç kere sarılmayı, babalık sanıyor. Ona göre akşama kadar ölup bitiyor, akşamları da dinlenmesi lazım. Bir sey diyince, senin takintilarindan bıktım diyor. Ortan yok diyor. Ya siyah ya beyaz misim hayatta grilerde varmış vb.

Bebeğimize daha ilgili ol dediğimde, daha ne yapayım, annelik mi yapayım diyor. Bu sefer beni ignelemeye çalışıyor. Bıktın mi annelikten gibi gibi.

Eşim TV yi kapatacak, ölsem inanmam.

hiperaktivite de bir rahatsızlık ve tv tetikleyici olabilir.
her çocuğa aynı etkiyi yapmaz
Tabi ki ben aksini söylemedim zaten ama daha bebekken bunu nasıl anlayabilirsiniz koruma altına almalısınız ki biz okullarda daha kücücükken ilaç kullanan çocuklar görüyoruz onlar gibi olacağına tv izlemem izletmem bu benim düşüncem herkes kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirebilir tabi ki ben fikrimi söyledim sadece

Ben de izletmiyorum tüm gün kapalı tv. Eşim birşey izlemek isterse çocuğun maruz kalmayacağı şekilde laptoptan izliyor. Tv çok mu elzem birşey? Olmazsa olmaz mi?

Eşim icin öyle maalesef. Ben bir aydır tv izlemiyorken, eşimin iki saat sabredememesi çok yıpratıcı.

Ben tv ile büyüdüm, ve aptallaştırdığını hiç olmadı bir şeyleri körelttiğini düşünüyorum.

Oğlum 1 yaşına kadar ekran hiç görmedi.
Sonra sınırlandırıp izlettim çünkü kolayıma geldi.
2.5 yaşındaydı Doğum yaptığımda.
İlk 1 ay ister istemez tv izlediği vakit 4-5 saatlere kadar çıktı.
Ve çocuk o ay hiç bir şey öğrenmedi desem yalan değil...
sayıları tanıyan, puzzle yapan, şarkılar ezberleyen, geometrik şekilleri çizmeye/boyamaya çalışan, tanıyan çocuk, tökezlemeye başladı.
Kendi kendine oyun kurabiliyordu, omunda bıraktı.
Ve de tv yi kapattıktan sonraki ilk 2 saatin öfke nöbetlerini söylemiyorum bile.
İzlediği kanalda TRT çocuk bu arada.

Ben iki seçenek üzerinde duruyorum,
Ya her çocuk bu kadar etkilenmiyor,
Yada her anne çocuğunu iyi gözlemlemiyor.

Ama çıkıpta otizm yaptığına dair bilimsel kanıt olmadığını söyleyenlerin
Amaannnn biz izledik bir şey olmadı bilimsel kanıtlı savunması garip geliyor :)

Ölçü her şeyde önemli.

5 aylık bebek tv ye ve Yüksek sese maruz kalmamalı.
Ama adamı da sık Boğaz etmeninin anlamı yok. Başka odada tutmak çözümdür..

Ben bu konuda ne kadar inatciysam eşim de öyle. Zaten çok otoriter bir yapısı var. Olmazsa olmaz kuralları var. Birine zeval gelse, eyvah yandık biz. Ne kötü ki ben de böyleyim. Benimde takintilarim var korkularım var. Bebeğim icin her anne gibi endişe duyuyorum. Ama bunlar ona göre hayal ürünü.

Ben de TV ile büyüdüm diyor. Sana olmamış yavruma olabilir diyorum. Nasıl orta yolu bulacakki iki inatçı tıp.

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite olabiliyor uzun süre tv karşısında vakit geçirmek zorunda kalan bebeklerde.bu bilimsel olarakta kanıtlanmış.d.e.v.hnin salt nedeni tv olmasada en önemli sebeplerinden birisi!görüntüler çok hızlı aktığı için,ses ve görüntü arasında ki bağlantıyı kuramadığı için d.e.v.h sebep olabiliyor.yeaaaa ne olacak biz tv izlemedik mi!?tv izleyen her çocuk öyle mi oluyor!?valla ben oturtuyorum tvnin karşısına evi cillop gibi yapıyorum diyen anneleri anlamakta zorlanıyorum.hemen üstüme gelmeyin benden kat kat daha iyi bi anne olabilirsiniz ona bi lafım Yok.sadece anlamakta zorlanıyorum.bilimsel olarak kanıtlanmış,bir çok çocuk psikoloğunun eğitim bilimcinin aksine yok yeaaa biley olmaz yaklaşımını.arkadaşım sana sonuna kadar hak veriyorum.benim kızım 21 aylık.beslenme problemimiz çok büyüyüp hiç beslenmemeye başlayınca mecburen tlfdan video açıp yemek yediriyorum(çok yanlış olduğunu bildiğim halde çaresizlikten)gün içerisinde izlediği toplam süre 20-30dk yı geçmez.ama vicdanen çok huzursuz ediyor bu beni!başka odaya götür mecbur kalmadıkça tvye maruz bırakma çocuğu naçizane tavsiyem

E ama adamında izin günlerini işkenceye çevirmeye gerek yok. Adam da az haklı hepimiz tv izledik neticede yanlış anlaşılmasın çocuğu oturtun tv karşısına açın çizgi film ya da reklam ebleh ebleh iki saat izlesin demiyorum ama tv sesi duymasında ya da babası izlerken arada kafasını çevirip bakmasında da sakınca görmüyorum. Ha siz yok asla diyorsanız yan odaya alırsınız çocuğu

Bizde çocuk büyğttük ama hiç televizyona muhtaç kalmadık ben mutfaktaysam çocukta yanımda olurdu banyoda olsam yine yanımda olurdu aslında benim kendim tv bağımlı değildim sanırım şimdiki annelerde sabır yok kolaya kaçıyorlar çok bunaldığımızda komşunun kızını çağırırdık b eraber oynarlardı

Biz çocuklarımız için değil direkt öncelik kendimiz için tv almadık.
Boşa vakit kaybı bana göre.
Hiç de eksikliğini hissetmedim 11 yıldır.
Çocuklarım için de seçerek pc den acıyorum bazen ya da arada yaşlarına uygun animasyon.

Ama burada önemli sizin çocuğunuzun algısı.
Bazı bebeklerin tv hiç ilgisini çekmiyor.
Evde yirmidört saat de açık olsa bakmıyor.
Ama bazı bebeklere bakıyorsunuz iki aylıktan itibaren tv ye kilitlenip bakabiliyor.
Hipnoz olmuş gibi etrafiyla tamamen ilgisi kesiliyor.
Bunun sebebi bence çocuğun görsel algısının yüksek olması.
Çocuğunuza göre davranacaksınız yani.
Benim büyüğü küçükten daha çok çizgi film izlemesine rağmen dokuz yaşında hala ekrana kilitlenir kalır.
Küçüğü de bebekliğinden beri hiç alakadar olmadı.
Şimdi de açsam az bakıp kalkar gider başından.
Algıları ve ilgi alanları farklı çünkü.
Ben de bunu büyüğü için olumluya çevirerek belgesel açtım izlemek istediğinde dört yaşından itibaren.
Şuan benden çok bilgili hayvanlar hakkında.
Sonuçta önemli olan sizin bebeğinizi tanıyıp ona göre davranmanız doğru olacak.
Çok dikkatli bakıyor gözünü ayırmıyor diyorsunuz mesela o zaman biraz uzak tutmakta fayda var.
Büyük, renkli resimli dokunsal kitaplar alabilirsiniz bol bol.

Eşiniz de evet biraz bencil. Siz de yoruluyorsunuz akşama kadar.
Alıp bir saat oyalasa size de çok iyi gelir.
O bir saatte birçok işinizi halledersiniz.
Eşinizin sizinle ve çocuğuyla ilgilenmesi lazim o uyuyana kadar.
Sonrasında isterse sabaha kadar izlesin.
Ama bunu eşinize tepkili bir şekilde değilde güzellikle söyleminiz lazim yoksa iş iyice inatlasmaya gidecek gibi duruyor.

Ben bu kadar abartoya inanmiyorum cok enteresansiniz cocukken tv izlerdim gayet zekiyim ve ozguvenim yuksek ee cocuk buyuyor diye herkese komut verelim nefes almasin

çocuğunuzun bir uyku saati yok mu? ben oğlumu 1 yaşına gelene kadar her akşam saat 8-8buçuk oldu mu uyutuyordum. siz de o saatlere denk getirirseniz akşam uykusunu babanın eve gelmesi zaten 7 civarı yemek yedi tv ye oturdu diyene kadar bebeğin maksimum 1 saat de sese maruz kalması ile (görüntü demiyorum dikkat edin) çok sıkıntı yaşamaz bu kadar manasız takıntı yapıp hane huzurunuzu da bozmayın.

Bana çok abartıyorsunuz gibi geldi
Ben abarttigini düşünmüyorum arkadaşın. TV izlemeyi o kadar kanıksamışız ki abartı geliyor bize. Çocuklar ilerde bir şekilde TV'ye alisacaklar ileride ama belli bir yaşa kadar uzak tutmayı başarabilirseniz çok faydasını görürsünüz.

Evet, bebeğim icin mecburum devam etmeye. Bir de şey çıktı son günlerde, sen bebeği hayatının merkezi yaptın diyor. Kendimi bebeğime bu kadar adamamaliymisim. Tamam da, sen de zaten bir TVnden bile odun vermiyorsun, nasıl olacak bu iş.

Bir yerde bir şey okudum, bebeğimiz için böyle olmalı dediğimde, yine mi kadınlar kulübüne girdin. Onlara inanma hepsi fantazilerini yazıyor, senin gibi iyi niyetliler de gercek sanıp okuyor diyor. Bebek konusunda beni evhamla, delilikle suçluyor maalesef.

Bende oğluma 1 yaşına kadar tv izletlememeye özen gösterdim ancak reklamlarda falan arada izliyordu dikkatini çekiyordu haricinde oyle çokta evhamlanmadim bir iki baktı diye otistik olacaksa biz nasıl büyüdük o zaman.. şimdi iki yaşında sabahları ve aksamlari mutlaka yarim saat kadar izliyor sonrasını müsaade etmiyorum.. ama sizde çok abartmışsınız yok gözünü kapatmak kulağını kapatmak v.s o zaman çocuğu başka odaya götürün çünkü erkeklerde haklı birnevi adam zaten bütün gün işte kafa bi milyon eve gelip dinlenecek tabi keyif yapacak.

Tamam da cocuk zaten tv izlemiyor ki arada babası izlerken sesi geldi diye de çocuk otistik olmaz yani bu kadar üstüne düşmek doğru değil bence kendinizi de strese sokuyorsunuz.

Başka odaya yatırıp müzik açabilirsiniz çocuğunuza çok fazla tvye maruz kaldığını düşündüğünüz durumlarda ama adamı da biraz bırakın rahat o kadar tv sesinden kimse hasta olmaz.

Zaten tüm gün izlemiyormuş bebeğiniz akşamları sesi gelse de birşey anlamaz ki baksa da anlamaz o kaar abartmaya gerek yok neden otistik olsun o zaten olacaksa oluyor çok sonradan olan birşey değil yani.

nedense bana da normal gelmediniz. ev tek odadan mı oluşuyor. bırak adam da tv izlesin. dışarıda çalışıp çabalıyor size ekmek getiriyor. akşamları birkaç saatte evin tasını çıkarmasın mı?? ya da 1 haftacık tatilin.
ben sakınılan göze çöp batar lafına baya inanırım. 7/24 çocuğa tv de izletin demiyorum. ama evde de nazi kampı oluşturmayın yani.

2 saat TV izleyecegine bebekle oynasa hem daha çok keyif alır hemde bebisin erken uykusu gelir babaya doymuş da olur uyur ondan sonra istediği kadar izlesin aslında en güzeli bu
Bu şekilde konustunuz mu ne dedi buna

Bebekle oynaması maksimum 10 dakika. On dakikayi geçmemiştir inanın. Ben daha eşimin bir işim olduğunda 10 dakikadan fazla bebegimle oynayıp onu oyaladigini görmedim. Ağlıyor diyip, gel ağlatma çocuğu der genelde. Ee sen ağlatma, sen de öğren nasıl aglatilmayacagini ama yok. Oynadım, bu kadar yeter diyen adama diyeceksiniz? Neler konuşmadım ki, Nuh peygamber olayına döndü bizimkisi. Bebek konusunda yalnız hissediyorum kendimi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…