Televizyon yüzünden tartistik

Bebeğimin hepsi dikkatini çekiyor. Biraz TV ye dönse, hemen oyuncaklarını atıyor. Dalıp gidiyor, hipnoz oluyor sanki.

Sakın sakın uyarıyorum zaten ama yoruluyorum artık.
çocugum yok
4 aylık bir yegenim var
annesinin çok umrunda değil tv olayı
4 aylık bebeğin bile nasıl dikkatini çekiyor tv anlatamam
zararlarını da bliyorum
benim yegenime içim gidiyor

Bebeğiniz televizyona maruz kalmak için çok küçük henüz. Hassasiyetinizi anlıyorum. Ama inanın tartışan anne baba daha zararlı. Eşinizin kalbini kırmadan sesini kısmasını söyleyin ve başka odaya geçin. Ev içindeki huzursuzluk çocuklara yansıyor.

Bazilari hepimiz Tv ile büyüdük demiş...yooo ben büyümedim.
87 doğumluyum evde TV vardi ama acacak kanal yokdu. Belkide cekmiyordu... neyse, yani ben TVsiz büyüdüm. Unutmadan, Trtde türk sanat müziği dinlemek var... özel kanallarda yayinlanan beyin yakan showlara ve reklamlara maruz kalmak var...
Baktirmayin çocuğunuza. Parmak kadar çocuk saatlerce reklama maruz kalinca ne kazancak? İki yaşında peynir reklaminin şarkısını bilmek çocuğa birşey kazandirmaz

Bana da o üyelerin yazdıkları çok abartılı gelmişti mesela. "Bizim evimizde tv yok. sakın sakın. bilmem kim 3 sene tv açmadı vs."
O zaman da hepimiz tv ile büyüdük demiştim hatta.

Her annenin bebek büyütmesi kendine göre doğru. Sizin de minicik bir bebeğin önüne laptop açmanız tuhafmış, ama ben oğluma yemek yediremediğim zaman telefondan oyun ve video açıyorum mesela. Ama yemek dışında eline verip bırakmıyorum gözünün önünde tutmam.

Yani tek bir doğru tek bir yanlış diye bir şey yok. Dengeyi sağlamak sağlıklı olan. Gündüz açmıyorum diyorsunuz akşam açılabilir bence. Ama bebeği de gözlemlemek lazım.

Bu durumda her evde tv olmadığı yıllarda her evde bir kaç tane dahi olması gerekmez miydi? :)

Bir ara "ay biz dizi izlemiyoruz sadece belgesel" diyenler vardı şimdi "ay biz tv izlemiyoruz" diyenler var.. Oluyor ya böyle dönem dönem :)

Sesinden bir sey olmaz otizm için korkuyorsanız. Zaten akşamları 1-2 saat açılan tv den çok da zarar geleceğini düşünmüyorum. Reklamlardan uzak tutun.

Herkesin söylediğinden etkileneceksiniz bu kadar nasıl buyuteceksiniz çocuğunuzu. Kontrollü olmayı abartmaniz sizin psikolojiniz çocuğunuzun psikolojisi içinde iyi değil

Son düzenleme:
Ben sana hak verdim canım. Hepimiz tv ile büyüdük doğrudur illa otizmli olacak diye bir kaide yok ama 6 aylık bebek niye 2 saat bile olsa televizyona maruz kalsın. Eskiden farkındalık bu kadar yokmuş. Sonuçta hepimizde dayak yemişizdir. Çocuğumu dövüyorum diye yazılsa herkes eskiden yapılıyo diye yapmak zorunda mısın çok yanlış derdi.
Eşin tam bir bencil bence. Ne senin huzurunu ne de bebeğinin sağlığını düşünüyor. Hem bu çocuk en geç 9da uyumuş olur normalde beklemeli tv izlemek için.
Tartıştığınızı söylemişsiniz ya pasif agresif direnişe geçin. Tv açıyosa siz odada olmayın, yemektir kahvedir tv ile aynı ortamda olmanıza neden olacak her şeyi de bebeğinizi uyuttuktan sonra yapın.

herkesin küçükken sarışın olması gibi, herkes dahi maşallah :)

Çocuklar sırf tv izledi diye otizm hastası olmazlar. Otizm genetik miras ile getirilen bir hastalıktır. . Tv aşırıya kaçarsa ancak tetikleyici olabilir. Sakin olun. Biz de tv izledik, sokakta oynadık, şarkılar dinledik ama çok şükür bi sıkıntımız yok. Gevseyin biraz. Sakınan göze çöp batar bunu unutmayın. Bebekler düğünlere gidiyor da bi şey olmuyor. Korkmayın bu kadar. Onlar canlı ve savunma sistemleri var. Hayatınız boyunca kulaklarını tıkayamazsınız..

Eşim desinator. Akşama kadar çizim vb ve diğer makina sesleri derken, kulağım patlıyor der hep. Çok sesli bir ortamda çalışıyor. Böyle olunca, akşama kadar tvsiz ve sessiz evde, TV'nin sesini normal bile açsa bana çok sesli gibi geliyor. Bu tavrımdan ödün versem, gerisi çorap söküğü gibi gelecek, biliyorum.

biraz bakmasında sakınca yokki neden bu kadar katı kurallarınız var?
akşama kadar bakmıyormuş zaten akşam 1 saat baksa nolurki?

Gecen gün burada bir üye, a tipi otizmin TV gibi uyaricilardan kaynaklandığını söylemişti. Bilmiyorum ya, minnacık bebekleri, o sesli ortamlara nasıl sokuyorlar aklım almıyor şuan.

biraz bakmasında sakınca yokki neden bu kadar katı kurallarınız var?
akşama kadar bakmıyormuş zaten akşam 1 saat baksa nolurki?

Tv ye bir saat değil, bir dakika baksa içim gidiyor. Bu konuda okuduğum makaleler hiç iyi şeyler olmaz diyor.

Esin biraz bunalmis. Aslinda sen haklisin. Titizligini anliyorum cunku bende aynıyım. Cok sukur biz bu konuyu aramizda hallettik. Esimle sakince guzel sekilde konustum gunduz hic tv izlemedigimi fedakarlik yaparak bebegimizi buyutebilecegimizi falan anlattim. Sende sakince konussan canim. Esimle birlikte tv izliyoruz bazi aksamlar o zaman bebegimi tv ye baktirmiyrm sesinide normal aciyoruz. Izledigin programa gore ses etkisi degisir. Hic olmadi ben bebegimle baska odaya geciyorum. Eslerimiz isten geliyor yorgun kafa dolu dusuyorlar eve onlara da hak vermek lazim. Tatlilikla bebeginiz icin bu konuyu halledebilirsiniz diye dusunuyorum. Hatta tv nin zararlari ile ilgili videolar var esine izlet onlar baya etkileyici oluyir. Ins kisa surede bu problemi cozersiniz.

İnanın ben de böyle olsun istemezdim. Eşim, biz varken istediği gibi izlesin belgesellerini, filmlerini, kafasını dağıtsin isterdim ama bebegim daha önemli şuan benim için. Eşimin, fenik tilkilerin soyunun tükenmesine üzülürken, kutup ayılarının yarın öbür gün değişen iklim şartlarına nasıl ayak uyduracagini düşünürken, bebeğimizi düşünmemesini, bana inanmamasini dahası beni delilikle suçlamasını haketmiyorum.

Tv ye bir saat değil, bir dakika baksa içim gidiyor. Bu konuda okuduğum makaleler hiç iyi şeyler olmaz diyor.

valla ben senin kadar katı kurallı değilim. çocuklar teorilerle değil pratikle yetişiyor ne yazıkki.
makalelere bakarak organik yiyecekler yedirmen de gerekiyor çocuğun ilerde sağlıklı olması kısır olmaması için. ama evde yetiştirebilirmisin tüm yedirdiklerini?
bence biraz rahat ol. cam fanusta yetişmiyor bu çocuklar.ölene kadar da yetiştiremezsin her kötü durumdan koruyamazsın.
telefonun zararları biliniyor. almayacakmısınız büyüyünce? yada hamileyken hiç telefon kullanmadınmı wifi olan ortamda bulunmadınmı? hepsini geçtim cep telefonun çekiyor dimi? baz istasyonunda alıyor sinyalleri. Engelleyemezsin bence biraz rahat olmak zorundasın kendi sağlığın için

Gecen gün burada bir üye, a tipi otizmin TV gibi uyaricilardan kaynaklandığını söylemişti. Bilmiyorum ya, minnacık bebekleri, o sesli ortamlara nasıl sokuyorlar aklım almıyor şuan.
Tv çok aşırıya kacarsa tetikleyici olabilir. Tek başına tv Otizm doğurmaz. . Genetik olarak getirilmiş bir hastalığı tetiklemek başka.. hiç olmayan bir hastalığı doğurmak başka. Saatlerce tv çocuğu şapsal hale getirir. . Ve eğer genetiģinde otizm varsa ortaya çıkarır. Tabiki saatlerce tv ye bakmasın. Ama abartmayın da. Sonuç olarak günümüz teknolojisi içinde cocuklar tanisacak bu cihazlarla. Kendinizi kasmayın
Sizin sağlıklı olun ki ona da bakabilesiniz.

internette yazan her şey kanıtlanmış mı yoksa sav mı?

baş ağrısını bile beyin kanaması riskine bağlayan binlerce doktor makalesi de var mesela.

her şeyin azı karar, çoğu zarar.

bu kadar kasma, hem huzurunuz hem sağlığınız bozulur.

sonuçta çocuklar fanusta büyümüyor, iyi kötü her şeye maruz kalacaklar.

2,5 yaşında yeğenim var ve daha televizyon yüzü görmedi doktoru çok iyi bir profesör ve “sakın izletmeyin zaten hareketli bir çocuk hiperaktiviteyi tetiklersiniz”dedi. Gerçekten şu an izlemiyor ve ablamlar çok yararını görüyor evet anne baba için çocuğu tv önüne atmadan onunla zaman geçirmek zor ama çocuğunuzun geleceği için bunu yapmalısınız.
Biz tv ile büyüdük demiş bazı arkadaşlar ama şunu atlıyorlar biz folik asit cocugu değildik şimdi ki çocukların algıları malesef çok açık. Gördükleri herşeyi kapıyorlar.
Eşinize anlatın ve çocuğunuz uyuduktan sonra tv açın. Eğer çocugunun gelecegini saglıgını dusunuyorsa kabul etmeli.

hiperaktivite de bir rahatsızlık ve tv tetikleyici olabilir.
her çocuğa aynı etkiyi yapmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…