- 11 Nisan 2017
- 5.857
- 7.961
- 118
- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
çocugum yokBebeğimin hepsi dikkatini çekiyor. Biraz TV ye dönse, hemen oyuncaklarını atıyor. Dalıp gidiyor, hipnoz oluyor sanki.
Sakın sakın uyarıyorum zaten ama yoruluyorum artık.
O konumu okursanız, TV nin yanından bile geçirmedik, TV yi evden attik diyen anneleri göreceksiniz. O anneleri okuyunca, ben nasıl bebeğimi ateşe attım diye çok üzüldüm. Ogun bugündür böyleyim. Eşim wc ye gidiyor gelene kadar kapatıyorum.
O konumu okursanız, TV nin yanından bile geçirmedik, TV yi evden attik diyen anneleri göreceksiniz. O anneleri okuyunca, ben nasıl bebeğimi ateşe attım diye çok üzüldüm. Ogun bugündür böyleyim. Eşim wc ye gidiyor gelene kadar kapatıyorum.
Bana da o üyelerin yazdıkları çok abartılı gelmişti mesela. "Bizim evimizde tv yok. sakın sakın. bilmem kim 3 sene tv açmadı vs."
O zaman da hepimiz tv ile büyüdük demiştim hatta.
Her annenin bebek büyütmesi kendine göre doğru. Sizin de minicik bir bebeğin önüne laptop açmanız tuhafmış, ama ben oğluma yemek yediremediğim zaman telefondan oyun ve video açıyorum mesela. Ama yemek dışında eline verip bırakmıyorum gözünün önünde tutmam.
Yani tek bir doğru tek bir yanlış diye bir şey yok. Dengeyi sağlamak sağlıklı olan. Gündüz açmıyorum diyorsunuz akşam açılabilir bence. Ama bebeği de gözlemlemek lazım.
Bu durumda her evde tv olmadığı yıllarda her evde bir kaç tane dahi olması gerekmez miydi? :)
Bir ara "ay biz dizi izlemiyoruz sadece belgesel" diyenler vardı şimdi "ay biz tv izlemiyoruz" diyenler var.. Oluyor ya böyle dönem dönem :)
Fazla abartmissiniz.
Herkes çocuk yetiştiriyor elbette zararları vardır fakat belli oranlarda izlemesi nasıl bir sakınca doğurabilir ki ?
Çok ses eğer rahatsız ediyorsa biraz tolere edebilir çocuğu odasına götürebilirsiniz.
Kulağı zor duyacak kadar yorucu bir işte çalışan bir insan demek ki.En azından günde 2 saat bırakın kendisine ayirsin..
Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.
Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.
Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Çocuklar sırf tv izledi diye otizm hastası olmazlar. Otizm genetik miras ile getirilen bir hastalıktır. . Tv aşırıya kaçarsa ancak tetikleyici olabilir. Sakin olun. Biz de tv izledik, sokakta oynadık, şarkılar dinledik ama çok şükür bi sıkıntımız yok. Gevseyin biraz. Sakınan göze çöp batar bunu unutmayın. Bebekler düğünlere gidiyor da bi şey olmuyor. Korkmayın bu kadar. Onlar canlı ve savunma sistemleri var. Hayatınız boyunca kulaklarını tıkayamazsınız..
biraz bakmasında sakınca yokki neden bu kadar katı kurallarınız var?
akşama kadar bakmıyormuş zaten akşam 1 saat baksa nolurki?
Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.
Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.
Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Adam akşama kadar işte çalışacak. Akşam olsunda bebegımı eşimi goreyım dıye wakııt sayacak. Aksam gelecek ve kanepe uzanıp tv izliyecek. Ama evdeki hanımı buna musade etmeyecek. Yerden goge kadar haksızsınız bana gore. Ve ben sadece pes diyorum. Bazen gerçekten erkeklere acıyorum. Yazık ya.
Tv ye bir saat değil, bir dakika baksa içim gidiyor. Bu konuda okuduğum makaleler hiç iyi şeyler olmaz diyor.
Tv çok aşırıya kacarsa tetikleyici olabilir. Tek başına tv Otizm doğurmaz. . Genetik olarak getirilmiş bir hastalığı tetiklemek başka.. hiç olmayan bir hastalığı doğurmak başka. Saatlerce tv çocuğu şapsal hale getirir. . Ve eğer genetiģinde otizm varsa ortaya çıkarır. Tabiki saatlerce tv ye bakmasın. Ama abartmayın da. Sonuç olarak günümüz teknolojisi içinde cocuklar tanisacak bu cihazlarla. Kendinizi kasmayınGecen gün burada bir üye, a tipi otizmin TV gibi uyaricilardan kaynaklandığını söylemişti. Bilmiyorum ya, minnacık bebekleri, o sesli ortamlara nasıl sokuyorlar aklım almıyor şuan.
Gecen gün burada bir üye, a tipi otizmin TV gibi uyaricilardan kaynaklandığını söylemişti. Bilmiyorum ya, minnacık bebekleri, o sesli ortamlara nasıl sokuyorlar aklım almıyor şuan.
internette yazan her şey kanıtlanmış mı yoksa sav mı?Tv ye bir saat değil, bir dakika baksa içim gidiyor. Bu konuda okuduğum makaleler hiç iyi şeyler olmaz diyor.
2,5 yaşında yeğenim var ve daha televizyon yüzü görmedi doktoru çok iyi bir profesör ve “sakın izletmeyin zaten hareketli bir çocuk hiperaktiviteyi tetiklersiniz”dedi. Gerçekten şu an izlemiyor ve ablamlar çok yararını görüyor evet anne baba için çocuğu tv önüne atmadan onunla zaman geçirmek zor ama çocuğunuzun geleceği için bunu yapmalısınız.Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.
herkesin küçükken sarışın olması gibi, herkes dahi maşallah :)
hiperaktivite de bir rahatsızlık ve tv tetikleyici olabilir.2,5 yaşında yeğenim var ve daha televizyon yüzü görmedi doktoru çok iyi bir profesör ve “sakın izletmeyin zaten hareketli bir çocuk hiperaktiviteyi tetiklersiniz”dedi. Gerçekten şu an izlemiyor ve ablamlar çok yararını görüyor evet anne baba için çocuğu tv önüne atmadan onunla zaman geçirmek zor ama çocuğunuzun geleceği için bunu yapmalısınız.
Biz tv ile büyüdük demiş bazı arkadaşlar ama şunu atlıyorlar biz folik asit cocugu değildik şimdi ki çocukların algıları malesef çok açık. Gördükleri herşeyi kapıyorlar.
Eşinize anlatın ve çocuğunuz uyuduktan sonra tv açın. Eğer çocugunun gelecegini saglıgını dusunuyorsa kabul etmeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?