Çok çok haklisiniz ama işte normalde babası da oluyor evde ya da bakıcı. İlk kez böyle tek kaldım. Bir daha böyle ortam olmaz diye yok saymak istedim . Bu konuda beni bağlayan şey de okuldan arkadaşım olması. İş ortamı nedense beni geriyor. Sadece komşum olsa boşveririm. Yaptığım doğru değil, biliyorum
Sadece kahve yapmak için girdim mutfağa, çocuklar var diye cezve bile kullanmadım. Kahve makinesinde yaptım, toplam 3 dk sürdü. O da odada bekleyememis 3 dk , çıkmış balkona içiyor. Mutfaktan gördüm. Zaten ben evhamladikca sürekli " bir şey olmaz " diyen bir tip. Sanki benim malım ya da çocuğum kıymetli gibi hissetmemi sağlıyor. Anlayacağınız 3 dkda oldu her şey. Ben o başlarında duruyor saniyordum
Ema Hanim bana " haydi kahve yap " dedi. Tamam canim sen dur ben geliyorum hemen dedim. Bir baktım balkona çıkmış. Daha ne yapabilirim ki, ayağını kanepeye baglayamam ki misafirin, ya da balkona nasıl çıkarsın diye azarlayamam. Ben daha ne yapayım? :/Çoğu çocuklar şiddetli oyunlar oynuyor artık günümüzde masum çocuk kalmadı eltimin oğlu geldi ortalığı allak bullak etti şu bilgisayar oyunlar epey şiddet içeriyor , yalnız odada bırakmaya gelmez herşeyi kırıp döker bunlar , aslında suç sizde ev sahibi olarak evin sorumluluğu, size misafire değil odada , en az bir büyük kalmalı
Sordun mu serviseArkadaşlar bu tvnin malzemesi cam değil ya. Silince çizik gibi görünen şey azaldı ama tam yok olmadı. Özel sivisiyla sildim. Servis çağıracağım çıkan fiyata göre söyleyip söylememeye karar vereceğim. Eğer bu arkadaş bir daha odayı terk etmemi isterse ( etmese de pek ilgilenmiyor cocuklarla) bu olaydan bahsedeceğim. Eşim çok kızdı ama sılinince azalmasına hem şaşırdı hem sevindi.
Hadi bana kahve yap diyen birine coxuklarini da yanına al orda tv var diyemiyorsun. Yani benimkini yanıma alsam o yine orda bırakır kendininkileri. Bundan sonra daha az görüşeceğim artık, yapacak bir şey yok. Herkese çok teşekkür ederim
Şoyle oldu, yemege gelmislerdi cocuk durmadi ve laptopu istediler, ben de verdim. Mutfakta yemek hazirlarken çat diye bir ses duydum annesiyle babasi ne yaptin oglum ayyy falan diyorlardi, cocuk laptopun ekranina geriye dogru bastirmis (bilmem anlatabildim mi, acma yonunun tersine) hem ekran kirilmis hem de altiyla ustu birbirinden ayrilmis baglanti yeri kopmus, ben girdigimde 2 parcaydi yanikendi servisi yanlis hatirlamiyorsam 1500 tl gibi bir masraf cikardi, ben de o an karsilamam imkansiz oldugu icin yan sanayi taktirdim, velhasil laptopun hem garantisi gitti hem de bidaha iflah olmadi.
Bence misafir anne sigara içmeyip 3 çocuğunun başında dursaydı iyi olurmuş.
Öğleden sonra gelecek servisSordun mu servise
Ema Hanim bana " haydi kahve yap " dedi. Tamam canim sen dur ben geliyorum hemen dedim. Bir baktım balkona çıkmış. Daha ne yapabilirim ki, ayağını kanepeye baglayamam ki misafirin, ya da balkona nasıl çıkarsın diye azarlayamam. Ben daha ne yapayım? :/
Ben sen içerde bekle deyip, cezveye bile koymadım kahveyi, makineye koyup beklerken bir de baktım balkonda. Ayy ufaklık var içerde dedim, o da ahmet bakar dedi. Olmaz canım diyip bebeği içeri götürdüm. Sonra da kahvesini balkona verip içeri geçtim. İlk bakışta tvyi fark etmedimBen burada ihmal daha çok sizde gibi derken,
Misafir anne ve konu sahibini kastettim. Yani Çoğul anlamında kullanılmış bir sizde bu.
Misafirliğe gelmiş bir kadın balkon da sigara içmek isteyebilir.
Bu durumda annelerden biri çocuklara göz kulak olmalıydı.
Aman boşver gel sende diyerek zaten gelen kişi sorumsuz oldugunu açık saçık beyan etmiş.
Konu sahibi uymamalıydı.
Sadece bebeği koruma altına alıp eşlik etmemeliydi
Olur mu, sen iç gel diye yönlendirmeliydi.
Bana da çocuklu arkadaşlarım geldiğinde dönüşümlü olarak balkona gidip geri geliyoruz.
İçlerinden biri aman ya boşver gel dese, ne boş veri yaa git iç gel işte ben burdayım diye söylerdim.
Ben sen içerde bekle deyip, cezveye bile koymadım kahveyi, makineye koyup beklerken bir de baktım balkonda. Ayy ufaklık var içerde dedim, o da ahmet bakar dedi. Olmaz canım diyip bebeği içeri götürdüm. Sonra da kahvesini balkona verip içeri geçtim. İlk bakışta tvyi fark etmedim
Mutfakta kahve, balkonda sigara içmek istedi. Benimki çok küçük , içerde hepsiyle bırakamam dedim, bişe olmaz , oğlum bakar , haydi sen kahve yap dedi. Ben bebeği güvenli bir yere alıp, ona odaklandim. Diğer çocuklar ne yapıyor bakamadım. Sesler yüksekti ama dediğim gibi bebeği korumaya alabildim sadece. E bir de misafiri yalnız bırakmamak için onunla ilgilendim.Bebek ve mutfak arasında mekik dokurken oturma odasına giremedim hiç.
Evet balkona çıktıktan sonra bebeği içeri götürüp, mekik dokudum. Ama tabii süre o kadar kısaydı ki bakıp bakıp çıkıyordum. Herhangi bir ses duymadım vurma, çarpma gibiCanım konunu böyle okumadım ben,
sen misafir kahvesini mutfakta, sigarasını da balkonda içmek istedi yazmıştın.
Yani konuşmalar zaten mutfakta sen kahve yapmak üzereyken geçiyor.
kadın yanında mutfakta yani.
Misafiri yanlız bırakmamak için balkon ve mutfak arasında mekik dokudum demiştin.
Şuan ise o içer de çocuklar daydı kendi kendine balkona çıkmış diyorsun.
Yani aşağıda yazdıklarına istinaden böyle düşünüyor olmamın kaynagı senin anlatımın.
Sen yinede sor hem konu açılmış olur.Hiç sanmıyorum
Arkadaşım senin tek çekincen aynı ortamda çalışıyor olmanız.Öğretmen değil mi iki taraf ta? Branşınızı bilmiyorum ama aynı sınıfta birlikte ders anlatmıyorsunuzdur çok büyük ihtimalle.İpler gerilirse aranızda,en kötü ihtimalle öğretmenler odasında karşılaşırsınız ve görmezden gelirsiniz,samimi olmak zorunda değilsiniz, aynı yerde çalışmayı büyütmeyin gözünüzde.Yarın belki başka bir iş arkadaşınızla veya herhangi biriyle benzer bir sorun yaşayacaksınız,onda da mı böyle yok sayacaksınız? Pasif olmayın yapılması gerekeni yapın,ne güzel kanıtınız da var.Çok çok haklisiniz ama işte normalde babası da oluyor evde ya da bakıcı. İlk kez böyle tek kaldım. Bir daha böyle ortam olmaz diye yok saymak istedim . Bu konuda beni bağlayan şey de okuldan arkadaşım olması. İş ortamı nedense beni geriyor. Sadece komşum olsa boşveririm. Yaptığım doğru değil, biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?