Tembel sevgili

He ayrıca evlilik için çok erken değil mi?
Yani ne bileyim, askerden gelmeye 22 yaşında falan olacak o. Sen de 21.
Bu acele niye? :26:

Kendi yoluna bak bakmasına da bundan sonraki seçimlerini az mantıklı yap.

Tanıştıgımızda 18 yaşındaydı kimin kardeşi oğlu yeğeni çok mecbur kalmadan 18 yaşında başlıyor ki iş hayatına 25 yaş filan olsa mantıksızlık derimde ne bileyim şu an böyle düşünüyorum tek umudum askerden gelince işte

iyi düşün. düzgün işi olmayan biriyle hayatını paylaşmak olan sevginide yokeder.
yaşamak için para lazım. oysa o bunu kazanmak için pekte çaba sarfedecek biri gibi değil.

He ayrıca evlilik için çok erken değil mi?
Yani ne bileyim, askerden gelmeye 22 yaşında falan olacak o. Sen de 21.
Bu acele niye? :26:

Hemen evlilik değil askerden gelicek nişan 1 yılda öyle hazırlıklar filan normal bence siz kaç yaşında evlendiniz ya da evlimisiniz?

Bunların hepsini ya da fazlasını ona da söyluorum ama bana söylediği tek şey evlendiğimizde mecburen calışıcam düşünmem gerekn bi ev olucak şuan yok diyor

bakın erkek arkadaşınız 20 yaşında muhtemeln siz de o civardasınız.
şu an ya da sonra diye bir şey yok.
sorumluluk sahibi insan, sorumluluklarını yerine getirmek için koşulların olgunlaşmasını beklemez.
nişan yapacaksınız mesela bu büyük bir sorumluluktur. bunu isteyen adamın kenara 3-5 bir şey atması için şu an zaten çalışması gerekiyordu ama işsiz.
nişanı geçelim, bu çocuk askere gidecek. sorumluluk sahibi insan "yahu ben askere gideceğim envai çeşit ihtiyacım olacak, kenara bir kaç kuruş atayım da askerde sıkışmayayım" diye düşünürdü ancak yine öyle bir çaba yok.
belli ki bir gün kazanıp ertesi gün yiyor.
açıkcası buradan bu iş böyle devam ederse siz çok ama çok üzülecekmişsiniz gibi görünüyor.
sevginin herşeyi çözeceğini düşünmeyin, şu an kalbinizdeki aşk bir kaç sene sonra da aynı şekliyle devam etmeyecek.

geçim derdi ne demek?
kapıya alacaklıların dayanması ne demek?

bunları yaşatmasın Rabbim. tekrar diyorum bir abla olarak söyleyeceğim şey çok, çok ama çok iyi düşünmeniz gerektiği.

Teşekkür ederim çok iyi düşüneceğim .....

Askerden gelir gelmez hemen nişan yapmayın, bekle biraz zaman tanı ilişkinize, evlilik için bu kadar acele etmeyin. Para çok önemlidir demiyorum ama en azından kiranızı, faturalarınızı, market alışverişinizi yapacak kadar kazanmanız gerekiyor. Sevgiliniz belli ki bir evin sorumluluğunu alacak kadar olgunlaşmamış henüz. Karşınıza alın konuşun, ama asla ve asla acele etmeyin evlilik için.

Okul okumuyorsa ne yapacak boş boş çalışacak tabi.
Okuyan adama kim çalış demiş ki?
Ama anladığım kadarıyla okumuyor.

benim babam 11 yaşında başlamış çalışmaya. okula gitmemiş, gidip zanaat öğrenmiş.
çırak olmuş, kalfa olmuş, usta olmuş, açmış dükkanını geçindirmiş evini, okutmuş evladını.

bir erkek 18 yaşında okumamasına rağmen çalışmıyorsa bir sıkıntı vardı.
18 yaşında işi olmayan adam öğrencidir zaten ya da kaypak.

Korkmakta da haklısın zaten.
Yaşanmakta olan bir örnek var karşımda. Adam olgun, eşini çocuğunu seven saygılı biri fakat kimsenin buyruğu altında çalışamıyor. Sürekli iş değiştiriyor. Evli olduğu için de borçlarla birlikte krediler çekiliyor. Ve karısı 9 yıldır sabrediyor didiniyor. Her yanlarına gittiğimde bir maddi problem konusu resmen yaşam enerjim çekiliyor.

Kendine şu soruyu sor ve dürüstçe cevapla.
Gelecekte evlenip çocuğunuz olduğunda bu adam size rahat bir yaşam sağlayabilir mi?
Rahattan kastım yüksek maaş falan değil orta halli bir geçimden bahsediyorum.

Bu iki tarafında çalışıp düzenli maaşla geçim sağlayacağı bir evlilik olmaz kanımca. Tembel adamdan eş olmaz.

Yerinde olsam ayrılırdım emin ol aşk meşk boş bir süre sonra geçim derdine girdiğinde aşk doyurmayacak senin karnını hazır ağustos ta askere gidiyorken yavaş yavaş ayrılma sinyalleri ver derim askere gittiğinde ayrılmazsan asker de daha zor olur onun için başını belaya sokar felan vicdan azabı duyarsın gerek yok bana kalırsa önünde zaman varken yap derim evlenicez diyorsun kafasına estiği zaman işten ayrılan erkek mi olur o adamdan hayır bile gelmez Arkana Bakmadan Kaç derim

Hemen evlilik değil askerden gelicek nişan 1 yılda öyle hazırlıklar filan normal bence siz kaç yaşında evlendiniz ya da evlimisiniz?

22 yaşındayım, bekarım. Ve de aday yok şu anda. Olsa da evlenmem. Ben de senin gibi gezip, eğlenmeyi seviyorum.
Şu durumda evliliğin sorumluluklarını yerine getirebileceğime ve bu ultra rahat durumumdan vazgeçebileceğime inanmıyorum açıkçası.
Birinin "karısı" olmaya hazır değilim. İmza atmak en kolayı, önemli olan ondan sonrası canım.
Evlenip mutsuz olmayı istemem şahsen.

İş bulması sorun değil, nasıl olsa bulur. Ama asıl sorun çocuk çalışmayı sevmiyormuş. Para lazım olunca ihtiyacı kadar çalışıp geliyormuş. Sonra yatışşş

bizde de "erkek adam aç kalmaz, gerekirse postunu sürütür kazanır" derler.

Tabi herkesın bakış açısı farklı

İş bulması sorun değil, nasıl olsa bulur. Ama asıl sorun çocuk çalışmayı sevmiyormuş. Para lazım olunca ihtiyacı kadar çalışıp geliyormuş. Sonra yatışşş

İşte tam da bu nedenle hep diyorum erkek olgunlaşmadan evlenmemeli. Her iki taraf içinde geçerli bu hem kadın hem erkek ama erkek için daha da bir geçerli. Kadın bir şekilde olgunlaşıyor, olgunlaşmak zorunda hissediyor evlendikten sonra ama erkek öyle değil. Ben şahsen 20 yaşındaki erkeğin sözüne çok güvenemezdim iyi niyetine inansam da. Çünkü daha çocuk benim gözümde. İstisnalar elbette vardır, bu sitede de vardır ama geneli böyle hele ki bu devirde.

Son düzenleme:

İş haricinde bi hayırsızlık görmedim ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…