- Konu Sahibi ruhsuzmelek09
-
üniversite okumayı düşünmüyor mu mesleği yok mu
Oto tamricisi mesleği hayır üni düşünmuyor
İşte tam da bu nedenle hep diyorum erkek olgunlaşmadan evlenmemeli. Her iki taraf içinde geçerli bu hem kadın hem erkek ama erkek için daha da bir geçerli. Kadın bir şekilde olgunlaşıyor, olgunlaşmak zorunda hissediyor evlendikten sonra ama erkek öyle değil. Ben şahsen 20 yaşındaki erkeğin sözüne çok güvenemezdim iyi niyetine inansam da. Çünkü daha çocuk benim gözümde. İstisnalar elbette vardır, bu sitede vardır ama geneli böyle hele ki bu devirde.
ya sen peki ???
İşte tam da bu nedenle hep diyorum erkek olgunlaşmadan evlenmemeli. Her iki taraf içinde geçerli bu hem kadın hem erkek ama erkek için daha da bir geçerli. Kadın bir şekilde olgunlaşıyor, olgunlaşmak zorunda hissediyor evlendikten sonra ama erkek öyle değil. Ben şahsen 20 yaşındaki erkeğin sözüne çok güvenemezdim iyi niyetine inansam da. Çünkü daha çocuk benim gözümde. İstisnalar elbette vardır, bu sitede de vardır ama geneli böyle hele ki bu devirde.
Tabikide haklısınız bende bunların farkındayım işte ama insan sevince inanmak istiyor değişir diye bekliyor objektif olamıyor her konuda. Ayrılın kaçın filan denmiş ne diyeyım çocuga 20 yaşındasın çalışmıyosun eve de bakmazsın diye bitireyim mi bunları çok konuştuk herşey askerlikten sonra belli olacak
Bunları bende düşünüyorum ama öyle değil seni aç bırakmam şu bu her istediğini elımden geldiği kadar karşılarım diyor. Şimdi 20 yaşında birşeylerin farkında değil askerden sonra anlar diye umuyorum görüşmediğimiz için çalışmıyordu biraz da askerden gelince nişan olucak bakalım gene aynımı devam edicek
Bunların hepsini ya da fazlasını ona da söyluorum ama bana söylediği tek şey evlendiğimizde mecburen calışıcam düşünmem gerekn bi ev olucak şuan yokdiyor
Aslında bu tamamen yetişme tarzına bağlı.
Konu sahibi 18 yaşında babası çocuğun işi yok diye ikna olmamış. Yani o yaşta biz evlilik yaşını bilmezdik..kaldı ki bir erkek 5 yaşına kadar anasıyla hamama gidiyorsa, ablaları ağzına 10yaşına kadar yemek veriyorsa, sünnetini 10 yaşında olup o yaşa kadar anasıyla uyuyorsa maalesef büyüyünce çocuk buna benzer bir reaksiyon veriyor. Yani konu sahibi diyor ki “kim 18 yaşında çalışıyor ki” yani okumuyorsa evde ne yapacak anasıyla günlere mi gidecek?
Eğer o aile ona sorumluluk duygusunu verseydi çocukken şimdi böyle olmazdı.
Örneklemem geneldir tabi.
Öyle gerçekten, bizim anneler erkek evlat yetiştirmeyi bilmiyor, benim 30 küsür yaşında tanıdığım var, adam kendi evinde yaşıyor tek başına, annesi adamın evine gelip o işteyken yatağını topluyor, evi temizliyor, yemek yapıyor. Adam başka eve taşındığından beri bir kez market alışverişine gitmedim diye övüne övüne anlatıyor, annesi ofisi aradı birgün 'Oğlum hangi tıraş köpüğünden al dediydin' diye,adam da telefonda tarif etti.O anne köleliği kendi seçti ama olan o adamla evlenene olacak.
Ama konu sahibesi madem seviyor ayrıl diyemem ben, en azından beklesin madem yaşı genç, biz ayrıl desek de ayrılmaz zaten gönlüne söz geçirip, bazı şeyleri yaşayıp tecrübe etmek gerek sanırım. Ama ağırdan alsın, evliliğin acelesi yok, belki asker onu disipline eder de çalışma alışkanlığı kazanır, biz şimdi ne desek boş hakkında hayırlısı olsun. Ama muhakkak gözle adamı, bak bakalım olumlu gelişme var mı diye.
Ben mi çok materyalistim sen mi çok duygusalsın.
Aşkın da bir mantığı vardır, mantıksız iş olur mu hiç?
Aşk geçer gider evlendikten sonra elinde mantık yoksa o iş bitmiştir.
Öyle gerçekten, bizim anneler erkek evlat yetiştirmeyi bilmiyor, benim 30 küsür yaşında tanıdığım var, adam kendi evinde yaşıyor tek başına, annesi adamın evine gelip o işteyken yatağını topluyor, evi temizliyor, yemek yapıyor. Adam başka eve taşındığından beri bir kez market alışverişine gitmedim diye övüne övüne anlatıyor, annesi ofisi aradı birgün 'Oğlum hangi tıraş köpüğünden al dediydin' diye,adam da telefonda tarif etti.O anne köleliği kendi seçti ama olan o adamla evlenene olacak.
Ama konu sahibesi madem seviyor ayrıl diyemem ben, en azından beklesin madem yaşı genç, biz ayrıl desek de ayrılmaz zaten gönlüne söz geçirip, bazı şeyleri yaşayıp tecrübe etmek gerek sanırım. Ama ağırdan alsın, evliliğin acelesi yok, belki asker onu disipline eder de çalışma alışkanlığı kazanır, biz şimdi ne desek boş hakkında hayırlısı olsun. Ama muhakkak gözle adamı, bak bakalım olumlu gelişme var mı diye.
Kızlar yaklaşık 2 yıllık ilişkim var. Ağustost'ta askere gidicek tanıştıgımızda çalışmıyordu 2-3 ay biyere giriyo sonra çıkıyor yani biraz da ben etken oluorum işten çıkmasına öyle diyor kavga ediyoruz çalışırken bile çıkıp gelıyor başkasının emri altında kalmayı pek yediremıyor sanırım. en son 6-7 ay biryerde çalıştı gördüğüm kadarıyla en uzun iş i oydu sonra firma çıkardı mart'tan beri işsiz. Mesleği oto tamircisi para lazım olunca gidip çalışıyor canı sıkılınca gitmiyor. Askerden gelince evlilik düşünüyoruz onun aileside bnım ailemde biliyor. Korkum şu evlenıncede böyle yaparsa çalışmazsa eve bakmazsa ama şu an a kadar her istediğimi aldı bi şekılde parası varken hiç cimrilik yapmaz ama ben korkuyorum ya
Ben duygusalım evet ama ilişkiye başlarken aklımda evlilik yoktu o yuzden iş e güce bakmadım sonuçta 17 yaşındaydım
çocuk 20 yaşında demişsinm.. aç bırakmam der ama b, bakmışsın başkalarına muhtaç kalmışsınız...
ewlilik çok başka bir olay canım.. daha yaşınız küçük hiçbişeyin farkında değilsiniz...
böle zırt pırt işten çıkan adamla yaşanılmaz...
sonra bi bakmışsın ewin reisi sen olmşsn...
ewlilik yuva kurmak öle kolay değil canım.. acele etmeyin bu kadar... madem ayrılamıyorsun askerden dönünce bi bak bakalım çalışabiliyor mu o zamn karar wer...şimdi sen aşık olduğun için biz ne desek boş....
17 yaşındasın tamam yani ama her yaşın mantığı vardır bana göre. Bunu anlatmak zor biraz yetiştirilme tarzı ve senin yapınla alakalı.
Kendimden örnek vereyim. 18 yaşındayken, okul okumayan ve işi olmayan biriyle çıkmazdım. Gönül eğlencesi dahi olsa.
Kızlar yaklaşık 2 yıllık ilişkim var. Ağustost'ta askere gidicek tanıştıgımızda çalışmıyordu 2-3 ay biyere giriyo sonra çıkıyor yani biraz da ben etken oluorum işten çıkmasına öyle diyor kavga ediyoruz çalışırken bile çıkıp gelıyor başkasının emri altında kalmayı pek yediremıyor sanırım. en son 6-7 ay biryerde çalıştı gördüğüm kadarıyla en uzun iş i oydu sonra firma çıkardı mart'tan beri işsiz. Mesleği oto tamircisi para lazım olunca gidip çalışıyor canı sıkılınca gitmiyor. Askerden gelince evlilik düşünüyoruz onun aileside bnım ailemde biliyor. Korkum şu evlenıncede böyle yaparsa çalışmazsa eve bakmazsa ama şu an a kadar her istediğimi aldı bi şekılde parası varken hiç cimrilik yapmaz ama ben korkuyorum ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?