Tembel sevgili

Tabikide haklısınız bende bunların farkındayım işte ama insan sevince inanmak istiyor değişir diye bekliyor objektif olamıyor her konuda. Ayrılın kaçın filan denmiş ne diyeyım çocuga 20 yaşındasın çalışmıyosun eve de bakmazsın diye bitireyim mi bunları çok konuştuk herşey askerlikten sonra belli olacak

Aslında bu tamamen yetişme tarzına bağlı.
Konu sahibi 18 yaşında babası çocuğun işi yok diye ikna olmamış. Yani o yaşta biz evlilik yaşını bilmezdik..kaldı ki bir erkek 5 yaşına kadar anasıyla hamama gidiyorsa, ablaları ağzına 10yaşına kadar yemek veriyorsa, sünnetini 10 yaşında olup o yaşa kadar anasıyla uyuyorsa maalesef büyüyünce çocuk buna benzer bir reaksiyon veriyor. Yani konu sahibi diyor ki “kim 18 yaşında çalışıyor ki” yani okumuyorsa evde ne yapacak anasıyla günlere mi gidecek?
Eğer o aile ona sorumluluk duygusunu verseydi çocukken şimdi böyle olmazdı.
Örneklemem geneldir tabi.

Canım benim erkek arkadaşım 5-6 senedir duzenli çalisiyo ve cok sukur iyi durumda.. Su an da askerde ama ben bile tereddutlu davraniorum daha garanti bi is olsun sole bole die.. Sen erkek arkadasini skistir duzenli bi iste 1-2 sene calismadan olmaz de sewiorsa zaten calisir elinden geleni yapar.. Sende anlarsin iste askerde sonra duzeldi mi duzelmedi mi..

Ben mi çok materyalistim sen mi çok duygusalsın.
Aşkın da bir mantığı vardır, mantıksız iş olur mu hiç?
Aşk geçer gider evlendikten sonra elinde mantık yoksa o iş bitmiştir.

Valla durum biraz değişik. Aşk hayatta ki en güzel duygu, parasızlık öldürmez aşkı ben buna inanmıyorum. Eğer ki, bize anlattığınız hikaye, sevdiğim erkek az kazanıyor, nasıl geçineceğiz olsaydı. Size vereceğim cevap "önce sevgiyle sarılın birbirinize, sende çalışırsın o da çalışır geçinirsiniz" olurdu. Ya da bize anlattığın hikaye "erkek arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz, o kadar çok iş arıyor ki ama bir türlü karşısına iş çıkmadı, ne yapacağım" olsaydı bende size "sevgi beklemektir, fedakarlıktır; ona bu süreçte destek, sakın yalnız bırakma. Elbet karşısına bir ekmek kapısı çıkacak, önemli olan ona destek olman" derdim.

Ama senin hikayen bunlar gibi değil. Senin işsiz değil sorumsuz bir erkek arkadaşın var. Henüz daha o asi gençlik hallerini atlatamamış. Evlilik kararı 20'li yaşlar için çok erken alınmış bir karar, özellikle bir erkek için. Bence henüz önünüzde böyle ciddi kararlar almak için biraz daha zaman var.

Ve yaş itibariyle ablan sayılırım ki, benim kardeşim 26 yaşında Sev , aşık ol ama asla ileride değişir diyerek böyle önemli kararlar alma. Ne erkekler ne de kadınlar kısacası insanlar, asla değişmezler. Değişeceklerini söylerler, o an için istedikleri şeyi başarabilmek için, ya da kendileri de değişebileceklerine inandıkları için değişebilirim derler ama ASLA böyle olmaz. Sonra da sorunlar başlar, değiştirmeye çalışmakta yıpratıcıdır. Seni yorar, karşındakini yorar; ilişkiyi yorar ve yok eder. Evlilik, bir savaş alanı değildir. "Ben onu adam ederim" , "İleride evlenince değişir" , "şimdi susayım ileride evlenince sorarım ben ona" larla yürümez. Bu sözlerimi lütfen kulak arkası etme, çünkü günümüzde boşanmaların bence en büyük 2 sebebinden biri de bu "değişir" düşüncesi. Diğeri ise, sevgilik döneminde "ayy çok şeker" denen pek çok davranışın, evlenince göze batmaya başlaması.

Lütfen güzel adımlar at, çalışmayı asla bırakma. Ve emin olmadan asla nişan-söz yapma. Sonra hem sen hem ailen yıpranırsınız. Herşey gönlünce ve hayırlısı olsun.

canım yaşın benden küçük büyük ihtimalle. biz eşimle beraber çalışıyoruz 2 yaşında bir kızım var onada annem bakıyor kızımı altı aylıkken bırakıp çalışmak zorunda kaldım. benim eşim yıllardır çalışan tabiri caizse ekmeğini taştan çıkaran bir adam ama yetmiyor. hayat öyle toz pembe değil. benim naçizane fikrim sadece...sana bakarım ele muhtaç etmem falan laflarına kanma derim.

Bunların hepsini ya da fazlasını ona da söyluorum ama bana söylediği tek şey evlendiğimizde mecburen calışıcam düşünmem gerekn bi ev olucak şuan yokdiyor

Bu da ilginç bir bahaneymiş.
Canım bence o tembelliğine kılıf uyduruyor. Mantıklı ve çalışmayı isteyen erkek evlenmeyi planladığı vakit askere kadar ki süreyi de değerlendirip biriktirebildiği kadar biriktirmeye bakar.
Sen sevdiğin için bunlar gözüne batmıyor. İnşallah pişman olmazsın.

Benimbir yakınımda böyleydi. 12 yıldır değişmedi adam hala iş değiştirip duruyor. Değiştiriyor dediysem 1 ay çalışıp 4 5 6 ay yatar. Bizde yardım etmekten bıktık artık. Adam diyor ki ben sadece direksiyonda olayım indir bindir yapmayım 2 gün tatil olsun akşam erken bıraksın maaş en az 1500 :) ve 4 çocuk...
Eğer aklın varsa askerden gelince nişan mişan yapma. Askerden geldim çalışamam der 1 yılda öyle yatar o adam
Dedi dersin..

Son düzenleme:

Öyle gerçekten, bizim anneler erkek evlat yetiştirmeyi bilmiyor, benim 30 küsür yaşında tanıdığım var, adam kendi evinde yaşıyor tek başına, annesi adamın evine gelip o işteyken yatağını topluyor, evi temizliyor, yemek yapıyor. Adam başka eve taşındığından beri bir kez market alışverişine gitmedim diye övüne övüne anlatıyor, annesi ofisi aradı birgün 'Oğlum hangi tıraş köpüğünden al dediydin' diye,adam da telefonda tarif etti.O anne köleliği kendi seçti ama olan o adamla evlenene olacak.

Ama konu sahibesi madem seviyor ayrıl diyemem ben, en azından beklesin madem yaşı genç, biz ayrıl desek de ayrılmaz zaten gönlüne söz geçirip, bazı şeyleri yaşayıp tecrübe etmek gerek sanırım. Ama ağırdan alsın, evliliğin acelesi yok, belki asker onu disipline eder de çalışma alışkanlığı kazanır, biz şimdi ne desek boş hakkında hayırlısı olsun. Ama muhakkak gözle adamı, bak bakalım olumlu gelişme var mı diye.

Son düzenleme:

Evet şuan öyle gelişme olup olmadığına bakıyorum şu 2 ay da ya çalışıcak ya da benden vazgeçecek ben parasızlıgı çekemem çok dikkat edeceğim ve evlilik için acele etmıyeceğim zaten

Ben mi çok materyalistim sen mi çok duygusalsın.
Aşkın da bir mantığı vardır, mantıksız iş olur mu hiç?
Aşk geçer gider evlendikten sonra elinde mantık yoksa o iş bitmiştir.

Ben duygusalım evet ama ilişkiye başlarken aklımda evlilik yoktu o yuzden iş e güce bakmadım sonuçta 17 yaşındaydım

benim de öyle bir iş arkadaşım var. aslında erkeklerle konuşunca nasıl anneleri olduğunu anlamak çok kolay.
benim arkadaşım da
1. eşinin değil annesinin yemeklerini över. bir şey yeriz öğlen yemeğinde "benim annem çok güzel yapar bunu" der. ya da eşine demiş " sen patlıcan yapıyorsun annemden öğren" diye.
2. aynen annesi eşi tatilde olduğu zaman bile bunların evlerine gidip köşe bucak temizler temizler..
yani aslında bu tarz erkekleri anlamak çok ama çok kolaydır 10 dk muhabbet etmek yeter diyorum ve Allah'a çok şükür ki benim eşim böyle değil diyorum bu adamla konuştukça.
asla dayanamam.

çocuk 20 yaşında demişsinm.. aç bırakmam der ama b, bakmışsın başkalarına muhtaç kalmışsınız...

ewlilik çok başka bir olay canım.. daha yaşınız küçük hiçbişeyin farkında değilsiniz...

böle zırt pırt işten çıkan adamla yaşanılmaz...

sonra bi bakmışsın ewin reisi sen olmşsn...

ewlilik yuva kurmak öle kolay değil canım.. acele etmeyin bu kadar... madem ayrılamıyorsun askerden dönünce bi bak bakalım çalışabiliyor mu o zamn karar wer...
şimdi sen aşık olduğun için biz ne desek boş....

Ben duygusalım evet ama ilişkiye başlarken aklımda evlilik yoktu o yuzden iş e güce bakmadım sonuçta 17 yaşındaydım

17 yaşındasın tamam yani ama her yaşın mantığı vardır bana göre. Bunu anlatmak zor biraz yetiştirilme tarzı ve senin yapınla alakalı.
Kendimden örnek vereyim. 18 yaşındayken, okul okumayan ve işi olmayan biriyle çıkmazdım. Gönül eğlencesi dahi olsa.

Evet öyle biraz sankii teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Evet öyle sağolun tavsiyeleriniz için dikkate alıcağım

canım çok iyi niyetlisin. seviyorsun da. ama huzur istiyorsan sorumluluk sahibi bir adamı sev.
sana direkt söylüyorum. annem de babam da sosyal yardımlaşma kurumlarında görev aldılar. ben de gittim. senin bu adam gibi çok adam var. ama sonra ne oluyor biliyor musun? eşleri belediyeden kaymakamlıktan para dileniyor. adam kahvede okey oynuyor evde yatıyor.

emir altında çalışmam diyorsa zaten hastalıklı düşünüyordur. sabancı olsan emir altındasın. başbakan olsan emiraltındasın. herkesin üstünde hep bir insan vardır. bunu kendi kendine düşünmeli. emir takıntısı varsa zaten eşiyle de geçinemez.

yapma güzel kardeşim. vazgeç sevmekten. tamamen seni iyi niyetli gördüğümden iyi niyetle yazıyorum. yaşın belli ki genç. daha çok önüne birileri çıkar. daha çok seversin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…