Tembel sevgili

Bence ileride çok zarar görebilirsin.
Sorumsuz çalışmayı sevmeyen bir adam yarın bir gün iyi bir aile babası olamaz.
Sen çalışır saçını yıllarca süpürge edersin, onun umurunda dahi olmaz.

Benim rahmetli babam öyleydi hiç çalısmayı sevmezdi gencliğinde de öyleymiş annem iyi huylu sakin bi adam diye evlenmiş ama yıllar yıllar gecti babam hiç degişmedi bizim sormlulıgumuzu bile hiç almadı annem calıstı cabaladı bizi büyüttü yanlıs karar verme insan 7 sinde ne ise 70 inde de o sinir hastası olursun bide evde adam bakarsn

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence ileride çok zarar görebilirsin.
Sorumsuz çalışmayı sevmeyen bir adam yarın bir gün iyi bir aile babası olamaz.
Sen çalışır saçını yıllarca süpürge edersin, onun umurunda dahi olmaz.

Umarım öyle olmaz konuştuk bunları her cevapta dediğim gibi gidişata bakıp değerlendirme yapacağım körü körüne atlayamam bu evlilik yoluna

Ben mi yanlış aktardım acaba ya da siz mi çok abarttınız çocuk hiç çalışmıyo değil ya sorumlulukların farkında :26: Ya da ben fazla iyimserim

Ben mi yanlış aktardım acaba ya da siz mi çok abarttınız çocuk hiç çalışmıyo değil ya sorumlulukların farkında :26: Ya da ben fazla iyimserim

Gercekten böyle bir insanla dogdugum büyüdügüm için insan cok hasas oluyor canım biri de aynı hayatı yasar diye korkuyosn birden okuyunca aman kız basını yakmasın dedim :) insallah sorumlulugunu bilen biridir iyice ölçüp tartmadan evlenme derim

Anlıyorum cevrem de çok örnek var o an salaklaşmazsam bu hataya asla düşmem çünkü o benı tanır bişeyleri kabullenmem ne olursa olsun çıkar giderim yani :)

Düzenli çalışanlar bile çok zor geçiniyo bu devirde canım nerdeee canı istediğinde çalışarak ev geçindirecek. Hele ki şimdi genç, ilerde sabit bi işi olmazsa adamlar çalıştırmak için girip çıkmaya orta yaş birini alır mı sence. Sinir küpü olursun hele onun tembelliği yüzünden bebeğinin masraflarını karşılayamazsan aşk sevgi falan kalmaz öyle.

Ben değişceğini düşünmüyorum. Bizim de bir tanıdığımız var. Çocuk liseyi yarı bıraktı çalışmadı da memleketlerinden bir kız buldular , görücü usulü evlendirdiler belki düzelir diye. 5 yasında çoçugu var ama hala çalışmıyor. Çalışsa bile 2 ay çalışıp bir bahaneyle hep işden ayrılır yani başda nasılsa sondada öyle olur. Bence evlilik için iyi düşün

Konu sahibi, sen icinde olayi cozmussun zaten..
Bakmaz yapmaz etmez degismez diyen tum arkadaslara "...ama beni muhtac etmedi hic 2 yil boyunca..., ...ama evlenince mecbur calisacam..." gibi gibi seylerle zaten herkese bir cevabiniz var..
Bizden istediginiz ne peki?
Gerci tahmin etmesi zor degil "degisir degisir benimde felanca arkadasim vardi sevgilisi aynen boyleydi evlendiler bir sorumluluk aldi bir calismaya baglandi ki sorma gitsin" dememizi..
Ama maleseff calismayan erkek calismiyor ne yazikki..
Ve de emir altinda calismayi sevmiyor bahaneside son derece trajikomik :))

Çok haklısınız , Bende okumayan işi olmayan, hayat da amacı olmayan biriyle eglence olsa daha çıkmazdım. Nişanlımla ben lisedeyken görmüş etkilenmiş kendisi benden dört yaş büyük kendisi peşimde 7 sene koştu. Ben sırf çalışmadığını düşündüğüm için konuşma fırsatı vermedim bile, gündüzleri görüyordum hep baksana boşboş geziyor işi gücü yok,benim bunla ne işin olur diye düşündüm hep hiç fırsat vermedim. Ama adamın günahını almışım adam gece gazetede çalışıyormuş sonradan konuşunca anladım.3 senedir çıkıyorum kısmetse bayramdan sonra düğün var, aşkım şimdi bir kurumda çalışıyor. Bazen düşünüyorum adam gercek den çalışmayı seviyor 6 sene boyunca gece vardiyesinda çalışmış, gündüzleri arkadaşının petshop dükkanındaydı halada hafta sonları durur.
Bir adam kesinlikle çalışkan olmalı üretken olmalı. Çalışmayı sadece sorumluluk olarak görmemeli kendisi içinde istemeli bence.

Aaahh ahh, bu yazdıklarınızı erkek kardeşime okutacağım kızlar Kendisi 21 yaşında ve ne okumaya, ne de çalışmaya hevesi var. Yazın geçici işlerde çalışır, zor geldikçe sıkıldıkça çıkar. Varsa yoksa arkadaşlarıyla gezsin, yesin içsin...Kazandığını da anında harcar, ya telefon değiştirir ya üst başa harcar veya kızlarla yer Yaşı da çok küçük sayılmaz artık. Ağustosta askere gidecek, umarım geldikten sonra değişir. En azından biz ailesi olarak çabalayacağız. Yazılanların hepsini okumadım belki gözümden kaçmıştır, sevgilinin ailesi ne diyor peki? Kendileri çalışan insanlar mı ve onu da düzenli bir işte çalışması için teşvik ediyorlar mı?

Bunların hepsini ya da fazlasını ona da söyluorum ama bana söylediği tek şey evlendiğimizde mecburen calışıcam düşünmem gerekn bi ev olucak şuan yok diyor

Bu laflar çok tanıdık en yakın arkadaşıma da böle dedi kız şimdi babasının evinde ufacık bebeğiyle sokakta kaldı adam çalışmıyorsa gençliğinde o adamdan hayır bekleme yaparım ederim lafları boş hep askerden gelince extra değişmicek kendine edersin

Değişir de inşallah ben de bu konuyu açtığıma utanırım

Aynen katılıyorum çok doğru bi tahlil yapmışsın canım :)

Annesi ve babası çalışıyor evet baya üstüne düşüyorlar.

Evet valla tam da bunun için konu açtım biri de çıkıp desin ki değişir

Bir insan yedisinde neyse yetmisinde de odur.Bu zamanla degisir dusuncesi insanin kendini kandirmasindan baska bir sey degil.Simdi sevdigin icin her sey toz pembe ama evlilik inan cok farkli canim.Yani evlilikte sevgi, saygi ve gecinecek kadar maddiyat bir paket halinde.Bunlardan birisinde bile eksiklik olsa bir omur cekilmez hale gelebilir.He olur kisinin isi, geliri bellidir onunla idare eder rizkina razi olursun fakat ortada ne is var ne gelir.Olurlarla, duzelirlerle yuva kurulmaz benden sana abla tavsiyesi.Allah hakkinda hayirlisini versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…