Tembellik

Sevgi perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2018
301
359
33
Arkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan

Arkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
Ev işi yapmayı çoğumuz mecburiyetten yapıyoruz zaten ama itiraf edeyim bazen terapi gibi geliyor, insanın kafası boşalıyor😊

Yani maalesef her şeyi severek yapmıyoruz, bazılarını sadece yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Herkeste var böyle şeyler. Zaten eviniz de genel manada temizmiş o yüzden çok problem değil bence. Ama isterseniz bunu daha çekilir hâle getirmek için hedefler koyun. Tüm evi süpürürsem kendime kahve yapıp sevdiğim programı izleyeceğim gibi.

Yani maalesef her şeyi severek yapmıyoruz, bazılarını sadece yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Herkeste var böyle şeyler. Zaten eviniz de genel manada temizmiş o yüzden çok problem değil bence. Ama isterseniz bunu daha çekilir hâle getirmek için hedefler koyun. Tüm evi süpürürsem kendime kahve yapıp sevdiğim programı izleyeceğim gibi.
Neler diyorum kendimi motive etmek için. Eskiden çat kapı misafir gelir diye motive ediyordum şimdi o da yok

Aynıyız ne bir eksik ne bir fazla 😃😄

Eşim ben çalışırken yapıyordu şimdi yapmıyor anca kavga ediyoruz bu konu açılınca
Çocuklarınız falan var mı? Evde iş bölümü yapın. Eşiniz iş yapmaya itiraz edecek olursa "çocukların iş bölümü yapmayı ve sorumluluk almayı öğrenmesi gerekiyor, biz onlara örnek olmalıyız," dersiniz. İşin ufak tefek bir kısmını da bebelere yıkmış olursunuz 🤪Siz de aynı sebepten yaparsınız.

Bazi insanlar mutfakta vakit gecirmeyi daha cok sever bazilari butun gun evi temizligimde kimse bana dokunmasin der 😊 kisiden kisye degisiyor iste takmayin kafaniza enerjinz oldukca evi yavas yavas temizlersiniz

Off benim annem tam temizlik manyağıydı ya. Evi temizlerken rahatsız etmeyeyim diye beni küçük odaya kilitlerdi 🤦
Bu temizlik manyaklığında mastır yapmış üyeler :KK53:
Kirli çorabını ortalığa atan aile üyesine ders olsun diye kirli çorabı çantasına koyup işe/okula gönderne aşamasında bazılarımız:ıslık::KK70::KK70::KK70:

Ay coronadan dolayı herkes temizliğe sardı,ben daha temizim yarışı var adeta. Evde ekmej yapıyormussunuz. Bu mu tembellik ambalajlı da alabilirsiniz sonuçta. Un alırken de paket elinize değiyor yumurta alırkende. Ev isini de yapmayiverin eviniz temizse ikide bir temizlik yapılmaz zaten. Haftada bir iş bölümüyle yaparsiniz. Ya da haftada bir gün süpürge bir gün vileda 2-3 günde bir tuvalet-banyo temizliği. Daha nolsun. Sürekli cam silip toz alanları ben anlamıyorum.

Back
X