Tembellik

Hangimiz seviyoruz ki hepimiz nefret ediyoruz.benim yapma sebebim evin kirli oldugunu dusunuyorum ve bana batiyor bu dusunce rahatsiz oldugum icin kalkip yapiyorum

Ben de sevmiyorum ev temizliğini ama bazen terapi niyetine yapıyorum. Evin kirli olmasından rahatsız olduğum İçin yapıyorum. Beni dağınıklık, pislik rahatsız ediyor. Siz rahatsız olmuyorsanız yapmayın. Bir de kulaklık takın ev temizlerken. Cep telefonundan Radyo tiyatrosu dinleyin. Ben öyle yapıyorum. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Öperim sevgiler

Hergün biyeri yap. Bugün mutfağı, yarın salonu, sonra tuvalet banyo gibi
Ya da ben bazen bigün süpürüyorum ertesi gün vileda yapıyorum toz alıyorum falan derken yaya yaya yapıyorum canım istemediği zaman.

Bayılarak yapmıyorum tabi ki ama ben kulağımda kulaklıkla bir şeyler dinleyerek temizlik yapıyorum, zaman daha çabuk geçiyor, sıkılmıyorum.

ben çok uzun süre müzik dinlemeyi sevmem. Tarih sevdiğim için tarihin arka odası nın eski bölümlerini açıyorum.şu anda ilk 3 senesini bitirmiş durumdayım :) tek bölümü 3-4 saat. bir şeyler öğrenirken temizlik de bitmiş oluyor. Zaten artık ev işlerinde otomatiğe bağlamış durumdayım.

kendi ilgi alanına göre bir program açabilirsin mesela.

Çocuklarınız falan var mı? Evde iş bölümü yapın. Eşiniz iş yapmaya itiraz edecek olursa "çocukların iş bölümü yapmayı ve sorumluluk almayı öğrenmesi gerekiyor, biz onlara örnek olmalıyız," dersiniz. İşin ufak tefek bir kısmını da bebelere yıkmış olursunuz 🤪Siz de aynı sebepten yaparsınız.
Aynen öyle diyorum kızımız hep iş yapsın kocası yatsın mı, çocuğun şemalarına bu şekilde işliyor diyorum. Biraz etki ediyor

Cevap yazanlara teşekkür ederim. Buraya konu açtıktan sonra Bi gaza geldim hiç ara vermeden baya iş yaptım, iyi oldu. Şu an kendimi çok tembel hissetmiyorum😂

Ben de sevmiyorum ev temizliğini ama bazen terapi niyetine yapıyorum. Evin kirli olmasından rahatsız olduğum İçin yapıyorum. Beni dağınıklık, pislik rahatsız ediyor. Siz rahatsız olmuyorsanız yapmayın. Bir de kulaklık takın ev temizlerken. Cep telefonundan Radyo tiyatrosu dinleyin. Ben öyle yapıyorum. Zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Öperim sevgiler
Evin kirli olmasından rahatsız oluyorum ama dağınık olmasından hiç rahatsız olmuyorum.Küçük çocuğum olduğundan bir yandan ona göz kulak oluyorum bu sebeple kulaklık takamam ama müzik hep açık. Teşekkür ederim

bende çalışmıyorum şuan ve ev işleri çoook sıkıcı çook ,sen yapıyorsun yine biri bozuyor .dağıtıyor .kirletiyor .bazen başkasına da gerek yok çünkü insan kendisi de bozuyor ,dağıtıyor ....
yazarken aklıma geldi bak nasıl bir his olduğu, hisside bunaltıcı ...iyice yaralarımızı deştiğime göree gelen fikirlere bende bakarım üşünmezsem...

benim tembelliğim genel bana bakıp rahatyabilirsin? belki yardımı olur diye ...

Zoraki zatn olsa bende yemek temizlik icin bi yardimci isterdim eşime hep derim su soframin kurulup kaldirilmasi bile yeterdi😂😂ama maalesef ev hanimi olmak tatili mesaisi olmayan bi meslek

Aa aynı ben tıpkı ben aşırı ben :D

Eşim Allah'tan temizlik işlerinden anlıyor da zorla beni birlikte yapalım deyince 1 oda 1 oda bitirdim. Yağmur yağınca camların bazısı eksik kaldı sadece.

Benim eşimde evden çalışıyor şu an. Boş saatlerine denk getirdik.

Düzeni, temizliği cok severim ama bayıla bayıla temizlik yapmıyorum bende ya 🙈sistem geliştirdim. Hergün ev süpürülüyor (özellikle yemek odası, mutfak, banyo) iki günde bir siliniyor. Mutfak tezgahı, banyo zaten hergün temizleniyor. Haftada bir tozlar alınıyor. Camlar ve dolaplar da ayda bir dipköse temizleniyor. Not ala ala yapıyorum cogu seyi. Temizlik aletlerinin videoları cok hosuma gidiyor onları izlemeyi seviyorum. Motive edici de oluyor. Kişilerden cok aletlerle ilgileniyorum ben 😃

Arkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan

klup kuralim seninle. bugun cocugun odasini toplamayi planlamistim ama kahve iciyorum

Ben de zorla yapıyorum.
Sevmiyorum cidden.
Ama çok kirletmem mutfakta felan temiz çalışırım.
Bir de evde herşeyin yeri bellidir.
Ne kadar dağınık olursa olsun beş dakikada toparlarım.
Evin büyüklüğü de onemli.
Benimki cok büyük supur supur bitmiyor.
Hele o pencereler. :skandal:

Bu temizlik manyaklığında mastır yapmış üyeler :KK53:
Kirli çorabını ortalığa atan aile üyesine ders olsun diye kirli çorabı çantasına koyup işe/okula gönderne aşamasında bazılarımız:ıslık::KK70::KK70::KK70:
Lisedeyim. Sabah okula gittim.
Çantamı bir açtım o da ne?
Benim saç topaklarim benden ayrilamayip çantamla okula gelivermisler. :skandal: :confused::KK53:

Bence ev isini bekletmeyip sık periyodlar ile yaparsam, daha az ugrastirip, daha hizli bitiyor. Sık temizlik az temizlik gerektiir miaali. Ve temiz gordukce inaan kiyamadigindan tekrar temiz birakoyor. Yipratmadan tuketmeden, ama biriltirip biktirmadan yapin.

1 kizim 2 kedim ve bir kocam ( onun isi hepsindem fazla😁) var..hergun supurur silerim balkon yiladim toz alirim, her kullanimdan sonra wc labobasini ve dusakabini kurularim. Oyle yapinca, dusakabin aylarca kirecten arinmis piril piril olur. Heryer surekli parlar. Camlari haftalik silerim sipsak, bu yuzden kir birikmedigi icin pimapenlerk 3 4 ayda bi detayli gecerim. Her persembe budolabini mutlak temizlerim silerim. Ama genel de hergun bez vurdugum icin 10 dk da biter. ve gunluk yemek yaparim. Bilmem anlatabildim mi

bende çalışmıyorum şuan ve ev işleri çoook sıkıcı çook ,sen yapıyorsun yine biri bozuyor .dağıtıyor .kirletiyor .bazen başkasına da gerek yok çünkü insan kendisi de bozuyor ,dağıtıyor ....
yazarken aklıma geldi bak nasıl bir his olduğu, hisside bunaltıcı ...iyice yaralarımızı deştiğime göree gelen fikirlere bende bakarım üşünmezsem...

benim tembelliğim genel bana bakıp rahatyabilirsin? belki yardımı olur diye ...
Zaten beni o his mahvediyor 😂

Back
X