temizlik derdi hiç bitmiyor be:(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
merhaba
ben çalışan bayanim.. eminmki çalışan bayanlarin işi daha zor..
hele ki çocuklu çalışanlarin...
ben memurum bide evliyim..
işten gelince bi 5 dk dinlenemiyorum..
doğru mutfagaaa
yemek bulaşık derken 8 oluyor..
temiz yapasim da gelmiyor ama aklım banyo lavabo wc silme kaliyor.
off artık bıkkınlık geldi
pislik kalsin diycen ki hasta oluruz sonrada..
işten geldiğimde hemen çöpleri döküyorum.
hal böle oldu temizlik takıntı hale geldim Nabicagimi bilimyorum yardim edin kızlarr
bi dinlenemiycekmiyizz

İstanbul'da yaşıyorum 4 aylık evliyim işten çıkıp eve gelene kadar 7 oluyor sabahları da 8de evden çıkıyorum yatağın üstüne yorganı çekip çıkıyorum. Allahtan haftasonları izinliyim. Eşim 8 de geliyor sofradan kalkmamız 9 bulaşık vs 9.30 oluyor. Çay koy iç vs hiçbir şeye zamanım kalmıyor. Haftasonları temizlik yapıyorum mobilyalarım beyaz 1 gün silinmesin toz 1 karış oluyor. Ama silemiyorum anca haftasonları. Banyoyu tuvalete girince domestosu cifi alıyorum elime haftaiçleri öyle bir siliyorum. Temiz bir klozet fırçası aldım onu sırf temizlik için kullanıyorum. Süngerlede lavaboyu siliyorum. Yemeğim hazırsa dünden kalmışsa ortalığı bir süpürüyorum pek nadir oluyor o da.

Yemekleri ya da hazirlik asamalarini haftasonundan hallediceksin.
Buzlukla kanki olacaksın.
Copu sabah aticaksin.
Banyo vs temizligini haftada 1 onu da haftasonu yapacaksin.
Ev supurme isini vs her gun yapma 2 3 gunde bir sadece kullandiginiz odayi yapacaksın.

Son olarak ev isinin cok nankor oldugunu unutmayacak ve kendini parcalarcasina is yapmayacaksin.

Olucak biticek.

Hazırlık aşaması derken? Haftasonu yemek yapsam bozulur ama

hemen hemen ayniyiz fakat tek derdim dinlenememek...
çok yoruluyorum hayli yorulduğumda hemen uyumak zorunda kaliyorum bi dinlenememekle bide temizlik takıntı arasinda((

Dinlenmek mezarda derdi annem, artık inanmaya başladım
Çocuğum yok, iki kişi sabah çıkıp akşam geliyoruz ve yine de b... götürüyor ortalığı
Sistemsiz değilim, programlıdır her işim ama yetişmiyor, hele şimdi yıl sonu yoğunluğu her şeyin ucu kaçtı, Allahtan derin dondurucuyu doldurmuşum yazın en azından hazır yemek var. Gece yattığım yeri bilmiyorum resmen, sürekli bitkinim ve hiç bir şey yetişmiyor...

hemen hemen ayniyiz fakat tek derdim dinlenememek...
çok yoruluyorum hayli yorulduğumda hemen uyumak zorunda kaliyorum bi dinlenememekle bide temizlik takıntı arasinda((
ne diyosun ayaklarım şişiyor bazen inan :/ bazen eşim geç geliyor o olmayınca daha bir abartıyorum ütü vs yapıyorum bazen hiç oturmadan yatağa girdiğim bile oluyor

Bu kadar kendını yıpratma
Ammannn bende sabah 8 de evden çıkıyorum eve bır gelıyorum benım kedıler evın altını üstüne getırmışler
Dağınıklığı topluyorum. Hafta 2 - 3 kere süpürge tutuyorum oda kullandığım odaya.
Yemekler zaten buzlukta hazır oluyor. O pişerken wc yi falan domestosla siliyoruz..

Kendını bu kadar hırpalama ... Yarın yıne dağılcak

Hazırlık aşaması derken? Haftasonu yemek yapsam bozulur ama

Mesela bakliyatlari islat hasla at buzluga.
Dogranmis sogan saklayan arkadaslar var pratiklik acisindan ama ben ev hanimiyim yapmadim. Deneyebilirsin.
Dolma ici, kofte falan bulundur.
Bozulmayacak sebzeleri ayikla kaldir 1 2 gune kullanacaksan...

Gibi gibi seyler...

Sabahları evden 8 de çıkıyorum akşam 7buçukta evde oluyorum yemek yapıyorum aynı zamanda çay da demleniyor. yemek yiyip bulaşıkları tezgaha atıp çayı içiyorum rahat rahat en son eşimle topluyoruz mutfağı. tv alışkanlığımız olmadığı için sadece mutfakta geçiyo bütün akşamım ama sadece mutfak kirleniyor diğer odalar temiz. yemek yaparken aynı zamanda çamaşır varsa atıyorum hafta içi, onun dışında tuvalet temizliği her gün. hafta sonu da full temizlik bitmiyo, yetmiyo günler

temizlik için ayıracak dolu bir günüm yok. olmayacak da..
o yüzden banyo ve wc ye girdiğimde temizliyorum ara ara. çamaşır suyu ve amway banyo temizleyicim elimin altındadır.
çamaşırları katlayıp hep yerine koyarım.
yemek yaparken bir yandan dolapları düzeltir, buzdolabını siler toparlarım.

küçük şarjlı süpürgemle her zaman şöyle üstten bir süpürürüm. büyük süpürgeyle uğraşmam haftaiçi.
çöplerimi her akşam toplar, sabah işe giderken atarım.
tül perde cam işi de 5-6 ay periyodlarla resmi tatillerde vs.
böylece işin içinden çıkılmayacak derecede kirlenmiyor evim idare ediyorum. ve pek yardım almıyorum.
yani ipin ucunu kaçırmamak iyi oluyor.

ama çocuk gelince nolucak bilemiyorum şimdilik, meraktayız.

Sanırım bende mezarda dinlenicem bu gidişle, bazen eşime takılıyorum "mezar taşına dinlenemeden öldü" yazın diyorum.

bende memurum iş çıkışım 17:20 ortalama 18:00 gıbı evdeyım...
yemek her akşam yapmıyorum çünkü bazen dısarda iş çıkışı işimiz yada doktor kontrolumuz oluyor, haftanın belli günleride eşim evde yok iş dolayısıyla..
yaptıgım akşamlar gunduzden karar verıp, eve gıdınce ust bas degısımınden sonra mutfaga dalıyorum ve pısmesı sofraya oturmamız 1 saatı buluyor...
sonra sofra topla,bulaşıkları makıneye yerlestır, tezgahı lavaboyu sıl , cay koy ve oturup dınlenme faslına gecme 20:00 yi buluyor.
temızlık genelde cmtesı gunduzlerı yapıyorum, sil süpür toz al banyo wc temızlıgı, balkon yıkama...
cam kapı koltuk ortalama 3 ayda bır sılerım.
camasır bulasık bırıkınce yıkanır , kuruyunca yerıne yerlestırılır..
utusunu bızde herkes kendı yapar..
ama evımı her gun evden cıkmadan toplarım, çöpüde akşamdan kapı önüne koyar işe giderken atarım..
evım her daim toplu ve temızdır, sadece toz olursa olur..
ama temız olacak dıyede kendımı kasamam valla, evıme bırı geldıgınde ya da esım bır gun olsun evı kırlı gormemıstır...

ben doğramiş sogani buzdolabi poşetin içine attim buzdolaba koydum da noldu bi hayli koktuu.. çok kötü kokuyor ama.. bi dahada yapmam artık

Buzdolabının buzluk kısmına aksam yemegını kolaylastıracak sekılde sebzelerı ve baklıyatları hatta kek borek ne varsa dondurup saklayabilirsiniz.İnternette bir cok yerde bu kolaylıklar ıcın tarıfler var.Hayatınız kolaylasır.

Herseyı yerıne koyarsanız temızlık ısınız cok kolaylasır.Sabah coplerı cıkarken atın mutlaka.. Mevresımlerı haftasonu tatili oldugu esnada mutlaka kalkar kalkmaz esinizle birlikte değiştirin.Bulasıklar makıneye, cok dagınıklık varsa onlara mudahale edersiniz.

Haftasonu bırımız supurur, diğerimiz arkadan sileriz hooop biter ev işi.Eşinizden mutlaka destek alın.

Bizim ev sade ve az eşyalı olduğundan hiç beni yoracak kadar dağılmıyor, kirlenmiyor. Ya da ben çok önemsemiyorum.

Dağınık evde yaşanmışlık vardır. Çok severim bu sözü.

ben doğramiş sogani buzdolabi poşetin içine attim buzdolaba koydum da noldu bi hayli koktuu.. çok kötü kokuyor ama.. bi dahada yapmam artık

Buz dolabı posetını bılmıyorum ama ben kavonozda saklandıgını okudum.Kendim yapmadım tabi.Belki bi nebze koku yapmasını engeller..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…