temizlik derdi hiç bitmiyor be:(

eeee kocan ne yapıyo alah askıan yaa bıde memursun onu tabur asker gibi karsında dikmen lazım burda okumuyomusun o kadar para kazanıyosun kocan neen yardım etmiyor ki o zaman sende yapmıcan haftalık hizmetci tutucan erkek milletine yaranamazsın bunu bill ne kadar verirsin o kadar ister ben calısmadım halde esime yaptırıyorum arada calıssam hic acımam yanii nedir bu kadınların suskunlugu anneleriniz sizi hizmetcimi yetistirdi allah askıan

Ben bunun çözümünü neredeyse hayatımın her adımını planlamakta ve evde basit, organize bir düzen oturtmakta buldum. Evin ne kadar sade ve kutularla, dolaplarla organize edilmiş olursa o kadar az dağılıp, kirleniyor. Benim evimde her şeyin sabit bir yeri var, herkes bunu biliyor ve işin bitince kesinlikle o yere koyuluyor. Çünkü sonra salondan bardak, tornavida toka filan toplamak ekstra iş yükü oluyor

soyulmuş soğanı bekletmenin iyi olmadığını duydum. buzdolabında olsa bile.
tencerenin altı ısınana kadar soğan soyulur bence problem değil de,

asıl problem kokusu

Titiz misin programı var tvde.dun gördüm.tepkim şu. "Yarışmaya katılmam ama hergün biri gelip evimi temizlese" biraz toparlasalar ona da razıyım. Laf maf söylemem valla.dun sildim supurdum bugün yine ayni

soyulmuş soğanı bekletmenin iyi olmadığını duydum. buzdolabında olsa bile.
tencerenin altı ısınana kadar soğan soyulur bence problem değil de,

asıl problem kokusu
ama çok kötü kokuyor bi daha denemem ben artık...
ilk defa yaptım halada dolaptada olsa sainirim ben atcam çööpe kokusu yüzünden ondan yemek bile pişiremem...

kimsede demiyoki aman can
ım yapma kocan yapsın temizlikci tut hepsi dondurucuya baklıyat at düzenli ol bilmemne kız yorulmus arkadaslar yorulmussss kocası aldatan kadınlar taktikleri gibi kırmızı gecelik mubabbetine döndü kıza is yap dicenize kocası yapsın demeniz lazım pess yanii kadınlarımız hizmetci yetişiyo valla anne evinde bi su getirmedik evlenince hemen kadın mı olduk yani 40 yıllık kadınlar gibi elde bez bi elde yemek yap oooo masalahh

Ne kadar zor bişeymiş ya evi çekip çevirmek,biz 7de çıkıyoruz evden 5bçk 6 gibi evdeyiz tabi dışardan yemek alıp gidiyoruz yada kv ve annemlere gidiyoruz bazen o kadar zor geliyo ki eve gelip yemek yapmak
Temizliği hafta sonuna bırakıyorum ama o bile zor yetişiyo ben mi beceremiyorum anlamadım
Bide ben çok çamaşır yıkıyorum çamaşır odasında çok zor kuruyolar kurutma makinası almaya düşünüyorum ama temizlik dediğiniz gibi çok büyük dert

Yemek konusunu haftasonundan halledin. Köfte yapıp porsiyonlayıp atabilirsiniz. Soğan doğrayıp atabilirsiniz. Ben karnıbahar,havuç dograyıp atıyordum buzluğa,soğanı kavurup çözdürmeden kullanıyordum. Fasulye ,ıspanak ne yapacaksam haftasonundan alıp doğrayıp,hemen pişiriyordum. Hala fazla aldığım olursa,bozulmasın diye,temizleyip doğrayıp buzluğa atıp cözdürmeden pişiriyorum sorun olmuyor 1 haftada dursa. Bakliyatları ıslatıp,haşlayıp buzluğa atabilirsiniz aynı şekilde. Bu tip hazırlıklar size ciddi anlamda zaman kazandırır.
Çöpleri sabah atın,evde beklemeyin derim.
Temizlik sadece haftasonu yapın yada cuma akşamı yapın,tuvalet ,mutfak haftaiçi temizlersiniz ama tüm evi temizlemek yorucu olur hergün.

Yemek konusunda en büyük kolaydık sanırım derin dondurucu. Yaz kış demeden herşeyi bir ordu doyuracak kadar yapıp doldururum, zor zamanlarda hemen elimin altında olur. Esas önemli olan evin dağınık olmaması. Mesela banyo yapmadan 15 dk önce deterjanı sıkarsanız, sonra fırçayla temizlersiniz ardından duş alırsınız.

Titiz misin programı var tvde.dun gördüm.tepkim şu. "Yarışmaya katılmam ama hergün biri gelip evimi temizlese" biraz toparlasalar ona da razıyım. Laf maf söylemem valla.dun sildim supurdum bugün yine ayni
O adamı her eve lazimsa heeryeri karıştıran kontrol eden kadinlar var napcam ki onları:) bi izlesen yeter

ben doğramiş sogani buzdolabi poşetin içine attim buzdolaba koydum da noldu bi hayli koktuu.. çok kötü kokuyor ama.. bi dahada yapmam artık
Bazı soğanlar çok büyük olunca fazla geliyo. kullanacağım kadarını alıp gerisini doğrayıp silikon kapaklı hava almayan cam saklama kabına koyup buzdolabının normal kısmına koyuyorum. 1 ay bile dursa ne pörsüme ne de kokma oluyo.
Ispanakda fazla gelir bize. hepsini yıkayıp doğrayıp kurutucuda kurup kağıt havluya sarıp yine hava almayan cam kaplara koyuyorum 2 hafta bile durabiliyo.
maydonoz ve dereotunu da yıkayıp ayıklayıp (ama mutlaka iyice kuruyacak) kağıt havluya koyup cam kaba koyarım. Yıkamakla bile uğraşmadan direk kullanabiliyo.

yani zaten calısıyosunuz haftann 2 günü dısardan yeseniz ille sık restorant sart degil 2 günde kahvaltı hesabı menemen patates vs 2 günde et pişir vs tamam ama kocan kesinlikle yapması lazım sen erken geliyosun diye yemeye koyulman gerekmez yanii aksam 6 da geliyosan mesela esin 7 de geldi bekliycen onu hem calısıp hem ev kadını olursan cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk yorulursun depresyona girersin vallla

Çok haklısın ya ben mesela yeni evliyim alıştırmam lazım eşimi ama hiç bişey istemiyorum saf gibi oda bazen bazen yapıyo

Ayı dert bende de var .sabahları 6:30 da kalkıyorum.. 1.e giden bi kızım var.. beslenmesi vs eşimin hazırlığı kendi hazırlığım derken 7:30 da evden çıkıyorum. işe gel..akşam 17:00 de çık 17:30 da çocuğu okuldan al gel.. direk mutfağa giryemekti bulaşıktı .. sonra çocuuğun ödevlerini yaptır.. ev toparla. eş gelsin yemek mutfak derken saat oluyor8:30 ..çay iç çocuuğu yatır.. hatta bazı onunla uyuyakalıyorum bile yapmam gerekenler kalıyo.. zaten sil süpr anca ya ctesi ya pazar yapabiliyorum..maalesf çaresi yok bunun

Hem calisiyorsunuz hemde temizlik düşünüyorsun...yardimci bir bayan bul temizlik sorunun olmaz haftada bir siler süpürür. Tutmamak için sebeplerin varsa esinle isbolumu yapın sorun kalmaz.

Çok haklısın ya ben mesela yeni evliyim alıştırmam lazım eşimi ama hiç bişey istemiyorum saf gibi oda bazen bazen yapıyo
valla kadınları bastırmıslar evlenince ev kadını olcan kocana hizmet etcen hersey dört dörtlük olcak ohhh ne güzel işşş kimse kadının psikolojisini düsünmüyo valla erkeklere bu ne hizmet bi ne hürmet
7 sene oldu valla evleneli kafam daha yeni oturdu cocugumda yok evliilk cok zor valla

Kizlar okuyunca üzüldüm ben ev hanimiyim adreslerinizi verin ben size yemek yapıp yolliyim.dedigim gibi ev hanimiyim valla bende yetesemiyorum hiç birşeye bide günler kisaldi ya inananin toto yer görmüyor resmen.ayrıca eşim hicbirseye bulaşmasın mumkunse bide onun peşinde don işin yoksa

ama çok kötü kokuyor bi daha denemem ben artık...
ilk defa yaptım halada dolaptada olsa sainirim ben atcam çööpe kokusu yüzünden ondan yemek bile pişiremem...

Evet buzlukta soğan olmuyor. Bende başarılı olamadım. Ama yemeğe konacak diğer malzemeler buzluğumda mevcut.
Doğranmış domates. Yemeklik yada kızartmalık olarak doğranmış biber. haşlanmış bakliyatlar. Bunlar çok kolaylık sağlıyor. Hatta bazı yemekleri özellikle fazla yapıp buzluğa atıyorum. 5-6 gün sonra çıkarıyorum hazır yemeğim oluyor.

Benim işten çıkıp eve gelmem 8 i buluyor o yüzden iş yapmayı minimum seviyede tutuyorum. Herkes aldığı eşyayı yerine koyarsa çok dağınıklık olmuyor. vc temizliğide girdiğimde hemen iki fırça sürerim. bulaşık dizme yerleştirme işi genelde eşimle yaparız. Ama en önemlisi kendini kasmamak.
Bazen her şeye gözlerimi kapayıp, bugün benim günüm derim hiç bir şeye elimi sürmem. Tavsiyemdir :)

katılıyorum evin derdi bitmiyor. hele çocuk olunca daha planlı programlı olmak zorunda kalıyoruz. ben yerde bir tek saç çöp görsem dayanamam, bir elimin altında hep el süpürgesi var. tezgah mutlaka temiz olmalı dayanamıyorum. tek çözümü evin çok dolaplı olması, eşya ıvır zıvır el atında yerlerde olmayacak. o zaman haftada bir kere tam süpürme, haftaiçi de el süpürgesiyle mutfak-koridorları alıp viledayla çekmek yetiyor. çamaşır için kurutma makinesi tavsiye ederim as kurut derdi kalmıyor ve ortalık toz olmuyor. kullanmadığımız büyük bir salonumuz var kışın kapısını çekiyorum ki bir de orayı temizlemekle uğraşmayayım. lavabo tuvalet de hemen lavabonun yanında bir sünger iki üç kere temizliyorum. ayda bir de banyoyu tam yıkarım. ancak cam-kapı-perde temizliği gibi ayrıntılar çok nadir yapabiliyorum. sadece evi pislik götürmeyecek idare edecek kadar iş yapmaya yetişebiliyorum. akşam 7 de evde oluyorum ve küçük bebeğim var kreşe gidiyor. akşamları tamamen ona ayırıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…