- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Buzlukla kanka olma kısmı orada saklı zaten. yapıp buzluğa, haftaiçide birer birer çıkarır yersin.
Pilav çorba hepsini buzluğa atıyorum ben haftasonundan yapıp
kocam yardim ediyor fakat oda geç geliyor. işten yogunluğundan.. eve ilk adimi ben atsam pire gibi işlerimi hallesem ölü gibi yaşiyorum..eeee kocan ne yapıyo alah askıan yaa bıde memursun onu tabur asker gibi karsında dikmen lazım burda okumuyomusun o kadar para kazanıyosun kocan neen yardım etmiyor ki o zaman sende yapmıcan haftalık hizmetci tutucan erkek milletine yaranamazsın bunu bill ne kadar verirsin o kadar ister ben calısmadım halde esime yaptırıyorum arada calıssam hic acımam yanii nedir bu kadınların suskunlugu anneleriniz sizi hizmetcimi yetistirdi allah askıan
bezelyeli pilav oluyor. :)Çorba, bezelye, ıspanak falan onları yemek olarak koyuyorum Pilav oluyor muOnu hiç denemedim.
bende programlı yapıyorum fakat o programi uymuyor.Temizlik derdi bitmez sadece biraz planlayarak programlı çalışırsak yükü azalıyor bende 6 aylık evliyimÇalışma saatlerimiz aynı eve geliş saatlerimiz falan sabah kalktığımda salondaki fazlalıkları toparlar evden çıkarım akşam direk mutfağa genelde 2 günlük yemek yaparım o yemek yapmadığım akşamlara hafta içi ütü ya da hafta sonu çamaşır yıkamadıysam onları sıkıştırırım. Muhakkak yemekten sonra bulaşıkları makineye atar fırını siler öyle otururum bu en azından mutfağın toplu olmasını sağlıyor her ne kadar sonra ki gün aynı olsa da Evimiz ufak az ve öz eşya aldık o yüzden çok dağılmıyor tabi ki elim sürekli üzerinde oluyor yerlerine koymaya çalışıyorum. Aylık yemek listem vardır haftanın 1 günü alışverişimi yaparım hafta içi ne pişireceğim diye düşünmem evde yemek yapmak yemek falan 8 oluyor saat toparlamak derken 8:30 en erken yerime oturmam sonraki gün rahatım ama
Cumartesi öğlene kadar çalışıyorum bir yere gitmeyeceksek biri gelmeyecekse öğleden sonra evi temizlerim lavaboları balkonu falan hemen arkasından çamaşırları yıkar asarım fix oldu bende buhafta içi duşa girdikten sonrada klozet kabin temizliğini üstten yaparım en azından çok temiz olmasa da pis durmaz
Temizlik bitmez sözün kısası kendimizi yıpratmadan pislik içinde olmadan üstünden almalı hayatı yaşamalı bazı anları kaçırmamalı
ben domestos ve cifle yapıyorum ama süngerle siliyorum onu. kurutmayı nasıl yapıyo bilmiyorum onu da bilgi almam lazimmmmmmm:)Klozet temizliğini nasıl yapıyorsunuz hanımlarben klozet temizlicem diye başlıyorum her yeri yıkıyorum biri şunun inceliğini öğretsin
Derin dondurucun varsa onu, yoksa buzdolabının buzluğunu her an yapılabilecek yemeklerle doldur. Sarma, sigara böreği vs gibi. Nohut, fasulye gibi bakliyatları haşla poşetlerle koy buzluğuna hazır beklesin. Mevsimlik sebzelerle bol bol konserve hazırla, patlıcan, domates, fasülye kavanoz kavanoz yap dursun mutfak dolaplarından birinde. Hafta sonları da üç dört çeşit yemek yap hafta içi yiyebileceğiniz. Buzdolabında bozulmaz merak etme. Bu şekilde günde en fazla yarım saatin yemek hazırlamakla geçer.Ayda bir genel temizlik yap. Onun dışında zamanın oldukça evini her akşam bir bölge şeklinde temizle. Mesela bir akşam tuvaleti, ertesi akşam banyoyu, ertesi akşam salonu vs. Kullandığın her şeyi işin biter bitmez yerine koy ki dağınıklık olmasın. Mobilyaların için örtü kullanabilirsin. Her yerde satılıyor koltuk örtüleri. Hem mobilyalar kirlenip tozlanmıyor hem de o örtüleri istediğin an çıkarıp yıkayabiliyorsun. Estetik açıdan çok güzel olanları var.merhaba
ben çalışan bayanim.. eminmki çalışan bayanlarin işi daha zor..
hele ki çocuklu çalışanlarin...
ben memurum bide evliyim..
işten gelince bi 5 dk dinlenemiyorum..
doğru mutfagaaa
yemek bulaşık derken 8 oluyor..
temiz yapasim da gelmiyor ama aklım banyo lavabo wc silme kaliyor.
off artık bıkkınlık geldi
pislik kalsin diycen ki hasta oluruz sonrada..
işten geldiğimde hemen çöpleri döküyorum.
hal böle oldu temizlik takıntı hale geldim Nabicagimi bilimyorum yardim edin kızlarr
bi dinlenemiycekmiyizz
keşke edebilse iş yogunluğu nedeniyle çok geç geliyor. bende 5 te çikiyorum işten dolmuş molmuş derken 6 da evde oluyorum. yemegimi yapıyorum. eşim 8 de geliyor eve.. banada yardim etmeye çalışıyor fakat oda çok yoruluyor ben memurum eşim özelde çalışıyor.@Curly_me esin yardim etmiyormu
aynen ben de memurum. akşam nerdeyse hiç dinlenmeden gece oluyor. bir de küçük oğlum hiç yanımdan ayrılmıyor. banyoya girsem başlıyor ağlamaya. büyük oğlumla doğru dürüst ilgilenemiyorum bile. eşimle oturup bir sohbet edemiyoruz. akşamlar koşturmayla geçiyor. ben işleri günlere böldüm ama ufaklıktan fırsat bulup doğru dürüst yapamıyorum. mesela akşam yemek mi yapacağım kaç kez yanına gidiyorum, kucağıma alıyorum.merhaba
ben çalışan bayanim.. eminmki çalışan bayanlarin işi daha zor..
hele ki çocuklu çalışanlarin...
ben memurum bide evliyim..
işten gelince bi 5 dk dinlenemiyorum..
doğru mutfagaaa
yemek bulaşık derken 8 oluyor..
temiz yapasim da gelmiyor ama aklım banyo lavabo wc silme kaliyor.
off artık bıkkınlık geldi
pislik kalsin diycen ki hasta oluruz sonrada..
işten geldiğimde hemen çöpleri döküyorum.
hal böle oldu temizlik takıntı hale geldim Nabicagimi bilimyorum yardim edin kızlarr
bi dinlenemiycekmiyizz
Ben da yapıyorum ama koku olmuyor. Buzdolabı poşetine koyup onu da bir kilitli poşete koyuyorum. Çift poşet yani. Annem de plastik saklama kabında koyuyor onun da koku olmuyor. Dene istersen.ben doğramiş sogani buzdolabi poşetin içine attim buzdolaba koydum da noldu bi hayli koktuu.. çok kötü kokuyor ama.. bi dahada yapmam artık
eee peki sen neden bu kadar kendini yoruyosun ki neden cok merak ettimkocam yardim ediyor fakat oda geç geliyor. işten yogunluğundan.. eve ilk adimi ben atsam pire gibi işlerimi hallesem ölü gibi yaşiyorum..
bide haftasonum kocaminda bi pazarı var onu da gezmek istiyorum..
bi cumartesi sabahtan başlayip akşama kadar yap bazen görümcemi çagiriyorum yardim etsin diye :)
b kere yaptım bi daha yapamam..Bazı soğanlar çok büyük olunca fazla geliyo. kullanacağım kadarını alıp gerisini doğrayıp silikon kapaklı hava almayan cam saklama kabına koyup buzdolabının normal kısmına koyuyorum. 1 ay bile dursa ne pörsüme ne de kokma oluyo.
Ispanakda fazla gelir bize. hepsini yıkayıp doğrayıp kurutucuda kurup kağıt havluya sarıp yine hava almayan cam kaplara koyuyorum 2 hafta bile durabiliyo.
maydonoz ve dereotunu da yıkayıp ayıklayıp (ama mutlaka iyice kuruyacak) kağıt havluya koyup cam kaba koyarım. Yıkamakla bile uğraşmadan direk kullanabiliyo.
hiç bitmiyor ki hergün ayni.... diyorum ya ev hep hazir olsaaa... yani ev tertemiz olsaa yemekler hergün hazir olsaaa. nerdeeeeeeee...eee peki sen neden bu kadar kendini yoruyosun ki neden cok merak ettim
bi sabahleyin kalkabilsem bunlari yaparim maalesef kahvaltıya kalkıyorum...Sabah evden cikmadan , bir gun klozet bir gun lavabo olacak sekilde temizle(5dk ). Pazar gunu banyo yapacagin zaman banyoyu yika(15dk ). Her aksam daginikligi topla , (cocuk yoksa 5 dk). Haftada bir eşine balkonlari yikat , nevresimleri taktir , süpürge tutsun. Sen de yemek yap ,toz al vs.
ben burdan okumuşum Maydanozlari ince ince dograyip cam kavanoza koyuyomuşşun.. ben denedim 2 hafta dayaniyor. yiyen olmuyorBu arada maydonoz, dereotu gibi otları ayıklayıp buzdolabı poşetinde dondurun. Donmuş haldeyken ezip tekrar buzdolabına koyun. Yemek yaptıkça parça parça kullanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?