Temizlik hastalığı

7660

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
28
13
88
35
Merhaba arkadaşlar benim sorunum temizlik takıntılarım bu konu için doktora da gittim ilaç kullandım faydasını göremedim. Kendi temizlediğim yerler dışındaki her yer pismiş gibi geliyor, bazen misafirliğe gittiğimde bir leke falan görsem hemen evime geldiğimde kapıda kıyafetlerimi çıkarıp duşa giriyorum. Bu konuda rahatsızlığı olup atlatan var mı nasıl yendiniz bu hastalığı tavsiyelerinize ihtiyacım var

Ayy size de misafir gelinmez simdi hep misafirleri izliyorsunuz dur kesin:KK70:
O denli değil ama ben de çok takıntılıyım .
Kendimi boğmak istiyorum bazenn :bicak:
Bence ilginizi başka işlere yoğunlaştırın.
İnsanların evini incelemeyi de bırakın :-)

bunun farkında olmanız da guzel
bence pis ortamlarda daha fazla zaman gecırerek aşarsınız bunu daha fazla dısarı cıkın bence
tamam evınızı ıstedıgınız kadar temızleyın ama baska evde leke gorup kıyafetı degıstırıp dusa gırecek kadar kendınızı yıpratmayın insan üsenır yahu bukadarına :)

Ayy size de misafir gelinmez simdi hep misafirleri izliyorsunuz dur kesin:KK70:
O denli değil ama ben de çok takıntılıyım .
Kendimi boğmak istiyorum bazenn :bicak:
Bence ilginizi başka işlere yoğunlaştırın.
İnsanların evini incelemeyi de bırakın :-)
Misafirler gidince hemen orayı burayı siliyorum silmeden içim rahat etmiyor Allah kimseye vermesin

Merhaba arkadaşlar benim sorunum temizlik takıntılarım bu konu için doktora da gittim ilaç kullandım faydasını göremedim. Kendi temizlediğim yerler dışındaki her yer pismiş gibi geliyor, bazen misafirliğe gittiğimde bir leke falan görsem hemen evime geldiğimde kapıda kıyafetlerimi çıkarıp duşa giriyorum. Bu konuda rahatsızlığı olup atlatan var mı nasıl yendiniz bu hastalığı tavsiyelerinize ihtiyacım var
Benimde sizin gibi takıntılarım var malesef tedavi görmedim

şöyle düşünün

ölecek değilsiniz ya?

ben de titizim. bikaç arkadaşım bu kafadalar bazen diyorum ölecek değilim ya?

ne yazık ki olmadık şeye hafif alerjim oluyor hiç olmadı enfeksiyon oluyor o yüzden titizliğe mecbur kalıyorum biraz. eğer böyle bir durumunuz yoksa ölecek değilim ya diye düşünün. düşünün sokakta yatan yıkanmayan evsizler bile pislikten yaşamamazlık etmiyorlar

Çok yorucu değil mi bazen ölsem de kurtulsam diyorum:KK42: siz nasıl başa çıkıyorsunuz
Çok ama çok uğraşıyorum birde çalıştığım sektör hizmet sektörü parayı alıyorum ellerimi yıkamamak için zor duruyorum wc desen günde 2bin kişi kullanıyor sabunumu yanımda taşıyorum düşün hatta bu konuda konum Bile var 10 günde bir pis wc ve banyo üzerine rüya görüyorum eşimle tırnak makamsımız bile ayrıdır önceleri çok kızdı şuan alıştı kuaförüme giderken cımbızımı,ağda mı manikür seti bile yanımda olur banyo yapınca komple yatak çarşafımı herşeyi değiştiririm ilerlemesinden korkuyorum.

Çok ama çok uğraşıyorum birde çalıştığım sektör hizmet sektörü parayı alıyorum ellerimi yıkamamak için zor duruyorum wc desen günde 2bin kişi kullanıyor sabunumu yanımda taşıyorum düşün hatta bu konuda konum Bile var 10 günde bir pis wc ve banyo üzerine rüya görüyorum eşimle tırnak makamsımız bile ayrıdır önceleri çok kızdı şuan alıştı kuaförüme giderken cımbızımı,ağda mı manikür seti bile yanımda olur banyo yapınca komple yatak çarşafımı herşeyi değiştiririm ilerlemesinden korkuyorum.
Yaptıkların da abartı birşey göremedim. Rüya dışında :) Ben de bunlara dikkat ederim. Sadece kuaföre cımbız götürmek aklıma gelmemişti:)

Birde insanlar dikkat etmeleri gereken genel temizlik kurallarına dikkat etmedikleri için bizim yaptıklarımız daha çok göze batıyor.

Dışarıda wc de el yıkadıktan musluğu peçeteyle kapatmak olması gerekendir. Ben yapıyorum ama çok kişi yapmadığı için anormal karşılanıyor.

Yaptıkların da abartı birşey göremedim. Rüya dışında :) Ben de bunlara dikkat ederim. Sadece kuaföre cımbız götürmek aklıma gelmemişti:)

Birde insanlar dikkat etmeleri gereken genel temizlik kurallarına dikkat etmedikleri için bizim yaptıklarımız daha çok göze batıyor.

Dışarıda wc de el yıkadıktan musluğu peçeteyle kapatmak olması gerekendir. Ben yapıyorum ama çok kişi yapmadığı için anormal karşılanıyor.
Daha ayrıntısında var Canım onu bende yapıyorum Canım musluğu peçete ile kapatmak dediğin gibi millet yapmayınca biz yapınca göze batıyoruz şimdi benim şimdi dışarıda yemek problem başladı ufaktan ufaktan

bunlar normal aslında.

mesela ev tipi mikroplardan korkmayın. başkasının evinden vs.

ama umumi tuvaletlerde dikkatli olmak olması gereken zaten hele bizim gibi bi ülkede.

bir de biraz mikrop gerekli vücuda. yoksa vücudunuzdaki şeylere karşı vücut kendi saldırmaya başlıyor öyle düşünün. sonra otoimmun hastalıklar başlıyor.

bir tık pislik iyidir :)

Daha ayrıntısında var Canım onu bende yapıyorum Canım musluğu peçete ile kapatmak dediğin gibi millet yapmayınca biz yapınca göze batıyoruz şimdi benim şimdi dışarıda yemek problem başladı ufaktan ufaktan
Bir dönem yemek problemi bende de vardı canım şimdi seçiciyim ama yerim.
Dışarıda yere koyulan market poşetlerini insanlar mutfağın ortasına koyuyor ben dikkat edince obsesif oluyorum.
Evde girişe ayakkabıyla basılması en rahatsız olduğum şey herkes ayakkabısını dışarıda çıkarsın o pislik salona geliyor. Birde küçük kızım var uyarınca dik dik bakıyor insanlar

Bir dönem yemek problemi bende de vardı canım şimdi seçiciyim ama yerim.
Dışarıda yere koyulan market poşetlerini insanlar mutfağın ortasına koyuyor ben dikkat edince obsesif oluyorum.
Evde girişe ayakkabıyla basılması en rahatsız olduğum şey herkes ayakkabısını dışarıda çıkarsın o pislik salona geliyor. Birde küçük kızım var uyarınca dik dik bakıyor insanlar
Kapı önünde küçük bir paspasim var ben eşim ve küçük oğlum asla o paspasa ayakkabiyla basmayiz ayakkabimizi kenarda çıkarıp paspasa öyle basar eve gireriz ama eve gelen misafirler ayakkabılarını paspasin üstünde çıkarıyorlar hemen kenara çekiyorum ayakkabıları ama basılmış oluyor sonuçta. Bilmiyorum benimki mı anormal acaba diye düşünüyorum bazen eşimde kızıyor hatta.

Bir de klozet kapağını kapatmama olayı var misafirlerde yine. Sanırım toplum olarak tuvalet eğitiminde sıkıntı yaşıyoruz. Klozet kapağı acikken sifona basilmaz her yer mikrop dolar kullanınca kapatılır sifona öyle basılır benim bildiğim. Benimde çok takıntı yaptığım konular bunlar:))

Kapı önünde küçük bir paspasim var ben eşim ve küçük oğlum asla o paspasa ayakkabiyla basmayiz ayakkabimizi kenarda çıkarıp paspasa öyle basar eve gireriz ama eve gelen misafirler ayakkabılarını paspasin üstünde çıkarıyorlar hemen kenara çekiyorum ayakkabıları ama basılmış oluyor sonuçta. Bilmiyorum benimki mı anormal acaba diye düşünüyorum bazen eşimde kızıyor hatta.

Bir de klozet kapağını kapatmama olayı var misafirlerde yine. Sanırım toplum olarak tuvalet eğitiminde sıkıntı yaşıyoruz. Klozet kapağı acikken sifona basilmaz her yer mikrop dolar kullanınca kapatılır sifona öyle basılır benim bildiğim. Benimde çok takıntı yaptığım konular bunlar:))
Klozet kapağı açık olduğunda etrafa gözle görülemeyen damlacıklar saçılır. Yapılan çalışmalar var. Yüz havlularında ve diş fırçalarında dışkıda bulunan mikroorganizmalara rastlanmış. Diyorum ya insanlar temel şeylere dikkat etmiyor biz edince dikkat çekiyor takıntılı oluyoruz.

Ben eve gelen bazı misafirlere malesef wcnin yolunu hatırlatmam gerekiyor. Hatta birkeresinde elimi bir yere vurmadım yıkamam gerekmez cevabı almıştım.

Telkin edin kendinizi , mesela gittiğiniz yerde o lekeyi görürseniz , dokunursanız etkileşiminiz olursa ne olur? Size ne hissettirir . Üstüne gitmeye çalışın bence takıntılarınızın ve önemliside bu takıntıyı oluşturabilecek bilinçaltınızda birşeyler olmalıki takıntı haline gelebilsin. Yardım almak ta en doğrusu gibi geliyor bu durumda :(

Hep derim dünyayı titiz kadınlar kirletiyor, çok deterjan kullanıyor musun siz de. Bir komşum vardı evinde çalışan usta klozeti kullandı diye 1 litre çamaşır suyunun klozee dokmustu. Her gün ama her gün her yeri çamaşır sularıyla silerdi. Zor durum,bence azar azar kademeli bir şekilde bırakarak halledersini.z. b

Şu an düşündüm tek takintim sadece aşağı inip gelsem bile eve girince elimi yıkarım bı de sifonu çekerken klozet kapağını kapatirim

Back
X