Temizlik için evine yardımcı Alıp arkasından temizlik yapan hatun

biiirrrr

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2011
2.841
1.246
398
evet hanımlar bugün evime yardımcı geldi bende evde bırakıp işe geldim bu işin sonu zaten başından belliydi neyse sorun başlıktan anladığınız gibi sabah evde bırakıp Arkadaşı akşam eve geldik eşim kapıyı açtı onun bile dikkatini çekti " ee bu ev temizlik kokmuyor" dedi evet haklıydı o mis gibi deterjan çamaşır suyu vs kokusu yoktu ilk kez hanım gelmiyordu eve daha Önce kapıyı açtığımda mis gibi kokardı neyse halılara baktım halılar çok kötü lekeli bi Bahaneyle arayıp sordum sildim çıkmadı dedi Allah allah dedim aldım elime kovayı bez kaldı mı ?acaba temiz derken ne görim kullansın diye çıkardığım tüm bezler hiç kullanılmamış çıldırmak elde değil aldım bezi harıl harıl silmeye başladım halıyı sildikçe saç ve pupucuklar geliyor ee hani bu halı süpürülüp silinmişti alakası yok mutfaktada eşim yere bişey döktü selpakla Aldı şöyle yerden ve selpak toZlandı hani vileda ile silersin ya kalır tozlar aynı öyle vileda ile bende silerim önemli olan bez ile yerden silmek eşim ara söyle diyor bende bi daha çağırmam dedim ama hu saate kadar iş Yaptım çok sinir oldum ha bide koltuklarında sildim dedi ama inanın alakası yok kenarları kirli idi belki sildi ama yarım silmiş ama benim sildiğim halı tertemiz oldu

Yani ben yanı başında dikilirken yarım yamalak yapanlar oluyor, siz evde tek bırakıp gitmişsiniz.
Çayını kahvesini alıp bi güzel halı silmiş arkadaş demek ki.
Bi de nası güvendiniz yahu, iyi cesaret yani. Akrabamı bile tereddüt ederim evde tek bırakmaya ben.

Son düzenleme:
Arayıp fırça çekin bence ve herkese de anlatın, temizlikçiye de temizlikçilere güvenip evde tek bırakmayı düşünenlere de ders olur.

bence yardımcı alacaksanız temizlik şirketlerini tercih edin. hem memnun kalmadığınızda şikayetinizi iletecek birileri olur hemde evinizden kaybolma/çalınma ihtimali olduğunda kimliğine ulaşabileceğiniz bi yer olur. kim bilir bütün gün evde ne yaptı

Arayıp güzelce başlayın bidahada çağırmayın bence.bi iş yapıp para alıyoaun bari hakkını ver.kadın geldiğinde başını beklemek lazım

Adam akilli haklarini vererek yaptiklarina hic bir zaman inanmadim.Temizlik isini yapip gunde 2 tane eve gidiyorlar.Sabahtan oglene kadar bir eve ogleden sonradam aksama kadar da bir eve.Bu kadinlar biyonikte haberimiz mi yok? Iyi yapmissiniz temizliginizi uzerine kendiniz yapmakla.Her zaman demisimdir temizlige bayan cagirmak her zamann cope giden para demisimdir.Parca parca yapin gerekirse koca haftaya yayin ama kendiniz yapin.

Basini bekleyin diyen arkadaslar.Basini beklendigjnde nasil yaptiklarini da gordum ya.Bir koltuk siliyor.O silme degil yani oksama.Kapilari ona keza.Kac defa demisimdir.Keske temizlik isinde calissaydim.Gunde minimum 80-90 lira bir de 2.eve.gidersem 200 lirayI cebime atardi kendimi yormadan.

Bir kadin gelmişti bize bayram öncesi duvarları camlari dip köse temizleyecekti.
Salona geçti fircayla öylesine aliyor deterjan falan da yok.
Halam da bizdeydi o gun demiş ki - Canim suralari daha dikkatli silsene hic dokunmadin bile.
O da durur mu yapistirmis cevabi -bi firca da sen al pesimden gel o zaman.
Bizden sonra iyi yaparsa halam da alacaktı güya.

Size denk gelmiş demek ki. Ben çok sık çağırmam ama çağırdığımda güzel güzel temizlerler. Aldıkları parayı da sonuna kadar hak ederler. Sanırım size yabancı biri gelmiş. ARAyıp söyleyin aldığın para helal değil hiç bir iş yapmamışsın diye.

Deneye deneye doğru yardımcıyı bulacaksınız. Bazıları sallarken bazıları gerçekten hakkını vererek yapıyor.

Ama bir de kadın açısından bakmak lazım. Bir günde hem dip köşe temizlik hem halılar koltuklar diyorsunuz, bunun içinde camlar ve kapılar da vardır kesin. Nasıl yetişsin ki? Düzensiz, arada bir alacaksanız şirket çağırın, onlar daha iyi yapar bu şekilde temizliği.

Bana haftada bir yarım gün geliyor, kendi düzenini kurdu. Bir hafta cam siler, bir hafta banyoyu temizler, bir hafta koltukları halleder normal temizliğin yanında. Ütü yapıp dolapları düzeltmişliği bile var yarım günde.

size uzun zamandır geliyorsa bırakılabilir tabii.Ama yeni almaya başladığınız biriyse hata olmuş.Parasını alıp gitmeye bakıyor çoğu.Bana gelen bayana ben hep bırakıp çıkıyorum,başında durduğumu bilmem,ama hep en iyisini yapmaya çalışır.Uzun zamandır geliyor,birbirimizi biliyoruz

Ilk defa birkac hafta once temizlikci aldim, kac senedir kullanilmamis evimi temizletmek icin. Valla 3 saatte filan bitirdi gitti. Cogu kez basinda durmadim zaten. Hem o varken, hem de o gittikten sonra elimi nereye atsam simsiyah toz. Bu kadin nereleri silmis anlamadim. Bir de giderken "hakkini helal et" diyor. Eger ki bile bile bastan savma is yaptiysa, haram etmiyorum, ama Allah'a havale ediyorum. O hakki harami daha iyi tartar herhalde.
Neyse, o gun bugundur temizlikci konusunda supheliyim. Sirket denilmis, bir dahakine sirketten alayim.

Cok mu zor yaptigin isi hakkiyla yapmak? Bu isin hakkini veremeyenler yapmasin. Bedavaya para alip haram para yemesinler.

Ne kadar para aldı o temizlik için ayrıca ara söyle bence çok kötü temizlemişsin diye

Evlendiğim ilk yıllarda temizlik için kadın aldım biri ben tek çalışırım istemem evde kimseyi dedi gelme dedim biri hamile kaldı bıraktı biri saat 8 buçukta gelir kahvaltı yapar 10 da işe başlar 12 de yemek yer yemeği beğenmez 4 dedi mi ortada deterjan şişelerini bırakır gider bir de ben işe gidince anneciğim geliyor hem ev boş kalmıyor hem de yemek yapıyordu bize bu hanım annemi kesinlikle istemiyormuş başında ben de gelme yeter dedim ay o kadar bunaldım ki günlük 100 tl yi geçtim nazı kaprisi eve verdiği zarar çizdiği mobilyalar kırdığı vazolar çamaşır suyu döktüğü halılar...... Artık kendim yapıyorum çok yoğun çalışıyorum bir de kızım var planlıyorum haftada bir toz alıyorum yer süpürüp siliyorum yazın 2 güne bir yapıyorum camlarımı pazar sabahları eşim tv izlerken kızım uyurken yarım saatte silerim çamaşır bulaşık biriktirmem herşeui yerine koyarım herkese tavsiye ederim plan yapınca oluyor kadın gelişimi ben daha çok yoruluyorum

Bana gelen temizlikçi kadın da bir tuhaf çıplak ayak dolaştığımı görünce giy kız şu terlikleri çocuğun olmaz diye peşimden koşuyo annem sanki, batıl inançları da var ki akla ziyan , o kadar laptobumu silme diye uyarmama ragmen siliyo nasıl siliyosa artık ayarlarını bozuyo, sağlam buzdolabı mıknatısı bırakmadı hep kırıyo, ne söylesen tam tersini yapıyo, ne zaman gelse tokam takılarım kaybolur , nereye sokuyo bulamıyorum, en iyisi almamak ya kendin temizliyceksin ama hem okuyup hem çalıştığım için mecbur alıyorum , iki temizlikçi değiştirdim hepsi birbirinden beterdi.

Arada temizlik için yardıma aldığım bir abla var. Sabah gelir, aksama kadar ağzına su bile koymadan iş yapar. Evdeysen sofra hazırlarım, evde yokken bir şeyler hazırlar bırakırım sonra arayıp hatırlatırım yemesi için ama şimdiye kadar hiç işini kesip kendi için bir şey yapmadı. Hatta çoğu zaman çok yoruldun abla sen git derim, o hala dur su bezleri de makineye atayım diye uğraşır.
Her yerde olduğu gibi işten kaçanlar olduğu kadar işini çok iyi yapanlar da var.
Ben düzenli alamıyorum, keşke bütçemi ayarlayıp düzenli alabilsem.

Ben olsam arardım hiç tutamam kendimi, ne insanlar var ya Allah'tan da korkmuyorlar.

El elin esegini turku cala cala ararmis.
Bi gunde hem sil supur hem koltuk hali cam vs. O da insan sonucta ne kadar yetistirebilir ki
Sen ayni gun icinde hepsini birden yapabilir misin ben yapamam sahsen bi buyuk temizlige kalkisirim 2 haftasonum ona gider
Ben de calisiyorum ama her isimi kendim yaparim duzenli ve planli olduktan sonra ev hep temiz oluyo misal bizim evde halilarin icinden hic sac cikmiyor leke olursa hemen o an silerim niye kalsin ki siz evi biraz da hoyrat kullaniyor olabilir misiniz sonrasında 100 lira verip 1 gunde bal dok yala misali beklemek pek makul degil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…