kızlar nohutu ve kuru fasulyeyi aldığımda tüm paketi akşamdan ıslatıyorum ertesi gün iyice yıkayıp süzgeçte kurutup bir yemeklik olacak şekilde poşetleyip atıyorum dondurucuya pişireceğim zaman zaten düdüklüde pişiriyorum haşlamaya falan gerek kalmıyor yani tadında da hiç değişiklik olmuyor tavsiye ederim
patlıcanı da karnıyarıklık kızartıyorum ya da musakkalık soğutup poşetleyip atıyorum
biber kızartıp kimisine domateste kızartıp karıştırıyorum kimisini sade atıyorum dondurucuya sadeleri yoğurtlu yapıyorum domateslileri kahvaltılık sanki yeni kızartmış gibi oluyor çok da pratik
birde dolmalık biberleri yapacağım zaman çok alıyorum içini de çok yapıyorum kalanını doldurarak dondurucuya harika oluyor
sarma da sarıp atıyorum yaprak-lahana ayrı ayrıhiç koku ya da tad değişmesi olmuyor
birde nane maydanoz dereotu
yapraklarını tek tek koparıp hepsinden birer poşet koyuyorum donduğunda şöyle bir poşeti avuçlarımla eziyorum yemeklerde ve özellikle cacıkta süper oluyor
ha birde yazın salatalık doğrayıp doğrayıp atıyorum kışa cacıklık yoğurdunu yapıp içine bi poşet salatalık açıyorum koyuyorum birde o yeşilliklerden sofrayı kurana kadar eriyor harika oluyor
elma sırkesıne yatoracaksın canım sonra tekrar yıkayınca pırıl pırıl oluyorparlatıcı ve tuzu var canım....fakat yine de buğulu....
elma sırkesıne yatoracaksın canım sonra tekrar yıkayınca pırıl pırıl oluyor
kızlaar son geldiğimde burda temizlik ipuçları konuşuluyodu nohuta kurufasulyeye nerden geldinizzzdelikafaduldensırnaşık şey:sm_cool:
süpersiniz ya hemen okumadığım sayfaları okicam bu topikten sonra hemen temizliğe başlıyorum ya iuçlarınız da çok güzell:lepi::hulya:
Balkonumdaki kuş kakalarından bıktımmmmm delikafadulden delikafadulden
hemencecik sana bir çözüm buluyorum, annemden öğrendim balkonuna poşet bağla bir kaç tane boş poşet rüzgarda sallanınca sesinden gelmiyorlarmış.
Canım nohutu sadece suda ıslayıp mı pişiriyosun? Ön haşlama yapmıyor musun?
Pİşiyor mu o zaman ?
süpersin :lepi: benimkilerdede koku yada tat değişmesi olmuyor hepsi nefis bi şekilde duruyor. dondurucunun içinde ağzı sıkı sıkı kapatılmamış et kıyma falan varsa dolabı koku sarıyor. ben hepsini iyice kapatıyorum hiç koku gelmiyor.
kızlar bide ne dicektim belkide yazmışımdır aklıma gelmiyor ben renkli çamaşırlarımı organik bir deterjanla yıkıyom,ceviz gibi bişey çok güzel sizde kullanan varsa yazın
Balkonumdaki kuş kakalarından bıktımmmmm delikafadulden delikafadulden
kışt de anacım kıştttttttttdelikafadulden
kızlaaar benim sorunuma da çare bulun lütfeen.
hayatta cam silemiyorum başım dönüyor ve beceremiyorum da zaten. balkonlarda pimapenli olunca çok zor. şu çekçeklerden kullanan var mı aranızda iyi siliyor mu?
annem almış hiç beğenmedik tam temizlemiyor su lekeleri kalıyor çizgi çizigi,cam bezleri en iyisi,
bende dış camları silemiyorm evim 8.katta olduğu için kocam saolsun kaydirigubbakcemile3 (duymasın) ben düşerm diye kıyamadı bana o sildi :asigim:
kızlaaar benim sorunuma da çare bulun lütfeen.
hayatta cam silemiyorum başım dönüyor ve beceremiyorum da zaten. balkonlarda pimapenli olunca çok zor. şu çekçeklerden kullanan var mı aranızda iyi siliyor mu?
nöbet tutcam balkonda anacım hepside benm balkona yapıolar fayanslarım beyaz olunca tuvaletmi zannediolar ne kaydirigubbakcemile3
annem almış hiç beğenmedik tam temizlemiyor su lekeleri kalıyor çizgi çizigi,cam bezleri en iyisi,
bende dış camları silemiyorm evim 8.katta olduğu için kocam saolsun kaydirigubbakcemile3 (duymasın) ben düşerm diye kıyamadı bana o sildi :asigim:
helal olsun enişteye:hooray::teytey:
:smiley-cool: 1 kez sildi bida silmez heralde :) cicim ayı bitince kendin sil der kesin kaydirigubbakcemile3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?