Temizlik işi

Zaten bu sene aöf çocuk gelişimi bölümü ne kayıt oldum ondan sanırım bu laflar bir arkadaşım üni okuyorsun temizlik işi bakıyor sun dedi diger bi arkadaşta bu işi aşşaladı ben sonuçta hırsızlık yapmıyorum ama işte kafaya taktım
Küçümsedikleri o temizlik işiyle tanıdığım bir kadın 2 çocuğunu okuttu, çocuklar 2. üniversitelerine gidiyorlar, başka bir tanıdığım kadın yine 2 çocuğunu okutuyor, memleketinde de ev yaptırdı, alın teriyle kazanılmış paranın ayıbı küçümsemesi olmaz.

Temizlik yapmak neden ayıp bişey sayılıyor onu anlamadım. Temizlik imandan gelir yapın efendim. Hem stresi alır. Alışmışız çöpçü temizlikçi gibi meslekleri küçümsemeye.

Ekmeğinizi taştan çıkartıyorsunuz resmen helal olsun size rabbim zamanınızı ve paranızı bereketlendirsin. Kimseyi duymayın calisin
Küçümsedikleri o temizlik işiyle tanıdığım bir kadın 2 çocuğunu okuttu, çocuklar 2. üniversitelerine gidiyorlar, başka bir tanıdığım kadın yine 2 çocuğunu okutuyor, memleketinde de ev yaptırdı, alın teriyle kazanılmış paranın ayıbı küçümsemesi olmaz.
Haklısınız ben aslında konuyu destek almak için açtım herkes te destek verdi sagol sun

Sanırım öyle aslında çok yere başvurdum bi tek burası cevap verdi
Valla benim etrafimda cocuk bakan temizlik işi yapan tanidigim kadın çok. Arkadaslarimin anneleri çoğu hicte farkli gözle bakmadım. Hatta yurttaki temizlikci ablalara falan hep güler yüzlü davranırdım. Onlarınki de bir meslek küçümsemek ne haddime yani. Hatta arkadasımın erkek kuzeni bile yapardı öğrsnci olduğu icin paraya ihtiyaci vardı. Erkek diye asla yadırgamadım.

Temizlik yapmak neden ayıp bişey sayılıyor onu anlamadım. Temizlik imandan gelir yapın efendim. Hem stresi alır. Alışmışız çöpçü temizlikçi gibi meslekleri küçümsemeye.
Kuzenim temizlik işi yapıyor eşinden ayrıldı çocugu var gezme tozması da iyi diger kuzen demezmi orda burda geziyor hava atıyor ama milletin evini temizliyor insanlar acımasız işte

Şehirlerarası terminallerde ekmeğinin peşindeki kadınlar tuvalette çalışıyor, kimi kapıda duruyor kimi binlerce insanın girip çıktığı wcleri temizliyor, emekçi hepsi utanacak bir şey yapmıyorlar ki.

Haklısınız ben aslında konuyu destek almak için açtım herkes te destek verdi sagol sun
Arkadaşlarınızın söylediklerini boşverin, kusura bakmasınlar ama onlar gerçek arkadaş olsa sizi yüreklendirirlerdi, bugün üniversiteye giden çocukların bir kısmının anaları babaları temizlik, çöpçülük yaparak kimi tarlalarda elleri nasır tutarak evlatlarını okumaya gönderiyor, bulduğunuz işte alacağınız para sizi geçindirecekse işinize yarayacaksa kimseye aldırış etmeyin, hayırlı olsun güle güle harcamak nasip olsun.

Arkadaşlarınızın söylediklerini boşverin, kusura bakmasınlar ama onlar gerçek arkadaş olsa sizi yüreklendirirlerdi, bugün üniversiteye giden çocukların bir kısmının anaları babaları temizlik, çöpçülük yaparak kimi tarlalarda elleri nasır tutarak evlatlarını okumaya gönderiyor, bulduğunuz işte alacağınız para sizi geçindirecekse işinize yarayacaksa kimseye aldırış etmeyin, hayırlı olsun güle güle harcamak nasip olsun.
Teşekkür ederim bu hayat benim ne istersem onu yapıcam zaten herzaman igneleniyorum iş falan bahane

Teşekkür ederim bu hayat benim ne istersem onu yapıcam zaten herzaman igneleniyorum iş falan bahane
O iğneleyenler gerçek bir arkadaş değil demek ki, aksine kendinizle gurur duyun alın teriyle para kazanırken bir yandan okuyacaksınız, bunların hepsi sizin için bir tecrübedir hayat tecrübesi.

20 yıl merdiven silmis canım annecigim bi lafı var cok severim.
Merdiven silmek, temizlige gitmek ayip degil, ondan bundan surekli para istemek ayıp der. Gayet guzel bi gelir olur bence gitmelisiniz.

Ne varmış ki küçümsenecek sonuçta helal para düzgün ıs parası da iyiymiş cam falan silecek misiniz ama ?

Alnının teriyle çalışıp, ekmeğini helal kazanan insana her iş yakışır.
Birine muhtaç olmaktan bin kat iyidir tıkayın kulağınızı kime ne ?
Benim cevremde böyle iş yapan arkadaşım olsa ,helal olsun ihtiyacı var çalışıp kazanıp kimseye muhtaç olmuyor derim .
Arkadaşlarınızı sorgulayın bence

Kızlar part time iş bakıyorum kursum olduğu için ofis temizliği işi buldum ama çevremdekiler bu işi küçük görüyor laf ediyor lar sanırım ben de etkilendim bu sözlerden ama iş te iyi 3,4 saat 70 tl başka part time bakıyorum ama yok naapmam lazım
o tarz bi yerde çalıştığını bile söylemene gerek yok sonuçta ihtiyaçlarını onlar karşılamıyor o iş için kimler kaça kaça gelir biliyormusun o yüzden işine geliyorsa kimseye aldırış etme çalış

Tamam o kucumseyenlere soyle sana her gun 70 TL. Versinler. Hey allahım ya.

İstesen ceplerinde on TL yoktur ama is kucumserler.
Etki altında kalmadan kazanacağınız paraya ve isinize bakın. Hayat sızın kimseyi baglamaz.

Back
X