Temizlik takıntılarım yıprandım artık :(:(:(

tatlım sen okb sin yani takıntı hastalığı var bunlar takıntı hastalığında cok görülüyor aynıları bendede vardı pskiyatriye gidip ilaç başlaman gerekecek o zaman bütün bunlardan kurtulacaksın bunlar senin yaptıkların değil beyninin sana oyunu o oynuyor sen eyleme döküyorsun acilen bir pskiyatriye git daha fazla ilerlemeden

pskiyatri+ilaç+pskoterapi

İlaç kullanacaksın arkadaşım
Belliki obsesif kompulsif bozukluğun var

OKB hastasıyım yıllarımı bu hastalıkla geçirdim almadığım ilaç gitmediğim dr kalmadı. Bıraktım herşeyi üzülerek sonra kendimi başka şeylerle oylamaya karar verdim kitap okuyorum spor yapıyorum biraz faydası oldu. Dr ların ilk sorduğu soru bu travma nasıl başladı ? Çocuklarımı göremiyorum eşim yurtdışına kaçırdı onları ve haber de alamıyorum benim tek sorunum bu aslında ve kendimi temizlikle oyalamaya başladım derken derken iyice hasta ettim kendimi. Temelinde yatan nedeni bulun. Allah yardımcınız olsun.

Bnde oyleyim dahada fazla.aaklimda surekli temizlik yapma planlari var.Hic bi yerde wcye giremem kapi kolundan bile midem bulanir com yiprandim.Simdi buyuk temizligim birti.Bidahakinin planini yaomaya basladim

gerçekten bazen kızıyorum kendime

Sorun bende değil onlarda. Kimdir onlar : sozde gazete okuyorum ayagina gözünün icine baka baka burnunu karıştırıp oraya buraya süren, koltuk altını karıştıran, elle yediginde bile elini yikamayan, wc den ciktiginda elini sus olsun diye sadece suyla yikayan, hapsirinca mendil kullanmayan ama mikrobunu her yere bulastiranlar...Hayvanlar onlara göre çok temiz. Lütfen onları bu işe karıştırmayalim.

canım bence bunun için bi psikoloğa gitmen şart ben de öyleydim eşyaların yiyeceklerin temizliğinden şüphe etmeyi, tiksinmeyi geçtim henüz yeni temizlenmiş dahi olsam kendimden bile tiksinir hale gelmiştim bunu doktor yardımı almadan aşabilmek pek kolay olmayacak

Hasta olsam dinlenmek yerine temizlik hayal ediyorum
Bunu bende yapıyorum. Ama ben çalıştığım için temizliğe tam bir fırsat bulamıyorum ve evimi temizlemeyi arzuluyorum
Hasta olduğumda da genelde yatmam, yattıkça daha da hasta hissederim kendimi.

benide güldürdün ALLAH senide güldürsün....siz atlatsanızda köpek atlatamayacakbizim bir yengemiz aynı durumda ama malesef gelişme yok ilaçlarla devam ediyor hayatına..RABBİM şifa versin...........
Oğluşumun psikolojisini bozdum.Bahçenin kapısında öyle duruyor kuzu gibi sileyim diye.Evin içinde de bazen yanına gidiyorum koşa koşa kaçıyor,sonra ellerime bakıyor mendil yok geri geliyor yanıma Aslında benim takıntım abartılacak kadar değil.Mesela ev temizliğine asla kafamı takmam.Toz olmuş,dağılmış hiç umrumda olmaz açıkçası.Tuvalet konusunda titizimdir ama o takıntı değil,zaten olması gereken bir şey.Sadece işte şu el yıkama ve yerle ilgili takıntım beni çok zorluyor.Mesela kendi evim dışında ya da eve dışarıdan gelen bir şeye dokunduğum zaman mutlaka elimi yıkıyorum.Öyle bir psikoloji ki bu diyelim bir cola koydum kendime,o şişeye dokundum ya sanki elimi yıkamazsam,başka dokunan insanların ellerindeki şeyler benim elime geçecekmiş gibi hissediyorum.Boş bulunup elimi ağzıma götürürümde,başka bir insanın elini yalamışım gibi olurum diye bir kafa yapısı oluşuyor Bir de işte bahçe olsun,sokak olsun,ayakkabıyla gezilen yerlere temas eden şeyler beni sinir ediyor.Onun dışında bir sorunum yok.

bunu neye yazdınız bilmiyorum ama bu da pisliğin uç noktası. bu da hastalık yani..

Hayatinin en guzel yillarini enerjini camasir sulariyla harcamaya devamet canim.
Hastalik baska hicbirsey degil
Titiz insanlardan daha fazla yasiyor diger insanlar.yazik gunah ya

Ve değişen bi şey yok hala aynıyım sürekli elimi yıkıyorum

Bunu atlatabilen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…