- Konu Sahibi Schizophrenia
-
HeMisafir varken batmasını sorun etmiyorum bir şey kırılmadığı sürece sıkıntı yok. Batan yer temizlenir o an güzel vakit geçiriyorum. Dışarı çıkıp eve geldim ev dağınık ya geçip film izleyemiyorum meselaaklım dağınıklıkta oluyo
valla yapardi ve poseti de kapinin onune koyardi kapici gotursun diye.Cocuklari posete mi yapardi
Cocuktan once hayatta tvde dolapta parmak izi olmazdi temizlik yapinca bir kac gun temiz kalirdi.Ama suan temizlik yapmak o kadar nankor geliyor ki, yapiyosun aninda daginiyor, biri kresteyse digeri ogle uykusuna yattiysa,yemegi de yaptiysam benden keyiflisi yok. Kendime vakit ayiriyorum baya,sonra saate bakiyorum aa bebegin kalkma saati yaklasmis su dolabin tozunu alayim,su isimi de yapayim bari diyorumPeki moraliniz bozulmuyo mu ev öyleyken? Ben ev temiz topluyken çok huzurlu oluyorum aksi halde mutsuz.
Evin düzenli olur bisey olmaz ki o kadarciktan ama üstün körü yapmaya başla eğer başka şeyler yapmak istiyorsan. Elinin ucuyla yap geç olmuyorsa süre tut mesela evi toplamak yarim saat süpürge sonra silmek yarim saat toz almak 15 dk diye. Süreleri de asma.Misafir varken batmasını sorun etmiyorum bir şey kırılmadığı sürece sıkıntı yok. Batan yer temizlenir o an güzel vakit geçiriyorum. Dışarı çıkıp eve geldim ev dağınık ya geçip film izleyemiyorum meselaaklım dağınıklıkta oluyo
Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Çok zor hem ona hem etrafında ki insanlara.. daha yasi da genc hipnoterapi ile denediniz mı?goturduk tatlim kac kere goturduk hic bir faydasini gormedi.
onun hakkinda bir bilgim yok. bir kac kez psikologa gitti biliyorum. bide haliyle ovunuyor yani oyle sikayetci degil.Çok zor hem ona hem etrafında ki insanlara.. daha yasi da genc hipnoterapi ile denediniz mı?
Aynı benÇocukla topladığım anda arkadan kurulu oyuncak gibi dağıta dağıta geliyo.
En iyisi hasta olmayacak kadar temizlik yapmak
Bilmem normal mi ki?He
Ama bu normal değil mi
Ben dışarı çıkarkende asla dağınık bırakmam evi
İyi fikir evet ama evi sürekli süpürmek koymuyo bana. Devamında da rahat olamıyorum. Aman dökülecek ay batacak diye rahat olamıyorum.Evin düzenli olur bisey olmaz ki o kadarciktan ama üstün körü yapmaya başla eğer başka şeyler yapmak istiyorsan. Elinin ucuyla yap geç olmuyorsa süre tut mesela evi toplamak yarim saat süpürge sonra silmek yarim saat toz almak 15 dk diye. Süreleri de asma.
Sevince yetiyo işte :)Hergün enerjiniz nasıl yetiyor
Çocuk olunca bırakın evi, üzerindeki tshirtte yemek mönüsü olacak ve rahatsız olmayacaksınız.Bize de söyleyin formülünü : (
Hayır yok henüz
valla yapardi ve poseti de kapinin onune koyardi kapici gotursun diye.
bina daki koku yuzunden o binadan atildigini hatirliyorum.
ben ilk okul 1 e gidiyodum.
O yüzden olduğu kadar modunda olmak güzel oluyoAynı benama Hale’n evin dağıtılmasına alışamadım. Resmen mutsuz oluyorum. Topluyorum ertesi gün olmadan ev neredeyse aynı oluyor. Ay imdat
Aslında aklınızdaki sorunları bastırma şekliniz bu bence. Çok düşünüyorsunuz. Ama temizlik yaparken evi toparlarken o an kendinizi işe verip sorunlardan sıyrılıyorsunuz. Yani ruhunuz bunlarla terapi ediliyor. Mesela kurslara gidebilirsiniz. Ücretsiz pastacılık kursları var. Hem çok eğlenceli hem de çok stres atarsınız. Sanırım bir de Başak burcusunuz:)Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Temizlik gibisi varmı aynen devam. Seviyorum temizligi temiz olmayi.
Ben de keyfime düşkünüm aslında. Tembelim hatta bazı konularda ama nedense temizliği çok seviyorum. Sizin gibilere çok çok özeniyorum. Dün evi süpürdüm sildim toz aldım tertemiz oldu ama bugün yine süpürdüm. Kendime engel olamıyorum.Çocuk olunca bırakın evi, üzerindeki tshirtte yemek mönüsü olacak ve rahatsız olmayacaksınız.
Yoksa zaten psikolojik olarak kaldıramazsınız çocuk durumunu.
Allahtan ben çok ama çok keyfime düşkün ve kendimi seven biriyim.
Boşa ve fuzuli yapılan hiçbir şeyi sevmem.
Ev işinde de bu böyle, maddi anlamda da.
Hayata bir kere geliyorum, onu da granitleri aşındırarak geçiremem.
Yeterince temiz olması benim için kafidir, bal döküp yalamıyorum yerden sonuçta.
Bebeklerden dolayı yatağımdan kek kalıpları, buzluktan emzikler çıkınca çocuğa kızmak yerine aklıma ona gülmek geliyor bu sebeple.
Siz de azıcık rahat olun, pislikten biriler ölseydi homeless diye bir terim olmazdı.
Aslında aklınızdaki sorunları bastırma şekliniz bu bence. Çok düşünüyorsunuz. Ama temizlik yaparken evi toparlarken o an kendinizi işe verip sorunlardan sıyrılıyorsunuz. Yani ruhunuz bunlarla terapi ediliyor. Mesela kurslara gidebilirsiniz. Ücretsiz pastacılık kursları var. Hem çok eğlenceli hem de çok stres atarsınız. Sanırım bir de Başak burcusunuz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?