- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Valla son paragraf aynı ben . Alırım elime kitabımı kahvemi geçerim cam kenarına :) Hiç işim olmaz temizlikle. Annem temizlik hastası , huzur vermezdi evde . Bende bu yüzden ters tepti demek ki :)Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Ben de sana özendim şimdiSürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Yap yap, yine batar ev.kural bu. en iyisi vakit buldukça ara ara yapın günde maksimum 1 saat. hayatın tadını çıkarın..Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
bende çalışıyorum hafta sonu tatil oldugu için cumartesi yapıyorum sadece temizliğiÇalışmaya başlayınca ister istemez bu takıntından kurtulursun. Yapacak vaktin kalmaz. Akşam eve geldiğimde hiç uğraşamam valla temizlikle. Ev, Eşyalar bana hizmet etsin diye tonla para verdim, ben hizmet edeyim diye değil
bende çalışıyorum hafta sonu tatil oldugu için cumartesi yapıyorum sadece temizliği
onun harici bakıcımız evi derli toplu tutuyor ortalıgı bir süpürüverir..
en som mutfak dolaplarını ne zaman sildim unuttum mesela
dün buzdolabını açtım bu dolap ne kadar dagınık dedim ve geri kapattım
eşimle bir kahve içtik =)
onun yerine eşime ve cocuguma bol bol vakit ayırıyorum evim temiz değil ama derli toplu en azından..
bende konu sahibi gibiydim cocuk olunca hele ki birde çalışınca isteseniz de takıntı felan kalmıyor
ama dagııklığa tahammülüm yok işte ..
aynen canım cocuk olunca bende böyle oldum.. oglum rahatça oynuyor döküyor inan hiç sinir bile olmuyorum her yeri el izi yapıyor aynaları camları buzdolabını =) ohoo hiç takmıyorum inan ki.. cumartesi yaptıgım temizlik bana yetiyorBir başak burcu olarak asla dağınıklığa tahammül edememYardımcımız 2 haftada 1 temizliğe geliyor o temizlik yetiyor bana. Köpeğimiz olduğu için mecbur eşimle bi süpürge açıyoruz o kadar. Bana göre tertemiz evim yani gelenler hep öyle diyor Öyle çok kasmaya gerek yok huzur bozuyor takıntılar çünkü. Hele ileride çocuk olunca 'kirlenmek güzeldir' temasında büyütmek istiyoruz:) Peşinde sürekli oraya dokunma, bunu dökme diye değil..
Daha ne yapacaksınız ki çok titiz olmak İçin?ne cok daginik ne cok titizim.haftada 4 defa evi supururum.bi gunde butun evi dip kose yaparim.mutfagin yatak odasinin butun dolaplarini temizlerim.banyo tuvalet hergun yikarim.mutfagi elimden geldiginde hergun yag cozle yada camasir suyuyla temizlerim.bazen bunlari aksattigim oluyor ama elimden geldigince yaparim.bundan fazlasini da yapmam cocugumla ilgilenirim.
Aynı bizim halimizi anlatmışsınızCocuk olunca ne yapacaksin? Bizim aynalar dolaplar hep parmak izi,silsen saniyesinde yine elleniyor. Salataligi elmayi geze geze yiyor yerlere dokuyor,kasiklari koltuklarin altindan,coraplari kasik cekmecesinden,kumandayi cop kutusundan camasir makinesinden buluyorum. Bu ev onlarin,istediklerini yapsinlar. Uyurlarken temizliyorum kafam rahat. Annemdeyken hep diken ustundeyim,aman doktu aman dusecek. Elinde surekli bez,halida koltukta ortu. Sizce hangisi daha iyi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?