- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Haftada bir evin tüm dolaplarını mı siliyorsunuzne cok daginik ne cok titizim.haftada 4 defa evi supururum.bi gunde butun evi dip kose yaparim.mutfagin yatak odasinin butun dolaplarini temizlerim.banyo tuvalet hergun yikarim.mutfagi elimden geldiginde hergun yag cozle yada camasir suyuyla temizlerim.bazen bunlari aksattigim oluyor ama elimden geldigince yaparim.bundan fazlasini da yapmam cocugumla ilgilenirim.
Kendimi gördüm sanki aynı ben..2 kucuk cocugum var ama mutfak dolaplari ve aynalar parmak iziyse yada tv yatmadan siliyorum :/
Bilmiyorum gozume takiliyor ve beni rahatsiz ediyor.
Bunu aşmanın yolunu bulan varsa soyleyiversin hayrina
bilmem ki ben kendimi titiz olarak gormuyorumDaha ne yapacaksınız ki çok titiz olmak İçin?
evet ama esyalari cikarmiyorum.distan yapiyorum.kapilarini desem daha dogru olurHaftada bir evin tüm dolaplarını mı siliyorsunuz
Valla bende öyleyim.Çocuk olsun görürsün yapamazsın dediler ama ben yorgunluktan ölsem bile çocuk uyusuğu an deli gibi temizliğe koşuyorum sonra mor gözaltıları dağınık saçbaş geziyorum evin içinde bıktım kendimden.Değiştirmenin yolu yok maalesefSürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Canım doktor desteği neden almıyorsunSürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Temizlik yerine kitap okumak, belgesel dizi film izlemek, çeşit çeşit yemekler yapmak istiyorum. Ama yok illa önce evi temizleyecek toplayacağım anca öyle rahat ediyorum. Yapmazsam aklım hep süpürülecek yerlerde kalıyo. Çalışmıyorum bu arada. Çok özeniyorum rahat insanlaraevim dağınık olsun ocağım yemek lekesi olsun ama ben rahat rahat film izleyeyim bu gibi takıntılarını yenebilenler yardımcı olabilir mi?
Aşırı hijyen takıntısı var eğer evi temizlemezsem biri ölecek sanıyorum bende yenemiyorum bu huyuSürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
Aynı annem bütün hayatımızı zehir etti ,yıllarca o rahat etsin diye takıntısına ortak oldum rica ediyorum yapmayın , dr. Gidin en azındanBen de üşengecim ama yemek konusunda ütü konusunda falan. Temizlikte asla.
Öyle demeyin o kadar kötü bişey kiKeşke bende de sizin bu temizlik yapma isteğinizin yarısı olsa. Bayağı rahat bir insanım herkes farklı şeylere özeniyor işte
Temizlik yaparken radyo tiyatrosu veya sesli kitap dinleyebilirsiniz. YouTube da var. Böylece zamanınızı değerlendirirsiniz. Biz geçen cumartesi temizlik yaptık eşimle birlikte, hesapladık net 5 haftadır temizlik yapmamışız. Belki de daha fazla ondan önceki haftaları hatırlayamadık :) Ama çok da öyle ev alıp başını gitmemişti çünkü günde 15 dakika kadar temizlik yapıyorum. Rutin olunca, tamam temiz olmuyor ama evi b.k götürmüyor. Ya da bize öyle geliyor :)) ne olursa olsun tertemiz evlere bayılıyorum çok da özeniyorum. Ama bir laf vardı; her daim temiz olan bir ev, boşa geçmiş bir yaşam demektir.Sürekli ev süpürmekten, yerde su izi, dolapta aynada parmak izi kalmasın diye uğraşmaktan kısacası takıntılarımdan çok bıktım.
AyneennSondaki kısma girenlerdenim.
Bende azıcık rahat olmamayı diliyorum
Temizliğimi yapiyorum kalmıyo diyelim bu seferde ev toplamaya zamanım ve enerjim olmuyo hep daginik hep daginik. Daha bugün dusunuyodum nolucak bu daginikligin hali diye ama evi dagitan minik canavar varken toplasam yine dagilicak sanirımÇocukla topladığım anda arkadan kurulu oyuncak gibi dağıta dağıta geliyo.
En iyisi hasta olmayacak kadar temizlik yapmak
Benim dağınıklığa tahammülüm var yeterki düzeni olsun, anlatabilmişimdir umarım.Temizliğimi yapiyorum kalmıyo diyelim bu seferde ev toplamaya zamanım ve enerjim olmuyo hep daginik hep daginik. Daha bugün dusunuyodum nolucak bu daginikligin hali diye ama evi dagitan minik canavar varken toplasam yine dagilicak sanirım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?