TEMIZLIK TAKINTISI. YARDIIIIM

Obsesif kompulsif disorder..tedavi..psikolog..nokta.

"Obsesyon"

Bu temızlik bende de var yenı ev aldık mutfakk banyo tuvalet faynslar cok pıs kullanmıslar evı hergun sılıyorum mutfakk banyo tuvalett ayda 2 defa dılıuorum

malum kıracılar pncere kapının lastıklerını atmıslar evde anayola cok yakın hergun ev sılerım

Sagolun iyiki söylediniz yoksa kimse anlamamıştı neyi kastetigimi

O zaman hepimiz tüm kelimeleri yanlış kullanalım ortaya başka bir dil çıksın? Kuş dili yazın onuda anlarlar.Kelimenin doğrusunu bilmiyorsanız "takıntı" yazmanız yeterliydi ha yanlış yazdıysanız ve ben düzelttiysem, birşeyin doğrusunu öğrendiğiniz için teşekkür etmeniz gerekirdi.Buna kendini eğitmek,geliştirmek diyoruz.öğrenmenin yaşı yok lafı burdan geliyor.iyi günler

Bilmediğim için yanlış yazdıgımı nerden çıkardın acaba

Keşke dil bilgisi yerine,konu sahibinin daha işine yarayacak bilgiler verseydiniz

Bende haftada 2 kez toz alma, 2 kez yerleri silme hergun evi süpürme,lavabolar günlük fircalamadan rahat edemiyorum sanki hergun pis gibi geliyor ev. Sadece hafta sonr lari 2 gün supurmuyorum ondada hiç rahat edemiyorum sanki leş oluyor ev. Haftada bir supurulunce nasıl olur ki heryer açıkta tüy saç dayanamam ben 1 gün bile supurmesem pis geliyor. 6 aylık kucaktan inmeyen bebeğim var bazen kucakta supuruyoz çok yoruluyorum çokta titiz olduğumu düşünmüyorum

Bende boyleyım 11aylık kızım var,havluya bır kere elımı sılsem ıslanınca kırlenıyormus gıbı gelıyor onu bıle hemen kırlıye atıyorum,hergun camasır makınesı calısır.Kızım supurge sesını cok sevıyor hergun butun odalara supurge tutuyorum ama vıledayı hafta 2yapıyorum mesela.2wc var kucuk olan kolay yıkanıyor onu hergun nerdeyse gırınce ıkı dk yıkıyorum dıger banyolu olanı da haftada 2,3 degısıyor:Haftada bır genel temızlık yaparım halıları falan toplar altlarını sılerım bır gunde butun evı temızlerım.Mutfak dolabı bosalt ıclerını sıl vb o kadar detaylısını donem donem bıkac ayda bır yapıyorum.Hergun supurge de tutsam sureklı ortalık toplayıp tozda alsam sankı yerde kıl tuy varmıs hemen heryer toz oluyormus gıbı gelıyo bebek uyur uyumaz yıne ne ıs yapsam dıye program yapıyorum bırazda kendımız aranıyoruz valla ıs cıkarmak ıcın neden boyle bende anlamadım,ama boyle yapa yapa ıyıce temızlık hastası olanlar var o yuzden cok takmamaya calısıyorum.

Keşke dil bilgisi yerine,konu sahibinin daha işine yarayacak bilgiler verseydiniz

Konu sahibine bilgiyi verdim,anlamamışsınız heralde kısa ve öz yazdığım için..size özel olarak vereyim mi?

Konu sahibinin kompulsiyonları var.Bu durum duygulardan uzaklaşmak için okb lerin kullandığı bir savunma mekanizmasıdır!Mutlaka ama mutlaka terapi görmelidir(tamamen geçmesi için tek çare) ama aynı zaman da psikiyatr uygun görürse TERAPiNİN YANINDA ilaçta kullanabilir.Türkiye'de sadece ilaç verip geçen psikiyatrların tek derdi ilaçtan para kazanmak ya da devletteyse hastayla uğraşmamaktır.Çünkü ilaç sadece baskılar ve bıraktığında tekrar farklı şekillerde nükseder,tedavi etmez.

Bunu anladınız umuyorum? Bundan sonra her üyeyi hesaba katarak makale şeklinde cevaplar yazıcam

Benımde 2 cocuk var en kucık 1.5 yasında hergun temızlık yapsamda ıcım rahat huxurluyum

Adhimlet Karısık yazıyorsun ve ne yazdıgın bellı degıl,ust uste yorum atmayıp hepsını aynısına yazsan bırde derdınden yazan var mı yada hangı sehırden yazıyosunuz falan dıye sorup konuyu alakasız bı yere cekıyorsunuz suan kımın hangı ılde yasadıgını merak edıyorsanız acın profılınden bakın,bu konumu bunun yerı yada derdınızden yazıyorsanız canınız sıkılıyorsa sız kendınız bı konu acın.

Bence bir seyin fazlasi ve eksigi zarardir. Sizinki hastalik gibi duruyor kimin nasil temizlik yaptığını bosverin bence daha onemli saglik sorunu olabilir bu doktora gitmediysenizz gidin derim.

Kendıne ezıyet edysun bu dunyaya temızlık yapmayamı geldın hıc bişi senden onmlı degıl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…