Ben cok titizim temizim diyede ovunmuyotum.Hic rahat deilim surekli is is.Bitmiyo isim.Evi supurup silip bi cay demleyip icmiyorum.Ise devam.Bnmde kizim 6 aylik onada uzuluyorum.Bnde en fazla 2 gun supurulmese ev berbat oluyo yada bana oyle geliyoBende haftada 2 kez toz alma, 2 kez yerleri silme hergun evi süpürme,lavabolar günlük fircalamadan rahat edemiyorum sanki hergun pis gibi geliyor ev. Sadece hafta sonr lari 2 gün supurmuyorum ondada hiç rahat edemiyorum sanki leş oluyor ev. Haftada bir supurulunce nasıl olur ki heryer açıkta tüy saç dayanamam ben 1 gün bile supurmesem pis geliyor. 6 aylık kucaktan inmeyen bebeğim var bazen kucakta supuruyoz çok yoruluyorum çokta titiz olduğumu düşünmüyorum
Ben viledayi hamileyken kullandim malum egilemiyodum ve evimden cok tiksinmistim.Evimi gorunce bile kusuyodum annmde kaldim bi donem.Kendim elimle siliyorum bi odayi bi defada bi kac kezBende boyleyım 11aylık kızım var,havluya bır kere elımı sılsem ıslanınca kırlenıyormus gıbı gelıyor onu bıle hemen kırlıye atıyorum,hergun camasır makınesı calısır.Kızım supurge sesını cok sevıyor hergun butun odalara supurge tutuyorum ama vıledayı hafta 2yapıyorum mesela.2wc var kucuk olan kolay yıkanıyor onu hergun nerdeyse gırınce ıkı dk yıkıyorum dıger banyolu olanı da haftada 2,3 degısıyor:Haftada bır genel temızlık yaparım halıları falan toplar altlarını sılerım bır gunde butun evı temızlerım.Mutfak dolabı bosalt ıclerını sıl vb o kadar detaylısını donem donem bıkac ayda bır yapıyorum.Hergun supurge de tutsam sureklı ortalık toplayıp tozda alsam sankı yerde kıl tuy varmıs hemen heryer toz oluyormus gıbı gelıyo bebek uyur uyumaz yıne ne ıs yapsam dıye program yapıyorum bırazda kendımız aranıyoruz valla ıs cıkarmak ıcın neden boyle bende anlamadım,ama boyle yapa yapa ıyıce temızlık hastası olanlar var o yuzden cok takmamaya calısıyorum.
Sizde rahat deilsiniz anladigim kadariyla :)Banyoyu her gun camasirsuyuyla mutlaka yikarim. Mutfak tezgahini her gun aspirinle silerim. Beyaz esyalarimi haftada bir silerm.,perdelerim kisin simsiyah oluyo ev merkezi sistem oldughu icin ayda bir perde yikar cam silerim. Evi de iki gunde bir supurur silerim. Aynen cocugum uyuyunca olmayan is bile ciksin aradan istyorum.
Bnm zaten yardimci durumum yok oyle.ama kimsenin iside icime sinmez.Yani hamileykende yapmak istiyenler oldu kabul etmedimBenim haftada bir ütü ve temizlik için yardımcım geliyor diğer günlerde de hergün yerleri süpürürum.mutfağı temizlerim Ocak fırın dolap kapakları vs..birde hergün yaptığım tuvalet banyo temizliğidir. .gerisine karışmam. Cocuklar okuldayken yemek pişirmem lazım,köpek yürüyüşe çıkartılır vs zaten dinlenmeye vakit olmuyor..birde büyük temizlik işine hiç girişemem..
Ben bi bilgi ediniyim en iyisi .Tesekku ederimKonu sahibine bilgiyi verdim,anlamamışsınız heralde kısa ve öz yazdığım için..size özel olarak vereyim mi?
Konu sahibinin kompulsiyonları var.Bu durum duygulardan uzaklaşmak için okb lerin kullandığı bir savunma mekanizmasıdır!Mutlaka ama mutlaka terapi görmelidir(tamamen geçmesi için tek çare) ama aynı zaman da psikiyatr uygun görürse TERAPiNİN YANINDA ilaçta kullanabilir.Türkiye'de sadece ilaç verip geçen psikiyatrların tek derdi ilaçtan para kazanmak ya da devletteyse hastayla uğraşmamaktır.Çünkü ilaç sadece baskılar ve bıraktığında tekrar farklı şekillerde nükseder,tedavi etmez.
Bunu anladınız umuyorum? Bundan sonra her üyeyi hesaba katarak makale şeklinde cevaplar yazıcam
Ben bi bilgi ediniyim en iyisi .Tesekku ederim
Ben bi an once normal bi insan olmak istiyorumEvet bir uzmanla görüşün o zaten size söyleyecektir.Aman umursamamazlık yapmayın sonrasında bu takıntılar korkunç boyuta ulaşıyorrica ederim
Ben bi an once normal bi insan olmak istiyorum
yadkma girdim.Bildim bileli hep takintiliydim.Gece yattigim oda tertemiz ve toplu olmadan uyumazdim.Perdeler halilar ayni hizada olcak.Hersey yerinde olcak bi dakka bile baska bi yerde olmiycak felankaç yaşındasınız muhtemelen opsesyon var daha önce farketmişmiydiniz yenimi başladı 15 senedir opsesyon var bende zaman zaman artar zaman zaman pasif duruma geçer ilk üniverstedeyken başladı beter birşeydir
Hastalıkla ilgili birçok kitap okudum durumunuz çok ciddi ise doktora gidin yada internetten araştırın opsesyonda e.r,p yöntemi kendi kendine yardımı anlatıyor ama bunu yapabilmeniz için önce hastalık konusunda bilinçlenmelisiniz
Canim o ocak kontrol su kontrolu soylemiyim bile.Basunda bekleyip bakiyorumki icim iyice rahat etsin diye.Cok sytresliyim bu yuzden hayattan nedret ettim.Resmen hayat zindan banaMerak etmeyin uzmanla görüştüğünüzde onun tedavisiyle gayet normale dönüceksiniz..içinizdeki duygular sizi rahatsız ettiği için ve düşünmek istemediğiniz için oluyor bunlar(bilinçaltı tabi) benimde bir dönem kompulsiyonum oldu mesela evden cıkarken ocagı kapattıgıma emin olamayıp defalarca kontrol ediyordum,anahtarı unutup unutmadığıma koyduğuma emin olduğum halde yine bakıyordum vs ..
Zaten temizlik ve bu kontrol takıntısı en yaygın olanları..birde cinsellikle ilgili olanlar falan var düşman başına
Canim o ocak kontrol su kontrolu soylemiyim bile.Basunda bekleyip bakiyorumki icim iyice rahat etsin diye.Cok sytresliyim bu yuzden hayattan nedret ettim.Resmen hayat zindan bana
Esim daginik acikcasi bi de cocuk ek gidaya gectigi icin ister istemes yemrk yrrkrn dokukuyor ediyor, esim bi geliyor eve ev savas alani bana kalsa yaptigim temizlik bi hafta goturur ama bi ogun yemek te bile mutfak savas alani. Hele camasir mskinemin cetigi eziyet nerdeyse herr gun aciyorum. Cok kiyafet degsiyoruz . kurumasi ayri dert katlamasi ayri dert. Daha mskineddn cikani katlamadan ustune yenisi birikiyor,Sizde rahat deilsiniz anladigim kadariyla :)
anlat kız merak etimşimdi ben temizlik planımı anlatsam belediye siteyi kapatır, o yüzden koşarak uzaklaşıyorum konudan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?