TEMIZLIK TAKINTISI. YARDIIIIM

Hımm ankara bura
Yok dolap dışı mutfak dolabı silmemis

Kaç gün de geliyor
Her hafta geliyor , ben sadece camasır yıkayıp asıyorum utulerı ben yapıyorum bırde o temızlık yaptıgı gun oglumun odasını temızlegınde kıtaplıgını ben duzeltıyorum o kadar . sureklı el ense modunda degılım tabı gunduz tam zamanlı calısıyorum

Ben sadece evı topluyorum
temızlık ıcın yardımcım var
neyı ne zaman ne kadar yapar bılmıyorum bende fazla rahatım galıba bılemıyorum
Benim yardimcim olsada icime sinnez.Kendjm yapicam

Konuyu dağıtmayın hanımlar, burada konu eve gelen yardımcılar ve onlara kaç lira ödendiği değil, konu sahibesi temizlik takıntım var diyor, işin psikolojik boyutu konuşuluyor.

Ne kadar veriyorsunuz il neresi

haklısın mune pardon :)
S SELSERHA benim o temizlik hastaları prog. gördüğüm şey şu oldu,bu takıntı insanlarda,genelde kontrol edemediği travmatik durumlardan ortaya çıkmış..mesela aileden kayıplar,doğum gibi...sizde böyle bir durum oldu mu?

Obsessive compulsive cleaners diye bir program var TLC isimli kanalda, izlemeni tavsiye ederim. Temizlik hastasi insanlari evi cok pis olan kisilerin evlerini temizlemeye gonderiyorlar.

Obsessive compulsive cleaners diye bir program var TLC isimli kanalda, izlemeni tavsiye ederim. Temizlik hastasi insanlari evi cok pis olan kisilerin evlerini temizlemeye gonderiyorlar.
Izliyorum canim ve ben o evleri temizleyemem

Etraflarında uğraşma yazık sana git yüzünü yıka kremlen peeling yap ayaklarını ellerini simart

Size annemin rutininden ve su an 60larinda yasadigi sikintilardan bahsedecegim, siz de kendinize pay cikarin. Ben annemi bildim bileli annem deli gibi temizlik yapan bir kadindir (anne annem ve kiz kardesleri de oyle ne yazik ki:S ) Cocuklugum ve gencligim onun temizlik rutuni yuzunden stresli gecti. Sabah kalkar istinasiz her gun ama her gun butun camlari acar, her gun carsaflari, yorganlari havalandirir.Halilari supurur, ya tam kaldirir ya da ortaya toplar ve tum evi ama tum evi her gun ama her gun bikmadan usenmeden iki suyla silerdi (4 oda bir salon ev). Kapilar, kapi camlari ve cam onleri de cabasi. Cocukken televizyon izlemeye calisirken , gelir televizyonun fisini ceker, o koca agir Tvyi, bacak kadar boyu ile kaldirir ve her gun hem onun masasini cekip arkasini siler, yetmez cekyatlari ceker arkalarini siler. Sabah 9 da baslar aksam yemegine anca bitirir temizligini. Aile butcesinden onemli bir pay bizim temizlik malzemelerine gider, insan her gun her cay ictikten sonra demligi camasir suyu ile yikar mi, ama annem yapar. Bu yasina geldi hala huyu ayni, degismedi ama azaldi azicik. Kiziyorduk onceden ama sonra bunun annem icin sikintilarini atma, terapi gibi oldugunu okuyunca ve eskisi gibi temizlik yapmayinca, onu cok da uzmemek icin, bir daha laf soylememeye karar verdik. Ama annem kendini o kadar yipratti ki, zaten zor bir hayati vardi , bir de o kendine temizlik yaparak ekstradan sikinti cikardi. 60li yaslarinin basinda resmen olumden dondu, ne o temizledigi koltuklar, ne yerlere kapanarak saatlerce sildigi fayanslar kurtardi onu, ne de biz birseyler yapabildik ona yardimci olabilmek icin. Simdi annemin yasitlarina bakiyorum gencecikler, annemin ise bir suru sikintisi var, tam rahat edecegi yaslarda hastaliklar ile bogusuyor ve bizler cok uzuluyoruz cocuklari olarak, ve ben en kucuk cocuguyum ve annemi daha uzun yillar yanimda gormek istiyorum. O yuzden evde vakit kaybetmeyin, cikin yuruyun, hem sagliginiza yatirim yapmis olursunuz hem de cocuklariniz ile harcayabileceginiz vakitleri arttirmis olursunuz.

Canım isterse yapıyorum. İstemezse eşime paslıyorum. Genel olarak haftada bir süpürür, siler, toz alırım o kadar.
İnce temizliği bir kaç ayda bir ne zaman rahatsız olursam. Zaten çalışıyorum heder edemem kendimi iş iş diye.
Bence aşırı olduğunu düşünüyorsan -ki bence öyle- doktora git. Takıntı olmuş sende.

Allah allah ya... Yemin ederim bende de "Pasak Takıntısı" var herhalde. Pasaklılıktan ölücem. Kocamı evin dağınıklılığı arasında kaybettiğim olur. Oturduğumuz yerde tifüsten öleceğimiz günü bekliyoruz resmen. Ve kalkıp evi toplamaya hiçççç mi hiç halim yok... Temizlik takıntınızdan birazda bana verin yahu Allah rızası için..

Ben bu tarz takıntının temizlik değil ev takıntısı olduğunu düşünüyorum.Çok eve dönük yaşayanlar kafayı eve takıyorlar.
Şimdi bebek var diye belki fazla evde kalıyor olabilirsin.Bebek küçük bile olsa pusetle dışarı çıkabilirsin.
Dışarı çıkmaya başlarsan kendine ve bakımına biraz daha zaman ayırmak zorunda kalırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…