TEMIZLIK TAKINTISI. YARDIIIIM

çocuk varken zor siz kendinize zaman ayıramadığınız için küçük bir bunalım yaşıyorsunuz birkaç gün izin verin kendinize gezin çocuğu annenize bırakıp inanın çok çok iyi gelecektir.
Oylemi dersiniz.Umarim bi ise yarar.

Bnde izliyorum.Ve ben o evleri twmizleyemem asla midem kaldirmaz.ALLAH muhafaza
o pis evlerde yaşayanlar da sizler gibi hasta öyle düşünmek lazım..siz temizlemeden duramıyorsunuz,onlar da atamıyor hiçbirşeyi,herşeyi istifliyorlar..
tedavi olmalısınız giderek ilerliyor bence hastalığınız..genç yaşta hayattan alacak o kadar zevk varken,zamanı temilikle harcamak manasız..

Bunlari yapamiyorum iste.Temizlik onumde engel.Esim arayip bugun gec gelcem dese ben hemen ise atliyorum
Dönüp bir bakın geçen zaman, temizle yine pislensin, temizle pislensin..bir ömür böyle geçecek zaten. Temizliğin dozunu abartmayın, yazık valla, inanın ben üzüldüm burada.
Normal bir ev yaşamı süreceksiniz. Steril laboratuvar değil orası, olması da gerekmiyor. Bu gençliğiniz geri gelmez.
60 ında geriye şöyle baktığınızda, bir ömür nasıl geçmiş diye hayıflanırsınız.
Baktınız ev de görünür bir sorun yok, nerede kusur bulurum da temizlerim diye aranmayın. Ne yapsam keyifli vakit geçiririm, bişey öğrenirim, dinlenirim vs diye düşünün. Zorlayın kendiniz o temizlik dürtüsünü bastırmak için.
Olmuyorsa yardım alın.

Olmuyo.Bi kitap bile alip okuyamiyorum.Aklimi veremiyorum.Devlet hastaneletinde psikolog varmi acaba

Hicte abarti degil.omrunuzu temizlikle heba etmiyorsunuz.ben evi her daim deterjan kokan kadina hep uzulurum.yazik.o kadin enerjisini farkli biseye harcasa belkide cok farkli olacak.farkli basarilari olacak hayatta.yada hicbisey olmasa bile kendine zaman ayiprip hayatin tadina varacak.en ideali haftada 1.

Valla bende temizliği severim ama zevki hale getirerek müzik açarım falan yavaş yavaş ama bi başladım mı koltuk altı halı altı perdeler falan tüm yaparm yani

evi yaşanacak gibi tutuyorum gerisiyle ilgilenmiyorum :) yani topla süpür sil ertesi gün gene aynı. onun yerine işte ya spor yaparım ya bişeyle uğraşırım ya gezerim kafama göre takılırım. bide temizliğin sonu yok. her zaman temizlenecek bişeyler çıkar

Peki ev toz olsada idealmi.Bnm evim hep dagiliyo.Surekli etrafta camasirlar esimde daginik.Ne bileyim topla topla duzen yok

belli ki obsesif bir takıntı olmuş sizde temizlik orada hemfikiriz. çözüm yolu uzman yardımından geçiyor ihmal etmeyin. altında başka bir sebep de olabilir. mesela ben geçen sene çok depresiftim evim içinden çıkılmaz haldeydi bir bardak bile kaldırasım gelmiyordu. o daha kötü inanın. yardımcı abla olmasaydı halim haraptı.

ayrıca bakın çocuğunuz var, onu bu kadar steril bir ortamda büyüterek iyi yapmıyorsunuz. bağışıklık sisteminin gelişmesine izin verin. ünlü bir doktor "ev mikrobu görmemekten dolayı artık çocukların birçoğunda alerji, astım var" diyor.
üstelik deterjan en kanserojen kimyasalların başında geliyor. ben mutfakta kesinlikle kimyasal kullanmıyorum. özel olarak üretilen bitkisel, organik deterjanlar var onları kullanıyorum. çamaşır suyum bile bitkisel. bulaşıklarım da tezgahım da tertemiz oluyor içime siniyor yani. teyzem kimya mühendisi, şu mr.muscle tarzı yağ çözücüler için "mutfak bezini parçalayan kimyasal insanı ne hale getirir?" der.
kızım 3 yaşında ve bu sene kreşe gidiyor, her kreşe giden çocuk gibi çok sık hastalandı ama bir kışı antibiyotik kullanmadan geçirdi. 3-4 günde atlattı. sınıf arkadaşlarından bir çocuğun annesi, kreşe başladıkları günden beri 8 kutu antibiyotik bitirdiklerini söyledi.
bunları da dikkate almanızı dilerim.

Peki ev toz olsada idealmi.Bnm evim hep dagiliyo.Surekli etrafta camasirlar esimde daginik.Ne bileyim topla topla duzen yok

çocuklu ev öyle olur ama, etrafınızda küçük çocuğu olup evi düpdüzenli kimse gördünüz mü?
ben bir örnek gördüm ama yavrucak da annesi gibi olmuştu, arkadaşları oyun oynarken o çocuk elinde mendil orayı burayı silerdi. bir çocuk yere bişey dökse kıyametleri koparırdı

Yardımcıne işler yapıyor ne kadar veriyorsunuz
Ben ev toplama süpürme silme toz alma nevresim değiştirme çamaşır katlama mutfak dolabı silme 100 verdim
Ama dolap olduğu gibiydi silmemis
Toz almamış

Az esya mis ev prensibim..benim evim de hali kilim yolluk yok parkelerim güzel ve ev terligi kullanıyoruz.L koltuğum yemek masam konsolum.tv ve Kitaplığım ve birde orta sehpam var salonda,aksesuar vs yok cek cek sil süpür.. oh mis

Yardımcıne işler yapıyor ne kadar veriyorsunuz
Ben ev toplama süpürme silme toz alma nevresim değiştirme çamaşır katlama mutfak dolabı silme 100 verdim
Ama dolap olduğu gibiydi silmemis
Toz almamış
her cumartesi yarım gün geliyor bana.sabah 7.30 dan 12.30 a kadar yaklaşık..işi bitince gider yani.her hafta süpürür siler,dip köşe,gerçi zaten öyle aşırı mobilyalı ayrıntılı bir ev de yok.her hafta kendine göre program yapar,halı siler mesela,dolap için yapar veya perde yıkar,ya da cam siler vss...55 tl veriyorum ben.
bu arada nevresim değişir her hafta,bir de bahçe kay-tındayım,terasımı yıkar.
bu işleri yapmadıysa bütün gün ne yaptı size gelen kadın? toz almadı ne demek ??

haftada bır evı sıl supur toz al, banyo wc temızlıgı (arada yıne yıkıyorum wc ve lavaboyu), mutfak tezgahı ve ocak her gun ama dolaplar 2-3 ayda bır yada gozume batan yerı olursa sılerım.
cam 3 ayda bır, perdelerım stor yenı yıkattım ama senede bır yıkatmayı dusunuyorum, tul olsaydı cam sıldıgım zaman yıkar asardım..
balkonlarım kapalı haftalık rutınde supurup vıleda ıle sılıyorum.
çamasır bulasık ta bırıktıkce yıkanıyor ve kuruyan yerıne yerlestırılıyor.
utu gunluk yapılır, herkes kendı kıyafetını utuler, nevresım utulemem kırısmayan kumaslardan alıyorum duzun asınca hıc utu gerektırmıyor.. ve haftada bır nevresım muhakkak degısır, el havluları 2-3 gunde bır degısır, bornozlarda ayda bır yıkanır.

Siz nerdesiniz il 55tlye iyiymiş
Evet ben aldım tozu
Dolapta hiç silmemis
Evi toplama süpürme silme çamaşır Katlama nevresim değiştirme tuvalet yıkama yapmış

Beğenmedim hiç

Ben sadece evı topluyorum
temızlık ıcın yardımcım var
neyı ne zaman ne kadar yapar bılmıyorum bende fazla rahatım galıba bılemıyorum

Siz nerdesiniz il 55tlye iyiymiş
Evet ben aldım tozu
Dolapta hiç silmemis
Evi toplama süpürme silme çamaşır Katlama nevresim değiştirme tuvalet yıkama yapmış

Beğenmedim hiç
maraştayım ben.tüm gün temizlik 100 tl ye geliyorlar.yarım güne 50 tl bir de yol parası veriyorum.
devamlı gelen kadın değilse,dolap içlerini ayrıca söylemek lazım,bir de zaman yetmesi lazım.bana devaml geldiği için,programlıyor kendisi.benim dememe gerek kalmıyor.bu hafta şurası,diğer hafta burası gibi.ama standart olarak silme süpürme,balkon teras yıkama yapıyor.

Benim kafadansin:)
Yasanacak temizlikte evim.keyfime bakiyorum.kpssye hazirlaniyorum.temizligin sonu yok ki dedigin gibi.omur curutuyor bedenide.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…