- 30 Ağustos 2013
- 2.125
- 7.360
- 358
- Konu Sahibi dikenlertaci
-
Tuvaletten cikinca elini yikayan cok nadir insan gordum. Bu sebeple kulplari peceteyle tutmak mantikli.Ben dışarıda tuvalete girmeye de korkuyorum çünkü yıkıyorum ama çeşmeye kapı koluna dokununca insanların wcden çıktıktan sonra dokundukları pis yerlere dokunuyorum diye düşünüyorum
Ama girince kitlemek için malum dokunmak zorunda kalıcazTuvaletten cikinca elini yikayan cok nadir insan gordum. Bu sebeple kulplari peceteyle tutmak mantikli.
Hangileri takıntı sizceçok değil ama bi miktar var takıntı
Peki bir şey soracağım ben evin içindeysem yani elim temizse bile diyelim ki iç çamaşırları çekmeceye koyucam mutlaka elimi yıkarım bu anormal miHerşeyin bu kadar pratik olması mı bizi temizlik hastası yaptı acaba, meselâ ıslak mendil hayatımızda olmasaydı -ki onların da ne kadar hijyenik olduğu tartışılır- her seferinde bir bez sabunlayıp, sileceğimiz şeyi silip sonra tekrar o bezi yıkayıp, durulayıp asıp kurutmak zor gelirdi bence ve çoğumuz bu aşırı titizliği bırakırdık, ki zaten eskiden ıslak mendil, bakteri öldürücü losyonlar v.s. ler yokken en fazla yaptığımız elimizi fırsat buldukça yıkamak olurdu.
Kirli, tozlu, yağlı bir iş yapmadıysam tuvaletten hemen önce elimi yıkamıyorum ama gün içinde sık sık yıkıyorum. Kirli sepetine ve kirli giysilere dokunduğumda yıkarım. Eve gelince ilk işim el yıkamak olur, köşedeki bakkala kadar dahi gidip gelmişsem çünkü bina kapı, o kapısı, bu kapısı derken sürekli bişeylere temas ediyoruz. El konusunda çok hassasım ama ikide bir bir yerleri, bşr şeyleri silmek konusunda hassas değilim açıkçası.
Bir de dışarıda giydipiniz pantolonu diyelim bir yerden alıp kapının atmasına astınız sadece eş yıkar mısınızHerşeyin bu kadar pratik olması mı bizi temizlik hastası yaptı acaba, meselâ ıslak mendil hayatımızda olmasaydı -ki onların da ne kadar hijyenik olduğu tartışılır- her seferinde bir bez sabunlayıp, sileceğimiz şeyi silip sonra tekrar o bezi yıkayıp, durulayıp asıp kurutmak zor gelirdi bence ve çoğumuz bu aşırı titizliği bırakırdık, ki zaten eskiden ıslak mendil, bakteri öldürücü losyonlar v.s. ler yokken en fazla yaptığımız elimizi fırsat buldukça yıkamak olurdu.
Kirli, tozlu, yağlı bir iş yapmadıysam tuvaletten hemen önce elimi yıkamıyorum ama gün içinde sık sık yıkıyorum. Kirli sepetine ve kirli giysilere dokunduğumda yıkarım. Eve gelince ilk işim el yıkamak olur, köşedeki bakkala kadar dahi gidip gelmişsem çünkü bina kapı, o kapısı, bu kapısı derken sürekli bişeylere temas ediyoruz. El konusunda çok hassasım ama ikide bir bir yerleri, bşr şeyleri silmek konusunda hassas değilim açıkçası.
Peki bir şey soracağım ben evin içindeysem yani elim temizse bile diyelim ki iç çamaşırları çekmeceye koyucam mutlaka tıksırmak elimi bu anorm
Peki bir şey soracağım ben evin içindeysem yani elim temizse bile diyelim ki iç çamaşırları çekmeceye koyucam mutlaka elimi yıkarım bu anormal mi
Yok elim kirlidir belki telefona kapı koluna elliyoruz ya çamaşırımın kirlenmesini istemiyorum nereye giyiyoruz sonuçtaBence anormal çünkü çamaşırların temiz, elin kirlenmiyor ki.
Bir de dışarıda giydipiniz pantolonu diyelim bir yerden alıp kapının atmasına astınız sadece eş yıkar mısınız
Yok elim kirlidir belki telefona kapı koluna elliyoruz ya çamaşırımın kirlenmesini istemiyorum nereye giyiyoruz sonuçta
Yok ev temizdir annem sağolsunAma elim temizse demiştin :) Ya evde de o kadar takıntı yapma, evdeki kapının kulpu ne kadar pis olabilir ki uç bir şekilde pasaklı bir yaşam yoksa o evde?
Benimki de daha cok ev temizliği takıntısı... evi zefiranla siliyordum önceleri, bu madde ameliyat malzemesi steril eden bir madde. Sonra yasaklandı. Elimden domestos düşmüyor. Mesela diyelim camasır serdim kurusun diye, toplayana kadar ev dağıldı diye gergin oluyorum. Her yemekten sonra, cay bile demlesem mutlaka ocagı söküp herşeyi cifleyip demirleri filan telliyip geri kuruyorum gibi gibi... Bu sebeple midem sürekli bulanıyor diye doktora gittim eşim durumu anlatınca doktor temizlik malzemelerini fazla solumaktan dedi. Ayrıca bu sene bebeğim de olunca iyice abarttım ve ellerim artık egzamaBirkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız
Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız
Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız
Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?