- Konu Sahibi dikenlertaci
-
valla dısardan geldimmi annemin evinden gelsemde elimi yıkarım sonucta merdivenlere dokundum anahrata dokundum vs tuvalete gitmeden de yıkarım cıkıncada gun icinde cok ellerimi yıkarım bende hele mutfakta ne kaldırırsam ne koyarsam yıkarım bence gayet normalsinizBirkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız
Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız
Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız
Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız
Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız
Sizce bunlar anormal mi birkaç sorum daha var sürekli elime mikrop geldiğini düşünüyorum nasıl yenicem bunu aklıma geldiği halde yıkamasam geçer mi bu yukarıda yazdıklarımın hangileri Nepal sizce
disarda da elimizi her yere suruyoruz. elimiz paraya degiyor, kapilara, magazada kiyafetlere filan. En azindan yikadiktan sonra mikrop bir nebze azalir her haldeElinizi daha da kirletiyorsunuz sanki :/
Umumi tuvaletler, lavabolar ne kadar temiz olabilir ki :/
Bilemiyorum açıkçası :/disarda da elimizi her yere suruyoruz. elimiz paraya degiyor, kapilara, magazada kiyafetlere filan. En azindan yikadiktan sonra mikrop bir nebze azalir her halde
En cok mikrop telefonumuzda, parada, kapi tutacaklarindadir. Elimizi yikadiktan sonra yemek yiyene kadar ne kadar cok mikrop birike bilir ki, elimizde?Bilemiyorum açıkçası :/
Tabii orası da öyle ama umumi tuvaletlerde elinizi yıkamadan önce/yıkadıktan sonra musluğu açıp/kapatırken elinizle dokunmadığınız, elinizi yıkadıktan sonra tuvaletten çıkarken tuvalet kapısını elinizle açmadığınız müddetçe temiz sayılır elleriniz. Çoğu kişi ellerini yıkarken buna pek dikkat etmiyor gözlemliyorum.En cok mikrop telefonumuzda, parada, kapi tutacaklarindadir. Elimizi yikadiktan sonra yemek yiyene kadar ne kadar cok mikrop birike bilir ki, elimizde?
Ben sizi ilk yorumunuzda anlamistim zaten ama yikadiktn sonra biriken mikrop yikamadan onceki mikroptan azdir her halde. Tuvalette sadece kapiya filan vuruyorsun ama yemek yemeye geldiyinde bir suru yere elini vurmus oluyorsun.Tabii orası da öyle ama umumi tuvaletlerde elinizi yıkamadan önce/yıkadıktan sonra musluğu açıp/kapatırken elinizle dokunmadığınız, elinizi yıkadıktan sonra tuvaletten çıkarken tuvalet kapısını elinizle açmadığınız müddetçe temiz sayılır elleriniz. Çoğu kişi ellerini yıkarken buna pek dikkat etmiyor gözlemliyorum.
Ee elleri yıkadın kapıyı yine tuttun ne anladım bu işten öyle değil mi? :) (genel söyledim bunu) Ben bunu demek istedim yani yoksa bu dediklerimi yapmıyorsanız yıkadığınız elleriniz temiz sayılır :)
Evet haklısınız yine de bende böyle fobi gibi mi diyeyim bir şey var. Umumi tuvaletlere girmek zorunda kalıyorum ama hiç sevmem elimi yıkarken de işte aksine iyice kirleniyormuş gibi hissediyorum.Ben sizi ilk yorumunuzda anlamistim zaten ama yikadiktn sonra biriken mikrop yikamadan onceki mikroptan azdir her halde. Tuvalette sadece kapiya filan vuruyorsun ama yemek yemeye geldiyinde bir suru yere elini vurmus oluyorsun.
Ah o tuvaletler ))) İceri girdiyimde kadinligimdan utaniyorum. Sifon bile cekmiyorlar. Midem agzima geliyor. O konuda haklisiniz, tuvaletler cok berbat durumda.Gorduyumda hayattan soguyorumEvet haklısınız yine de bende böyle fobi gibi mi diyeyim bir şey var. Umumi tuvaletlere girmek zorunda kalıyorum ama hiç sevmem elimi yıkarken de işte aksine iyice kirleniyormuş gibi hissediyorum.
Dediğim şeylere dikkat edildiği müddetçe zaten temizlenir eller.
Ama işte umumi tuvaletin lavabosuna makyaj çantasını koyan kadınlar da var çok kötü ya.
Ne kadar temizlenirse temizlensin evdeki gibi olmaz yani kaç kişi girip çıkıyor :/ daha ne rezillikler var o tuvaletlerde birkaç kez anlatmıştım tekrar anlatmayayım konu iyice dağılacak :)
Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Normal bende bende daha fazlasi varBirkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Yazık ama, bu sayılanlar bile aşırı.Normal bende bende daha fazlasi var
Öyle canım haklısın ama insanin elinde olmuyor bazen yemek yaparken kaplari tekrar yikiyorum bide bu cikti ya toz olduysa diye .Yaşadığım bir tramva dan sonra böyle oldu terapi goruyorum zaten çoğu şeyi düzeltmiş durumdayim şükür.Eskiye bakarak çok çok iyiyim .Konu sahibi de psikoloğa gidebilir altta yatan çok etken olduğunu düşünüyorum çünkü.Yazık ama, bu sayılanlar bile aşırı.
İstediğiniz kadar yıkanın, sudan çıkmayın ama suda da organizmalar var.
Gözle görülmeyen bir sürü canlı var, havada da öyle.
Böyle düşünün biraz.
Temizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.Öyle canım haklısın ama insanin elinde olmuyor bazen yemek yaparken kaplari tekrar yikiyorum bide bu cikti ya toz olduysa diye .Yaşadığım bir tramva dan sonra böyle oldu terapi goruyorum zaten çoğu şeyi düzeltmiş durumdayim şükür.Eskiye bakarak çok çok iyiyim .Konu sahibi de psikoloğa gidebilir altta yatan çok etken olduğunu düşünüyorum çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?