Temizlik takıntısı

valla dısardan geldimmi annemin evinden gelsemde elimi yıkarım sonucta merdivenlere dokundum anahrata dokundum vs tuvalete gitmeden de yıkarım cıkıncada gun icinde cok ellerimi yıkarım bende hele mutfakta ne kaldırırsam ne koyarsam yıkarım bence gayet normalsiniz

Tuvalete girmeden ve ped değişimden önce yaptığın doğru aslında.
Gerisi biraz abartı.

Birkaç şey sormak istiyorum ben mi anormalim
Tuvalete gitmeden önce elinizi yıkar mısınız hayır
Eve gelince dışarıda kullandığınız telefon kulaklık vs siler misiniz evet
Dışarıda giydiğiniz kıyafete ya da çevrenizdeki insanın dışarıda kullanıp silemediği telefon vs dokununca elinizi yıkar mısınız evet
En ufak çiziklerinizde elinizi yıkar mısınız evet
Metrodan inip okul ile varınca elinizi yıkar mısınız evet
Kirli sepete dokununca elinizi yıkar mısınız evet
Pet değiştirmeden önce elinizi yıkar mısınızevet
Sizce bunlar anormal mi hayır

Elinizi daha da kirletiyorsunuz sanki :/
Umumi tuvaletler, lavabolar ne kadar temiz olabilir ki :/
disarda da elimizi her yere suruyoruz. elimiz paraya degiyor, kapilara, magazada kiyafetlere filan. En azindan yikadiktan sonra mikrop bir nebze azalir her halde

En cok mikrop telefonumuzda, parada, kapi tutacaklarindadir. Elimizi yikadiktan sonra yemek yiyene kadar ne kadar cok mikrop birike bilir ki, elimizde?
Tabii orası da öyle ama umumi tuvaletlerde elinizi yıkamadan önce/yıkadıktan sonra musluğu açıp/kapatırken elinizle dokunmadığınız, elinizi yıkadıktan sonra tuvaletten çıkarken tuvalet kapısını elinizle açmadığınız müddetçe temiz sayılır elleriniz. Çoğu kişi ellerini yıkarken buna pek dikkat etmiyor gözlemliyorum.
Ee elleri yıkadın kapıyı yine tuttun ne anladım bu işten öyle değil mi? :) (genel söyledim bunu) Ben bunu demek istedim yani yoksa bu dediklerimi yapmıyorsanız yıkadığınız elleriniz temiz sayılır :)

Ben sizi ilk yorumunuzda anlamistim zaten ama yikadiktn sonra biriken mikrop yikamadan onceki mikroptan azdir her halde. Tuvalette sadece kapiya filan vuruyorsun ama yemek yemeye geldiyinde bir suru yere elini vurmus oluyorsun.

Ben sizi ilk yorumunuzda anlamistim zaten ama yikadiktn sonra biriken mikrop yikamadan onceki mikroptan azdir her halde. Tuvalette sadece kapiya filan vuruyorsun ama yemek yemeye geldiyinde bir suru yere elini vurmus oluyorsun.
Evet haklısınız yine de bende böyle fobi gibi mi diyeyim bir şey var. Umumi tuvaletlere girmek zorunda kalıyorum ama hiç sevmem elimi yıkarken de işte aksine iyice kirleniyormuş gibi hissediyorum.
Dediğim şeylere dikkat edildiği müddetçe zaten temizlenir eller.
Ama işte umumi tuvaletin lavabosuna makyaj çantasını koyan kadınlar da var çok kötü ya.
Ne kadar temizlenirse temizlensin evdeki gibi olmaz yani kaç kişi girip çıkıyor :/ daha ne rezillikler var o tuvaletlerde birkaç kez anlatmıştım tekrar anlatmayayım konu iyice dağılacak :)

Eyvahhh
Konu fena yorumlar daha da fena
Ben şuraya gerçeklerimi yazsam yemin ediyorum bırak linçi tır gibi geçersiniz üstümden
O yüzden usulca konudan çıkıyorum

Ah o tuvaletler ))) İceri girdiyimde kadinligimdan utaniyorum. Sifon bile cekmiyorlar. Midem agzima geliyor. O konuda haklisiniz, tuvaletler cok berbat durumda.Gorduyumda hayattan soguyorum

Bu dediklerinin hepsi bende var. Ufak çizik derken elin çizilmesi mi? Öyle ise onda da yıkarım doğal olarak. Çok sık yıkıyorum ama çok şikayetçi değilim bundan.

Bizim için normal ama diğer insanlar için bizler biraz fazla temizlik takıntılı insanlarız tedavilik yaniii

Normal bende bende daha fazlasi var

Öyle canım haklısın ama insanin elinde olmuyor bazen yemek yaparken kaplari tekrar yikiyorum bide bu cikti ya toz olduysa diye .Yaşadığım bir tramva dan sonra böyle oldu terapi goruyorum zaten çoğu şeyi düzeltmiş durumdayim şükür.Eskiye bakarak çok çok iyiyim .Konu sahibi de psikoloğa gidebilir altta yatan çok etken olduğunu düşünüyorum çünkü.

Elin kirli olmasi, tozlanmasi baska elinde surekli mikrop hissinin oldugunu dusunmek baska.
Wc girip cikarken, para vs dokunuldugunda yikanmasi lazim evet ama onemli olan o yikama isleminden sonra elin temizlendigini mi dusunuyorsun yoksa hala mikroplu mi hissediyorsun ?
Eger temizlendigini dusunuyorsan bu senin temiz old gosteriyor hala mikroplu hissediyorsan uzgunum ama bir uzmandan yardim almalisin cunku bu takinti durumuna giriyor

Temizlik bir terapi yöntemi olabilir ama titizlik kesinlikle bir semptomdur.
Obsesyon tehlikeli bir durum almadan ne güzel ki farketmişsiniz, umarım bugünleri gülerek anacağınız şekilde hatırlarsınız.
Ben ciddi anlamda üzülüyorum titizlik takıntılı insanlara.
Elbette eller düzenli yemek öncesi sonrası, iş yapmadan önce, wc sonrası, eve girişte falan yıkanır ama bu sayı 10 bilemedim 15 i geçmez ki.
Günlük duş, ağız ve vücut bakımı, saydığımız gibi 10 15 el yıkama, temiz kıyafetler ev, dışarı ve yatak olarak ayrılan bitti gitti:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…