- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.137
- 598
- Konu Sahibi ayseayseli
-
dağınıklıkta yaşanmışlık vardır,
bu sözü düstür edindim ben de.
ha ha.
yatakları yıkatıyorum demişsin, onu anlamadım, koltuk yıkamacılar mı yıkıyor?
benim yatak da yıkansa fena olmaz, oğluşumun tuvalet kazalarına ailecek maruz kaldığımız oldu bir kaç kez
Benim evimin toplanmis hali bile daginik zatenortada bir tek yasanmislik izi olmayan evler bana da mobilyaci showroomu gibi geliyor. Ben evi toplasam da ortada bir sehpa, ustunde laptop, laptopun yaninda bir kavanoz ceviz falan filan, yine daginik gelir normal bir kadina ama onlarin yeri orasi
Yatak kazamiz bizim de olduolmasa da o yataklardan aleze carsafa ragmen acayip kir cikiyor. Koltuk yikama sirketleri var, onlari cagiriyorum, hali yikama makinesi gibi bir makineleri ve ozel deterjanlari var, onunla tazyikli puskurtup cekerek koltuklari da yataklari da yikiyorlar. Yeni alinmis gibi piril piril oluyorlar.
peki aynı gün yatak kullanılabiliyor mu?
ben de bu ara koltukları temizleteceğim, yatak nedense aklıma gelmedi, onu da yaptırayım.
çok iyi oldu yorumunu okuduğum :)
teşekkürler.
Ondan sonra çıkıp ondan önce evde oluyorsunuz sanırım.
Böyle küçük şeyler için kendinizi doldurmayın ama bazı şeyler öğretebilirsiniz.
Mesela çamaşır sepetine girmeyen şey yıkanmaz gibi.
Adamın sizden beklememesi güzel valla. Kadının temizlediği evin üzerinden tekrar geçen adamlar biliyorum. Yaptığın hiç bir işi beğenmeyip, bütün gün totonun üzerine mi oturdun iması veren adamlar... Çok daha itici emin olun.
Yaşam alanınız önceliğiniz olsun, çamaşır/ ütü boş bir odada durabilir. Huzurdan önemlisi yok.
Benim eşim de böyle
Annem de
Kv dem tam tersi ama
Hayata bakış açısı önemli yani yatak odam şu an dağınık size göre yani ama bu benim hayatımda eksiklik yarattı mı hayır
Ben oraları toplamak için neden yarım saat erken uyanayım mesela
Ya da bugün yorgunsam yemek yediğimiz tabaklar masada dursa neyimiz eksilir zaten biz yedik yarın masa lazım olunca toplar koyarız tezgaha dinlenince de tıkarız makinaya
Siz benden küçüksünüzdür muhtemelen 36 yaşındayım ve şimdiye kadar bu yaşantımın zararını görmedim ama siz bakın geriliyorsunuz eşinizle aranız bozuluyor vs
Tamam her şeyi salmayın ama olabilir şeyler olduğunu görün ve çok germeyin kendinizi zira bebek olunca dağınıklık da katlanacak
Haftada 1 gün, yarım gün geliyor, ev mis gibi...60tl veriyorum.
Ben yapamıyorum temizlik filan, anca çamaşır, yemek yapıyorum. Ütüye bile sıtkım sıyrılıyor, mecbur yapıyorum.
Bu adam degismez tatlim, cunku annesi boyle yetistirmis. O yuzden hep diyorum erkek annelerine cok is dusuyor diye. Benim esim suyunu bile kendi almazmis bekarken..gel bu adama duzenli olmayi titiz olmayi ogret..tuvalet 5 ay temizlenmese ev 1 yil suprulmese.camasirlar 3 ay yikanmasa neden boyle demezvalla iyi mi kotu mu bilmiyorum..hani cok herseye dirdir eden ve mizmizlanan,, yok pantolonum neden utulenmedi, yok gomlegim yikanmadi mi filan dese o da sinir bozucu..bu isin bi orta yolu olmali.
Dun aksam yatmadan camasirlari topla demistim, sabah bi baktim 6 bucukta camasirlar hala asili..kaldirmam gerekiyordu zaten..niye camasirlari toplamadin? Dedim..unuttum dedi..yani boyle..bende niye unutuyosun? Dedimhaha diyor..unutmanin sebebimi olur?
Bak biz kadinlar odaya girince bile o camasirlari gorup toplariz aklimizin bi kosesinde olur..ya gercekten unutuyorlar ya da bize kitir atiyorlar.
Ha buarada bak dun aksam ufaklikla uyudum zaten basim cok agriyodu, birsey yapacak halim olsaydi mutfagi o halde birakmazdim..
Sabah 6,30 kalktim once mutfagi toparladim..bulasiklari toparladim vs..
Sonra salona gectim daginikliklari hallettim, orayi burayi duzelttim..camasirlari toparladim..
O sirada ufaklik mizmizlandi onun sutunu isittim icirdim..biberonunu filan yikadim..o sirada meyvesini yedirdim. derken benim gitme vaktim geldi catti..hemen bi dus aldim giyindim ciktim.
Bugunluk esim evde oldugundan boyle oldu, gunluk rutinimiz bu degil tabi..ama esim benim yaptigim bu isleri hayatta yetistiremezdi o kisa sure icinde..ha zamaninda yontulmamis iste ne yaparsin
Ama sunu diyeyimki kadinlar cok baska dusunuyorlar genelde..erkeklerde alismissa alismistir alismadiysada cok zor alistirmak..dunyaya baska gozle bakiyorlar sanki.
Senin rahatsiz oldugun seyleri onlar gormuyor bile..ugrasmak istemiyorlar birde…bencillik mi bu? Evet bencillik bencede…
Ya boyle kendini deli ede ede duracaksin, ya kendini cok yoracaksin bebeginle daha yorucu olacak hersey..ya da bi yardimci alacaksin..
Benim yardimci almak gibi durumum olsaydi alirdim herhalde..
Neler Yapıyor bende yarım gün alıcam
Ben düzenliymdir, geldiğinde tüm evi yapıyor. Çünkü alıştı artık, her hafta aynı işleri yapmaya. Tüm temizlik artı yatak örtümü değiştirir.
Bazen camları silme diyorum, gerek olmuyor, temiz oluyor.
Tüm temizlik derken
Süpürmë silme toz alma nevresim değiştirme cam silme balkon yikama
Bunların dışındadolap kapı siler mi
Ne kadar veriyorsunuz
Hahaha yanlız değilmişimaynı benim eşimne gerk varmış bulaşık makinasına.ne zaman boşalt desem kağıt tabak batdak plastik kaşık alalım yiyip atalım.evi niye temizliyomuşuz işiyormuytuz biz eve napıyormuşuz.cam neden siliniyormuş zaten batıyor geri.tül niye yıkanıyor yağlı ellerimizi tülemi siliyomuşuz.kendisi kendine aşırı tititzdir ama eve gelince çok gereksiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?