temizlikciye parasini tam mi vermeliyim bu durumda

Siz temizlerken elinizi mi sokuyorsunuz?

Temizlik görevlisi bayanlar tuvalet banyo temizleyeceklerini bile bile o mesleği yapmıyor mu zaten? Evet mide bulandırıcı, ama bu bir iş. Elini sokması gerekmiyor ki temizlemek için. Bir sürü temizlik malzemesi var işleri kolaylaştıran. Tuvaleti banyoyu da ben temizleyeceksem ne anlamı var ki ücretle temizlik görevlisi tutmanın.
İğrenen insan yapmasın bu işi o zaman. Paraya ihtiyacı olan insanın iğrenme falan gelmez aklına zaten.

Kadınla calisali bu 3. Haftamiz, ilk 2 sinde, ne banyo ne tuvalet , asla temizlemedi, yetişmedi dedi her seferinde, bugün de oyle diyecek biliyorum.
Bence sen bu insanla daha fazla çalışma. Ben bu insan tipini bildim. Bizim yaşlı bir yakınınıza da gidiyor, aynen böyle, hatta 8 den fazla kez gitti ve tuvalet banyoya elini sürmemiş. Şok olduk. Saati geldi mi de koşarak uzaklaşıyor. Temizliğe giden insan nasık wc banyo esgeçer ya. Valla bu temizlikçiler cidden uyanık.

Son düzenleme:
Parasını kesmicem, islerin yetismeyecegini de biliyorum, kadının 5 de gideceğini de biliyorum,kadının yüzüne karşı bir daha gelme de diyemem, belki bir kez daha alırım temizliğe belki de almam, daha bir kez bile tuvalet banyo temizlemedi, böyle olur mu, evim de kucucuk, bes saatte makinaya verip siliyor, toz alıyor, bir de sadece bir odanın penceresini siliyor, bence çok az.

Üstelik de evimde mesela salonunda büfe, vitrin vs vs yok, tozu alınacak bir tek komodinlerim ve tv dolabim var ki o da ufacık birşey

Herdefasında çamaşır suyu dökerim dayanmıyor bana. Hele misafir gelip tuvaletime girdiyse yandım. Sadece her şeyden çok tiksiniyorum. Bana gelen ablaya ben kutsal görev yapıyomş gibi davranıyorum. Ama takıntılı yerlerim var. Kapı üstü toz almayan kadını, banyo mutfak ayrı kova kullanmayanı, bezleri de aynı şekilde ayrımayanı daha çAğırmam mesela. Banyo yerinin silindiği bezle odamı sildirmem. Yatağımın altını çekmiyorsa bana söylettiryosa hemen soğurum. Ama çok iyi izlerim. Para muhabbeti asla yapmam. Beğenmediysem de geldiği bana harcadğı günün parasını fazlasyla verdm hep. Evet saf değil çoğu belki ama ihtiyaçları var.

Fırca el vs . Temızlıyor musun evet .
Fırçayla temizlediğin şeye el sokma örneği verince olmuyor işte. Kısaca ister ev süpürsün ister pis iş yapsın iş iştir. Herkes işinin sorumluluğunu bilsin. Pis iş yapıyor diye niye işini saatini aksatsın. Kaldı ki kadın daha wc ellememiş. :)

Tuvalet banyo temizlemediyse zaten sıkıntı var. Benimki didik didik yapar banyomu. Yüzüne de denmez. İçine sinmediyse daha çağırma gerçekten. Ama para kesmek bNa çirkin geliyor. Camları da silmiyomuş. Çok müşterisi varsa havaya girmiştir :)

Çok müşterisi yıka, haftaici bir okulda çalışıyor temizlikçi olarak, haftasonu da bana geliyor, camlar da şöyle, her hafta bir pencere..

Her hafta gelen biri 5 saatte işleri Nasıl yetiştiremez anlamıyorum. Halıları kaldırıp komple sil süpür yapmak taş çatır çatır çatlasın 2 saat. Banyo temizliği de buna dahil. Sonra ütü yapar. Bir hafta cam siliyorsa bir hafta kapı pencere siler. Bence program eksikliği var bu işte. Her hafta cam siliyorsa çok saçma yani.

Çok müşterisi yıka, haftaici bir okulda çalışıyor temizlikçi olarak, haftasonu da bana geliyor, camlar da şöyle, her hafta bir pencere..
Her hafta bir pencere sileceğine bir hafta bütün camları silse 1 aya yakın gider zaten.

Ben de anlamadım bu isten, 5 saat zaman var ve birtek makinaya verip silip, tiz alıyor, bir de bir odanın penceresini siliyor, tuvalet, banyo, mutfak vs hep ben yapıyorum ne anladim bu isten ben. Söylemeye de cekiniyorum.

ütü icin ayrı para isteyeceğini ima etti zaten dolaylı olarak, daha ben ütü lafı etmeden dedi ki, bir arkadaşım temizliğe gidiyor yarım gun 50 tl, ütü de yaparsa 70 tl alıyor..bana mesaj Verdi direk yani

Canım işini tam yapıyorsa parasını verebilirsin ama işini yarım bırakırsa parasından kesebilirsin biraz.

Kimse kusura bakmasin yok emekciymis yok temizlik yapiyormus. Arkadas is saati hangi is olursa olsun o saatte orda olmalisin. Nerde calisirsan calis hangi kurum seni yarim isle evine yolluyor? Aldigin parayi hakedeceksin, oyle yarim yamalak is yapinca o parayi helalinle kazanmis olmuyorsun. Bu temizlikci kadinda bunun bilincinde olmaliydi. Bir is yapiyor bu temizlik olsa bile suistimal edemez iyi niyeti.

Konu sahibi konusmaya niye cekiniyorsunuz? Kurallarinizi iyice koyun, olmadi isine son verin baska temizlikci mi yok? Ama böyle seyleri en bastan konusun. O parasi icin calisiyorsa siz keyif yapmiyorsunuz ya siz de calisiyorsunuz. Hic cekinmeden konusun.

Salonu temizlemis , orada askıda kurumuş camasir vardi, toplamamis bile, inu toplayıp zigonu yerine koyması gerekmez miydi, gittim çamaşırı topladim, katladim, yenilerini astım.. demek istediğim şu, bu kadın, salonun işi bitti diye kapatmış salonun kapısını ama gittim ki kurumuş çamaşır askıda öylece. Pencere silmiş kenarları çamur içinde, bezi aldim kendim sildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…