Temizlikle kafayı bozmak üzereyim..Akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var:(

ozge_844

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2008
354
2
96
Diğer

Arkadaşlarım ve ablalarım daha 2 senelik evliyim cocuğum yok
normaldede çok temiz bi insanım...
ama şu son 1 aydır deliricem resmen, hep gözüm yerlerde hep kıl saç görüyorum ve
haftada 3 kez süpürge ve hergün nerdeyse vileda yapıyorum tozları hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi...
bu kadar iyi değil ve ben bundan nasıl kurtulucam bana ne olur bi çare...
nasihat akıl verin canlarım

ozge sen obsesif olmussun. evet normal degil, bu bir hastalik! kesinlikle bir psikologa gorunmen lazim yoksa bu hastalik daha ciddi boyutlara ulasabilir!

Hayatım tiroit hormonuna bi baktır.Hipertiroit belasından muzdaripken eşim gece üçte beni banyoyu temizlerken yakalayıp yerden kazıyarak yatağa götürüyordu.
Çay bardağındaki parmak izine bakarak ağlamışlığım vardır o dönemlerde ayıptır söylemesi

Seni psikolojik olarak yoran bi problemin mi var?
ay psikolog gibi hissedim
-tatlicadiarzu-

aslında evet var bu aralar herkesin olduğu gibi benimde dertlerim
ama ne bileyim yaa bu kadarı valla bedenime eziyet geliyo hakim olmıyorum kendime..
tiroit le nası alaksı oluyo hiç duymadım ben?

cnm valla ben de bir ara böyleydim en iyisi bir psikoloğa git bence cnm.benim kendiliğinden geçti ama arada tutar gene de.başka şeylerle ilgilenmeye çalış

Yani insanların bastırdıkları bu problemlerin bu şekillerde dışarı çıktığını duymuştum. Ya da temizlik yapmak sana terapi oluyordur. Gündelik hayatın etkileniyorsa ya da çevrendekiler bu huylarından illallah dediyse bi problem olabilir, bi dr ye görün bence

hmmm durum vahimm -tatlicadiarzu-
lafın şakası tabi
canım bence bi dr görün cidden kızlarında dediği gibi ileride ciddi problemlere yol acmasın:teselli:

terapi gibi geliyodu başlarda aslında unutuyodum kafamdakileri...
ama hani şu son bir haftadır eziyet olmaya başaldı ama genede durmuyorum yani sarıyorum
sabah kalkınca gene temizliğe ufff çok pis bişey miş bu yaa
gamsız olamıyorum

sanki annemi tarif etmişsiniz
hiç sormayın valla bir tanede bizim evde var temizliğe kafasını takmış biri
inanırmısınız kapıdan ilk girişte yerlere bakıyor annem temiz mi değil mi diye
ben bir çaresi olduğunu sanmıyorum ama bir pskiloğa giderseniz belki size yardım edebilir

yaşadığınız şey obsesif kompülsif bozukluğa benziyor internetten bu konuyu bulup araştırabilirsiniz bu ritüeller insanı gün bitiminde yorgun düşürüyor psikolojik destek almanızı öneririm

Ayni dertten bende muzdaribim.
Her yer düzgün olsun temiz olsun isterdim eskiden ama normal herkes gibi, bir asiri temizlik hastaligi yoktu.
Fakat bir haftayi askindir annem hastaneye yatirildiktan sonra bendede asiri derecede temizlik yapma istegi basladi. Hergün toz alip, hergün yerleri süpürüyorum. Erkenden kalkiyorum ki evi temizleyeyim diye, evi temizlemeden disari cikinca rahat edemiyorum,aklim evde kaliyor. Ve temizlikten sonra yerde en ufak birsey görsem, masada gözüme batan birsey olsa strese giriyorum. Hatta bazen aksamdan temizlesemde öylemi yatsam diyede düsündüm, ama buna izin vermedim.
Gecen gün babam kizdi, kendini yipratiyorsun yapma bu kadar temizlik diye. Ama napayim elimde degil.
Ev yetmiyormus gibi dünde arabanin icini temizledim. Disinida yikayalim diye erkek kardesime söyledim, ki normalde araba temizligini hic yapmam, babamla kardesim halleder.

Sanirim annemin evde olmamasi beni etkiledi ve büyük bir sorumluluk altinda hissediyorum kendimi.
Annem titiz biridir, oda hergün toz alir ama temizlik yaptiktan sonra benim gibi ev kirlenecek diye strese girmez. Ben biraz annem gibi olmak istiyorum sanirim, hani o evi temizlerdi benimde temizlemem lazim gibi hissediyorum.

Seninde bu siralar bir sorunun varsa ondan kaynaklaniyordur canim. Temizligi cok severim ama asirisi can sIkIyor, strese giriyorum.

Aşırı temizlik yapmak obsesif kompulsif bozukluğun belirtilerine benziyor. Psikiyatriste gitmende fayda var.

arkadaşım siz de kabul ediyorsunuz ki,
bu temizlik hastalığı,ama sadece kendinize edersiniz...
psikoloğa gidin,derdinizi anlatın lütfen...ama
psikoloğa bile gitseniz öncelikle siz de bitiyor bu olay...
kendinizi neden yıpratıyorsunuz ki,iş bitiyor mu..Hayır
başka şeylerle meşgul olun,
tabiki temiz olmak güzel ama herşeyde olduğu gibi
aşırısı hem size hem de eşinizle ilişkinize zarar verir...
acaba içinize attığınız bazı sorunlarınız mı var da,acısını
temizlikten çıkarıyorsunuz..
ama ne olursa olsun,lütfen olumlu düşünün,
önce kendinizi düşünün,bırakın dağınık kalsın.
dağıtın ve ellemeyin o gün,insanın biraz da dağınık kalmaya ihtiyacı olabiliyor...
kısaca temizlik yaparak bu güzel hayatınızı geçirmeyin derim,
etrafınıza bakın,yapılacak o kadar güzel şeyler varki...
hayatın tadını çıkarın..
aynaya bakın,sağlığınız yerinde,eliniz ayağınız sağlamsa,
lütfen şükredin ve gezin tozun...
sevgiler...

durumun adını söylemek arkadaşa pek yarar sağlamaz bence, temizliği biraz abartmakla da obsesif kompulsif olunmaz :)))
çalışıyor musun ev hanımımısın bilmiyorum ama sanırım kendini meşgul edecek seni oyalayacak bir takım aktivitelere ihtiyacın var
temizlik dışında evde yapacak birşeyler bul, ya da evde durma, dışarı çık, kurslara katıl, kitap oku vs vs
gene de birşey değişmezse bu iş uzamadan bir dr.a görün

Bendede aynı sorun var heralde can sıkıntısı diyorum eşimb ana gülüyor günde 3-4 kez tuvaleti lavaboyu yıkıyosun diye ya sanki bakteriler çoğalmış heryeri sarmış pismiş gibi geliyor ha bire çamaşır suyu domestos döküyorum...Mutfaktada aynı hele halılar akşama kadar gezip tüy şaç topkuyorum...:))

bence psikolojik bir rahatsızlığınız var...psikoloğa görünün derim ben...
temzilik şart olsa da takıntılı olmak bastırılan duyguların dışa vurumu olabiliyor maalesef...
bende de sizin kadar olmasa da var....
ben çok rahatsız değilim bu durumda ama sizin ki obsesif kampulsif gibi geldi bana... ...

Ya bayanalar size inanamıyorum yaa vallahi şaşırıyorum allah aşkına su içemiyorum diyene bile hemen psikoloğa git çaresini öneriyosunuz.
Arkadaşım bence geçici bi durum annemde daha yeni evliyken böyleymiş oda kapılarını yerinden söker banyoda fırçalarmış.
Babamda sorf annem kendisini iyi hissetsin diye yardım edermiş
.Bunun önüne geçmek senin elinde elbette koyverme bence hemen çalışmaya başla bak o zaman bulaşık yıkamak bile çok gelir gözüne:)))
Allah yardımcın olsun

bir işte çalışşan ya da bir meşguliyetin olsa,yorgun argın eve gelsen
bak bakalım yapıyor musun
evi b.. götürse gözüne görünmez..

e bunda abartılacak ne var anlamadım. :sm_confused:çalışıyorsan accuk relax ol. Haftada 3 gün değilde 2 gün sil süpür. Ev hanımıysan da yaptıkların gayet normal. Abartılacak temizlik hastalığı denilecek kadar büyütülecek abartı bir davranış göremedim. Ben bunları zaten yapıyorum. Haftada 2 defa siler süpürürüm. Tuvalet neredeyse hergün yıkanır. Islak zeminle hergün silinir. O zaman kafayı tümden sıyırdımbenneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…