Temizlikle kafayı bozmak üzereyim..Akıl ve tecrübelerinize ihtiyacım var:(

burada akıl yada fikir bulabileceğin durum değil canım bu. hemen hemde hemennn bir uzmana danısman gerek. hayatını cehenneme cevirebileceğin bir psikolojik sorun bu.
ismi su anda aklıma gelmiyor. lütfen zaman kaybetme

Yalnız bir düzeltme yapmak istiyorum sana yardımcı olabilecek kişi bir psikolog değil psikiyatrist..! Gerçekten bu bir hastalık yaşamış olduğun stres,üzüntü yada herhangi birşey kafana takmandan kaynaklanan bir sorun. ıyi bir uzmandan destek alırsan 1-2 ayda atlatabilirsin canım.

Temizlik ve başka takıntılar bende de vardı. Bu can sıkıntısı, işsizlikle ilgili değil. Ben en yoğun sınav dönemlerinde bile gündüz evde kimse olmadığı halde her gün temizliğe girişirdim. Yazılıları da gece 3 lere kadar okurdum. 2-3 saat uyku ile okula giderdim. Diğer takıntılarla beraber hayatı kendime zehir etmeye başlamıştım. Geçer dedim ama daha ilerleyince psikiyatra gittim. İlaç ve biraz da terapi ile temizlik hastalığını yendim. Şimdi haftada bir temizlik yeterli geliyor. Sadece eşim ısrarla söylediği halde eve temizlikçi alamıyorum. İçime sinmiyor. Spor amaçlı yaptığımı söylüyorum o zaman birşey diyemiyor fazla. Diğer takıntılarımdan ise tam kurtulamadım ama eskiye göre azaldı sayılır. Psikoloğun yararlı olup olamıyacağını bilmiyorum. Bana doktora gitmek daha doğru olur gibi gelmişti.

senin degilde benim bir uzmana ihtiyacim var.gözüm hep yerlerde,aynalarda ,kapilarda el izi varmi diye,ben gercektende hasta oldugumu biliyorum ama kendime itiraf edemiyorum.haftada üc kez cam siliyorum artik komsulardan utaniyorum.kayinvalide adimi pimpirikli koydu.senin evine gelince rahat olamiyorum diyor.önceden bu kadar degildi ,arkadasim gecer diyenlere ben inanmiyorum benim dahada fazlalasti.bu arada basak burcuyum onundami etkisi var nebileyim.esim artik sessiz makina yokmu diye feryat ediyor.bez sikmaktan bileklerim agriyor::çok üzgünüm:

Benım de kardeŞım bÖyle.her gÜn evdekı bÜtÜn halıları kaldırıp Çırpıyor.sabahtan akŞama kadar sÜreklı temızlık yapıyor.bu arada eŞını ve Çocuklarını ıhmal edıyor ben konuŞuyorum ama hıÇ bıŞey deĞıŞmıyor.bende de tam tersı.kendımı zorlayarak temızlık yapıoyrum.kansız olduĞum ıÇın de Çok Çabuk yoruluyorum .bu kadar gÜcÜ kuvvetı nerden buluyorsunuz ŞaŞıyorum bence de bı doktora gıdın.bu dÜnyaya temızlık yapmak ıÇın gelmedık.pıs olalım demıyorum tabı ama herŞeyın fazlası zarar

bende evliliğimin ilk zamnları böleydim deli gibi temizlik yapıyodum ev yeni eşyalar yeni sen neden durmadan temizlik yapıyosun falan diyolardı ama kendimi tutamıyodum sabah yataktan resmen temizlik aşkıyla kalkıyodum taki eşimden sıkı bi fırça yiyene kadar :)
bi gün aldı karşısına beni yeter ya dedi ne mereklıymışsın kendi evini temizlemeye (kızken hiç bişey yapmadığımı bilir :) ) ben seninle durmadan temizlik yapasın diyemi evlendim yeter ben bu evi böle temiz görmek istemiyorum dedi dağınık dursun biraz dedi ve ortalığı güzelce bi dağıttı deliye dönmüştüm o an ama sonradan kendimde oturup adam akıllı düşününce hak verdim çünkü bütün gün temizlik yapmaktan akşam yorulmuş bi vaziyette eşimi karşılıyodum film izleyelim diyodu ben uyukluyodum dışarıya çıkalım diyodu yorgunum diyodum ama şimdi oooo çoluk yok çocuk yok 2 haftada 1 temizlik yetiyoda artıyo bile bana :)

Evlendiğim ilk zamanlarda bende böyleydim...:1shok:
İşimden yeni ayrılmıştım,can sıkıntısından kendimi temizliğe vermiştim....
Çalışıp çalışmadığını bilmiyorum ama eğer çalışmıyorsan işe gir derim..
İşe giremem diyorsan el işleriyle (örgü,dantel vs) uğraşmanı tavsiye ederim...
Bana gelince ben bu huyumdan K.K sayesinde kurtuldum...:enbuyukkk:
Şimdi haftada bir silip süpürüyorum,ayda 1 de büyük temizlik....
Böyle daha rahat valla......
mirmirmirmir

aslında evet var bu aralar herkesin olduğu gibi benimde dertlerim
ama ne bileyim yaa bu kadarı valla bedenime eziyet geliyo hakim olmıyorum kendime..
tiroit le nası alaksı oluyo hiç duymadım ben?

Şöyle oluyor hayatım,tiroit hormonları hızlı çalıştığında üzerine bir deli enerjisi geliyordelikafadulden.Ama tabi bir süre sonra da seni pelte gibi yorup bir kenara atıyorkafamçokkarıştı.Bazı insanlar o enerjisini benim gibi temizlikte kullanıyorlar
sinirler çok zayıflıyor,en ufak olaya tepine tepine dakikalarca ağlayabiliyorsun,sürekli kilo kaybı çarpıntı da cabası.
Umarım bir an önce bu rahatsızlığından kurtulursun,çünkü temizlik de bir yere kadar değil mi?Eşyaya hizmet etmekse yapılanlar,dur demenin vakti gelmiştir öyle ya da böyleyasakkelime.
Geçmiş olsun canım:teselli:

bana yürekten cevap verip teselli eden tüm arkadaşlar sonsuz teşekkürler
Allah razı olsun hepinizden...
aslında ilk evliyken 4 ay kadar yine böyleydim hastalık olmuştu bende..
sonra tekrar coğu arkadaşında yazdığı gibi ve yaptığı gibi haftada bir toz sil süpür ov olayı
ayda birde dip köşe cam balkon perde falan toptan temizlik yapıyodum amaa

ben bundan 2 ay önce 6 haftalık bebeğimi kaybettim
ve gerçekten çok psikolojim alt üst oldu yaşayan bilir....

geçtiğimiz cuma psikiyatri doktoruna gittim bana 2 tane ilaç yazdı ve bunları 2 ay kullanman yeterli dedi şu an onları kullanıyorum...

dün geceden itibaren karar aldım ve bugün çıktım annemle gezdim mağazlara bakındım ve ev işine elimi sürmedim ...
yerlerede bakmıcam artık yürürken dedim söz verdim kendime:)
artık eski düzenime ve psikolojime dönicem inşaallah...
haftada bir süpürge,ayda bir dip köşe...
hepinize tekrar teşekkürler canlarım:))

kızlar alın bendende o kadar 3 yıllık evlıyım cocugumda yok hemen hemen hergun supurge acarım haftada bırkac kerede sılerım ben bu durumdan pek sıkayetcı degılım ama benımde koku takıntım var
ozellıkle bugunlerde cıldırıcam tozu bıle camasır suyuyla alıyorum vallahı o yuzden kelın ılacı olsa sacına surer hesabı sana pek yardımcı olamıcam

canım cok gecmıs olsun bende gecenyıl bebegımı kaybettım 11.haftasında
soyledıgın gıbı yasadıgımız olaylardan dolayı temızlıge vuruyor olabılırız kendımızı

Son düzenleme:
opsesyondenılen psikiyatır a gorunmen lazım ılac tedavısı var
turkıyede %70 insanda opsesyon var farkına varılmıyor senınkısı ılerı boyuta ayda bır halı kltuk sılmek takıntılı temızlık yamak mesala sadece camlara takılmak veya tenjcerelerın parlaması vb
opsesiflerde bır soyledıgını bır kac kere tekrar etme
ona soylenılenle yetınmemem tekrar ettırme falanda gorulebılıyor bu bır hastalık ve bu senı sonra kotu yapar yarın bırgun bebegın olursa dagılırsın sen dr gıt 6 ay ılac kullanıyorsun opsesyonların gecer .senın gıbı bır arkadasım var aretık ewıne ınsan kabul etmıyor kımseye gıtmıyor pıstır dıye baskasından bısı ymıyor vede yanlız kalıyor kaldıkca halı sılıyor esı ıle bıle bırlıkte olamıyor kırlenyorum pıslenıyorum dıe bu onemlı bır hastalık dıkkate al ve bence en yakın zamanda psıkıyatra gıt psikolog sadece dınler tedavı edemez psıkıyatr dr ılac yazar tedaı eder bu hastalık
gecış olsun ışın çok zor ama sen farkındasın bunun tedavısı farkındalıgın sayesınde daha kolay olacaktır

Evde oturdukça iş bitmez canım,halıda tüyde bulursun,camda lekede.At kendini dışarı,mağaza gez,çarşı dolaş,bak ne temizlik kalıyor,ne titizlik,akşam güneş gittikten sonra eve girince pırıl pırıl gözükür herşeykaydirigubbakcemile3

canım benim de bir ara böyle bir sorunum olmuştu doktor boşluktan olduğunu söylemişti acilen kendine bir uğraş bul demişti sende onun yerine bir hobi bul kendine canım ve sorunlarınıda güvendiğin birine anlat biriktirme içinde bir çözüm yolu bulamadığını hissettiğin an da hemen bir psikiyatristen yardım al canım.

tamamen takıntı.hemen iyi bi uzman bul kendine lütfen.ilerleyince daha zor kurtulman canım

Canım bende şunu söyleyebilrimki eğer bunu bir rahatsızlık olrarak görüyorsan henüz yolun başındasın ve geç kalmadan dr.a git. çünkü genelde obsesif denilen hastalık aynı şeyi sürekli tekrarlaman mesela sildiğin bir yeri defalarca silmen ve temizlenmediğini düşünmen bana göre şu anda korkulacak bir durum yok bunu yenebilirsin. psikiyatrist değilim ama ev arkadaşım obsesif denilen hastalığın tedavisini gördü. onun ev temizliği ile alakası yoktu ama defalarca belkide onlarca defa ellerini yıkıyor, kolonya şişesinin bulunduğu yerde namaz kılmıyordu içinde alkol var diye Başkasının kullandığı tuvalet kağıdını yeni açılmış olsa bile çöpe atıyordu ve yaptığı herşeyi defalarca tekrarlıyordu benim bile psikolojim bozulmuştu nerdeyse ama atlattı. Senin anlattıkların bana o kadarda abartılı gelmedi ama sen genede bir git dr.a

Canım gözünü korkutmak istemem ama bence de kesinlikle acilen profesyonel destek almalısın.
Bak annem de böyle başladı, inat etti doktora gitmedi, şimdi sebzeleri bile sabunluyor...

kızlar
bende geçen sene 2 aylıkken bebeğimin kalp atışı yoktu alındı malesef...:çok üzgünüm:
kızlar bana kızmayın lütfen ama bir görüşüm var...
Aşırı temizliğin nedeni bebeklerimizi kaybetmiş olmamız..
Yani unutmak için kendimizi temizliğe veriyoruz...:çok üzgünüm:
Rabbim hepimize,anne olmak isteyen herkese bebiş nasip etsin...
:Saruboceq:

Amiiin canımın içi,seni en kısa zamanda anne olarak göreceğimize inanıyorumyerimseniben

AMİN canlarım AMİN..
Dediğiniz doğru Rabbim bi daha böyle acılar yaşatmasın ve en kısa sürede evlat sahibi yapsın tüm isteyenleri İNŞAALLAH..
Bundan kaynaklanıyo olabilir daha başındayım ama yardım aldım şuan 4 gündür falan ilaç kullanıyorum atlatıcam Allah ın izniyle..

[COLOR="DarkRed"]hergün alıyorum ama içime daralamalar geliyo panik geçiricek gibi oluyorum ,artık yoruyorum bedenimi[/COLOR]
bu sözü üzerine psikolojik yardıma ihtiyacı olduğunu düşündüm...
anneniz durumundan memnun olabilir, ama arkadaş rahatsız olduğunu söylüyor...
artı aşırı titizlik hastalık belirtisidir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…