Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

sakınan göze çöp batarmış doğru diyosun anacım

ben hiç d.kontrol habı kullanmadım onun için mantığını hiç bilmiyorum keşkem doktoruna bi sorsaydın hatta bugün ara sor ona göre ilaçları hazırlıcam vs. dersin

Hosgeldin canim tedavin hayirli olsun.ikimize benzer tedavi uygulanmis benim de adetim on gun surer normalde
ilaclara baslayinca bes alti gunde bitti ben de cok sasirmistim ama telad etme bence normal.igneler yumoslari artiriyor cabucak buyutuyor ondan da olabilir hormon aliyoruz sonucta bunlara kafani takma

senin sorun neydi canımmm toplam kaç yumurta topladılar senden kaçıncı gün transferi oldu

LH hormonu yüksekmiş, bu da yumurtaların olgunlaşamadan erken çatlamasına sebep oluyormuş. rezervlerimi de yaşıma göre az buldular.

hatırlamıyorum ama saınrı 4 yumurta toplandı 3 ü döllendi. 2 si transfer edildi. diğeri sağlıklı değildi.
3. gün transfer yapıldı.
yumurta sayısııa çok da takılmayın. yeter ki sağlıklı olsunlar.

Canım ne güzel,Allah kavuştursun sağlıkla yavruna...
En sonunda olumlu sonucunu almışsın..
Yaşın kaç senin canım?

teşekkür ederim, darısı aratmadan isteyen herkesin başına.
33 yaşındayım

topiğiniz çok güze. kendi tedavi sürecimde bu şekilde sürekliliği olan topikleri bulamamıştım :) inşlh herkes güzel haberlerle döner. bugün olmadı yarın..

şimdi aradım dogumdaymış sekreterine sordum dediki 13 gün haber vericeksin 15 gün iğnelere başlancak ama kan tahlili falan istiycek dedi

hayırlısı bitanem ya sen nezman başlıyosun ?

şimdi aradım dogumdaymış sekreterine sordum dediki 13 gün haber vericeksin 15 gün iğnelere başlancak ama kan tahlili falan istiycek dedi

hayırlısı bitanem ya sen nezman başlıyosun ?

bugün ilk günü adetimin, kısmetse yarın doktora gideceğim ve herşey yolunda ise iğneye başlayacağım...

güzell ikiz annesii nasılsın

canım sana sormak istiyorum opu sonra nekadar istirat ettin ? ya iş yerinden izin ayarlıycam da onun için soruyorum bitanem

ben balıkesirde yaşıyorum canım ilk denemede ben 2 hafta izin 1 hafta rapor aldım ..opudan 1 ssat sonra hastaneden çıktım müze müze gezdim fink attım istanbulda:) transferden sonra 1 hafta yattım kocaaa bii negatiff aldım..bu sefer dondurulmuşları aldım 1 gün gittim istanbula sadece 3 gün yattım doğru iş başııı...ve kocaman bii pozitiifff...yani herşey bahane canım ...sizler inanın ve gönlünüzü ferah tutun yeter..

normalde beni de etkilemezdi ama bu sefer benim de çok az sürdü belki de bu kez çok ilaç aldım ondan olabilir.

hadi güzeller ben kaçtım

döndüğümde güzel haberler istiyorum o na göre (aslan burcuyum ya ultimatom vericem illa (da topiğimizin yarısı aslan kime veriyon heyt yavrum fiyonk :18:))

öptüm sizleri
hayırlı cumalar

sagol canim bu surec beni cok yipratti ayrica doktorda ilgisizligiyle beni cok uzdu her iki denemedede esim sagol en buyuk destegim kendimize yeni bir merkez ve iyi bi doktor arayacagiz ve sanirim seneye tekrar deneyecegiz, ama insallah gerek kalmadan bebisimiz dogal yollardan bize ce eee der :)

canım dr ilgisizliği gerçekten üzüyo benim durumda aynı neden bir çocuk olduğu için sanırım ilgilenmiyorlar ama kardeş istemek hakkımız allah hepimize kısmet etsin sağlıkla hayırla inşallah bizde başka bir merkeze giseceğiz inşallah agustos eylül gibi

kizlar anne olmak Mukemmel bir duygu tarifi benzeri yok olamaz! bebeginizin kokusu mukemmel bir koku hic biyerde aynisi hatta benzeri yok! oglum bana bu duyguyu yasatti, yasamayan arkadaslarima Allahim en kisa zamanda hayirlisiyla nasip etsin cok istiyorum! biz bukadar ugrasirken duydugum haberlerw aglamaktan helak oldum. Orda burda dogurup sokaga cope ora bura bebegini atan annelere lanet olsun!!!

canim kader arkadasim benim oglum bebekleri o kadar seviyorki ona biranonce annecim bak sana kardes geliuor birlikte buyuceksiniz deme hayalim vardi. kimse yanlus anlamasib ben oglum oldu diye kurbanlar kestim adaklar adadim o da tuple oldu cok sukrediyorum fakat birlikte buyuyen kardeslere cok heves ediyorum bu buyuk sehirde dertlesecegi birlikte yatim birlikte kalkacagi hep dert olacagi cani kani bir kardesi olsun yanliz kalmasin istedim. cunku benimde oyle bir abim var arkadas hep hiryere kadar! bazilari yanlis anliyor var iste cocugun filan diye ama beni sen daha iyi anlarsin. ayrica doktorumda ilgisizledti kardes olayinda bizin kardes istemeye hakkimuz yokmu (((

Arkadaşlar donmuş transferi yapacak arkadaşlar için internette yabancı bir kaynaktan sizin için çevirerek derlerdiğim bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Elimden geldiğince bire bir çevirmeye çalıştım..

Çoğu bildiğimiz şeyler olsa da bakın nelere dikkat etmek gerekiyormuş..

1. En az yumurta yerleştirmesinden 1 ay önce başlayarak, hamileliyin 1. trimester'ına kadar günlük 400 mcg folik asit alınması iyi olacaktır. Folik asit takviyesi ile bebeğinizde nöral tüp bozuklukları (spina fibida gibi) (ayrık ve açık omurga ) olması ihtimalini %50-%70 oranında azaltırsınız. Ayrıca folik asit alınması pekçok doğumsal bozukluğua da iyi gelmektedir.
Folik asit ayrıca alınabileceği gibi içinde 400mcg folik asit bulunan multivitamin takviyelerinden de kullanabilirsiniz. Ancak multivitaminlere mutlaka dikkat edin. İçinde 770mcg'dan fazla A vitamini olmasın. A vitamin Beta- carotene formundaysa sorun olmaz ama gereğinden fazla A vitamini almak da doğumsal bozukluklara neden olabiliyor.

2. Sigara gibi kötü alışkanlıklarınız varsa şimdi bırakmanın tam zamanı.sigara ve uyuşturucu kullanımı düşüklere, prematüre doğumlara sebep olabiliyor. Ayrıca eşler için de sigara tüketimi sperm sayısının düşmesine ve kalitesinin bozulmasına sebep oluyor. Araştırmalar gösteriyor ki pasif içicilik bile hamile kalma şansımızı düşürüyor. Dolayısıyla sigaradan ve dumanından siz içmiyorsanız bile uzak durun..
.
3. Buzdolabınızı sağlıklı yiyeceklerle doldurun. Şu anda daha iki kişilik beslenmeye başlamadınız ama besin değeri yüksek gıdaları tüektmeye başlamak sağlıklı bir hamilelik için en önemli nokta. Şimdiden sağlıklı yiyecekleri yemeye başlayın. En azından her gün 2 kap meyve, 2.5 kap sebze, mümkün olduğunca kalsiyum açısından zengin tam tahıllı yiyecekler yüketin.
Süt ve yoğurt tüketin. Protein açısından zengin bezelye, fındık, ay çekirdeği, soya ürünleri ve et tüketin.

4. Her ne kadar hamilelikte tüketilmesi gereken kafein miktarı ile ilgili net bir bilgi yoksa da , hamilelikte ve hazırlık evresinde mümkün olduğunca az kafein tüketilmeli. Bazı çalışmalar infertilite ile yüksek kafein tüketimi arasında ilişkiler olduğunu gösterdi. Yazı kafein tüketiminin günlük 200mg ile sınırlandırılması gerektiğini belirtmiş. Ama güvende olmak için isterseniz tamamen çay kahve tüketimini kesebilirsiniz.

5. Bebek sahibi olmadan önce kilomuzu da hazırlamalıyız. Boyunuza göre sağlıklı bir kiloda değilseniz, hemen kilo vermeye başlayın, sağlıklı bir kilo hamileliği de rahat geçirmenizi sağlayacak.

6. Balık sever biriyseniz, yediğiniz balığa dikkat edin. Balık omega-3 için mükemmel bir kaynak olsa da (omega-3 bebeğin beyin ve göz gelişimi için önemlidir) bazı balıklar yüksek miktarda civa içerebilir. Kılıçbalığı, uskumru, istavrit, kolyoz yemeyin. Ayrıca bir haftada 1 kutudan fazla ton balığı tüketmeyin. Ayrıca lokal sularda (göl gibi ) yakalanmış balıkları da tüketmeyin.

7. Hamileliğe hazırlanıyorsanız dişcinize bir uğrayın. Hamilelik sırasında artan progesteron ve östrojen seviyeleri sizi diş hastalıklarına daha yatkın duruma getirebilir. Ayrıca acil cıkabilecek bir çürüyen diş yada çekilmesi gereken diş olursa, hamilelik sırasında narkoz alamayacağınız için şimdiden tedavi edilmesi gerekebilir.

8. Eşinizin ve ailenizin tıbbi geçmişini bir araştırın. Tıbbi geçmişinde herhangi bir genetik veya kromozomal bozukluk (down sendromu, anemi, kanama yada pıhtılaşma bozukluklları )
var mı bunları öğrenin. Doktorunuz bunları sorabilir, böyle bir geçmiş varsa ona göre önlemler alabilir bebeği daha dikkatli incelemeye alabilir.

9 Enfeksiyonlardan uzak durun. Pis yiyeceklerden, pastorize edilmemiş süt ve peynirden, kötü ve iyi pişmemiş etlerden, az pişmiş balıktan uzak durun.
Bu gıdalar tehlikeli bakteriler içerebilir, yiyeceklerden gelen hastalıklar düşüğe sebep olabilir. Pastörize edlimemiş meyve suları içmeyin. Hatta mümkünse hazır meyve sularını hiç içmeyin. Kendiniz meyve suyunu sıkın ve sıktıktan hemen sonra bekletmeden tüketin. Ellerinizi iyi yıkayın. Bahçeyle yada toprakla uğraşıyorsanız mutlaka eldiven takın, toksoplazmalar bebek sağlığı için çok tehlikelidir. Evcil hayvan besliyorsanız ona çok yaklaşmayın, sizi yalamasına izin vermeyin.

canim kader arkadasim benim oglum bebekleri o kadar seviyorki ona biranonce annecim bak sana kardes geliuor birlikte buyuceksiniz deme hayalim vardi. kimse yanlis anlamasin ben bebegim oldu diye kurbanlar kestim adaklar adadim o da tup bebek tedavisiyle sevindirdi bizi cok cok sukrediyorum fakat birlikte buyuyen kardeslere cok heves ediyorum bu buyuk sehirde dertlesecegi birlikte yatip birlikte kalkacagi hep dert olacagi cani kani bir kardesi olsun yanliz kalmasin istedim. cunku benimde oyle bir abim var arkadas hep hiryere kadar! bazilari yanlis anliyor var iste cocugun filan diye ama beni sen daha iyi anlarsin. ayrica doktorumda ilgisizledti kardes olayinda bizin kardes istemeye hakkimuz yokmu (((

selam canlarrrr nihayet istanbuldayım ve tedavim başladı
ulun hoca muayenede "herşey çok güzel görünüyor yumurtalıkların cillop gibi" dedi
puregon 200 doz ile tedavimi başlattı...
5 gün sonra çarşamba günü kontrolüm var...
ozamana kadar öncesinde kullandıklarına (glifor, folbiol, elevit) devam et dedi...
daha sonra beni hemşirelere gönderdi ve ilk iğnemi oldum :94:
hemşireyle beraber yaptık hissetmedim bile...
budefa otobüs yolculuğunda çok yorulduk...
hemen öğretmenevine geçtik...
biz çıktığımızda daha flzasklar gelmemişlerdi merkeze yoldalarmış görüşemedik...
inanılmaz yorgunum ama çok güzel bi duygu...
inş sonuna kadar herşey yolunda giderrrr

Hadi bakalım..hersey cok guzel basladı farkındamısın..boylede devam edıcek..bende aynı dozla baslamıstım sanırım.

Bende bugun tekrar bch testı yaptırıcam.ama korkuyorum bu korkular ne kadar devam edıcek.bız rahata erebılıcekmıyız acaba ya.

eşinin sana destek olması cok onemlı...allah yardım edıcektır vaktı degıl daha demek ki..annelık duygusu ne demek bılmıyorum bu duyguyu yasamıssın sukurler olsun ki..evladınada kardeslık duygusu yasatsın allah..benımde tek kardesım var hep allaha sukrederım ıyıkı var dıye tek dert ortagımdır..olucak en kısa zamanda..guzel dısıplınlı bır merkez tercıh et olurmu

canım hakkında hayırlısı olsun inşallah herşey yolunda gider ve sonunda bebeklerine kavuşursun.dualarımdasın

canım hayırlı olsun tedavileriniz, inşallah kolayca atlatırsınız hepsini, dualarım sizlerle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…