masallah sana tombik yiyenimi iyi beslemissin böyle devam ben toplasan belki 1,5 2 kilo almissimdir devami nasil gelir bilmem su an 68 kilo varim artik daha nakadar alirim allah bilir ama
80 gecmek istemem.
ahunisa sen ne yiyecegini icecegine dikkat ediyomusun.
maşallah ahunisa baya almışsın ya. sağlık olsun vücudunun ihtiyacı olmasa almazdın. oya iyi valla. ben de 1.5 kilo almışım. ama benim iştah feci açıldı. yemeden duramıyorum.
tatlim sen zaten istediyini yiye bilirsin kilo sorununda yok sanslisin ben zaten cok kilo almak istemem kilomdan dolayi. Ama seni gercekten tebrik ediyorum yemek düzenini güzel kurmussun ben normalde zaten cok seciciyimdir yiyemem fazla bu kiloda olmamim sebebi guatir yavas calisiyo o yüzden cabuk alip veririmde ben.Canlarım ben zaten çoook zayıftım, çitos gibiydim. İyi oldu böyle kalırım inşallah. Sanırım benim bu derece kilo almamım sebebi hiç hamilelik belirtisi yaşamamış olmam diyorum ben. Ne midem bulandı, ne midem yandı ne iştahım gitti aksine iştahım fena açıldı.
Oyacım yememe içmeme şöyle dikkat ediyorum. Doktor kontrolünde ve kendi araştırdıklarımdan yola çıkarak. Sabahları çook güzel bir kahvaltı yapıyorum yumurtadan nefret ettiğim halde gün aşırı bir yumurta, bolllllll peynir yani kalsiyum. Kalsiyumu yeterli alabilmek için yoğurdumu kendim yapıyorum ve sık sık yiyorum. Peynir zaten çok tüketiyorum çünkü çok seviyorum. Sabahları bir kaç parça ceviz, bir adet kuru incir, iki fındık, iki badem yiyorum.Dut pekmezimi her sabah yerim. Günde 3 öğün sağlam ana yemek yiyorum. Ana yemeklerin biri sebze olursa diğerinde et yemeye çalışıyorum. Aralarda 2 porsiyon değişik meyve yiyorum. Kuru yemiş, çikolata ve meyveli yoğurt yiyorum. Meyveli yoğurdumu kendim yapıyorum. Gün aşırı mutlaka bir öğünde tarhana çorbası içmeye gayret ediyorum. Zararlı yiyeceklerin çoğundan kaçıyorum. Çayı azalttım, sigarayı, kahveyi bıraktım. Geceleri çok erken uyuyorum, sabah erken kalkıyorum.
Aklıma gelenler bunlar. Yiyecekleri yazmaktan çekinmedim hamilelerin canı çekerse yesinler diye. Sonuçta hepsi hamişlerin yemesi
gereken şeyler.
Bu saydığım bütün yiyecekleri doktor söyledi. Ben bu besinlerin kilo yaptığını sanmıyorum. Kilo almama sebep olarak aşırı derecede canım hamur işi poğaça, açma, simit falan gibi şeyler çekiyor onları çok yiyorum kendimi tutamıyorum. Birde vitamin ve balık yağı bana kilo yapmış olabilir diyorum.
tatlim sen zaten istediyini yiye bilirsin kilo sorununda yok sanslisin ben zaten cok kilo almak istemem kilomdan dolayi. Ama seni gercekten tebrik ediyorum yemek düzenini güzel kurmussun ben normalde zaten cok seciciyimdir yiyemem fazla bu kiloda olmamim sebebi guatir yavas calisiyo o yüzden cabuk alip veririmde ben.
bende aynen senin gibi yumurta sevmem en fazla tavada kirip haftada iki kere yogurt peynir bunlari severim cokta yerim ama ögünlerle sorunum var et falan yiyemem tavuk yerim oda az olmak sartiyla balikta yemem sebzede severim ama oda cogu zaman bos gitmiyo yani bi yolunu bulmaya caalisiyorum benimkiler bu yüzden benden cok sikayetci sen ögünleri evdemi disardami yiyosun ben disarda fazla yiyemiyorum.
Senin guatr yavaşta olsa çalışıyormuş benimki hiiç çalışmıyor. İlaçla ve sık sık tahlille idare ediyoruz. Zaten doktorum bana ne dedi biliyormusun. Böyle hiç çalışmayan guatr ile çok kilolu ve kıllı biri olman gerekirken tam tersisin dedi. Yemek düzenimi sordu tıpkı sana yazdığım gibi ona anlattım. Tabi o zaman hamile değildim ve hamur işi yemiyordum. Doktor çok beğendi ve bravo dedi. Zayıf olmanın sebebi böyle beslenmiş olman dedi.
Dışarıda yemek yemeyi hiç sevmem fakat eşim yada arkadaşlar bazen isterlerse eşlik ederim. Ama olmazsa olmazlarım vardır. Hazır yoğurt, hazır meyve suyu, hazır reçel, konserve gibi gıda ürünleri asla kullanmam. Herşeyimi evde kendim yaparım. Akşam yemeğimi en son 8 de yerim. Bir daha meyve dışında bir şey yemem. Hamileliğimin öncesindede çocukluğumdan ve genç kızlığımdan beri kalan alışkanlık yatmadan önce mutlaka soğuk bir bardak süt içerim.
Sende böyle seçici olursan iyi olmaz. Kendinide çok zorlamadan en azından bebeğin sağlığı için bazı önemli gıdaları tüketmeye çalış.
cok iyi bi örneksin hem cevrene hemde burdakilere diyicem artik ne diyim. Bebisin cok sansli senin gibi bi anneye sahip:)
bi fikrim var ben sana gelim en iyisi Ahucugum , bana cok iyi bakarsin sen eminim buna:))
Tek temenimiz bebislerimizi saglikla kucagimza almak Insallah onun icinde elimizden geleni yapicas gerisi Rabbime kalmis...
Gel valla kız :))))))) ben zaten kendime hamile bir arkadaş arıyorum. Beraber paylaşımlarda bulunmak için. Ablama, yengeme ve eltime sürekli baskı yapıyorum hadi sizde çocuk yapın beraber büyütelim diye. Gel ben sana öyle güzel bakarımki sen değil ama bebişin tosuncuk olur.
ahum özelikle yemekle ilgili anlatigin seyler okadar ilgimi cektiki sende benim gibi titiz davraniyosun ve böyle insanlar cok severim hani yogurduna recelin kadar herseyini kendi yapan hamaratli arkadasim benim valla imrendim daha napim bekle kizzz geliyorummm ilk ucakla) cok iyisin seni cok seviyorum kiz bennn !
Ah istanbul istanbul olali ...... istanbul burnumda tütüyo valla ben almanyadayim keske orda olsaydimm..yok ben hic birsey hissetmiyorum caanim ya cok istiyorumda yada ben fark etmiyorum ama o dalgalanmalar keleebek kanat cirpmasi gibi oluyomus bu aylarda dok dikkat etmek lazim herhalde. Zaten eslerin kiskancligi bi baska esim geliyo kafasini koyup birseyler anlatiyo ne diyosun diyorum napican o benlen bebeyimi arasinda olan seyler senin tasidgin yetmiyomu sanki diyoUçakla nerden geliyorsun İstanbul da değilmiydin sen ? Bende seni çok seviyorum....... Bu arada bi şey soracam sana. Nadirende olsa bebişin hareketlerini hissettiğin zamanlar oluyormu ? Sanki bazen ben dalgalanma gibi bi şeyler hissediyorum. Hatta bırak beni kıskançlığından eşim bile hissettiğini söylüyor. Elinde olsa adam bebeği kendi taşıyacak. :)) Pis kıskanç :))
Ah istanbul istanbul olali ...... istanbul burnumda tütüyo valla ben almanyadayim keske orda olsaydimm..yok ben hic birsey hissetmiyorum caanim ya cok istiyorumda yada ben fark etmiyorum ama o dalgalanmalar keleebek kanat cirpmasi gibi oluyomus bu aylarda dok dikkat etmek lazim herhalde. Zaten eslerin kiskancligi bi baska esim geliyo kafasini koyup birseyler anlatiyo ne diyosun diyorum napican o benlen bebeyimi arasinda olan seyler senin tasidgin yetmiyomu sanki diyocatlicaklar yakinda..
bende bi elimi uzun süre koyim belki hissedebilirim...Demek senin eşinde benimki gibi. Ben genelde yemek yedikten sonra koltuğa uzanıyorum başımı hafif yukarıda bırakıyorum sonra sessizlikte elim koyuyorum ve hissetmeye çalışıyorum. Bu sırada hissediyorum bazen. Bazende hiç ummadığım bir anda dediğin gibi kelebek çırpması veya böyle dalgalanma gibi bi şey hissediyorum tabi bu anlık oluyor hemen geçiyor. Bende dört gözle tam hareket ettiğini hissetiğimiz ve gördüğümüz günleri merak ediyorum.
Almanya da geçici bir süremi kalacaksın yoksa oradamı yaşıyorsun. Normalde Türkiye nin neresinde yaşıyordun.
bende bi elimi uzun süre koyim belki hissedebilirim...
yok canim dogma büyüme buraliyim. oraya gelince izimiteyiz. Ama geldimde istanbula gelmem görmem lazim yoksa tatil olmaz benim icin istanbulu cok seviyorum.... sen istanbulumuzun yoksa baska yerdenmi...
Bende, eşimde doğma büyüme İstanbulluyuz. Bizde İstanbul u çok seviyoruz. Türkiyenin çok yerini gezdik çok beğendiğimiz yerleri oldu ama hep İstanbul bir başka dedik. Fakat İstanbul da artık müthiş bir kalabalık söz konusu. 20 km lik bir mesafeyi bazen saatlerce katedemiyoruz. Hele resmi kurumlarda, bankalarda bir işimiz olduğunda mümkün değil sıra beklemeden halledemiyoruz, saatlerce süren sıra hatta bazen bir kaç günü bile buluyor halletmek. Halbuki yapılacak işlem 10 dakikalık ama kalabalık olunca böyle oluyor.
merhaba arkadaşlar
temmuzda tüp bebek yapıp başarı yakalayamanlardanım
baktım pek tanıdıkta kalmamış, ekimde dondurulmuş ile transferim gerçekleşecek,
bir listemiz vardı hatta, inşallah bu sefer ordaki üç negatif denememi pozitife çevireceğim
herkese sabırlı sağlılı tedavi süreçleri diliyrum
Gününüz aydin neseniz bol olsun insallah...
bu sabah uyanamadim sol kalca ve sol kasikta acayip agrilar var Romatizma agrisi gibi sanki .... gecede yatamadim agridan..
Kizlar sizin bu bidaki rutin kontrol nezaman ben aradim 20. haftada dediler sok oldum ben ozamand zaten 3 lü testimiz var
Bide bu yemek yeme sorunum hala devam ediyo biraksalar saatlerce hic bir sey yemem herhalde sizlerde durumlar nasil kizlar....
evet bu testler ve sonuçlarını beklemek beni çok strese sokuyor ve üzüyor o yüzden vede başka sebeplerden yaptırmak istemiyorum. Bu arada dün sabah tartıldım 58 kilo olmuşum. Tedaviye başlarken 49 kiloydum. Tam 9 kilo almışım inanamıyorum. Hiç bir kıyafetim olmuyor.
en son kaçıncı haftada gittin kontrole, ben 13. haftada gittim, 16. haftada tekrar gel dedi.
Canlarım ben zaten çoook zayıftım, çitos gibiydim. İyi oldu böyle kalırım inşallah. Sanırım benim bu derece kilo almamım sebebi hiç hamilelik belirtisi yaşamamış olmam diyorum ben. Ne midem bulandı, ne midem yandı ne iştahım gitti aksine iştahım fena açıldı.
Oyacım yememe içmeme şöyle dikkat ediyorum. Doktor kontrolünde ve kendi araştırdıklarımdan yola çıkarak. Sabahları çook güzel bir kahvaltı yapıyorum yumurtadan nefret ettiğim halde gün aşırı bir yumurta, bolllllll peynir yani kalsiyum. Kalsiyumu yeterli alabilmek için yoğurdumu kendim yapıyorum ve sık sık yiyorum. Peynir zaten çok tüketiyorum çünkü çok seviyorum. Sabahları bir kaç parça ceviz, bir adet kuru incir, iki fındık, iki badem yiyorum.Dut pekmezimi her sabah yerim. Günde 3 öğün sağlam ana yemek yiyorum. Ana yemeklerin biri sebze olursa diğerinde et yemeye çalışıyorum. Aralarda 2 porsiyon değişik meyve yiyorum. Kuru yemiş, çikolata ve meyveli yoğurt yiyorum. Meyveli yoğurdumu kendim yapıyorum. Gün aşırı mutlaka bir öğünde tarhana çorbası içmeye gayret ediyorum. Zararlı yiyeceklerin çoğundan kaçıyorum. Çayı azalttım, sigarayı, kahveyi bıraktım. Geceleri çok erken uyuyorum, sabah erken kalkıyorum.
Aklıma gelenler bunlar. Yiyecekleri yazmaktan çekinmedim hamilelerin canı çekerse yesinler diye. Sonuçta hepsi hamişlerin yemesi
gereken şeyler.
Bu saydığım bütün yiyecekleri doktor söyledi. Ben bu besinlerin kilo yaptığını sanmıyorum. Kilo almama sebep olarak aşırı derecede canım hamur işi poğaça, açma, simit falan gibi şeyler çekiyor onları çok yiyorum kendimi tutamıyorum. Birde vitamin ve balık yağı bana kilo yapmış olabilir diyorum.
temmuzda negatif alıp daha sonra hamile kalan arkadaşlar var topikte. umarım bir taneside sen olursun :)
en son kaçıncı haftada gittin kontrole, ben 13. haftada gittim, 16. haftada tekrar gel dedi.
kilo rekoru sendeymiş. ben ilk iki buçuk ayda 3 kilo aldım ama son bir aydır aynı kilodayım. sabahları sütümü içiyorum, peynir,zeytin etimek gibi şeylerle yemeye çalışıyorum. yumurtada haftada 2-3 defa tüketiyorum. öğlenleri çorba ve sebze yemeği, öğleden sonra 3 gibi ceviz,kayısı, 5 gibide meyve yiyiyorum. eve gidincede sıcak yemekle birlikte ayran, yoğurt atıştırıyorum. uyumadan öncede evde yaptığım meyveli yoğurtlarımı yiyiyorum. tatlı isteğimi kesiyor. pilav, makarna ve ekmeği bir aydır hayatımdan çıkardım ve kilo almadım
inşallah iyiyiz diyelim iyi olalım.
ilk zamanlar kokulara karşı ve yiyeceklere karşı tiksinti duyunca doğal olarak yiyemiyorsun.
ama 11. haftadan sonra yavaş yavaş iştahım açıldı.
bazen durduramıyorum ilk 3 ay fazla almadım ama
bundan sonra goril olmaya adayım
sizinde burada böyle haberlerinizi okumayı Allah bize nasip etsin inşallah.
Canlarım ben zaten çoook zayıftım, çitos gibiydim. İyi oldu böyle kalırım inşallah. Sanırım benim bu derece kilo almamım sebebi hiç hamilelik belirtisi yaşamamış olmam diyorum ben. Ne midem bulandı, ne midem yandı ne iştahım gitti aksine iştahım fena açıldı.
gereken şeyler.
kilo rekoru sendeymiş. ben ilk iki buçuk ayda 3 kilo aldım ama son bir aydır aynı kilodayım. sabahları sütümü içiyorum, peynir,zeytin etimek gibi şeylerle yemeye çalışıyorum. yumurtada haftada 2-3 defa tüketiyorum. öğlenleri çorba ve sebze yemeği, öğleden sonra 3 gibi ceviz,kayısı, 5 gibide meyve yiyiyorum. eve gidincede sıcak yemekle birlikte ayran, yoğurt atıştırıyorum. uyumadan öncede evde yaptığım meyveli yoğurtlarımı yiyiyorum. tatlı isteğimi kesiyor. pilav, makarna ve ekmeği bir aydır hayatımdan çıkardım ve kilo almadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?