Temmuz 2012'de tüp bebeğe başlayacak arkadaşlar, yola birlikte çıkalım...

merhaba kızlar,,bir sorum olacaktıı,,,transfer sonrası başlayıp hamile kaldıktan sonrada hala devam eden ilaçlarınız varmı??? Coraspin folik asit gibii???

ewet canım benim ikiside devam ediyor bunlara + olarak birde vajinal jelimizi unutmayalım

merhaba kızlar,,bir sorum olacaktıı,,,transfer sonrası başlayıp hamile kaldıktan sonrada hala devam eden ilaçlarınız varmı??? coraspin folik asit gibii???

slm canım
ben folik asidi bıraktım dr bana elevit diye bir vitamin verdi
coraspirinide kan pıhtılaşması olduğu için bende kullanmaya devam ediyorum sende dr danış canım 13 haftalık olmuşsun maşallahartık ilaçlarını değiştirecektir büyük ihtimalle...sağlık ocağına kayıt yaptırdın yada onlar aradaımı seni arayıp çağırıyor canım ayda 1 kere kan değerlerine falan bakıyorlar.19-20 hafta arasında da tetenoz aşısının ilkini olacaksın:18::18:

Asımı bugün yaptırdım bende..doktorum bir tane yaptırsan yeterli dedi ama hemsireyle konusunca hepsini yaptırmak mantıklı geldi bana..çars ayrıntılı ultrasonum var doktorumla tekrar konusucam bakalım

merhaba kızlar,,bir sorum olacaktıı,,,transfer sonrası başlayıp hamile kaldıktan sonrada hala devam eden ilaçlarınız varmı??? coraspin folik asit gibii???

12.haftaya kadar folbiol ve jeli kullandım.lekelenmelerim olduğu için asprini kesmiştik.12.haftadan sonra elevit ve kramp için bi ilaç kullanıyorum..

amannn hoffff... geçen ay genetik tahlillerimi yaptırmıştım, bu ay sonucu alır (normal olacak diye öyle emindim ki) hemen akabinde son dondurik yavrumu alırım diyorken bugün genetik sonuçlarımızı aldımm... bende mthfr heterezigot çıkmış, okuduklarımdan anladığım çok ciddi bişi değil, tedavi boyunca iğne kullanmak yetiyormuş sanırsam baharda kullanmıştı öyle bişi, kromozom tahlilimde normal çıkmış fakat eşimin kromozom tahlilinde malesef canımı sıkan bişiler var trizomi 21 tesbit edilmiştir diyor :18: netten incelediğim kadarı ile down sendromu ile ilgili bişi :18: sonuçları doktorumuza henüz göstemedim o ne önerecek ne diyecek bilmiyorum ama bu okuduklarımdan yola çıkarak sanırsam ben bu çocuk işine artık bir daha bulaşmamalıymışım gibi bir sonuç çıkardım... burda bebişimin cinsiyetini paylaşmak isterdim ama sanırsam oyuncak bebek alıp onun cinsiyetini seçmekten öte gidemeyecek benim bu sevdam.

yaa neler yazdın kafanda sen öylee nekadar olumus düşünmeye başlamışsınn görmeyelii sana inanmıyorum bu sen değilsin yaa daha doktorun bile görmemeiş bişey dememişş ne oluyoo çok kızdım sana çok nedemek oyuncak bebek falann hemen doktorununa faks çek ve seni aramsını bekle lütfen bütün olumsuzlukları kafandan sill vee interneti kurcalamaktan vaz geç

kızlar önde gidiyo galiba :))) gözünüz aydın tatlım

sağol canım, allahım gönlümüze göre verdi. inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımızada alırız prensesimizi

canım gözün aydın bi prenses daha geliyor demek
inş kızını süsleyip gezmelere çıkacağınız günlerde gelir canım

inşallah canım, anası çok süslü değil kızım nasıl olur bilmiyorum ama birlikte çok gezeriz inşalla bebişimle.
darısı başına inşallah

canım öyle internetten okuyup kafanı karıştırma, tam bilmediğimizden yanlış yorumluyor olabiliriz. önce doktorunla konuş bakalım ne diyecek seni nasıl yönlendirecek.
rabbim hayırlısı neyse onu nasip etsin, herzaman hayırlısını diliyoruz herkez için.
moralinde çok önemli olduğunu biliyorsun bir daha böyle hiç olmayacak gibi eyler ne söyle nede aklından geçir.
mutlaka bir tedavisi vardır.

cicoşum ben peşin peşin canımı sıkayımda zaten bizi bu internet bozdu, yazmasınlar kardeşim herbişeyide buralara, onlar yazmadıda benmi zorla okudum halla halla şimdik bu ilk an şoku, yarın bakalım doktur ne diyecek.

gözün aydın canım çok sevindim :)

bahar teyzesi, benim prensesimide ekler misin?
sonunda prensesim kendini gösterdi. kızım geliyor :)
canim bi prenses dahami geliyomus gözün aydin Rabbim tamamini erdirsin saglicakla kucagina alirsin insallah...
fiyonkcugum sen neler yazmissin öyle esinde bi problem cikmis olabilir ama bunu hemencik kötüye baglamak olmaz dimi ama internete zaten acib bakmak hata aklindan olumsuz seyleri cikar tamami tatlim bak rabbim sana ne tatli tatli saglikli fiyonkcuklar göndericek insallah..evet oyuncak bebek alabilirsin ama bebislerine oynamasi icin.....

Son düzenleme:

canım hemen karaları bağlamışsın. embriyolar genetik incelemeye tabi tutuluyor ve sağlıklı olanı transfer ediliyor. pgt denilen bir yöntem sanırım bir topik var orda bu yöntemle çocuk sahibi olan var. işimiz zor ama çözümsüz değil. umudunu yitirme

simda bana gelelim bugün kontrolüm vardi ebeler kontrol etti bastan ultrasona koymicaklardi naptim etim ikna etim ama ne yaziki tam kontrol etmedi bi kalb aatisini gösterdi sirti bana dönüktü okadar..
ebe sagolsun kalb atislarini dinleti buda yeti sonuc itibariyle. baskada hic birsey söylemediler ha bide kansizlik varmis,,yinede bebeyimin kalb atisini duydum ya bunada sükür kizlar...

12.haftaya kadar folbiol ve jeli kullandım.lekelenmelerim olduğu için asprini kesmiştik.12.haftadan sonra elevit ve kramp için bi ilaç kullanıyorum..

saolun kızlar,,ilaçlarımı yeni yazdırdım bitti sunlar filan dedim.folbiol,coraspin ve elevite devam dedi. kan pıhtılaşması ben de varmı bilmiyorum başlamıştık işte devam ettiriyor doktor.kafama takıldı o da birdaha ki gittiğimde tekrar sorayım kullanmama gerek varmı diye.sağlık ocağına kayıt yaptırdım evet.valla ben kanamam olduğunda bile aspirini içmiştim bilmiyodum içmemem gerektiğini:18: bu arada istifra etmekten geçen hafta acillik oldum serum yedim,doktor zofran adlı ilaç verdi.2gün kullandım ..geçer inş artık bulantılarımmmmmmmm.....

evt cnm o da vardı,,,12 hafta dolunca jelle estrofemi bıraktım...coraspin uzun süre kullanılıyor herhalde,tüp bebekte.

slm canım benim dr 8 haftalıkken kesmişti coraspirini estrofemi... vitamin olarak elevit vermişti bide fitil kullanıyom fitilide ayın 13 gitcem o zaman kescek herelde öle bişey demişti...............bu arada kabız değilim ama makattan kan geldi o sebebten dr gittim bugün galiba basur başladı bende çoğu kadında hamilelik sırasında oluyomuş çok kötü bişey sadece krem verdiler..... güzel yanı dr bi sorun yok bebek iiii dedi en azından 1 hafta önceden bebişin durumunu öğrendim neyse tam detayını 1 hafta sonra öğrencem....üstüne ablamın ameliyatı vardı ama gidemedim çok şükür iiii geçmiş....buarada fiyonk makarna çok kızdım sana bence sevinmelisin hamile kalsaydın ve bebişde sorun çıksaydı napcaktın allah korusun o daha kötü canından can gitcekti....eğer bii sorun varsa tedavi ile hallolur niye ümitsiz leşme bana çok meşhur bi bi tüp bebek uzmanı senin çocuğun olmaz gibisinden konuşmuştu.onun sözleri beni kamçıladı ve sonuç ortada sen ümidini kesme allahu teala ne buyurmuş ölümden başka herşeyin çaresi var yeterki doğru yerde ara hamile kalsan o bebekte allah korusun genlerden dolayı hastalık olsa idi şükürki tedbir alabilceksin inşallah ciddi bişey değildir canım

allah allahhhhhhhhhhh bu fiyonk bana hiç tanıdık gelmiyor benim pozitif arkadaşımın yerini olumsuz biri almış bi yanlışlık mı var ne :44:
eğer sen gerçekten bizim fiyonkumuzsan bu sözler hiç yakışmadı sana
kan pıhtılaşması biçok kişide oluyormuş zaten...
normal doğumlarda ancak tekrarlayan düşükler olunca istiyorlar bu testi, tüptede negatifi gördükten sonra...
yani buyüzden çoğu kişi kendinde pıhtılaşma sorunu var mı yok mu bilmiyor...
mthfr pıhtılaşmada en hafif durummuş...
hatta bizim testi yaptırdığımız hastanedeki genetik drlar bana sadece folik asit önermiş...
ama ulun hoca işi sıkı tutup b12 ve iğnede vermişti...
önlemini aldıktan sonra bi risk oluşturmuyor bu durum...
eşinin durumu hakkında bi bilgim yok...
haa böyle bi risk olmuş olabilir ama ona görede önlem alınacaktır elbet...
drunla konuşmadan hemen kendi tedavini şekillendirdin oyuncak bebeğe bağladın olayı
tatlım buradaki biçok arkadaşa göre daha yolun başındayız...
inş bizde kavuşucaz bebişlerimize
haaa işte ozaman alabilirsin oyuncak bebeği kendin için değil tabi bebişin için
küçük fiyonklarını küstürme sakın bak sonra doğunca çok eziyet ederler ona göre

fiyonkum okuyunca inanamadım,sen misin bunları yazan.askolsun,bir kere internetten uzak dur doktorun karar versin teshise.ikincisi genetik hastalıklarda pgt yapılıyor,bir arkadasımda kromozom sayısı eksikti embriyolara pgt yapıldı 1 tanesi iyi çıktı hamile kaldı ve oğlu oldu.üçüncüsü son tedavinde sorunlu bir embriyoyla hamile kalacaktın belki de her işte hayır varmış.insallah bu sekilde daha saglıklı embriyolara kavusursun lütfen moralini bozma arkadasım.
herkese günaydın kızlar haftanız çok güzel geçer inşallah
benim merak ettiğim hareketlerini hisseden arkadaşlar var mı ve kaçıncı haftada hissetmeye başladınız
ben yaklasık on gündür pıtpıtları hissediyordum dalgalanma falan.dün ve bugün resmen kımıldadıgını hissettim hatta bazan karnımın bi tarafı daha şişkin daha sivri oluyor okadar komikki hemen orayı oseviyorum okşuyorum kızımla konuşuyorum harika bir şey.benimki daha çok aksamları hareketli.
herkese merhaba kızlar...
aranızda beni hatırlayan varmı?
bebegım 4.5 aylık oldu
cinsiyeti kız....:)
rabbim olmayanlara nasip etsin olanlarında ellerıne almayı nasip etsin inşallah..
masallah canım gözünaydın rabbim kucagına da almayı nasip etsin.

canlarım nasılsınız,biz iyiyiz çok şükür,mantar hastalığı geçmemisti tekrar kontrole gittim cumartesi günü yeni bir fitil daha verdi dr kızıma da baktık 278 gr dı.yine bir hafta önden gidiyormus gelişimi çok şükür.ikinci fitille akıntım tamamen durdu çok şukur ben yinede tedaviyi yarım bırakmıyorum inşallah tekrarlamaz. on gün sonra yani haftaya salı günü tekrar mantar için kontrole cağırdı aynı gün detaylı ultrasonumuz da yapılacak bebişimin kalbine bakacakmış inşallah sapasağlam çıkar.
allahım hamileliğimizi sağlıklı sorunsuz geçirmemizi bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin.

folik asiti üç ay bitince bırakıp folik asit de içeren elevit e geçtik biz coraspini ve clexane iğneyi de kanamamız olunca bıraktırdılar pıhtı temizlenince clexan a tekrar başlayaacağız gibi bi de demir magnezyum ve progestan kullanıyorum ben

günaydın kızlar

ben çok kötüyüm bütün gece bir dakka uyumadan sabah olduu bu bulantılar beni maf ediyor ne zman biticek bunlar azalacagına artıyo ve bu beni gerçekten maf ediyo

güzel arkadaşlarım, ben onları yazarken vallada karalar falan bağlamamıştım, işin geyiğindeyim yine sadece gerekli ikonları bulup koyamadım diye yazı karamsar kalmış :) elbette olayın pgt ile hale yola girebileceğini tahmin ediyorum fakat işin içine yine zaman gireceğinden serde de sabırsızlık olunca hofff diyesim geliyor. Yine dediğiniz gibi çok şükür bunu bilmeden hamile kalmış olsaydım ve eşimden aldığı kromozomlarda bu bozukluk mevcut olsaydı, Allah korusun sakat bir çocuğum olabilirdi, şimdi negatif sonucum için üzülmekten çok seviniyorum diyebilirim. Biliyorum sonuna kadar çabalamak lazım ama yinede bazen acaba bu kadarda zorlamasak mı diyede düşünmüyor değilim.

eskiden son satırdan ibaretti dualarım şimdi şu şekle büründü
Rabbim, morfolojisi düzgün olan spermlerin, kromozomları normal olanlarının sağlıklı yumurtalarımı döllediği embriyolar nasip et ,
Rabbim, haşimato troidimin ve bu ufacık kan pıhtılaşması sorunumun düşüğe neden olmadığı sağlıklı hamilelikler nasip et,
Rabbim, sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü evlatlar nasip et
Aminnn...

Eskiden sıradan gözükürken şimdi farkettim ki ne büyük mucizeymiş çocuk sahibi olmak...
mucizelerinize iyi bakın...

günaydın kızlar

ben çok kötüyüm bütün gece bir dakka uyumadan sabah olduu bu bulantılar beni maf ediyor ne zman biticek bunlar azalacagına artıyo ve bu beni gerçekten maf ediyo

cicoşum benzetmek gibi olmasın benim bir arkadaşım 9 ayını aynen dediğin gibi geçirdi, haftada 3 gün hastanede serumdaydı. İnşallah az kaldı bulantılarının bitmesine az sık dişini 9 ay ne ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…