tetanoz ikinci doz nasıl yapıldı ya? benim taaa 29 nisanda ikinci dozum. seninki neden böyle erkenden yapıldı?? ben 53 ile başladım gebeliğe şimdi 63,7 çıkıyorum kaç gündür :) iyi aldım kiloyu :) ama bende sadece göbek var görüntümde başka değişiklik yok. sen kaç kilo aldın ? hareketleri nasıl seninkinin ? tutarlı mı yoksa bazen hiç hareket etmiyor mu ? benimkisi beni deli ediyor bazen. çok mu tembel dedirtiyor bazen :))
cinsiyeti neydi seninkinin ??
Beni aile hekimliğinden aramışlardı kontrol için, bir önceki randevumda da doktor yaptır tetenoz aşısını demişti, onlar arayınca bende yaptırdım, zamanı önemli değilmiş mühim olan doğumdan önce iki dozun yapılmış olmasıymış. Bende 54 ile başladım, bugün tartı 61.5'tu :S ama internette bir tablo var haftalara göre kaç kilo alınması gerektiğini gösteren ona uygun gidiyor şimdilik :) fakat forumlardan okudum son üç ay çok kişinin kilosu bir anda artmış, umarım öyle olmaz, hedefim 12 kilo ile tamamlamak ama kısmet
Bende de dediğin gibi göbek olmasa anlaşılmayacak hamile olduğum benimki birde sivri göbek. Ay sorma bizim küçük hanımda çok keyfine düşkün, çoğunlukla ben ne zaman uzansam o harekete geçiyor, gün içersinde çoğu zaman çok hareketli değil ama gece ben yatınca çok hareket ediyor :))
Beni aile hekimliğinden aramışlardı kontrol için, bir önceki randevumda da doktor yaptır tetenoz aşısını demişti, onlar arayınca bende yaptırdım, zamanı önemli değilmiş mühim olan doğumdan önce iki dozun yapılmış olmasıymış. Bende 54 ile başladım, bugün tartı 61.5'tu :S ama internette bir tablo var haftalara göre kaç kilo alınması gerektiğini gösteren ona uygun gidiyor şimdilik :) fakat forumlardan okudum son üç ay çok kişinin kilosu bir anda artmış, umarım öyle olmaz, hedefim 12 kilo ile tamamlamak ama kısmet
Bende de dediğin gibi göbek olmasa anlaşılmayacak hamile olduğum benimki birde sivri göbek. Ay sorma bizim küçük hanımda çok keyfine düşkün, çoğunlukla ben ne zaman uzansam o harekete geçiyor, gün içersinde çoğu zaman çok hareketli değil ama gece ben yatınca çok hareket ediyor :))
siz tetanoz aşısından bahsedince şimdi evham oldum benim doktorum bana hiç böyle bir şeyden bahsetmedi :S bu kesin gereklimiymiş herkes yaptırıyor mu? ya da ben zaten zamanında bu aşıyı olduysam gerekli değil mi bak şimdi panik oldum :S
canım sen aile hekimine gebeliğini bildirdiysen onlar zaten haber veriyorlar onlar... ben gerekli diye biliyorum doğumda önemli diye duymuştum... ki ben 25. haftamda yaptırdım bana göre senin 1 haftan var daha.. sıkma canını yarın aile hekimine danışırsın olur biter...
siz tetanoz aşısından bahsedince şimdi evham oldum benim doktorum bana hiç böyle bir şeyden bahsetmedi :S bu kesin gereklimiymiş herkes yaptırıyor mu? ya da ben zaten zamanında bu aşıyı olduysam gerekli değil mi bak şimdi panik oldum :S
bende de aile hekimim ayarladı tetanoz tarihlerimi. garip :) kilon iyiymiş maşallah :) ben duba olurum o zaman bu son 3 ayda :)) yedikçe yiyorum diyebilirim hele tatlı(sütlü çikolatalı) ve dondurmaya hayır demiyorum hiç :)) ama dert etmiyorum kiloyu veririm bir şekilde... sağlıklı olalım da gerisi boş... çatlak sorunun oldu mu? bana doktorum aloe veralı bebe yağı kullan demişti sabah akşam kullanıyorum şükür daha görmedim. ama bazen deli gibi kaşınıyor göbüşümün yanları...
hayırlısıyla prenses geliyor demek ne güzel :) bizde prens gelecek hayırlısıyla...
Dediğin gibi bebişler iyi olsunda kilolar gider elbette :)) Çatlak şimdilik yok ama çoğu kişinin 30 haftadn sonra oluyormuş hatta sonuncu haftsında bile çatlak oluşanlar varmış. Bünyeyle alakalı daha çok. Bende bebek yağı kullanıyorum, onun dışında Vaseline diye bir krem varya onun vücut losyonunu sürüyorum bazende, çok düzenli kullandığımı söyleyemem. Ara ara benimde kaşıntı oluyor ama çok değil şimdilik. Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin oğlunu, bu arada biz twist i aldık :)
vallaha mı ???hayırlı uğurlu olsunnn ne kadara aldın? nerede yaşıyorsunuz bu arada ? ben daha almadım ama artık birşeyleri halletmem gerek araba, beşik, banyo küveti vs gibi. tabi doğum çantası da (haftaya kontrolüm var görümcemle çıkarım çanta için artık)
Ay evet düşün düşün en iyisi olsun derken içinden çıkmıyorsun sonra aldık geçtik valla :) Afyon'da yaşıyorum ben, burda Bebeğim mağazasından aldık 860 TL ye. Şimdi park yataklara ve odası için dolap vs. bakmaya başladık, daha çok şey var yapılacak, zaman çok hızlı geçiyor, hiçbirşey anlamıyorum.
Uzun süredir takip ediyorum, sayenizde birçok şey öğrendim, kafamdaki birçok soru işaretinden kurtuldum.
Şimdi bende temmuz annesiyim diye yazsam mı diye düşünürken Temmuzda dünyaya merhaba diyecek olan şımarık LİNAm topuğuyla vurduğu tekmiklerle beni yazmaya teşvik etti. :)
İlk hamileliğim olduğu içinde pek bir tecrübesizim doğrusu!.
Oda takımını alsammı erkenmi,azmı tulum aldım çok mu aldım, yok bu alınacakmı bu eksikmi sorularıyla cebelleşip duruyorum.
Hatta 1 saat kadar önce köpek korkumdan merdivenleri ikişer ikişer zıplayarak çıktım son merdivende bacağımı kaldıramadım gözüm karardı, işte o zaman dank etti kafama, eee ben hamileyim ya napıyorum ben dedim ama o andan beri hala bişey olmuşmudur diye düşünmeden duramıyorum. Ama bir şey olsa Allah korusun duramazdım sancım falan olurdu diye teselli ediyorum kendimi işte :)
İnsan ne neyin belirtisi bilemeyince ne olduğunu anlayamıyor daha da telaşeye düşüyor ister istemez.
Ben mobilyaları ikea dan almayı düşünüyorum bebek karyolası, dolap, alt değiştirme ünitesi falan var(ilerde kitaplık olarak kullanılabiliyor), ikea hem uygun fiyatlı hemde çocuk ürünlerinde sağlığa tehlikeli olabilecek hiçbir madde kullanılmıyormuş, internetten de alınabiliyor. Halısından perdesinden nevresim takımlarına kadar bütün odayı ikea dan yapıcam ortalama 1250-1500 TL bi hesap çıkıyor, piyasayı pek bilmiyorum ama bana uygun gibi geldi.
Maşallah pekte uzun yazmışım sizi de daha fazla sıkmayım artık :)
Bizim bebişler baya birbirine yakın doğacak galiba :) ikeanın fiyatları o kadar uygun mu? internetten çok araştırdım bende ama çok uygun gelmemişti, tekrar bakayım olmazsa.
Doktoruna danış bence de, doğumda ameliyat vs. olursa ordan tetenoz adına bişeyler kapılmaması için yaptırılıyor. Ama benim yaptırmayn arkadaşımda var. Fakat doktor bana söylemişti yaptır aşını diye ona istinaden yaptırdım bende.
valla aramızda bir gün varmış :) bakalım kim önce davranacak :)
valla bana uygun gelmişti mesela bebek karyolaları 140TL den başlıyor ben SUNDVIK bebek karyolasını beğenmiştim, ama en beğendiğim şey HENSVIK alt değiştirme masası/dolap 250 Tl belki ilk başta ne gerek var o kadarına diyebilirsiniz ama ilerde kitaplık olması iyi birşey genç odasınada ekleriz bizim cici Linamız ne renk isterse boyarıs :)
Bide her ay belirli bir ürün grubuna indirim gelio geçen çocuk ürünlerinde %10 indirim vardı kaçırdım,valla 2 nevresim takımı yorgan halı yatak, karyola,bakım minderinden, karyola baş koruyucusuna kadar, lambası-gece lambası hatta uyku tulumuna kadar aklınıza ne geliosa bütün ıvır zıvır, bide kedim olduğu için güvenlik kapıları falan herşey dahil 1600 TL tuttu. Geçen bir AVM'de karyola sordum neymiş efendim yanında 3 çekmece varmış 750 liraymış indirimdeymişmiş, işte o an ikea'ya koşasım geldi :)
İnşallah Mayısın ortasında gidip beğendiklerimizi alıcaz bakalım :) gerçi ordan 1600 ile çıkılmaz ama hadş hayırlısı:)
hemen ertesi gün danıştım doktoruma gerek duymadığını söyledi zaten önceden aşılandığımız için şart değilmiş, herkesin bir yöntemi var işte kimi öyle kimi böyle eh benim de burda aile hekimim vs olmadığından doktora uyup yaptırmıcam bu durumda artık allaha emantiz bebişle doğum sırasında öyle diyelim :)
benim dogum 20 temmuz nasipse...daha hazırlıklara baslamadık arada bir park yataklara ,bebek arabalarına bakıyoruz o kadar haziranda başlıcaz alışverişe
İnternet satışında ikeanın tüm koleksiyonu oluyor mu biliyor musun? Bizim bulunduğumuz şehirde ikea yok internetten de çok fazla çeşit göremedim, nasıl yapacağımıza ona göre karar vereceğim. Gidip bakalım bir diyoruz eşimle, senin ki de kız dimi :) erkek olsa geliş zamanları çok fark edebilirdi, sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin Allah.
Benimde kızım olacak, sağlıkla mis kokusunu bir çekelim içimize inşallah.
3b ultrason videolarını da izlediğimden beri(nerdeyse hergün) çok özlüyorum sarıp koklamak istiyorum içeri girip yanına yatmak istiyorum valla :)
İkeanın İnternette ne yazıkki bütün herşeyi olmuyor mağazada daha fazlası var.Bende zonguldakta oturuyorum burada da yok Ankaradan alıcam ama evlenirken de bir çok eşyamı oradan almıştım Koca mutfak masası 4 sandalyeyi 120cm*15cm bit kutuya sığdırmışlardı.Arabamızın arkasına daha birçok masa falanla birlikte sığdırmıştık. Tahminimce bebek odasında sadece Gardolap sığmaz onuda nakliyesi var onunla halledebiliriz diye düşündük.Ben birçoğunu internetten beğendim o yüzden gidip incelicez ona göre netten sipariş vermeyi düşünüyorum.Mesela gardolap+karyola+bebek alt değiştirme dolabı+mama sandalyesi gibi ağır mobilyaları internetten alınca hepsine 125 lira civarında nakliye istiyorlar. Sadece karyola 30-40 lira mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?