temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

Bugün kontrolümüz vardı, 36. hafta bitimi itibariyle 2650 gr. dedi doktor, kilolu bir bebek değilmiş, sizinkiler ne durumda ?

seninki kilolu değilse benimki ne yapsın :) benim 35+4 te 2370 gr dı düşün :) bence seninkinin kilosu gayet iyi... önceden kiloyu ve 1,5 hafta geriliği çok kafama takıyordum artık hiç takmıyorum yeterki sağlıklı olsun...

ben tam 7 tane doktor değiştirdim biliyomusun gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse :)))) en sonunda ramazan bayırlı'da karar kıldım.. dediğin gibi iyilik anlayışı değişiyor, 6 doktor da hiç içime sinmedi.. keşke en başından beri tek bir doktora gitseydim ama nasip... insan kendini, yavrusunu emanet edeceği doktora güvenmek istiyor.. bu devirde de güvenilir bir doktor bulmak çok zor herkes her doktor hakkında bişeyler söylüyor insanın kafası karışıyor...

senin ilk hamileliğin mi?

benim de kramp değil de ona benzer ağrılarım oluyor, sadece sağa sola yatmaktan sanırım. sabahları uyandığımda bacaklarım ve kalçam ağrıyor sonra geçiyor Allahtan.. bazen de geceleri nefes darlığı yaşıyorum.. dediğin gibi hayırlısıyla bi geçseydi şu son ay... bana hep derlerdi ilk 4 ay mide bulantısı çok zor, bir de hamileliğin son ayı çok zor geçiyor derlerdi gerçekten öyleymiş :)

Eskişehir'de doktoramı yaptım ben Sakarya Hastanesinin iyi bir hastane olduğunu biliyorum. Mühim olan sende yarattığı güven duygusu hem hastanenin hem de doktorun. Ne bileyim doktor kilolu bir bebek değil diyince bende merak ettim diğerleri nasıl diye...Evet ilk hamileliğim o yüzden çok büyük merak ve heyecan içersindeyim :)

bizim de az kaldı artık:) çok şükür kasılma yaşamıyorum ama düne kadar ayaklarım bileklerimden itibaren balon gibiydi. gece yatarken buz gibi suyla yıkadım ve iki yastık koydum ayaklarımın altına öyle uyudum (kesintili tabiki) sabah ayaklarım gergedanlıktan eski haline dönmüştü şükür :) üstten üstten acımaya başlamıştı artık ya şişlikten.. yürüyemeyeceğimi düşünür olmuştum..
biz 48 cm ve 2770 gr dık pazartesi günü. bakalım bu pazartesi nasıl olacağız. sizinkilerin kafa çapı nasıl gidiyor ? bizimki ileride gidiyor normal doğumu etkileyen bir faktörmüş bu...

hastane çok temiz, 3-4 arkadaşım doğum yaptı ve bi sıkıntı yaşamadılar.. bu doktora da yeni başladım.. amaaann hayırlısı yaa doğum işi kader... kaderimizde nerde kimde nasıl doğum yapmak varsa onları bir bir yaşayıp göreceğiz.. bu zamana kadar çok ince eleyip sık dokudum ama artık pek umursamıyorum:) Rabbim yardımcımız olsun hepimizin..

benim de ilk hamileliğim, çook heycanlıyım:))

benimki kafası haftasıyla uyumlu ama diğer ölçümler 1,5 hafta geriden geliyor, sanırım koca kafalı olacak benimki
sizinkilerin kiloları çok iyi benmki de alır inşallah biraz en azından 2700-2800 felan olsa bari doğana kadar:)))

Bizim ufaklık perşembe günü korkuttu bizi agrılarım çıktı nst'de doktorumuz bugun tekrar kontrole cagırdı neyse ki gecmıstı agrıların sıddetı bu defa, 2 gundur dogurcam dıye korkmus tetikte haber beklemiş devamlı :)
Bu agrıların yalancı dogum agrıları oldugunu anlamıs olduk boylece.

Bebegımız ıse 35+2'de 2500 gr cıktı sanırım max. 3500 fılan tamamlıcaz bu surecı hayırlısı kılosunu vs hıc takmamak lazım onemlı olan saglıgı zaten dogduktan sonra kılo alcak bebısler kısa zamanda

Seninkinin kilosu iyi maasallah, sorma bazen benimde uzun süre ayakta kalınca özellikle çok şişiyor, dediğin gibi Allah'tan sabaha geçiyor, bizimkine de kafa büyük demişti önceki haftalarda ama normalmiş, kafanin küçük olmasını istemeyiz biz doktorlar dedi. Sanmıyorum normal dogumu etkileyecek boyutta değildir herhalde.

Sen böyle diyince heyecan bastı birden nedense :)neyse şükür ki gecmis, bizde muhtemelen haftaya gidicez nst ye bakalım, sonraki hafta doktor tatilde umarım o yokken herhangi bisey olmaz dua edin kızlar

ARKADAŞLAR BENİM DR UM BEBEĞİN KİLOSUNUN ÇOK DA KAFAYA TAKILACAK BİŞEY OLMADIĞINI SÖYLEDİ ÖNEMLİ OLAN ANNE KARNINDA NE KADAR GELİŞİMİNİ TAMMAMLADIĞIYMIŞ YANİ BU KİLO KONUSUNU ÇOK TAKMAYIN SONUÇTA GENETİK BİRAZDA DEGİLMİ..ÖNEMLİ OLAN SAGLIKLI BEBİŞLERİMİZİN OLMASI BENİMDE EN ÖNEMLİ PROBLEMİM GEÇMEYEN DAVUL GÖRÜNÜMLÜ AYAKLARIM BIRAKIN AYAKKABIYI TERLİK BİLE BLAMIYORUM ZATEN 40 NUMARAYDI DÜŞÜNÜN ARTIK..SABAH KALKTIĞIMDA BİLE DAVUL GİBİ

BEN ÇANTAMI HAZIRLADIM ŞİMDİ EVE GEÇTİMM EŞİMDE YILLIK İZİN ALDI YAVAŞ YAVAŞ ONUDA HALLEDERSEM DEMEYİN KEYFİME GERİ SAYIM BAŞLADI BAKALIM SON 2 HAFTAAA

sonunda bebek arabasını aldımmm :) Twisteri kullanan birisine yolda sordum puseti çok güzel ama sonraki kullanılacak olanı beğenmemiş kullanışsız dedi içime su serpti twister alamayacağım diye üzülüyordum çünkü... Graco Mosaic Travel sistem aldım hediye çeki kampanyası vardı mama sandalyesini de bedavaya getirdim:) çok iyi oldu :) kanguru da aldım :)))
bir bebek bezi ve bebeğimin nevresim takımı kaldı artık onu da hafta içinde halledeceğim inşallah ...
21 gün kaldı yaaa şaka gibi... 21 gün içinde 3 kişi olacağız hayırlısıyla...
mersindeyiz ve çok sıcak kafam öyle bir terliyorki uyumaya çalışırken... deli oluyorum kafam pişiyor resmen yumurta bile pişeceğini düşünüyorum :)))

Hadi gözün aydın güle güle kullanın :)) bizimde odasının halısı kaldı, internetten aldım onuda dün kargoya verilmiş bakalım inşallah güzeldir. Sorma valla ya bizim buralarda epey ısındı bunalmaya başladım bende, otururken bile fenalık geliyor

Sen böyle diyince heyecan bastı birden nedense :)neyse şükür ki gecmis, bizde muhtemelen haftaya gidicez nst ye bakalım, sonraki hafta doktor tatilde umarım o yokken herhangi bisey olmaz dua edin kızlar

İçini ferah tut eminim bebişin doktorunu bekleyecektir o olmadan gelmeye kalkıp seni heyecanlandırmaz :)

aman tanrım çatlaaaaaakkk!!! ancak aynadan görebildim ve canım sıkıldı ne güzel çatlağım yok diyordum ( hemen yoğun bir bebe yağı sürümüne başladım da işe yarar mı acaba bu saatten sonra... canım çok sıkıldı yaa((

( aynısından bende de var maalesef... Ama benim biraz daha önce başladı, herkesin genelde kasıklarından başlar benim direkt göbek çevremde en çok orası gerildiği için herhalde bende o günden beri vazalin sürüyorum çok kuruyor çünkü bakalım fayda eder mi bilemiyorum umarım eder. Bende başta görünce sıkılmıştı canımda sonra ammaaaaan dedim zaten artık yapacak bir şey yok geri dönüşü olmuyor maalesef..

çok az bir zaman kaldı ama sıcaklarda da beklemesi çok zormuş yaa. 38 hafta geçti bir gün geçmiyor

bir yandan ben de boşver diyorum ama ( pofff ne güzel çatlağım yok diyordum. kontrolümüz vardı dün kilomuz neredeyse 3100 gr olmuş :) haftaya vajinal muayenem var ve sonraaa doğum beklenecek :) muhtemelen normal olur dedi doktor umarım da öyle olur... 3 boyutlu göremedim bu sefer çünkü makine bozulmuş ( 2 hafta içinde 5 boyutlu göreceğimi düşünerek neyse diyorum :))))

Maaşallah sen ne yiyip ne içiyosun :) Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde görmek nasip etsin inşallah, benimde yalancı doğum sancılarım başladı dün, ara ara ağrılarım oluyor, belimde ağrımaya başladı, hayırlısı bakalım, bekliyoruz...

Ohoooşimdi başladıysa bence kendini şanslı bile sayman gerekiyor canım cunku benım daha aylar öncesinde önce göğüslerim, yakın zamanda da iç bacak kısımları ve de kalcalarımda basladı ustelik de catlak olmadan önce mustela catlak kremı kullanmama ragmen
Bu biraz da genetik aynı bölgelerde annemde de catlak var mesela benim, ama ne yazık ki çatlak oluşumundan sonra bebe yagı yok etmez o catlakları eger hala kırmızıysa derınlesmedıyse ılerlemesını önler

Canını sıkma bebegın gelcek öyle motive et kendni hep ben de baya uzuldum daha 24 yasındayım bikni gycem daha yıllarca bu halım ne dıye dovundum ama care yok bebişlerin bize faturası :) tatlı fatura ama bunlar :)

Masallah gercekten nazar degmesin benimki 3 gun önce daha 2,5 kiloydu cok mu zayıf dıye sımdı panik oldum bak :s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…