temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

valla normal yiyip içiyorum :) şişko benim bebiş şişko :))ben 6 aylıkken millet beni 1 yaşında sanırmış annem öyle derdi... ama büyüdükçe normal kiloma döndüm. 53 ile başlamıştım gebeliğe...sabah akşam sütü ihmal etmiyorum bu arada... benim tek şikayetim bilekten itibaren ayaklarımın şişmesi...şükür başka derdim yok...

Bebişin kilosu anne ve babanın doğum kilolarıyla yakından ilişkiliymiş, sende tombişmişsin bebişte haliyle öyle, bakalım sağlıklı olsunlarda mühim olan o :)

selam hanımlar
çatlak konusundan bahsetmişsiniz benim kalçamda önceden de çatlaklarım vardı maalesef kilo alıp vermekten
onları çok takmıyorum ama nedense göbekte olması fikri kötü etkiledi beni malum bikini nasıl giyerim bundan sonra diye sanki kalça görünmüyor :) 4. ayımdan itibaren bio-oil kullanmaya başladım önceden göbek yok diye sabah sürdüm 6. aydan itibaren sabah akşam kullanıyorum ama sadece göbeğe ve tek bir çatlağım yok göbeğimde ki meyilli bir vücudum var hatta sürmediğim kalçamda yeni çatlaklar oluşmaya başlayınca 1-2 haftadır oraya da sürüyorum ben tavsiye ederim aklınızda bulunsun kutusunun üzerinde eski çatlak görünümünü de azalttığı yazıyor hamilelikten sonra da devam etmeyi düşünüyorum ben inşallah eskileri de geçirir :)

artık hiçbir kreme güvenim kalmadı :) hepsi palavraymış.. 3 kutu krem bitirdim yine de çatladım. bütün kremler birbirinin aynı hepsi para tuzağı :) daha da hayatta almam

kızlar bugün çatı muayenem vardı ve doktorum bebeğin başının doğum kanalına girmediğini söyledi kemiğin üzerinde duruyormus ilk doğumlarda bu haftalarda girmediyse doğum kanalına sonra girmesinin zor olduğunu söyledi ama istersen 40a kadar bekleyelim dedi aranızda benzer sorun yaşayan var mı? varsa naptınız bekliyor musunuz yine de 40. haftayı ?

ben de bugün kontrole girdim vajinal muayene vardı çatıya bebek inmemiş daha dedi pazartesiye kadar bekleyeceğiz dedi muhtemelen inecektir dedi ama inmezse salı günü ameliyata alırım dedi... canım çok sıkıldı ben ne yapabilirim inmesi için dedim yürü dedi. ben de bu hafta sabah akşam canım çıkana kadar yürümeye karar verdim ne olacakki sonuçta doğum gelir olur biter :) ama evet yürümeyi çok ihmal ettim eşim sağolsun önemsemeyince... çok canım sıkıldı ama benim içime hep 6 temmuzda geleceği doğuyordu umarım da öyle olur... cumartesi günü inşallah kavuşurum bebeğime ... ben sezeryan istemiyorum((

Amanın kızlar valla geçen hafta itibariyle bizimki de inmemişti, ki hala inmedi, perşembe gidicem bende tekrardan ama kendi doktorum izinde olduğu için başka bir doktora gideceğim, çatı muayenesini bu yapmaz muhtemelen, nst için gidicem daha ziyade. Bende duymuştum dediğiniz şeyi belli bir zamana kadar inmeyince inmiyormuş, bir arkadaşımın bebeği 37. haftada dönüp aşağı indi o da ayrı bir mevzu gerçi de...Neyse, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin, normal yada sezeryan çok takılmamak lazım, sağlıkla alalım kucağımıza inşallah...Ayyy ne kadar az kaldı yaaa...

Evet yurumek bır de pilates topuyla egzersizler inmesini saglıyor dıyorlar ben de halbukı her gun olmasa da 1 gun arayla yuruyordum hep ama ıse yaramamıs ustelık sancım kasılmam olmasına ragmen rahımde yumusama olmaması da sorun:/ ben de yurucem bu hafta yıne aynen ama olmazsa da uzulmucem demek kı hayırlısı buymus, cunku bır de ısın ucunda 40. Haftayı bekleyıp hala dogum yoluna gırmemısse sunı sancı cekmek var o sunı sancıya ragmen dogum yoluna gıremeyıp sezeryan olan da var.
Bır de onu gectım dar catım oldugundan normal dogum da gozumu korkuttu :/

Hepımız ıcın hayırlısı kızlar öyle böyle kavuscaz bebıslere

Hepimizde aynı sorun acaba bu donem bebeklerı boyle ınatcı mı :))
Aslında ben arnavutlukta yasadıgımdan sezeryan olsam aılemın dogumda yanımda olabılme sansı var bu da benı bıraz cekmıyor degıl sıddetle normal dogum ıstememe ragmen sankı bunda da hayır buymus gıbı gelıyor kendım ıcın

Benim oğluşumun gelmesine de çook az kaldı. perşembe günü sezeryan olacak bakalım hayırlısı.. hem korku hem heyecan çok karışık duygular içindeyimmm zaman geçmiyor artık

bebeğin aşağı inmesiyle dönmesi aynı şeyler mi? benimki doğum pozisyonunu almış ama inmiş mi bilmiyorum doktor bişi söylemedi

bebeğin aşağı inmesiyle dönmesi aynı şeyler mi? benimki doğum pozisyonunu almış ama inmiş mi bilmiyorum doktor bişi söylemedi

İkisi farklı şeyler, bebeğin dönmesi doğum pozisyonuna girmesi oluyor. İnmesi ise bebek belli bir zamandan sonra leğen kemiği boşluğuna iniyor, başı daha aşağıda oluyor yani. Benim doktorum kasıklarımdan eliyle muayene ederek anladı inmediğini, hatta bana ve eşimede gösterdi, bak başı burda bebeğin henüz inmemiş diye..

Evet aynen benım de elle muayene yapıp basınn nerede durduguna baktı ve kemıgın cok ustunde oldugunu soyledı, bır de bebek dogum kanalına ınınce gobegınızın bır parca asagı dusmesı mıde ve kaburgalarda daha az baskı hıssetmenız gerekıyormus.

2 gündür 1 er saatlik yürüyüşler yapıyorum bakalım umarım işe yarar.. myıldız kasıklardan kontrol etti demişsin benimki alttan muayene etti neden farklı ??

o zaman bol bol yürümek lazım artık..bugün kontrol vardı benim de ne sancı çıktı ne bişey 40a kadar bekleyeceğim sanırım benle aynı doğum tarihindekilerden birisi dün doğurdu ben de sabırsızlanıyorum artıkın :))

2 gündür 1 er saatlik yürüyüşler yapıyorum bakalım umarım işe yarar.. myıldız kasıklardan kontrol etti demişsin benimki alttan muayene etti neden farklı ??

Benimki çatı muayenesi yapmadı ondandir, ultrasonda baktı sonra eliyle karnımı kontrol etti, sonrada bebeğin basının olduğu yeri buldu bebek aşağı inmemiş daha ama bu hafta iner dedi ki yarın o dediği hafta doluyor bizimkinde tık yok henüz

Nasıl ya bizim tarihte doğuracak olan birisi doğurmuş mu yani :S ama benim doktorumun gelmesi lazım dahaaaa.. Benim gecen haftaki nst de ağrım çıktı hafiften ancak düzenli olmadığından doktor daha var dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…