Maaşallah sen ne yiyip ne içiyosun :) Allah sağlıklı sıhhatli bir şekilde görmek nasip etsin inşallah, benimde yalancı doğum sancılarım başladı dün, ara ara ağrılarım oluyor, belimde ağrımaya başladı, hayırlısı bakalım, bekliyoruz...
Masallah gercekten nazar degmesin benimki 3 gun önce daha 2,5 kiloydu cok mu zayıf dıye sımdı panik oldum bak :s
valla normal yiyip içiyorum :) şişko benim bebiş şişko :))ben 6 aylıkken millet beni 1 yaşında sanırmış annem öyle derdi... ama büyüdükçe normal kiloma döndüm. 53 ile başlamıştım gebeliğe...sabah akşam sütü ihmal etmiyorum bu arada... benim tek şikayetim bilekten itibaren ayaklarımın şişmesi...şükür başka derdim yok...
Bebişin kilosu anne ve babanın doğum kilolarıyla yakından ilişkiliymiş, sende tombişmişsin bebişte haliyle öyle, bakalım sağlıklı olsunlarda mühim olan o :)
yok canım öyle düşünme benim 18 günüm kaldı senle aramda neredeyse 1 hafta var normal kilosu normal dert etmeeee
kızlar bugün çatı muayenem vardı ve doktorum bebeğin başının doğum kanalına girmediğini söyledi kemiğin üzerinde duruyormus ilk doğumlarda bu haftalarda girmediyse doğum kanalına sonra girmesinin zor olduğunu söyledi ama istersen 40a kadar bekleyelim dedi aranızda benzer sorun yaşayan var mı? varsa naptınız bekliyor musunuz yine de 40. haftayı ?
ben de bugün kontrole girdim vajinal muayene vardı çatıya bebek inmemiş daha dedipazartesiye kadar bekleyeceğiz dedi muhtemelen inecektir dedi ama inmezse salı günü ameliyata alırım dedi... canım çok sıkıldı ben ne yapabilirim inmesi için dedim yürü dedi. ben de bu hafta sabah akşam canım çıkana kadar yürümeye karar verdim ne olacakki sonuçta doğum gelir olur biter :) ama evet yürümeyi çok ihmal ettim eşim sağolsun önemsemeyince... çok canım sıkıldı ama benim içime hep 6 temmuzda geleceği doğuyordu umarım da öyle olur... cumartesi günü inşallah kavuşurum bebeğime ... ben sezeryan istemiyorum ((
Amanın kızlar valla geçen hafta itibariyle bizimki de inmemişti, ki hala inmedi, perşembe gidicem bende tekrardan ama kendi doktorum izinde olduğu için başka bir doktora gideceğim, çatı muayenesini bu yapmaz muhtemelen, nst için gidicem daha ziyade. Bende duymuştum dediğiniz şeyi belli bir zamana kadar inmeyince inmiyormuş, bir arkadaşımın bebeği 37. haftada dönüp aşağı indi o da ayrı bir mevzu gerçi de...Neyse, Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin, normal yada sezeryan çok takılmamak lazım, sağlıkla alalım kucağımıza inşallah...Ayyy ne kadar az kaldı yaaa...
bebeğin aşağı inmesiyle dönmesi aynı şeyler mi? benimki doğum pozisyonunu almış ama inmiş mi bilmiyorum doktor bişi söylemedi
İkisi farklı şeyler, bebeğin dönmesi doğum pozisyonuna girmesi oluyor. İnmesi ise bebek belli bir zamandan sonra leğen kemiği boşluğuna iniyor, başı daha aşağıda oluyor yani. Benim doktorum kasıklarımdan eliyle muayene ederek anladı inmediğini, hatta bana ve eşimede gösterdi, bak başı burda bebeğin henüz inmemiş diye..
İkisi farklı şeyler, bebeğin dönmesi doğum pozisyonuna girmesi oluyor. İnmesi ise bebek belli bir zamandan sonra leğen kemiği boşluğuna iniyor, başı daha aşağıda oluyor yani. Benim doktorum kasıklarımdan eliyle muayene ederek anladı inmediğini, hatta bana ve eşimede gösterdi, bak başı burda bebeğin henüz inmemiş diye..
2 gündür 1 er saatlik yürüyüşler yapıyorum bakalım umarım işe yarar.. myıldız kasıklardan kontrol etti demişsin benimki alttan muayene etti neden farklı ??
o zaman bol bol yürümek lazım artık..bugün kontrol vardı benim de ne sancı çıktı ne bişey 40a kadar bekleyeceğim sanırım benle aynı doğum tarihindekilerden birisi dün doğurdu ben de sabırsızlanıyorum artıkın :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?