temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

Nasıl ya bizim tarihte doğuracak olan birisi doğurmuş mu yani :S ama benim doktorumun gelmesi lazım dahaaaa.. Benim gecen haftaki nst de ağrım çıktı hafiften ancak düzenli olmadığından doktor daha var dedi

ya benim doktorum nstye bile almıyor kendince kalp atışına bakıyor hareketleri nasıl diyor of delirecem!!!

ya benim doktorum nstye bile almıyor kendince kalp atışına bakıyor hareketleri nasıl diyor of delirecem!!!

Senin doktorda benimki gibi rahat bir doktor galiba :)) bizimki de ben geçen hafta rapor alacak olmasam 8-9 temmuz gibi görüşelim demişti ki bende daha nst ye falan girmemiştim. Rapor için gidecek olunca iyi madem gitmeden önce tekrar bir görmüş olurum dedi öylelikle baktı. Bu haftada başka bir doktora gidicem kendisi olmadığı için, o doktorda kendisi çağırdı, geçen hafta görüştüğümde bu haftadan itibaren her hafta nst ye girmen lazım dedi.

Nasıl ya bizim tarihte doğuracak olan birisi doğurmuş mu yani :S ama benim doktorumun gelmesi lazım dahaaaa.. Benim gecen haftaki nst de ağrım çıktı hafiften ancak düzenli olmadığından doktor daha var dedi

temmuz anneleri topiğinde 18 temmuzda doğurcak olan bir arkadaş vardı 1 temmuzda normal doğumla kızını kucağna aldı:)) inşallah darısı bize canım:))

boşver almasın ya valla ben her hafta nst ye girmekten gına geldi artık, hiç de bişey çıkmıyor boşuna girip duruyoz.. doktora kalsa 3 günde bir girecektim nst ye baktım 3 günde bir çok yoruluom doktora rica ettim haftada bir girsem olmaz mı çok yoruluom dedim de Allahtan hafta bir e indirdi... rahat kasmayan doktorlar iyidir sizi fazla yormaz ne güzel işte...

Kontrolümüz vardı bugün, bizim ufaklık 3082 gr olmuş :) nst de ağrı falan bir şey çıkmadı. Herşey gayet normalmiş, bu doktorun dediğine göre bebek yavaş yavaş yerleşmeye başlamış, hayırlısı bakalım....

selam kızlar bugün dayanamadım başka hiç tanımadığım bir hastaneye başka bir doktora gittim.. doktora ben açıklama istiyorum dedim bana bilgi verin dedim bebeğin durumu nedir normal doğumu engelleyecek birşey var mı diye dedim....
doktor sağolsun iyi ilgilendi ve çok güzel de açıklamalar yaptı. diğer doktorun sezeryan diyorsa ben de sana kesinlikle inanma olmaz normal yapabilirsin diyemem tabiki. bu etik olmaz dedi. ama şunu söyleyebilirim normal doğum yapmanı engelleyecek bir sorunun yok dedi... istediğim cevaplara sahip olmuş oldum bu sayede.
3300 gr tahmini. boyumla göbeğim orantılıymış.kalp atışı suyu da iyiymiş. plesentamız da iyiymiş şükür. çatım da dar değilmiş. bebeğin gelişi de normalmiş.çatıya da sancı başlayınca inermiş. öyle açıkladı...
sonradan öğrendim ki önceki doktorumun hastanesi sezeryan ağırlıklıymış... pazartesi yine o eski doktoruma gideceğim bana sezeryan derse de hemen yenisine kontrole gideceğim. çünkü ben hissediyorum ki daha zamanım var neden sağlıksal bir sorun yoksa istemediğim bir şekilde doğurayım ki ????
bakalım bu hafta gelmezse sonuna kadar bekleyeceğim bir sorun olmadığı sürece...
biraz enfeksiyonum varmış fitil verdi 2 kapsül. onu kullanacağım.

Ben de bugun nst'ye girdim tekrar bu sefer hiç agrı çıkmadı , bebegin bası hala yukardaydı.
Ben yurtdışında yasadıgımdan kendı doktorlarım donusumlu olarak 1er hafta burda oluyorlar bu defa kendı doktorumuza da denk geldim bir de onun fikrini aldım sezeryan konusunda hiç riske girme kendini de bebeği de zorlama catı yapın nedeniyle dedi
Ben de dusundum tasındım 40a kadar bekleyip normal doğum yaparsam zor bir dogum olcak -belkı de hıc normal olamayacak o zaman bıle- ve de kendi doktorlarım burda olmucak daha az tecrübeli yabancı bır doktor olcak ve ben ıyıce panık olcam
Bu sebeplerle 12sine kadar normal dogum başlamazsa sanırım 12 temmuzda sezeryan olucam guvendıgım doktorum da hazır burdayken
Hıc planlamamıştım bunu ama sartlar boyle gerektırdı kendimi suçlu gibi hissediyorum

Maalesef Ozel hastanelerin cogu bunu yapıyor ve doktorlarıda bu konuda zorluyor, çünkü ordan para kazanıyorlar.. Birde doktorlarında işine geliyor sezaryen çünkü sen normal doğuracak olsan gece mece ağrın olacak doktor gelmek zorunda kalacak vs. Ama digerinde mesai saatleri icinde 15 dk da halledecek, hayırlısı olur inşallah

Neden suçlu hissediyorsun canım, bende senin yerinde olsam riske girmezdim, mühim olan sağlıklı bir sekilde bebeğini kucağına Alman bence, başka hiçbirşeyi takma, bir arkadaşımın doktoru çatı muayenesi yapmamış ve kız normal dogum yaptı ki bilinçli bir kişi, ama o kadar zor bir dogum yasamış ki biraz daha bebek çıkmasa hayatı tehlikeye girecekmiş, ki doğumdan sonrada sezaryen olsam daha çabuk iyileşirdim dedi günlerce oturamadi yazık kız. O yüzden herseyin hayırlısı..

son iki günüm.hiç bir belirti yok.sanki hiç doğuramayacağım.doktor 8 temmuzda gel dedi.durumu benim gibi olan var mı?doktor ne der suni sancı mı sezaryen mi?

son iki günüm.hiç bir belirti yok.sanki hiç doğuramayacağım.doktor 8 temmuzda gel dedi.durumu benim gibi olan var mı?doktor ne der suni sancı mı sezaryen mi?

Bu durum doktorun yaklaşımına bağlı bildigim kadarıyla hersey yolundaysa 42. Haftaya kadar bekliyorlar genelde, ancak riskli bir durum varsa bekletmeden alıyorlar.

Dogru soyluyorsun canım her seyın hayırlısı gercekten , kendım cok ıstıyorum dıye bebegımı de rıske atamam sonucta napalım böyle olcaksa böyle olsun saglıkla gelsın de bebegım.

evet canım ben de bunu yeni farkettim acemi olunca bilemiyorsun işte... kendi keyiflerini düşünmeleri ne kadar kötü... neyse bakalım ben beklemeye karar verdim içim rahat şu an bebeğim de iyi şükür... yürüyüşümü de yapıyorum :) dün toplam 1 saat 45 dakika yürüdük eşimle :) ayaklarımda derman kalmadı desem yeridir :))

Senin gibi olan bi arkadaş var onun da 6 temmuz hala düzenli sancısı yoktu en son ne yaptı bilmiyorum... eğer az da olsa açılman varsa suni sancıyı dene derim. ben olsam öyle yapardım.. ama hiç açılman yoksa sezeryana da gidebilirsin.. bol bol yürüyüş ve hurma yemek tavsiye ediliyor genelde inşalah gönlüne göre bir doğum olur:)

Bu durum doktorun yaklaşımına bağlı bildigim kadarıyla hersey yolundaysa 42. Haftaya kadar bekliyorlar genelde, ancak riskli bir durum varsa bekletmeden alıyorlar.

42.ye kadar bekliyorlar mı ya? çok uzun bir süre değil mi... bebeğin dışkısını yeme ihtimali var demişti doktorum bana, 40dan sonra fazla beklemek riskliymiş...

bir şey soracağım, ben de yürüyüş yapıyorum ama 15 dk dan sonra belime ve kasıklarıma inanılmaz bir ağrı biniyor daha fazla devam edemiyorum... 1 saat 45 dk çok uzun bir süre, bu kdr yürüyünce hiç ağrın oluyor mu? bi de tempolu mu yürüyorsun yoksa yavaş yavaş mı?

1 saat 45 dk nasıl yürüyorsun :/? Ben en fazla 25dk yürüyebiliyorum ve de yavas tempoda hemen kasıklarıma sancı giriyor sonra

Narkosis e nazar değecek, benim göbek çok sivri basketbol topu yutmuş gibi görünüyor, benimkine doktor normal demişti çünkü bebek ağırlık merkezimi çok bozuyormuş, bende yarım saat civarı yürüyorum bilemedin 40 dk ama hiç bir saat olmadı. Maaşaallah yani gerçekten :) sen kafaya koymuşsun normal doğuracaksın :)

42.ye kadar bekliyorlar mı ya? çok uzun bir süre değil mi... bebeğin dışkısını yeme ihtimali var demişti doktorum bana, 40dan sonra fazla beklemek riskliymiş...

ben de 41 de doğuranlar duydum canım. doktor kontrolünde beklemekte sorun yok bence...

bir şey soracağım, ben de yürüyüş yapıyorum ama 15 dk dan sonra belime ve kasıklarıma inanılmaz bir ağrı biniyor daha fazla devam edemiyorum... 1 saat 45 dk çok uzun bir süre, bu kdr yürüyünce hiç ağrın oluyor mu? bi de tempolu mu yürüyorsun yoksa yavaş yavaş mı?[/QUOTE]

tempolu yavaş yavaş yürüyoruz eşimle. 40 dk sonra filan bi 10 dk oturup dinleniyoruz. ağrım olmuyor sadece çok sıkışıyorum idrar açısından :)) bir de hani elektrik çarpması diyorlar ya sanki bi iki kere onu hissettim.. ama daha doğuma dair tepki göremedim ... ama bugün sırt olarak daha yorgunum sanki.. bulaşık yıkarken hafiften yoruluyorum galiba..ama sancım yok hala... doğum olsun artık rahat edeyim yaaa gerginliği çok kötü... derlerdi son günler geçmez diye doğruymuş...

1 saat 45 dk nasıl yürüyorsun :/? Ben en fazla 25dk yürüyebiliyorum ve de yavas tempoda hemen kasıklarıma sancı giriyor sonra

galiba bende bir gariplik var sadece ayaklarımın aşırı yorulduğunu hissediyorum . yürüyüş bitince arabaya binince yorulduğumu anlıyorum ama yürürken hiç sorunum yok... ??? ben doğuramayacak mıyım yaaaaa???

evet kafaya taktım normal doğumu :)) arkadaşım bol bol yürüdüm canım çıkana kadar demişti :) hatta gebeyken çekyatları bile yerinden ediyordu :) ben o kadar yapmadım ama imrendim ona :)))

görümcemde kalıyorum şimdi ve ona normal doğum dediğim de o heyecan yapıyor :)) suyumdan önce sancım başlasın dedim iyi cesaretlisin diyor :)) nazar değmesin bize hedef normal :))) deeee daha hiçbirşey hissetmiyorum... gerçi 8 gün var daha bekleyelim bakalım... sizde sancı oluyor mu ??

Kızlar dün bebeğin hareketleri az gibi geldi bana icim rahat etmedi aksam hastaneye gidip nst çektirdik bebek iyiydi amma ağrılarım başlamış çıktı, ebe sen hissetmiyorsun galiba dedi, ki hissetmiyordum, bugün de doktor kontrole çağırdı muayene etti bebek iyice yerleşmiş ve yumuşama başlamış rahimde haftaya gelir muhtemelen dedi ve bugün ağrı hissetmeye başladım, hayırlısı bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…