temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

aradım doktoru nst iyi dedi doğurmazsan 15 inde görüşürüz dedi.. 2 saat önce filan ilk defa biraz bel ağrım oldu sanki.. bakalım hevesle bekliyoruz:)

15inde görüşürüz derken 15inde sezeryan mı olacak neye karar verdiniz?

benim de kontrolüm bugündü, sancı felan çıkmadı, haftaya perşembeye kdr bebiş kendiliğinden gelmezse peşembe sabah suni sancıyla doğumu başlatalım dedi doktor

4 kilo ya yaklaştıkça normal doğumu zorluyormuş ya ondan dedim

yok sezeryan demedi ilk gebeliklerde zaman uzayabilir dedi normal bir durumdur dedi. bizim için önemli olan plasentanın (bebeğin eşinin ) çok yaşlanmamış olması, suyunun olması ve bebeğin kalp atışlarının iyi olması dedi... bakalım işte bekliyorum . oğluma laf edip duruyorum bak 5 gün kaldı bak 4 gün kaldı diye ama hala tık yok ne keyfine düşkünmüş yahu babası kılıklı :))

kızlar göbekleriniz aşağı düştü mü? hissediyor musunuz yani?

Benim göbekte dusme filan yok top gibi oldugu yerde duruyor mide yanması nefes nefese kalma da tam gaz devam
Güya %5lik kısım beklenen dogum tarihinde dogururmus bu dönem nerdeyse herkes 40a dayanmasına ragmen tık yok :) ne ehli keyif çıktı bizim çocuklar :)

4 kilo ya yaklaştıkça normal doğumu zorluyormuş ya ondan dedim

O bakımdan anladım şimdi, bakalım haftaya salı günü kontrolümüz olacak tekrar o günkü durumuna bağlı, bilmiyorum ki bir haftada bir anda o kadar kilo alır mı dersin? Bekleyip göreceğiz bakalım :) Doktor kilolu bir bebek değil derken yumak yumak bişey gelecek biraz daha beklerse, çünkü boyuda 50 cm e yakın şu anda...

Ay evet ya dediğin gibi şimdi çoğumuzun doğurması lazımdı, tarihler birbirine çok yakın çünkü, ama bizimkiler bayaa keyiflerine düşkünler anlaşılan :)

Aynen yaaa... Bu sıcaklarda çektiriyorlar resmen .... Artık doğsalar da rahatlsak....

benim göbekte inme var herhalde otururken bacaklar açık pozisyonda oluyorum istemeden :)) gece tuvalete kalkma zaten tam gaz devam. bir de ayaktayken baskı yapıyor idrar kesesine..

ve evet ne bu keyif böyle 40 tayız ses seda yok ne yapmalıyız ki...

myıldız ölçümler bazen yanlışi olabiliyor geçen hafta iki ayrı doktora gittim biliyorsunuz ilki (sezeryancı) 3500 gr demişti 3 gün sonraki diğer doktorum 3300 gr demişti :) ki ölçüm tam doğru olmuyormuş doğumda daha düşük çıkabiliyormuş..

normal doğum istiyosun anladığım kadarıyla, ozaman suni sancıyı kabul edecek misin vaktinde gelmezse.. kafam çok karışık benim ya, bazıları suni sancıya dayanamazsın çok kötü diyolar bazıları da dayanırsın diyor.. benim bebek de kanala girmemiş daha, göbeğim de çok aşağıda değil öyle sizin ne güzel inmiş:)) idrar sıkıntısı hiç yaşamadım daha

Evet dediğin gibi ama galiba benim önceki birkaç ölçümde hata vardı ama, çünkü bir anda çok az kilo almaya başladığı görülüyordu, birkaç seferdir mantıklı bir ilerleme var bakalım hayırlısı artık sağlıklı olsunda..

Biz seninle aynı durumdayız anlaşılan canım benım de kanala gırmedı gobek de yerınde masallah
Sunı sancı konusunda bırkac doktordan aldıgım bılgıye gore normal doguma mudahale olarak kabul edılen yontemlerden bırı, dogum baslamayınca basvuruluyor her seyde oldugu gıbı bu da bunyeye gore degısırmıs kımısı sunı sancıyla 1 saat ıcınde dogurabıldıgı gıbı 30 saatte ve 72 saatte doguran 2 ornege de sahıt oldum bızzat. Yanı aslında kımseyı kendıne baz almamak gerek ne yasayacagımızı ancak dogum saatınde o anda ogrenıcez.

evet doğru diyosun herkes farklı bişey söylüyor zaten.. en iyisi kafayı bulandırmadan zamanın gelmesini beklemek... ama bebek gelmezse suni sancıyı kabul edip normal doğumu denicem nolursa olsun... olursa olur olmazsa da hayırlısı... en azından içime dert olmaz sonradan keşke deneseydim demem

evet canım normal doğum istiyorum umarım da olur... sezeryan beni daha çok korkutuyor... sonrasını düşününce... bir de kendi evimde değilim görümcemde kalıyorum ve benle o ilgilenecek annem yok yapayalnızım yani... o yüzden tek duam hayırlısıyla normal doğumla (inşallah) sağlıkla kucağıma almak oğulcuğumu...

benim bebek kanala indi mi bilmiyorum sadece kendi izlenimlerimden öyle düşünüyorum.. sık idrar , aşırı sıkışmışlık ama hemen yapamama hissi , bir de dün doktor kafa çapı ölçümü için oldukça uğraştı ve ultrason cihazının parçasını (adı ne bilmiyorum) iyice aşağıya indirdi kasık altına neredeyse diyebilirim :)

kızlar bol bol su içiyorum çocuğun suyu azalacak korkusuyla ama çok terliyorum.. tuvalete az çıkıyorum. tuvaletim geldiği zamanda ben bunun için mi girdim tuvalete diyorum.

arada inceden inceye adet olacakmışım gibi ağrı giriyor. sanırım vakit yakın.

Tamda annemin anlattığı gibi belirtilerin hadi hayırlısı inşallah birisi doğursa arkası gelecek sanki :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…