temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

ayyyyy Allahım korusun canım kıyamam
çok dikkat et o duygu kötü insan bebeğine bişey oldu düşüncesine kapılıyo hemen kötü hiisediyo
aman bidaha yaşatmasın rabbim

Hamişler nasılsınız bakalım ya benim hala halsizliğim geçmedi sizde de böyle mi kafam kalkmıyo yastıktan yarim saat ayakta dursam bitiyorum enerji diye bisey kalmıyo bi çözüm bulabildiniz mi bu duruma

Hamişler nasılsınız bakalım ya benim hala halsizliğim geçmedi sizde de böyle mi kafam kalkmıyo yastıktan yarim saat ayakta dursam bitiyorum enerji diye bisey kalmıyo bi çözüm bulabildiniz mi bu duruma

Canım bende 11. hafta içersindeyim, ilk haftalarda epey fazlaca bu hissi duyuyordum ama iki haftadır falan bayaa iyiyim. Sadece aksam işten gelince yemeği yiyip tv karşısında çok izlemek istediğim bişey dahi olsa çoğu zaman uyuyakalıyorum :)

Aynen öyle valla izlediğim şeyin ya başını görüp sonunu göremiyorum yada sonuna yetişiyorum allah yardımcın ildin ben çalışmadığım halde evde zorlaniyorum çalışsam nasıl olurdum allah bilr

Herkese selam,

uzun zamandir bu foruma uyeyim ve aktif olamasam da sanirim artik bir hayli fazla soru sorup yorum yapacagim bir donemine girdim hayatimin.

13 ekim 2012de evlendim evlenirken de bu forumdan fazlasiyla faydalanmistim, simdi ise ilgi alanim bambaska

hic hesapta yokken, Allah bize henuz balayindayken bir hediye verdi :)
suan 9+2 haftalik hamileyim, bebegimi ogrendigimde benim icin biraz sikintili bir surecti cunku yeni evlendigimiz ve de henuz 23 yasinda oldugum icin herkesin cok erken aceleniz neydi tepkilerine maruz kaldik.
esimin ablasinin da yakin zamanda cok istedigi bebegini dusurdugu icin esimin annesi haberi biraz donuk ve kizina uzulerek karsiladi, sozun ozu sevincimiz kursagimizda kaldi o gunlerde.

oyle boyle zaman gecti bizim uzerimizde bir baski ve bu konu cok dillendirilmemesi gereken bir seymis endisesi ile bugune geldik birkac gun once ise kendimi muthis haksizliga ugramis hissettigim bir haber aldim: hamile oldugumu ogrendigim o gunlerde esimin ablasi da aslinda hamileymis ve bugune kadar kimseye soylememisler suan tam 14 haftalikmis !
ilk duydugumda cok sevindim mutlu oldum ancak sonrasinda yasadigim o sikintli gnleri ve bu harika mucizenin tadini cikaramadigimi dusununce icim acidi. - kimseye anlatmadigimdan suan sanirim icimi dokme ihtyaci hissettim hos gorun :)-

bir yandan da sabah aksam mide bulantilari ve istifra etme acilariyla bogusuyorum hicbir sey yemek gelmek icimden ve farkindayim kotu besleniyorum.
hamileligim bu sekilde biraz sikintili sorularla dolu gecti bugune kadar, bugunden sonra oncelikle temennim mide bulantilarimin biran once gecmesi cunku artik normal yemek yemek istiyorum, aranizda bu sekilde kotu mide bulantilari yasayan varsa nasil basettigini duymak isterim.

simdilik dogum tarihim de 28 temmuz olarak gozukuyor ama hayat bu belli mi olur :)
suan icin 12. haftaya ulasayim bana yeter -kendimce 12 haftadan sonra dusuk tehdinin tamamen ortadan kalkacagina inandim-

bu baslik altinda birbirimize destek olup su surecin hakkindan gelelim olur mu:)

Mrb canım yaşadıklarına üzüldüm tadını çıkaramamışsin güzel günlerin zaten bebeğin supriz yapmış size onun şokuyla bi de görümcen çıkmış yine allah başka dert keder vermesin bebeğin sağlıklıysa esin yanındaysa artık unutmaya bakmalısın bunu esin ve meleğin için çünkü artık oda var ve senden etkileniyo unutmaBulantıların için daha varmış geçmesine benim hiç olmadı ama olan arkadaşlar 12 .haftadan sonra azalma olduğunu söylüyolar inş zamanla azalır ve rahatlarsın zordur eminim allah kolaylık versin kafana takmamaya çakış artık bebeğini düşün

Gerçekten kötü bir başlangıç olmuş senin için, Allah yardımcın olsun. Ama artık olan olmuş boşver takma bundan sonrasını doya doya yaşamaya bak. Bebeğinin senin moral ve mutluluğuna ihtiyacı var. Yemek konusunda da endişe etme bence pek çok yerde sende aynı şeyleri okumuşsundur, ilk dönemde annenin vücudunda varolan depo onu beslemeye fazlasıyla yetiyormuş. Yakında geçer umarım bulantıların rahata erersin. Bebişin bu kadar erken olması konusunda da kafanı yorma bence Allah'ın takdiri neticede, hamileliğin ve bu güzel duygunun tadını çıkarmaya bak

myildiz ve pepeninteyzesi cok tesekkurler desteginiz icin soylediklerinizde haklisiniz geride birakmam lazim kim ne derse desin sonucta ben bebisimle mutluyum genc anne oluyorm hem fena mi :)
bulantilarim icin geri sayim yapiyorum gececek insallah :|

Ne demek ne demek bu gibi durumlar için var topigimiz

kızlar dünden beri bulantım kesildi. hiç yok hemde daha 10 haftalık hamileyim. her aksam cıkaran ben şimdi cok iyiyim. acaba neden kesildi birden? benim durumumu yasayan var mı. bulantım varken kesilsin diye dua ediyordum şimdi yok ama acaba bebeğe bisey mi oldu diye düşünüyorum..offf

benim de birden kesilmişti, arasıra hafif oluo yine, sevmediğim yemekleri konuşunca duyunca ve gorunce hep kalkıo midem, bu kez de mide yanması başladı iki gundur. bu da ayrı dert. midesi yanan ve bundan kurtulmak için bir yol bilen var mı aramızda?

Canim aynen bende senin gibi 10 haftaligim ve inan senin yasadiklarini birebir yasiyorum, benim 4 dusukten sonra bu 5.bebisimde de dusuk tehlikem var o yuzden surekli yatak istirahatindeyim ve bulanti geldiginde ani hareketten kacimam ve kosmamam gerek, benim banyom biraz buyuk ve haliflex kapli ve ben oraya 2 yastik attim gecen haftami orda gecirdim nerdeyse, progeteron hapim da cok bulanti yapmasina ragmen seninde dedigin gibi 2 gundur benimde pat diye kesildi. arada bir yemegi fazla kacirdiysam cok az kuru kuru bulanti oluyor ama cikarma hissim olmadigi icin soda iciyorum geciyor. internetteki Dr. sitelerinden okuduguma gore 10.haftada bulanti ve kusma bariz bir sekilde azaliyormus bu yuzden bosuna endiselenme hem Allah korusun bebise birsey olsa mutlaka baska sekillerde de belirti gosterir.

Hafta hafta farkliliklar yasamamiz cok normal o yuzden bu duruma alis ve tadini cikar bence. walla ben onca kayiplarimdan sonra bu hamileligimde bulantiyada, arasira karnimda ve kasiklarimda olusan sanciyada, yatmaktan agriyan sirtimada raziyim hatta hamilelikteki bu normal evreleri yasayabildigime bu duygulari tanidigima sukrediyorum bile cunku bu belirtiler sanki bebisimin anne ben burdayim diye bana sinyal yollamasi gibi dusunuyorum :)
Allah bu guzel duyguyu benim gibi evlat hasreti ceken herkese yasatsin butun hamislere de biran once kucagina almayi nasip etsin insallah. Biraz once de oyle guzel bir haber aldimki heyecanimi hala bastirabilmis degilim 13 senedir hic hamile kalamayan bir tanidigimizin 4 yalik hamile oldugunu ogrendim , aslinda kendisini cok uzaktan tanirim ama yinede gercekten tum kalbimle sevindim.

Madem sen de 10 haftaliksin bende sana soruyum canim ya senin gobusun cikmaya basladi mi? benim onceki gebeliklerimde 7 haftalikken siskinlikten egilemezdim cok rahatsiz ederdi dr. kansizliktan demisti bu da zaten dusuk olma belirtilerinden biriymis. Masallah bu sefer Allahin izniyle herseyin yolunda gideceginden cok umutluyum cunku siskinlik gaz yok cok rahatim. internette 13.haftadan sonra gobek cikmaya baslar diyor ama benimki simdiden biraz buyudu walla :) ben kendim ikiz esiyim bebisiminde ikiz olmasini cok istedim hatta klomen kullandim ama tekmis, saglikli olsunda ins. hem ikiz gebeliginde dogumunda bakimininda cok riskleri varmis, ben gurbette birbasima oldugum icin Allah bana acidi da tasiyamayacagim yuku vrmedi demekki :) bunada binlerce sukurler olsun.

Son düzenleme:
içimi rahatlattın canım tesekkür ederim. benimde ikinci gebeliğim ilkini 6 aylıkken rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğumla kaybettim.simdi bunda cok tedirginim 3 haftaya kadar yatak istirahatine gececem bende. hayırlısıyla bebişlerimizi kucagımıza alırız insallah.
benim ilk gebeliğimde hemen göbegim cıkmıstı. şimdi bunda aksamları gazdan dolayı şişkinlik oluyor sabahları normal. henüz kiloda almadım. Allahın izniyle bu gebelik sürecini hayırlısıyla atlatırız inşallah.

Merhaba cici anneler sizlere birşey soracağım ben 10 haftalık hamileyim sanırım 2 kılo almışım aranızda kılo alan varmı bıde kaç kılo aldınız.

Merhaba cici anneler sizlere birşey soracağım ben 10 haftalık hamileyim sanırım 2 kılo almışım aranızda kılo alan varmı bıde kaç kılo aldınız.

11 haftalığım 1 kilo almışım. fakat balık etli bi insan olduğumdan doktorum biraz kızdı dikkat etmek lazım..
bu arada ben ceviz yiyemiyorum tiksindim çok. nasıl tüketsem tadını hissetmeden bi tavsiyesi olan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…