temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

kızlar bebişime oyun halısı yaptık dha tamamlanmadı ama yarı bitmiş hali bu dha oyuncakları alıncak :)

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah kızını:) Yaaa ben de istiyorum(( ben de 11 ocakta gidicem kontrole. Ayrıntılı ultrasonla mi baktırdın?

benim de bebeğimin doğacağı tarih 11 temmuz umarım hepimiz sağ salim yavrularımızı kucağımıza alırız. Hemen hemen haftalarımız birbirine yakın şimdiye kadar kaç kilo aldık acaba?

bende aranıza yenı katıldım benım bebıste 6 temmuz veya 11 temmuzda arasında beklenıyor.allahım hepinızın bebişinı saglıklı sıhatlı bı sekılde kucagımıza almayı nasıp etsın inş.AMİNNN

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah kızını:) Yaaa ben de istiyorum(( ben de 11 ocakta gidicem kontrole. Ayrıntılı ultrasonla mi baktırdın?

Amin inşallah canım :) valla çoğu doktor söylemiyomuş ama benim doktorum görüntünün çok net olduğunu ve büyük ihtimalle kızımızın olacağını 13. haftanın başında söyledi :) Normal ultrasonla baktı, daha önce aynı doktora giden bir arkadaşımada aynı dönemde söylemiş cinsiyetini sende öğrenmişsindir herhalde artık :)

Merhaba hanımlar.. Geçen hafta üçlü test yaptırırken bebeğimizin cinsiyetini öğrendik. Kızımız geliyor. :) Çok şükür üçlü testimiz de temiz çıktı. Kızımıza isim arıyoruz fikirlerinize açığım.

Pepeninteyzesi sen bugün gidecektin doktora dimi, öğrendin mi cinsiyetini, bende yarın sabah gideceğim, daha ikinci kez göreceğim bebişimi :)

Canım kusura bakma yeni gördüm yazını o msji yazdigimda gittik doktor erkeğe benzetti ama kesin değil dedi dün tekrar gittik kuzum bacağını açmadı o yüzden kesinleşmedi alışveriş yapacaz odasını filan alacaz ama kuzunun keyfini bekliyoruz 1 hafta sonra tekrar gidecez bakalım gösterir inşallah hatta şuan tekme atiyo hissetti sanırım ondan bahsettiğimi:)

Benim de tahmini doğum tarihim 14 temmuz :) bir oğlumuz olacak inşallah :) ne gibi hazırlıklar yapmam gerektiği hakkında bir bilgim yok annem ne yazıkki 8 yıl önce vefat etti... kaynanam da kendisine zar zor bakıyor. sadece görümcelerim var yardımcı olabilecek. beni bilgilendirir misiniz neler yapmam gerek neler hazırlamam gerek ? kıyafet azıcık azıcık almaya başladım çıtçıtlı atlet vs. ama herhalde daha yolun başındayım... önerilerinizi bekliyorum...

Allah analı babalı büyütsün öncelikle canım sağlıkla kucağına al inş aklıma gelenleri söylemeye çalışayım inş
2 takım hastane çıkışı al bebisine 2 3 takımda küçük kutularda zıbın takımları oluyo ondan al hastanede çok lazım oluyomuş takımlar ben 1 paket yeni dusan bebek bezi aldım 58 tane var içinde yetmezse tekrar alırım diye düşünüyorum biberon emzik ağzını silmek için mendil al biraz pamuklu olsun önlük al bi kaç tane bebek lifi akl en yumuşak olanından bebek küveti bornozu tek atlet al sizin âdetlerinizde var midir bilmiyorum bizde var bebek yüz örtüsü yaparız sonraa bebek odası yatağı nevresimleri yastığı filan yapılır yorgani bunlar bebek için sana da hastanede bol temiz iççamaşırı ern az 2 takım pijama sütün hemen olurda gelmezse diye süt sağma pompası eczanelerde var kauçuk oluyo en iyileri temiz el havlusu fotoğraf mak.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar netten da yardım al hastane çantasında olması gerekenler filan yazarsan bu sürü sert çıkıyo yardımcı olabilmişimdir umarim

Evet ben de öğrendim. Bir oğlum olacak inşallah. En azından alışveriş yapabiliyorum artık :)

Benim de doğum tarihim 10 temmuz :) Kızım olacak inşallah hayırlısıyla :) Allah herkesin bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin...

tebrik ederim. bizim de bir kızımız olacak inş.benim de eşimin de adlarımız "e" ile başlıyor, öyle devam edelim dedik. sanırım ece koyucaz ismini. ve bence isim kısa ve net olmalı. uzun ya da çift isme sahip öğrencilerim gerçekten zorluk yaşıyor.:)

teşekkür ederim canım. :) Tesadüfe bak ki biz de ece diye düşünüyoruz ancak farklı isimleri de değerlendiriyoruz. Kesinlikle isim kısa
olmalı bende 3 ya da 4 harfli olmasından yanayım.

Kızlar size bir konuda danışmak istiyorum, 14 haftalıkken doktor %80 erkek ancak 2 hafta daha bekleyelim yine de yanılma payı olabilir demişti nitekim 16 haftalıkken tekrar muayene oldum ve bu defa diğer doktorum kız bu kız 3 çizgi gözüküyor genital bölgede dedi o sırada odada olan bir başka doktor da ilk bakışta daha 'kız bu kız' diye onayladı.
ama doktorum yine de alışveriş yapma bekle bakalım 18-20. haftada %100 diyebiliyoruz cinsiyete dedi.
ay ama artık ben belirsizlikten sıkıldım üstelik de %80 erkek dendiği için öncesinde baya erkeğe kurulmuş ve o yönde resmen hazırlığa başlamıştım şimdi de artık kız bu denilince iki doktor tarafından kendime engel olamadım alışveriş yaptım baya
sizce iki hafta sonra gittiğimde bu sefer tekrar erkek olduğunu duyar mıyım? sonuçta artık oluşum tamamlandı değil mi penise dönmez yani değil mi ?

Başkaları daha çok erken dese de ben biraz plan program manyağı olduğumdan listelerimi hazırladım ayrı ayrı zamanla eksik maddeleri eklerim diyerek inşallah işine yarar ;

DOĞUM ÇANTASI - ANNE için :

1-En az 2 adet gecelik/ pijama ( önden düğmeli olmasında fayda var emzirme için kolaylık olur) + sabahlık
2-Alçak topuklu terlik + banyoda duş alman gerekirse diye ayrı bir terlik
3-Emzirme Sütyeni
4-El/Yüz havlusu
5-Atılabilir İç Çamaşırı ( Mothercare'de var)
6-Hastane çıkış kıyafeti ( Rahat ve dikişin olursa diye seni sıkmayan kıyafetler olmalı)
7-Yastık Kılıfı / Çarşaf (Titiz anneler için :)
8-Diş Fırçası / Diş Macunu, Deodorant, Makyaj Malzemesi (Fotoğraflarda güzel çıkalım :)
9-Göğüs ucu Kremi + Göğüs pedi
10-Süt pompası ( bazı hastaneler kendileri de veriyor ama sonradan da işine yarayacağı için sen kendinininkini alsan daha iyi, ben "Medela Elektrikli" marka alıcam araştırmalarıma göre en iyisi o duruyor)
11-Kanamaların için Hijyenik Ped
12-Çorap
13-Nemlendirici kremler
14-Fotoğraf makinesi + yedek pil + şarj cihazları + kamera (isteğe göre)

DOĞUM ÇANTASI- BEBEK için:

1-Yenidoğan body (en az 3-4 adet)
2-Hastane Çıkış seti ( en az 2 adet)
3-Patiksiz alt (en az 3-4 adet)
4-Şapka, Eldiven (pamuklu)
5-Çorap (pamuklu)
6-Önlük, ağız bezi( en iyisi tülbent kumaşından olanlar, satın da alınabilir kumaş alınıp kesilip de yapılabilir)
7-Battaniye/Pike (pamuklu)
8-Yenidoğan Hazır Bez
9-Uyku tukulumu (1-2 adet)

DOĞUM ÇANTASI - Diğer:

1-Ziyaretçilere ikram etmek üzere Çikolata / Şeker vs.
2-Rahatlamaya ihtiyaç duyarsanız diye Müzik Cdsi ya da Kitap / Dergi

Bu liste sadece doğum çantası için olanlar ayrıca diğer hazırladığım ihtiyaç listelerini de paylaşabilirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…