temmuz 2013 anne adayları buraya:))))

benimde çok ince olduğum söylenemez 61 kılo ıle hamıle kaldım şimdi 63 sanırım banada kızar :)) Elde olan birşeyy değil ama hem sigarayım bıraktım hem hamile kaldım zor iş bunlar. Ben cevizi kayısı ile seviyorum içine koyunca nefis oluyo bence yada kuru üzümle iyice ezerek macun kıvamına getirerek yemeyi dene hem üzüm yemiş olursun hemde ceviz

Arkadslar ceviz tüketirken dikkat edin eğer kırılmış yani kabuksuz ceviz yiyecekseniz yiyeceginiz kadarını 1 bardak suyun içine bırakın 1 saat sonra suyun sarıya döndüğünü görürsünüz çünkü kurtlanma vs olmasının diye koruyucu ilaç kullanılıyormuş ama kabuklu ceviz tüketecekseniz sorun yok afiyet olsun

Ben herseyden tiksiniyorum ama cevizi, sabahlari kasarli cevizli tost yaparak yiyorum. Pek tadi gelmio, bir dene istersen.

Doktorun biraz abartmış canım bence, ilk üç ayda 1-3 kilo aralığı kilo alımı oldukça normal yazıyor her yerde. Benim bulantım çok fazla olmadı, ancak açlıkta midemin hiç hoşuna gitmeyen bir durum oldu, ara öğünler çok iyi geldi, birde yeşil ekşi elma mideyi rahatlatmaya çok iyi geliyor. Şu ana kadar 1.3 kg aldım bende, önemli olan aslında önümüzdeki aylarda yeme içme düzenini kontrol edebilmek, herkes sen iki canlısın yemen lazım diye ısrar ediyor genelde çevremde de çok şahit olmuşluğum var, ama önemli olan bebeğin ihtiyacı olan ve özellikle et ürünleri, süt ürünleri, sebze ve meyve tüketmek, ki bunları kararında tükettiğin sürece aşırı kilo almazsın. Ben normal zamanda da yiyip içtiklerime çok dikkat eden ve sabit kiloda olmak için sürekli besinlerle ilgili araştırma yapan bir kişiyim. Bu bilgilere her yerde ulaşmakta kolay zaten, hamur işi, makarna, tatlı vb. türünde kilo alımında önemli faktörü olan besinleri kararında tüketebilmek bu sorunu çözer bence. Ayrıca çevremde az kilo almış arkadaşlarım var imreniyorum kendilerine, yeni doğum yaptıklarını anlamazsınız bile, umarım hepimiz sağlıklı bir gebelik geçiririz ve ihtiyacımıdan fazla kilomuz olmaz :)

Kızlar bu arada bebeğin cinsiyetini öğrenen ve tarama testi yaptıranınız var mı? Doktorla en son 5 hafta önce görüşmüştük, bu hafta tekrar görüşeceğiz, hem ikili tarama testini yaparız hemde cinsiyetine bakarız demişti bana :) her ne kadar cinsiyeti bizim için önemli olmasa da çok heyecanlanıyorum öğrenmek için :)

Merhaba cici anneler sizlere birşey soracağım ben 10 haftalık hamileyim sanırım 2 kılo almışım aranızda kılo alan varmı bıde kaç kılo aldınız.

Ben 12. haftanın içerisindeyim ama hiç kilo almadım.Çok bir şey yiyemiyorum zaten. Ceviz badem pekmez hepsinden tiksindim. Mutfakta görünce bile midem bulanıyor.

Aa ne güzel hayırlısı hadi tipikte ilk seninkinin cinsiyetini öğrenecez heralde benim ki hala cinsiyet için bisey demedi 3 unde gidecez kontrole bakalım doktor teyzemiz supriz yapar ve söyler inş çok merak ediyoruz ya hayırlısı inşallah hepimiz için 2 li taramayı bu gidişimde yapacak doktorumuz sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin herkese rabbim

Seninki benimkinden de önce doğacak görünüyor aslında, internette de araştırdım bu dönemde %80 oranında doğru belirlenebiliyormuş cinsiyet özellikle erkekse neredeyse kesin oluyormuş, kız olursa biraz daha beklemek lazımmış emin olmak için bende 4 ünde gideceğim doktora bakalım :) hayırlısı diyelim..

ALLAH nasip eder de bir aksilik olmazsa, bende 24 Temmuzda anne olucam. Ben 23 Haziran 2012 de evlendim, bana da daha erken diyenler oldu, hiç değilse 1 yazı geçirseydin diyenler oldu ama eşim de bende çok istedik ve kendimizi hazır hissettik. Hazırlıksız yakalanmadık, gayet de hazır ve nazır oldu bebeğimiz. Bu konuda kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil, bizim de artık bir aile olduğumuzu çevremizdeki insanların anlaması gerekiyor. Ben 30 yaşındayım, daha fazla beklememi gerektirecek bir durumum da yok açıkçası..

Her neyse...

Şimdilik 1 Kilo aldım ama cumaya randevum var, belki 1 kilo daha almış olabilirim. Evde tartım yok, bi de olur olmaz her yerde tartılmak istemiyorum. Hassas teraziler daha doğru sonuç veriyor.

Hamileliğimin en başından beri mide bulantım var denecek kadar olmadı. Hafif hafif arada vurdu geçti o kadar. Her zamanki yediklerimi yedim, tiksindiğim bişe olmadı. Yalnız kokulara karşı biraz hassasiyetim oldu, eşim kokuyo mesela bana. Adam tertemiz biliyorum ama benim sevmediğim bir koku alıyorum :)

İlk hamile olduğumu da adetime daha 15 gün varken, canım turşu çektiğinde hissettim. Kuşkulandım daha doğrusu ama kuşkularım haklı çıktı.

ALLAH'tan dileğim bir kız evladımın olması. Yalan konuşamam, en baştan beri kalbim kızdan yanaydı ama erkek olursa da kabulümüz ve bizim evladımız sonuçta. Sağlıklı ve hayırlı olsun da pek önemli değil.

Samsunda yaşıyorum bu arada. Burdan olan var mı ??

bende varım kızlarrr bugün 13+0 günlüğüz kısmetse 11 temmuz doğum tarihi ama benim sezaryan olacağı için muhtemelen daha erken olacak.bu benim ikinci hamileliği geçen sene ikiz kızlarım vardı ama 23+3 de erken doğum yaptım ve sadece ikigün direnebildik hayata
şimdi yeniden yeni bir heycana yelken açtık.. rabbim hepimize bebeklerine sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallahhh

Son düzenleme:
YA İÇTİĞİM SUYU Bİ GÖRSEN VARYA
napalım ilaçlar iyi geldi şimdi ağrılarımda hafifledi çok şükür

Olabiliyo canım normal sen yine de bol su içmeye devm et geçmiş olsun umarım daha olmaz..

Pepeninteyzesi sen bugün gidecektin doktora dimi, öğrendin mi cinsiyetini, bende yarın sabah gideceğim, daha ikinci kez göreceğim bebişimi :)

merhaba bu konuyu yeni gördüm benim de sezaryen olunca 3-4 temmuz civarı olur heralde bakalım hayırlısı

Kızlar biz öğrendik cinsiyetimizi :) büyük ihtimalle kızımız olacakmış...İkili tarama testi için kanımı da verdim, ense kalınlığıda 0.8 mm çıktı, hayırlısıyla sağlıklı doğsunda gerisi hiç önemli değil :)

canım bi yandan üzldüm bi yandan sevindim rabbim bunu kucana almayı nasip etsin işlh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…