Gebeliğe Hazırlık Temmuz 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba, benim eşimde de varikosel çıktı ama sperm sayısı iyi çıktı. Bir doktor ameliyat dedi. Sonra farklı bir doktora gittik sperm sayısı iyi, ameliyata gerek yok dedi. İnternetten de arastırdık, bazı durumlarda da varikosel ameliyatı sperm düşüklüğüne sebep oluyor diyorlardı. O nedenle yaptırmama kararı aldık ama duruma göre, varikoselin çokluğuna göre degişebilir durum. Tek doktor kararıyla kalmayın sadece, bize 2 farklı doktor bambaska yorum yaptı.

Peki özel değilse sperm sayısı kaçtı sizin? Bizimki 13 milyon falandı. Harekette falan sorun yoktu. Sadece sayısı biraz düşük dedi. İlaç verdi eşim 15 gün onu kullandı. Cuma günü tekrar bakılacak. Sonuca göre ameliyat düşünelim dedi

Merhaba, benim eşimdede varikosel var
Yaklasık bir sene önce teşhis aldık
Ancak sperm değerlerini etkilememiş
O yüzden ameliyatı sizin kararınıza bırakıyorum dedi doktorumuz
Biz bi vesileyle tüp bebek doktoruna gösterdik sperm değerlerini
Ameliyat kesinlikle önermiyorum bu değerlerle dedi, ameliyat olmadı eşim
Çok yakın zamanda sperm testi verdi değerlerde bir sıkıntı yok şimdilik

Sizde farklı doktorlara danısarak bi karar alın bence ve gebelik olusmasına engel bi durum yoksa erteleyin, çünkü ameliyattan sonra değerlerde düşmede görülebiliryormus doktorumuz demişti
Geçmiş olsun

Biz evleneli 10 ayı geçti. Hiç korunmadık. Bebek istiyorduk olmadı henüz. Ben doktora göründüm. Bir sorun olmadığını söylediler. Eşim gitti daha sonradan. Ona da bu şekilde söylediler. Sperm hareketliliğinde falan sorun çıkmadı. Sayı 13 milyon çıktı. Tekrar test istediler işte. Sonuca göre ameliyat yapalım dediler

Yani çok bilmiyorum ama sayı çokta düşük değil
Tabi doktorlar çok daha iyi bilirde
Bende 2 senedir evliyim
Ve hiç korunmadık
Eşimdede bendede herhangi bi sorun yok
Sebepsiz infertilite diyolar
Hatta acaba varikosel kaynaklı mı diye yakın zMan da gitrik doktora bi çözüm için ama
Yine önermediler ameliyat, bu değerlerr gebeliğe engel değil diip gönderdiler
En son been bu ay klomen ve çatlama iğnesi kullandım ama sanırım yine olmadı=)

Umarım sizin olur kısa zamanda, değerleri ameliyat gerektirmez
Gereksede zaten kolay bir ameliyatmıs öyle demişti doktor bize

Erken yumurtlamak daha güzel yaa. Döngü çabuk bitiyor o zaman bu ay uzun süre pik görenler çok oldu. Neden bilmiyorum.
Bende bu ay meşale gibi kaldırdığım hayıt sayesinde erken yumurtladım canım bana çok faydası oldu 2 ayda anladım farkı

Anladım çok teşekkürler

Mantıklı canım bencede istiyosan sadece o gece gir ilişkiye erkekle alakalı adamın sperminde bitiyo iş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…